- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
Tipi
tag
''Mondták már neked, hogy a magyar oktatási rendszer csődje vagy?''
Itt nem gyüvőbe duma ez!!! -
Tipi
tag
A tranzisztorok úgynevezet félvezető anyagokból (pl.: germániumból, szilíciumból) készülnek, amelyek csak részlegesen vezetik a villamosságot. Amikor elektródákat építenek ezekbe az anyagdarabokba, ezek vagy átengedik, vagy feltartóztatják az áramot, azaz ''kapcsolóként'' működnek. A tranzisztorok ritkán nagyobbak 1 borsó szemnél.
A korszerű számítógépek és elektronikus eszközök azonbanmár a szilíciumlapkák (mikrochipek) óriási teljesítményét használják ki: néhány miliméter oldalélű szilíciumlapkában tömegével hoznak létre bizonyos módszerekkel tranzisztorokat. A legegyszerűbb mikrochipekben (pl.: a fülhalgatókaban vagy a sztereó zsebrádiókban) nemigen van többtucatnyi tranzisztornál, de a számítógépek mikroprocessorai olyan chipek, amelyek 1millió vagy még többtucatnyi tranzisztort tartalmaznak, s ezek egyetlen integrált áramkörben kapcsolódnak össze.
holnap folyt. köv -
Tipi
tag
bocsi mindenkinek h csak este tudta be nézni csak készülök a vizsgámra nagyon örülök h ennyire tettszik mindekinek a téma csak felrugjátok a sorendet (nem baj majd kialakul)
úgy döntöttem h dió hélyba lenyomom a félvezetőt (CPU t) aztán kezdem a hardcore t -
Tipi
tag
Jó éjt holnap gyertek
-
Tipi
tag
Most én szeretnék töletek kérdezni?
Jól kezdtem az elejét már mint nem azt amivel nyitottam hanem amivel folytattam? -
Tipi
tag
Elfelejtettem írni a topic nyitásnál h sajna csak hétköznap tudok anyagot ''feltölteni''
Ezét mindenkitöl elnézést kérek -
Tipi
tag
Okés meg lesz dokar csak inkább az elejével kezdeném!
Tudod 1 kis történelmi vissza tekintés, tulajdonképpen honna is indult és hova---> tart
Köszi azé h támogatod
és ezúton is szeretnélek fel kérni ''házigazdának'' természetesen ha van kedved és szeretnél foglalkozni vele itt a fórumon belül! -
Tipi
tag
A szilícium forradalma:
A parányi szilíciumchipeknek köszönhetően óriási számítógép- teljesítményét és finom szabályzórendszereket ültethetünk gépekbe és komputervezérlésű berendezésekbe.
Az 1940- es évek korai számítógépeiben az adatokat kezelő és feldolgozó elektronikus kapcsolókat még halványan derengő rádiócsövek ezrei alkották. De még ezek a kis teljesítményű rádiólámpás számítógépek is szoba magasságúak voltak, rádiólámpáik sok hőt termeltek, s a nagyfeszültségű elemek gyakran kiégtek. Valójában csak 1950- es években kezdődött a számítógépek forradalma, amikor apró TRANZISZTORok váltották fel a bumfordi RÁDIÓCSÖveket.
Holnap folyt.köv.
[Szerkesztve] -
Tipi
tag
Olvasgattam a fórumon és nem találtam ezzel kapcsolatos témát, úgy hogy döntöttem, és elindítom (remélem nagy érdeklődéssel) első saját bejáratú Topic omat!
A címben mint ahogy olvasható ''Félvezetők mint PC processorok''
Ebben a topic ban szeretném letisztázni tulajdonképpen ''mik is azok a proccesorok''?
Első sorban a ''szakma belieket'' ''látnám'' szívesen mint válaszolok (házigazdák) plusz a kérdezőket mint (közönség).
Természetesen minden kiváncsi érdeklődőt szívesen ''megvendégelünk''
Dióhélyban annyi, h akit érdekel miböl épül fel, mi a szerkezete, mié ekkora, mié nem kissebb esetleg nagyobb,mié ilyen alakja van, mia franc az a lavina hatás, mié Silicium,mé nem Germánium, mi az optimális hőmérséklet 1 processornál... az nyugodtan tegyen fel mindenféle fajta kérdést a CPU kal kapcsolatban!!!
Előre figyelmeztetek mindenkit ''tudástáram'' e téren végleges, de csak mindig 1 napig!
Naponta frissítem az ''agy-winyóm'' tulajdonképpen úgy h mélyen tisztelt tanáromtól fogok mindig ''szakmai'' segítséget kérni!
Ennyi... bevezetésnek elég is Holnaptól kezdve felrakok mindig valami érdekességet a CPU król (remélem ezzel a totyikkal nem nagy fába vágtam a fejszémet)
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest