Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #106099 üzenetére
Az a helyzet, hogy ha valaki nettó 700 ezret keres családilag, akkor bizony tényleg nem a 100 milliós ház való neki sajnos. Vagy ha azt szeretne, akkor bizony vajaskenyéren kell élni addig, amíg nem lépnek előre anyagilag.
Az tény, hogy nem ez az átlagjövedelem, de ahhoz elég sokan keresnek ennyit, hogy látsszon, hogy az ilyen értékű ingatlanra is van kereslet...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Jahno #106092 üzenetére
Az a helyzet, hogy ma, Magyarországon sok olyan család van, ahol megvan a havi nettó 1 millió a két kereső irányából. De 800 ezer tuti. Abból pedig már ki lehet szorítani a 350-es törlesztőt, ha összehúzzák magukat.
Nem azt mondom, hogy ez az átlag, meg mindenki ennyit keres! Azt szeretném mondani, hogy annyi ilyen család viszont van, hogy látszódjon a sok 80-100-120 milliós ház a kocsiablakból, közlekedés közben...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-NoVa- #106043 üzenetére
Iskolai covidhelyzet.
Teljes egy napot ment mind a három suli így, hogy lejárt a legnagyobb karanténja szombat éjfélkor, mert a középsőnek legalább két osztálytársa produkált otthon pozitív gyorstesztet. Otthon, nem orvosnál! Körzeti doki reakciója: ha otthon kitesztelték, hogy pozitív ÉS tünete is van, akkor nem rendel neki PCR tesztet, minek, úgyis covidos. OK, de akkor most az igazgató "hozomra" tegye digitális oktatásba az osztályt, mint kontaktot?
Igazgatóhelyettes felhívta
Zsoltit, vagyis illetékes elvtársat délután négy magasságában, aki akkor dolgozott (!), tájékozódott (!), és döntést hozott (!!!). Holnapra rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el az egész osztálynak, hogy holnap meg tudják hozni a határozatot, de közölték, hogy kb. 99%, hogy karantén lesz az utolsó kontakt (nov. 11) utáni 10 napig.Lehet, hogy Helsinki (szigorúan s-sel) MÉG Nyugat, de most egy picit ez a környék is! Gondolom, mindössze annyi van, hogy van a hivatalban 1-2-3 elhivatott dolgozó, akiket még nem tett tönkre idegileg a rendszer és valamennyire felszín felett tartják, amíg bírják...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #106018 üzenetére
Anno a Fidesz fikázta - jogosan - Csillag Istvánt, hogy először lenyilatkozta, hogy az M5-ös autópálya koncessziós cégét vissza fogja venni az állam, majd UTÁNA tárgyalt a tulajdonosokkal. Nem lett olcsó...
Most ugyanezt csinálják. Legutóbb már 1600 Mrd volt a licit, de ugye EUR a tranakció devizája, tehát ha nem is nő az összeg EUR-ban, HUF-ban fog nőni...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #105991 üzenetére
A kutas szerint Magyarországon! A Shell hálózatában mindenhol 480 addig a prémium dízel, amít nem találnak valami fogódzót, ami alapján a prémium megkülönböztethető.
Benzinnél ott az oktánszám (a 95-ös prémium is 480), ott van 100-as is 570-ért, de dízel az dízel.De mondta, hogy ha a fejesek kitalálnak valamit, akkor délután már lehet, hogy nem 480 lesz...
-
Bujdy81
aktív tag
Most tankoltam prémium dízelt a Shellnél, 480 az is...
Azt mondta a kutas, hogy értelmezik a szabályt, EGYELŐRE ennyi...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-NoVa- #105858 üzenetére
Mondjuk, ha gyerek pozitív, akkor az egész osztály kontakt és maradjon otthon.
Nagylánynak szombaton jár le a karanténja pont ilyen miatt.
Ellenben a tavalyival ellentétben az idei határozatban nincsen benne, hogy szülőnek kell vele itthon maradni, szóval lehet egyedül karanténban...
-
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
hobizoli #105689 üzenetére
"akarhogy nezed az arakat, a konnyuszerkezetesbol kb 1.5x akkora hazat lehet epiteni ugyanakkora koltsegvetesbol"
NEM! Ezt fogadd el, kérlek, hogy ha mindent beleszámolsz, akkor vagy nem lesz sokkal olcsóbb, vagy nem lesz azonos a műszaki tartalom! Te nem nagyon ástad bele magam, vagyunk páran, aki építkeztünk nemrég, picit bele is mélyedtünk, hidd el, hogy nem szignifikáns az ár eltérés! Cserében behajtok négy csavart a falba és felteszem a plazmatévét. Vagy a konyhabútor felső részét. Vagy a könyvespolcot, amin ráadásul könyvek vannak.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
hobizoli #105691 üzenetére
Nem mindegy, hogy a villanykapcsoló helyét a tervezési fázisban kell eldöntenem, vagy kimegyek a falak közé és bejárom az épületet és szólok, hogy "bocs, ezt mégsem ide, hanem oda."
nem vagyok profi házépítő, nem tudtam előre eldönteni jól, hogy mit, hova. Ellenben a kivitelező szólt, hogy mikor menjünk ki és pár dolgot átrajzoltunk a komfort érdekében. Volt olyan is, amiért ők szóltak és igazuk lett utólag. Persze, ehhez az is kellett, hogy megfelelő legyen az együttműködés és amikor szóltak, hogy menjünk, akkor ugrottunk, mert másnap álltak neki a vésésnek...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
hobizoli #105683 üzenetére
A megoldás a generálkivitelező. Ahogy az általad linkelt készházas cég is az!
Nekem azt mondták, hogy 28 hét a kivitelezés. Annyi lett. Hogy mikor jön a villanyos, nem az én gondom.
Cserébe nem előre van szerelve a kész panel, mert nekem alacsonyabban vannak a villanykapcsolóim, stb.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
hobizoli #105673 üzenetére
A leírásban láthatod, hogy ebben az árban nincsen alapozás, ami náluk kb. 30.000 Ft/nm, azaz 167 négyzetméter esetén további 5 millió.
Igen, a tégla az 600-650 körül mozog most nettó négyzetméterre vetítve.
Az eltérés sokszor a hőérzet, a hangok, hullámok mozgása.
Egy könnyúszerkezetes/készház esetén nincsen vasbeton aljzat, nincsen vasbeton födém, nincsen tömög, vagy lukacsos tégla fal. Nincsen hőtároló tömeg!
Igen, egy 140 négyzetméteres készház rezsije kb. annyi, mint a mi 140 négyzetméteres házunkké, ez tény. Viszont nálunk kisebb a kilengés. Nem lesz hideg, ha szellőztetsz és utána becsukod az ajtót, mert nem húlnek ki a falak.
Át kellett helyezni azt a gázvezetéket, ami jön be az utcáról. Egy hétfői napon délután elvágtam a csövet, kibetonoztuk az alapot (őszi szünetben, éjjelente finoman fagyott), kedden felhúztuk a zsalukő falat. Csütörtökön jött a gázos emberke és bekötötte újra a csövet, ment újra a fűtés. 22 fokról lement 19,5-re úgy, hogy közben itthon éltünk hárman, jöttünk-mentünk ki-be. Mert van hőtehetetlensége a háznak és az komfotban sokat számít!
Plusz talán annyival jobb nekünk a rezsi helyzetünk, hogy ha a falak melegek, akkor nagyobb a hőérzet. Azaz alacsonyabb hőfokon is azonos a komfort. Mondhatnám, hogy ha 1 fokkal alacsonyabb a hőmérséklet, akkor 11%-kal kevesebb gáz fogy és ezzel lehet spórolni, de egy ilyen háznál úgyis max. 100-120 ezer az éves gázszámla...
-
Bujdy81
aktív tag
Ma a MOL kúton az M7 mellett, Velencénél tankoltam AdBlue-t. Azt mondta a kutas, hogy palackozott löttyöt nem tudja, mikor kapnak, pisztolyos van. 383 Ft/l volt, a pár héttel ezelőtti 200-205 Ft/l helyett...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
eattila #105626 üzenetére
Azért 1-2 hónappal ezelőtthöz képest jelentősen változott a helyzet:
- nem érkezési sorrend van, hanem pontoznak, tehát kb. semmit sem ér ha profi pályázatíró írja meg nyitás után fél órával
- számít, hogy hány gyerek van a háztartásban *
- számít, hogy pontosan melyik járásban van az ingatlan **Tehát anyám, aki nem a fehérvári járásban lakik, gyermektelenül, kap 1+1 pontot, amivel szerintem kb. 0% esély van, hogy nyer.
Pedig jó lett volna, szeretett is volna pályázni...
*:
A szabályok közé bekerült egy pontrendszer is, amely elbíráláskor figyelembe veszi az ingatlanba bejelentett gyermekek számát is:
a gyerektelenek nem kapnak pontot,egy gyerek után 2,két gyerek után 3,három vagy több gyerek után 4 pont jár.**: Ugyanúgy plusz pontokat ér, ha valaki kedvezményezett (plusz 2) vagy fejlesztendő (plusz 3 pont) járásban található ingatlan esetében szeretne pályázni, a nem kedvezményezettnek minősülő járásokból pályázóknak csak plusz egy pont jár.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #105533 üzenetére
Jövő hétvégén lesz égetési nap, akkor megy a füstbe. Az a helyzet, hogy nem vagyok komfortos azzal, hogy a full gombás cuccot komposztáljam, szerintem nem pusztul el a gomba a komposztálás során, szóval ha leadnám/bezsákolnám, akkor azzal nettó kitolnék azzal, aki később megveszi a virágföldet, ami készül belőle...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Jahno #105526 üzenetére
Nem késtem le, mert már elfogyott a 8 matrica korábbam.
Meg az a probléma, hogy a 8x110 literbe nem fér bele normál zöld hulladék sem az évben, de ez a plusz 4-5000 liter tuja főleg nem.
De amúgy tök jófej a polgi, szervez még egy zöld szállítást, hiszen még egy csomó levél a fákon van, szóval nem ért véget a zöld szezon.
-
Bujdy81
aktív tag
Kivágtam egy sor tuját, mert elhaltak. Kihez kezdjek a zöld/sárga levágott levelekkel? Jön a sok sötétzöld, hogy komposzáljam. Minek? Gombás az egész, azért vágtam ki. Meg vagy 4-5 m3. Vigyem el a szeméttelepre. Béreljek utánfutót, forduljak 2-3 kört és pluszban fizessek, hogy átvegyék. Mivel jövő hét végén legális lesz a kerti hulladék égetése, asszem, megvan a megfejtés...
Jön a tél, József Attila is megmondta, hogy Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni.
-
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #105505 üzenetére
Melyikkel?
A C4-es sztori? A hölgy kapott zsetont, a kárbecslő azt mondta, hogy kb. meddig menjek el maximum, a hölgy kb. annyit kért és írt egy papírt, hogy semmilyen további követelése nincsen. Megcsináltattuk mi is a C4-et, az is szalad, most mindhárom kocsi járóképes, de a 407-et el kellene adni lassan, mert fölösleges. Azt gondoltam, hogy a nyári lakásfelújítás sittes kocsija lesz, de az tolódott, nem tudom, mennyire. Mármint a felújítás...
-
Bujdy81
aktív tag
AdBlue flame volt már?
Hol lehet most venni? Rifter szólt, hogy hamarosan kellene, nem merem használni, szerencsére a 407-est még nem adtuk el és ma még van rajta matrica (kölcsön volt adva egy barátnak, ő vett rá), azzal jöttem dolgozni. Mivel már jöttem asszony kocsijával is dolgozni, ezért már furán néztek, hogy pár hónap alatt a harmadik rendszámot adom le a behajtási engedélyhez...
-
Bujdy81
aktív tag
Nekem az Astra után volt egy kis váll fájdalom. Vagyis, azóta is fáj. Meg előtte is fájt, mert be van gyulladva az ízület, sajnos...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-igu- #105392 üzenetére
Van olyan fémfúró szár, ami NEM kobaltos? Mármint vesz egy egészséges heteroszexuális férfi olyat? Nálam szinte minden kobaltos. A kivétel egy 6,5-es fúrószár, amivel a kerítés vasakat kellett fúrni, hogy a kapupánt csavarral rögzíteni tudjam a léceket. Az a szár titános, az a második szint.
Öncélú szerszámfelhalmozás alap!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #105118 üzenetére
"Az még pluszinfo, hogy amióta megvan az autó mentem vele 5ezer km-t. 1csepp olaj sem fogyott, megnéztem a nivopálcán és ugyanúgy maxon van, mint átvételkor."
Vagy pont annyi gázolaj ment le a gyűrűk mellett, mint amennyi motorolajat megevett...
Anno az 1.5 dci Renault motorok csinálták pl. ezt, elég kellemetlen, mert a benzin kipárolog a motorolajból, de a gázolaj nem, csak kevésbé ken...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Vodike #105076 üzenetére
Komolyra fordítva: ő állította, leírta, hogy mennyi a km. Az nem valós. Ha őt átverte a török, az az ő baja, de neki garanciát kell vállalnia azért, amit leírt.
Szerencsére nem a motor állt be, mert akkor lehetne vitatkozni a szürke árnyalatain, de a km óra állás az fekete-fehér dolog, abban nem mondott igazat!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Vodike #105076 üzenetére
Mi ezt megfutottuk anno, mikor majdnem vettem egy Espace-t.
Lekértem az alvázszám alapján a múltat és kiderült, hogy 1,5 hónappal korábban volt műszakin Belgiumban (és megbukott), plusz 200 ezer km-rel.
Vittem a papírt, mert két "autóátírási szakértőt"*, az alacsonyabb 188 cm magas, a könnyebbik volt talán 110 kg, és szépen, higgadtan előadtuk, hogy akkor két opció van:
1) vagy visszaveszi MOST,
2) vagy járunk bíróságra, de akkor tudnia kell, hogy az óratekerés az hamisítás. Adja elő a német/belga adásvételit, mutassa meg, hogy azon is tekert óraállás van. Érdekes módon, nem tudta előadni, mert "már a könyvelésben van. Akkor goto 1.*: amúgy a szakértők a barátaim, nem profi verőemberek voltak, csak ügyesebben tárgyaltak, mint én, mert mindkettő tárgyalt már le milliárdos üzletet a munkahelyén, neppernél dörzsöltebb arcokkal is.
(Amúgy meg lehetne kérni cyberdét, hogy adja kölcsön az S Klassét, beülünk négyen és csak állunk a ház előtt a kereskedőnél, miközben blueboj bemegy tárgyalni cyberdé-vel, a hát előtt hagyva az ML-t. Anno voltak ilyen autói. Mi ki sem szállnánk az S-ből csak, nézelődnénk, hogy "érezze a törődést"... )
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #104978 üzenetére
A verejték igen agresszív, maró anyag, semmilyen keró nem szereti. Persze kezdetben tehetsz egy törölközőt is a vázra, az is pont jó.
Ha dörzshajtásos görgőt veszel, akkor el kell dönteni, hogy az alap, buta görgőt veszed, vagy drágábban az okosabbat! A kettő között az az eltérés, hogy a but görgővel Te szabályozod az ellenállást és ha nem állítgatod, akkor konstans lesz az ellenállás, az nagyon távol áll a real life kerékpározástól (direkt hajtásos görgő esetén nem kell dönteni, abból nincsen buta).
A görgőhöz spéci gumiabroncs kell, Phülöp képén is láthattad a kék gumit.
Ha szeretnél edzeni, akkor kellene valami edzésprogram, pár hónap után az 550 wattos felső határt el tudod érni maximumban. Na, olyankor egy dörzsis görgővel úgy érzed, hogy lassan megkapod a felszállási engedélyt, úgy zúg a sugárhajtómű.
Ha nem görgős gumit használsz, akkor a görgő is jobban melegszik és a gumi is jobban kopik, 11323 millió apró gumidarabot szórva szét.
Nekem az első görgőm egy buta görgő volt, 15 ezerért vettem pár hét múlva annyiért adtam is el és vettem egy ilyet Anno 70 ezer volt, azóta jött a 4% infláció.
Aztán áttértem a direkt hajtásra, de az már másik kávéház... Az csendesebb, pontosabb, nem nyírod a hátsó kereket, a Neo már dől is, tehát erős tekerésnél a vázat sem nyírod annyira. De, mondom, az már másik kávéház, szerintem neked elég lenne Flow Smart is maximum, ha nagyon bejön, akkor jövőre egy belépő szintű direkt hajtású.
-
Bujdy81
aktív tag
Dolgoznak kint a burkolók. 11 ezer per négyzetméter a burkolás munkadíja. Ebben már a kenhető szigetelés felkenése és a fugázás is benne van.
Majd mérem, hogy mennyi időt töltenek itt, de eddig voltak kb. 2 órát aljzat kienyenlíteni, plusz 3 órát kenhető szigetelni és reggel 7 óta burkolnak, saccra 5-6 órát lesznek ma, majd hétfőn fugáznak, az is lesz azért pár óra.
Kb. 20 nm a felület, szóval 220.000 Ft munkadíj (számlával!) oszlik el kb. 14 órára két embernek. Az 7500-8000 közötti óradíjat jelent első blikkre.
Nem rossz, nem rossz, de azért nekik van amortizáció is, meg utazás, mert ezt ugye négy kiszállással csinálják meg.
-
Bujdy81
aktív tag
Na, mi is a pontos eljárás, ha póposodik az akksi a laptopban?
Jelzem, nem a fostos, műanyagházas Lenovoval, hanem a még garis céges HP-val baj, úgy tűnik...
-
Bujdy81
aktív tag
[Kulcsár Edina és Csuti mentenék a házasságukat, de közben azon megy a balhé, ki tette híressé a másikat]
Segítek: senki.Agyam megáll, milyen dolgok vannak. Idéntől már az NFL-re sincsen időm, így tényleg felesleges a Tv előfizetés, kb. nem nézünk semmit...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN #104787 üzenetére
Jól jött ki neki, mert a konszenzus szerint a Vadlán a nehezebb és az volt előbb.
De az időeredmények alapján nem nagy az eltérés...
Csak a Vadlánon nem 21 óra a szintidő, hanem 19 (asszem).
Amúgy Bogár Jani, vagy Gilles (az Ultra című filmből) simán megfutotta a Spartathlon (246 km) után egy héttel az Ultrabalatont (216 km idén)...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
eattila #104770 üzenetére
2016-ban és 2017-ben megvolt az "annyi km, ahány évet írunk", ahhoz képest mindössze.
Meg azért egy közepes ironman felkészülés is alsó hangon 40-50 km futás per hét. Meg 100+ bicaj, meg pár óra úszás. De én nem közepest akarok menni, hanem elég éppenhogycsak, de ennyi edzés kevés...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
zetor2000 #104760 üzenetére
[IT szalag] A lényeg annyi, hogy a láb külső oldalán van egy szalag és sok oka lehet annak, ha károsodik/begyullad. nekem pl. az az oka, hogy az elmúlt 12 hónapban mindössze 706 km-t futottam, abból is 42+115-öt 8 napon belül... Ami az éves terhelés 22%-a...
Pihentetni kell, meg nyújtani a lábam, csökkenteni a terhelést (fogyni) stb.
Addig jó, amíg nem tudod, hogy mi az!
-
Bujdy81
aktív tag
Na, lépésszámmal hogy álltok?
Szombat reggel 7-kor volt a rajt, szűk egy nappal később már bő 170 ezer lépéssel előrébb voltam...
UltraBalaton Trail, 115 km, 2076 méter szinttel és szűk 21 órás teljesítéssel. Garmin szerint bő 11 ezer kalória...
Ugyanitt vízhólyag nagy tételben eladó, ajándék talppárna vizenyővel és NÉMI izomlázzal!
Sajnos az IT szalag a bal lábamban megint elkezdett fájni bő 15 km után, de abban maradtunk a komámmal, hogy azt a 99-et már csak kibírja valahogy! -
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #104682 üzenetére
Tálca+üvegajtó? Minek?
Nekünk egy 120 cm széles folyosó a háló melletti fürdő. Belépsz, balo oldalon a klotyó, jobb oldalon az ajtónyílással szemben a falon a mosdó, kicsit tovább egy kb. 40 cm széles pengefal, meg 80 cm széles nyílás. A nyílásban lefolyó, meg egy kb. 2 cm magas küszüb a lefolyótól kifelé.
Mi azért nem akartunk tálcát, meg ajtót, meg egyebet, mert annak a sok-sok peremében megül a kosz.
-
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #104334 üzenetére
Rossz a példa!
A "fél óránként" villamos nem lehet opció, oda persze, hogy tilos a villamos!
Maximum az 5 percenként busz vs. 10 percenként villamos lehet opció... És ott már bejátszik az is, hogy az 5 percenként menő buszon nem oszlik el egységesen a tömeg, a vonal végére simán utoléri az egyik a másikat, ha úgy jön ki a lépés...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
hobizoli #104313 üzenetére
Az a helyzet, hogy eléggé szűk csövön nézed a dolgot. Megint.
Tételesen:
- "ez mellett vitezy-nek vannak ilyen nagyonfontos nagy tervei, hogy a 28/37 jarjon ki a Nepszinhaz utcabaol a ter kozepere 10Mrd-ert, emrt akkor fuuu lesz" Ez azért jó, mert nem fog áramlani a tömeg az egyébként is zsúfolt Nagykörúton keresztben -> jobb lámpaoptimalizációt lehet elérni,- "annyibol inkabb vennenek 100-120db vatta uj buszt a BKV-nak, lecserelve a buszallomany 10%-t, aztan a gézanéni meg majd setal 60m-l tobbet a Corvin-tol" Egyik nem zárja ki a másikat
-"masik ilyen grandiozus terv a Lajosmizsei vasut, 100km, abbol szo szerint 5km van Bp-n belul, 95km megy megyei, de erre van 400Mrd...
csak itt sem ertem a BFK, mint BUDAPEST(!!!!!) fejlesztesi kozpont, miert egy pest meg bacs kiskun megyei lakosnak fejleszt barmit is?
azt fejlessze a P meg a BK megyei onkori nekik, meg fizesse az a ra eso reszt a projektbol, ha fontos nekik" Lajosmizsei vonal tipikus elővárosi vonal. Szeretsz szopni a dugóban? Na, ha jó lesz a vonat, akkor a sok vidéki (tudod, azok a köcsögök, akik Budapestre járnak dolgozni és a munkahelyük oda fizeti a TAO-t, meg ott generálnak jelentős GDP-t, pl. mikor esznek, isznak, bevásárolnak, stb.) vonattal fog bejárni melóba, nem pedig kocsival. És ez azért jó, mert akkor az olyan megrögzött autósok, mint Te is kevesebbet szopnak. Tudom, most sincsen nagy dugó, amikor Te közlekedsz. Ellenben az ilyen terveket, koncepciókat nem 3-5 évre tervezik, és mire ez elkészül, addigra bizony még több autó lesz Budapest útjain... -
Bujdy81
aktív tag
válasz
qnadam #104311 üzenetére
Plusz az átszállás ideje azoknak, akik most átszállnak, utána meg nem szállnának át!
De itt is az a lényeg, hogy akkor kell metró, amikor az utasforgalom indokolja.
Egyébként Újpesten, ha jól emlékszem, még nem adták el a nyomvonal telkeit, tehát ott mehetne az új metrószakasz a felszínen is, és akkor már sokkal kisebb beruházás a bővítés, mintha elássák. Bár a kérekvasút is sokkal olcsóbb, mint a mélyben menő fúrt alagút...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #104309 üzenetére
A busz és a vonat nem azonos nép mennyiségre való elvileg.
Tehát a vonat vs. busz vitát nem a menetidőnek, hanem az utazóközönség nagyságának kellene eldönteni. Mivel nem tudom, hogy mennyien használnák a Szeged-Hódmezővásárhely vonalat, így nem tudom, melyik a jó opció.
Ami biztos, hogy a busz az autók/kamionok között megy, tehát ha áttérnek vonatra, akkor a közúti forgalom csökken.
Nem az a baj, hogy 30 Mrd ment el felújításra*, hanem az, hogy 80->100 lett a felújítás, nem pedig 80->160!
*: azért látható, hogy Karácsony mennyire alkalmatlan, mert vidéken 22 km épül meg 30 Mrd forintból, míg az alkalmatlan Karácsony alatt sinylődő fővárosban 360 Mrd-ból épül meg 7 km. Ja, és alkalmatlan.
-
Bujdy81
aktív tag
Napelemes pályázathoz: nem tudunk pályázni, mert nekünk már van 6 kWp napelem és ha szeretnénk ezt bővíteni, hogy hőszivattyú legyen, akkor nem lehet, mert utóbbiban is benne van, hogy maximum 5 kWp napelem lehet a tetőn...
Az igazán csórók közül is sok van, aki nem tud pályázni, mert:
- palatetős két rokon háza is,
- vezetéket is kellene cserélni... -
Bujdy81
aktív tag
Nekünk most pici bukta van, mert nyáron anya nem a családi autóval ment a nyaralóba, hanem a sajátjával (ami szintén 7 személyes), szóval oda-vissza autópálya matrica bírság...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Sipi- #104191 üzenetére
Ne is kérdezd!
Az első 30 km-en még tartottuk a 11 perces kilométert átlagban, utána már eléggé le voltam sántulva, szóval éppen befértünk a 8 órába a maratonon. 11:15 lett az átlag.
Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy az elején tényleg olyan volt a pálya, hogy ahogy a tapasztaltabb futók mondanák "jutott perc minden zsebbe!"
AllTrails szerint nem volt sehol meredekebb, mint 27%...
(amúgy 2:30-kor mentünk, mert még oda is kellett menni. A Tési fennsík elég szép, ez lett volna a terv, de Csőszpusztánál a 8213-ason lekullogtunk Várpalotára. Nem akartam a rokkantságot kockáztatni, szombaton lesz az év fő versenye.)
-
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #104065 üzenetére
Hát ez az!
Ha nem kell a combos VGA, akkor a lentebb linkelt Huawei gen 11-es i5-tel, 16 GB RAM-mal , 512 SSD-vel és négy év baleset biztosítás, plusz garival kerül 320 ezerbe. Újonnan, ÁFA-s számlával. És az négy évig garis! Tuti jobb vétel a használt gép 230-ért?
Szerintem ha munkára kell, akkor csak addig gép a gép, amíg van rá gari. Utána minden nap ajándék, de én nem merném a pénzkeresésre használt eszközparkomat garancia nélkül tudni...
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
Nekem a Rifter stabilan 6,5-7 között fogyaszt, kivéve ha autópályázunk, mert akkor 9-et eszik. Dízelből.
Egyik nap kipróbáltam, hogy úgy megyek a csajokért az iskolába, hogy betartom a KRESZ-t. A 6,6-os átlag, amit a fedcomp kiírt a tankolás után 9 km-re, a további 2x10 km, szabályos közlekedés (majdnem haladást írtam) alatt lement 4,8-ra...
-
Bujdy81
aktív tag
Jahno, apám hagyatékából maradt valamennyi 36 mm-es film. Gyári csomagban, hűtőben x éve. Kell? Ha igen, hogyan jut el hozzád? blueboi-jal szoktál találkozni? Ledobjam nála?
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
npera #103843 üzenetére
Hétvégén lomtalanítottuk a balatoni nyaralót.
Nagyapám (TMK csoportvezető volt Zobák bányán) felhalmozott ezt-azt!
Ha vésni kell, nincsen para, volt három db réselő hegy. Maga a hegy is kb. 2-3 kg, és ugye az csak a hegye a pneumatikus gépnek. A vájár meg azzal fejtette a szenet napi 8 órán keresztül a hetes szinten már 36-37 fokban. Vajon miért nem akarták őket átverni a pincérek a kocsmában?
Elhoztunk három régi hűtőt, mert papa szerszámos szekrénynek használta őket.
Kb. centi vastag ón/ólom rudat, amivel nagyobb volumenben lehet forrasztani, mint npera tekercsével.
Olyan menetmetsző készletet találtunk a szekrény aljában, hogy elsőre el sem hittem. Különböző menet emelkedések, nem csak egész méretű menetek, stb.
Mivel a nyaraló messze volt minden műszaki bolttól, ezért ha egyszer eljutott oda nagyapám, akkor bevásárolt. Tehát ha elkezdett csöpögni nyáron a kerti csap és ki kellett cserélnem, akkor kimentem a garázsba és amennyiben megtaláltam a megfelelő dobozt, akkor abban volt legalább nyolc zsír út kerticsap...
Mivel hivatalos lomtalanítás volt, ezért persze egyből megjelent reggel már a brazil gépsor, de szerencsénk volt, mert két, rendkívül kultúrált ember foglalta le a kupacunkat. Mikor vittük ki a cuccot, nyitották, csukták a kaput, egyszer finoman jelezték, hogy nekik ez biznisz, szóval szívesen segítenek pakolni, de mikor elhárítottuk, akkor tudomásul vették.
Ma voltunk a hulladék udvarban leadni a 56326 db félig/harmadik lévő festékes dobozt. Jelezték, hogy az még lesz egy pár kör, mert egy alkalommal egy család csak 5 kg-ot adhat le (ingyen). Megyünk holnap is.
-
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Sipi- #103662 üzenetére
Szerintem a pelenka cserénél nem a légzés technika számít.
A mai napig kiborulok, amikor "más" gyerekét kell tisztába tenni, full undorít minden. A saját négy gyerekemet akkor is simán tisztába teszem, ha nyakig (igen, NYAKIG!) fosos.
Egyszerűen az érzelmi kötődés - legalábbis nálam - simán felülírja agyban az orrtól jövő ingert!
(ezért kell úgy elkerülni a sírást hagyma vágás közben, hogy nem alakítasz ki érzelmi kapcsolatot előtte a hagymával!
)
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #103608 üzenetére
Nézted azt is, hogy mi az alternatíva?
Vagy megy a járdán "kurva kerékpáros, menjen anyjába", vagy megy a 11-esen a kamionok között, dugóban "kurva kerékpáros, menjen az anyjába".
Mindezt azért, mert egy állami szervezet képtelen hibát elhárítani, de még csak szimplán a gödör körül kordonozni és 13 méter kerülőutat (normális kerülőutat!) kijelölni...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #103294 üzenetére
Hát ugye alapból azt mondaná az ember, hogy fából ácsszerkezet, rá esetleg cserepezés, vagy OSB lap+szuroklap/zsindely kombó.
De a fa ára "picit" felment, a sima gerenda is nyalja a 200 ezret, a rétegragasztott pedig sokkal több (per m3).
Február körül kérdeztem, hogy ami nekem kellene (7 méteres nyílást áthidalni) 10x30-as gerenda mennyi lenne, akkor volt 125 ezer per m3, vagy rétegragasztott, annak 289 ezer per m3 volt az ára. Pár hete ugyanez volt 220 ezer a sime és 800 (nyolcszáz) ezer a ragasztott... Egy 10x24x800-as gerenda önmagában kb. 150 ezer lenne a ragasztottból...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #103304 üzenetére
Szerencsére megúszta a motoros. Mindazonáltal - nem vagyok motoros, kívülálló vagyok a témában - ha nem ment volna 90-100-nál többel, akkor lehet, hogy egy rövid fékezés után el tudta volna kerülni a pick-up mögött az esést. Vagy az ekkora esést..
(azt már nem is hozom fel, hogy láthatóan a csizma-motorosnadrág-hosszű kesztyű-motoros dzseki kombó nem sérült meg, mert otthon van...)
Szóval hülye volt a pick-up (bár jó lenne látni a videő előtti 5-10 másodpercet, mert ha csillagközi sebességgel jött a motor, akkor nem is volt hülye) vezetője, de a motoros is papucsban volt hülye a nagymotorhoz...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #103286 üzenetére
Nekünk most elveszett a garázs.
Közösségi helyiség/iroda/dühöngő lesz belőle.
A negyedik gyerekkel elfogytak bent a szobák, plusz a dobfelszerelés sem szerecsés, ha bent van.
Éppen az álmennyezetet építem. Azért elég nagy szívás úgy építeni a függesztett gipszkarton álmennyezetet, hogy közben a fogópárok fölött már le van terítve az OSB lap, szóval a 75 centi magas helyre csak alulról lehet felpakolni a 30 centi magasságú szigetelés halmazt...
Negyede kb. megvan, aztán megy a fólia alulra, meg a gipszkarton és akkor végre lehet pakolni kifelé a hálószobából az irodát.
Most az a koncepció, hogy a garázsban lévő bő 5 méteres salgó polc halmazt nem dobjuk ki, legfeljebb rakunk elé egy tolóajtót, hogy eltűnjön!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
qnadam #103252 üzenetére
Tátrába és Ausztriába is lehet menni négyévszakossal síelni.
Ha benyalsz egy "éppen esik a hó" szitut, akkor az nem jó, de egyébként úgyis takarítják az utat. Ha pedig a parkolót nem takarjtják és/vagy közelebb akarsz állni a pályához, akkor úgyis felpattintod a hóláncot, mert a téli gumi sem ér semmit a jégen/húsz centi hóban.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #103198 üzenetére
"nem lehetne e ide záróvonalat festetni, mert az megoldana sokmindent."
Sajnos az a szakasz már odaköltözésetekkor is ilyen volt, csak kevesebb volt a súmákker a gyenge burkolat miatt.
Amúgy a záróvonal pont nem old meg semmit, mert egyrészt:
- nem tudsz hazamenni szabályosan, csak Nadap felől,
- aki lakott területen 90-nel előz, az leszarja a záróvonalat.Ami segíthetne, az a rendszeres trafizás és/vagy VÉDA.
De utóbbi sok pénz, előbbire pedig - azt pletykálták - nincsen óra, mert a tavaszi kijárási tilalom biztosítás felfalta a zsaruk túlóra keretének jelentős részét...
-
Bujdy81
aktív tag
Nekünk is kell venni lassan fülest. Nagylánynak füldugót a doboláshoz...
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN #102720 üzenetére
Én csinálnám egy pár hónapot. Jó lenne kis szünetnek is, meg azért most nagyon elszálltak az árak. Semmilyen szakmunka nincsen 30 ezer per nap alatt...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #102708 üzenetére
És #102709 Wizard:
Ezek nem asztalosok! Ezek bútor összeszerelő segédmunkások! Annyival tud többet nálad, meg nálam, hogy van pár célszerszáma, meg már csinált ilyet...
A pákozdi asztalos, vagy az, aki nálunk dolgozott, ő nem megy lapszabászatba, hanem megveszi az egész táblát és ő vágja fel, ő csinálja az élzárást, stb. Van hozzá gépe, műhelye, szaktudása. Abban az esetben teljesen más az anyagköltség : munkadíj aránya!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest