Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- iPhone topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali!
Na, hát sikerült ezzel a feladattal mind engem, mind Delila_1-et jól "átverni", mivel mindketten automatikusan elfogadtuk, hogy a feladatot úgy kell megoldani, ahogy azt Te leírtad, nevezetesen így

"arra lenne szuksegem, hogy a b oszlop tagjait megkeressem d oszlopban es a c oszlopba bemasoljam e-bol a b-hez tartozo email cimeket"
Nos ezt a feladatot lényegesen egyszerűbben meg lehet oldani, méghozzá úgy, hogy "megfordítom" a keresést, azaz nem a B oszlop tagjait keresem D oszlopban, hanem a D oszlop tagjait "keresem" a B oszlopban. Innentől a megoldás ennyire egyszerű:
C1-be -> =HA(DARABTELI($B$1:$B$4;D1)>0;E1;"-") majd ezt lemásolod, ameddig a D oszlopban vannak a vezetéknevek.
Angol megfelelője =IF(COUNTIF($B$1:$B$4,D1)>0,E1,"-")Mint látható, így nem kell makró, sem bonyolult képlethalmaz, ráadásul az egy emberhez több Email cím is letudva.
Fire.
UI: Szerintem Delila_1 is befonja a szemöldökét, ha ezt olvassa...

-
Delila_1
veterán
A megoldás, hogy az I1-ben hozza a B1-es ember első e-mail címét, J1-ben a másodikat, K1-ben a harmadikat, stb., ameddig jobbra másolod a képletet. Akinek nincs 2., 3. címe, ott üresen hagyja a cellát.
Ezeket a képleteket együtt lemásolod addig a sorig, ameddig a B oszlopodban tartanak a nevek. -
-
-
-
m.zmrzlina
senior tag
Továbbra sem vagyok biztos benne, hogy jól értem a feladatot de ha csak azt kell megoldani hogy minden linknek legyen n darab másolata arra két egymásba ágyazott ciklus megfelel.Ezek ugyan nem linkek csak karaktersorozatok és továbbra sem tudom mire kell mutatniuk.
A oszlopban vannak az eredeti linkek, B-K-ban pedig amit a ciklus generált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Szólánc.
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 2027.11.25-ig garanciális, számlával!
- Apple iPhone 15 Pro 256GB Új akku 12hó jótállás!
- Lenovo ThinkPad 40AN Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen1)
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- Motorola Edge 40 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
;1;0));"-";FKERES(B1;D:E;2;0))

Fferi50