Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Optik

    friss újonc

    Helló!

    Először is köszönöm, hogy rávilágítottál a problémákra, igyekszem majd a jövőben ehhez igazodni.
    Másodszor pedig, azt rögtön leszögezném, hogy nem bántó szándékkal írtam, amit írtam, és senkit sem akartam/akarok rossz fényben feltüntetni.

    Vegyük akkor górcső alá a saját testsúlyos edzés alapgyakorlatait, mint : fekvőtámasz, fordított evezés, tolódzkodás, húzódzkodás, függeszkedésből lábemelések és láb gyakorlatok.

    Ami a sorozatok és ismétlések számát illeti, mennyiben megengedett eltérni pl. egy adott személy vagy könyv által javasoltaktól?
    Teszem azt, mi van ha én megelégszem ezekből a 3 x 10 ismétléssel, és utána ha ezt teljesítettem, akkor inkább az intenzitást variálnám, mint az erőkar megváltoztatása, az időtartam variálása vagy pedig plusz külső súly használata?

    Ugye van aki 20+ ismétléseket is javasol, van aki 10-15 és van aki inkább a 3 x 3 vagy 5 x 5 -ös sorozatokat. Képben vagyok, hogy melyik sorozat és ismétlésszám melyik tartományt fedi le : tehát hogy állóképességről, erő-állóképességről vagy erőről van szó.

    Azzal tisztában vagyok, hogy ezt is egyénreszabottan kell tudni majd igazítani, mivel nem alkalmazható teljes mértékig mindenkire ugyanaz a program.

    Hogyan tudod pl. egyensúlyba hozni,ha erősebb vagy a tológyakorlatokban, mint a húzókban – vagy fordítva, viszont edzésnapon mindkettőt végzed, a maximumod előtti 1-2 ismétlésig?

    Sokat nem írtam még magamról, de idővel kialakul majd a kép rólam, viszont azt tudnod kell, hogy már jóval korábban is megértettem, hogy legyen szó bármilyen edzésről, azt meg kell tanulni, fel kell építeni, és ehhez nem csak hogy sok türelem kell, hanem kitartás, tudatosság is, a másik oldalról meg minőségi táplálkozás és pihenés. Egyedül edzem, odahaza az udvarunkban.Egész évben. A motivációm nem csökken. Nem szeretnék irreális célokat kitűzni magam elé, ezért is furdal a kíváncsiság, hogy mit érhet el egy átlag, 4x -es amatőr sportoló ebben a sportágban, úgy, hogy nem csak edzésből meg étrendtervezésből állnak a hétköznapjaim.
    De tudom, a válasz erre nem könnyű, meg a közhelyes dumák hogy „amennyit beleteszel, annyit kapsz”..na ja, csak sokszor pofáraesés a vége.

Új hozzászólás Aktív témák