Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
regent
aktív tag
-
jasonka
aktív tag
Megoldódott a dolog...

HANEM - okulásul - : A DVD-hez mellékelt rendkívül elnagyolt és szűkszavú, magyarul "összenyögött" ismertetőben - mely sötétszürke papíron szürke betűvel született ( hadd fusson ki a szeme a kuncsaftnak ! ) - szóval a mellékelt leírás első oldalán hívogat regisztrálásra, adott weblapra.
A weblap - csodák csodája - magyarul szólal meg - aszongya :"Válaszd ki az országot, nyelvet, platformot, majd a játékot - nem bánod meg: kapsz játékcsalás kódokat és útmutatásokat..."
Nem találtam a játékot a felsorolásban ( magyarul se angolul se - akkor se ha United Kingdom-ot választottam...-)
Mit mond erre a fáma ?
"Nem találtad a játékot a felsoroltak között ? Akkor valószínűleg nem adunk támogatást hozzá... Elnézést a kellemetlenségért..."
No comment...
-
Sipi
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
A benne lévő másik lemeztől.

Egyébként szégyen-nem szégyen, mivel Linux alatt játszom, nekem is le kell szednem mindenhez a törést. Pedig hidd el, ott a pócon az eredeti is, szép sorozat lődözős csodákból, futnának is rendesen. Ha...
Sipi
-
Neten noDVD patchet megkeres, letolt, installal. Ezek utan nyugodtan jatszhatsz, a legalitas hatarain belul maradtal es a DVD-vel sem kell szenvedned.
Egyebkent errol szoktam ertekezni, hogy a masolasvedelem egyetlen dologra jo: arra, hogy a legitim, fizeto felhasznalot szopassa - semmi masra.(A "olyan, amilyen" meg valoszinuleg az angol "as is" fordulat forditasa, ahogy nyilvan a "90 napos korlatozott garancia" is sima forditas - es eros a gyanum, hogy a helyi jogrenddel koszonoviszonyban sincs.)
-
jasonka
aktív tag
1. A crackelésről nem én írtam először itt - de szívesen veszek bárminemű megoldást - messzemenőkig preferálva a legálisat.
2. Mint írtam, mindössze 90 nap "korlátozott garanciát" adnak az adathordozóra olvasási hiba esetén ( természetesen ha ez karc miatt van, azt se...)
3. Írva vagyon egy U.K-beli e-mail elérhetőség (annyira nem tudok ánglusul- emellett az EU-ban a magyar is hivatalos nyelv
) és két 08/70-es körzetszámú telefonszám, ( NEM: 06/70 !!!) amiről még a Vodafone sem hallott...
4. A forgalmazó Media Markt már a vásárláskor figyelmeztetett, hogy nézzem meg a
DVD-t vásárlás után, mert csak ott csak akkor és cserélik ki, ha sérült..."Hát akkó most micsináljak" ????

-
dokar
addikt
Azt hiszem ez az a szituáció, amikor a rendes jogtiszta szoftvereket vásárló egyént a megvásárolt szoftver warez tevékenységre készteti.

A te esetedben mondhatni jogos, de itt a fórumon nem nagyon kéne hangoztatni ezt a crackelős dolgot. Inkább írj nekik egy e-mailt, amiben közlöd problémádat és utalsz a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságra.
-
jasonka
aktív tag
Ezek szerint - mint írtátok - nincs legális megoldás - akkor hát üsse kő : rossz útra fogok térni !
Adjatok tanácsot, hogy van-e olyan DVD-író szoftver, ami VALÓBAN szektorról szektorra másol, hol találhatnék crack-et , vagy hogy játszhatnám ki a másolásvédelmet ?Ha harcz, hát legyen harcz !!!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jasonka
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
"Amúgy ha pl dvd tokban tartod az nem igen fog összekarcolódni"
Mint írtam a játék csak akkor indul el - tölt be - ha az eredeti DVD van a meghajtóban - azaz ha a tokban pihen, akkor sajna nem...

-
Ha lehet egy biztonsági másolatot készíteni (ahogy Winner is említette), akkor egy iso-ba pontosan le kell másolni... Ha nem lehet biztonsági másolatot készíteni róla, akkor majd úgyis törlik a hozzásszólásomat...
Semmi illegálisat nem akarok reklámozni, de én is megvettem pl. a Flatout2 nevezetű játékot (nem volt drága, 1990Ft...), de telepítés után minden egyes alkalommal kérte hogy etessem meg a DVD meghajtót az eredeti lemezzel.
Idegesítő amikor éjfélkor nekiáll az ember egy kis flatout-os mókának és beteszi a DVD, aztán fél órán keresztül csak a DVD meghajtó zúgását lehet hallani...
NoDVD patch-csel megoldottam a problémát, tudomásom szerint ezeket arra találták ki, hogy ne kelljen "koptatni" az eredeti dvd-t...
Hát én nem koptatom és úgy gondolom szabályt sem sértettem meg...Ha tévednék javítsatok ki!
-
Winner_hun
félisten
Mint tudjuk, egy DVD nem véges élettartamú (karc, olvasási hibák, stb.)
Olvasási hibák - WTF?

Akkor most ha az eredeti DVD olvashatatlan lesz vegyem meg újra és újra a jétékot az eredeti DVD-n ???
Úgy tudom hogy ha az eredeti verzió a tulajdonodban van, 1 biztonsági másolatot legálisan tarthatsz. Ha nem így van akkor sorry. Bár ilyen esetekben azt hiszem nem számít hogy másolod vagy sem, ha az úgy sem fog működni.
Amúgy ha pl dvd tokban tartod az nem igen fog összekarcolódni, ha a gyors pörgetéstől félsz, hogy szétrepül a lemez akkor ott van a nero-nak a speeddrive-ja, külön letölthető, szabályozható vele a meghajtó sebességeps: valami normálisabb topikcímet is kitalálhattál volna, akkor már nem kellett volna Most lenyakaztokkal kezdeni...
-
jasonka
aktív tag
(Most lenyakaztok, hogy új témát kezdtem
, de nem találtam idevágót...)Röviden: vettem egy PC-játékot (Rail Simulator) potom 12 ezerért- abbbbbbbbszolút legálisan, számlával.
Feltelepítettem, műxik - ámde csak és kizárólag akkor indul el, ha az EREDETI, gyári DVD-je van a meghajtóban...
Hiába készítettem fizikai másolatot az eredeti korongról - azt nem fogadja el, nem tölt be...
A magyar nyelvű leírás szerint a forgalmazó 90 napos "korlátozott garanciát vállal" az adathordozóra ( - mellesleg hozzáteszi, hogy ez nem vonatkozik magára a játékra,
amely - úgymond - "olyan amilyen..." - ( Szó szerint !!!)
De nem is ez a gondom...
Mint tudjuk, egy DVD nem véges élettartamú (karc, olvasási hibák, stb.)
Akkor most ha az eredeti DVD olvashatatlan lesz vegyem meg újra és újra a jétékot az eredeti DVD-n ???Na neeeee !!!! Hát hülye azért nem vagyok ! ( A Media Markt-ban vettem...

Ti mit csinálnátok ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 0PERCES BOSE QuietComfort Ultra Headphones, zajszűrős, Bluetooth fejhallgató!
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Először csak hülyének néztem őket, de most nem tudom, mit is gondoljak 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, de nem találtam idevágót...)