Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csendes

addikt

válasz totyax #2158 üzenetére

Én csupán azt kérdeztem tőletek, hogy miképp lehet megoldani hogy ezt a rendszer autmatikusan oldja meg, tehát logoff/shutdown-ra mentse el a beállításokat (alsactl store) rendszerindításkor/login-ra pedig töltse vissza (alsactl restore).
    Fedoránál talán a Pulseaudio a legegyszerűbb, ahogy írták. Vagy valamelyik hang daemon. Ha nem akarod használni, akkor ezt a két egysoros script-et kell automatikusan futtatni. Hogy ezt hogyan érdemes megoldani az attól függ, hogy milyen környezetben dolgozol, milyen Display Managert, milyen asztali környezetet, ablakkezelőt használsz. Például Gnome-ban GUI-n keresztül is be tudsz tenni startup script-et, vagy GDM-mel lehet a /etc/X11/gdm/{Pre, Post} Session-ből futtatni,stb.

Ennek alapvetően így kéne működnie szerintem. Az már más kérdés hogy ezt ráadásul szeparáltan illene tennie, minden felhasználónak külön mentve/visszatöltve.
    Alapból az alsactl store az /etc/asound.state fájlt használja, de az -f kapcsolóval más fájlba is tudsz menteni, illetve máshonnan is be tudsz olvasni, így több mentést is lehet tárolni és visszatölteni.

Ugyanis azt mondja hogy az "alsactl" az "/usr/bin"-ben legyen
    Ez disztro függő, nem egységes. Nem ez az egyetlen dolog sajnos.

Új hozzászólás Aktív témák