-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali!
Na, hát sikerült ezzel a feladattal mind engem, mind Delila_1-et jól "átverni", mivel mindketten automatikusan elfogadtuk, hogy a feladatot úgy kell megoldani, ahogy azt Te leírtad, nevezetesen így
"arra lenne szuksegem, hogy a b oszlop tagjait megkeressem d oszlopban es a c oszlopba bemasoljam e-bol a b-hez tartozo email cimeket"
Nos ezt a feladatot lényegesen egyszerűbben meg lehet oldani, méghozzá úgy, hogy "megfordítom" a keresést, azaz nem a B oszlop tagjait keresem D oszlopban, hanem a D oszlop tagjait "keresem" a B oszlopban. Innentől a megoldás ennyire egyszerű:
C1-be -> =HA(DARABTELI($B$1:$B$4;D1)>0;E1;"-") majd ezt lemásolod, ameddig a D oszlopban vannak a vezetéknevek.
Angol megfelelője =IF(COUNTIF($B$1:$B$4,D1)>0,E1,"-")Mint látható, így nem kell makró, sem bonyolult képlethalmaz, ráadásul az egy emberhez több Email cím is letudva.
Fire.
UI: Szerintem Delila_1 is befonja a szemöldökét, ha ezt olvassa...
-
Delila_1
veterán
A megoldás, hogy az I1-ben hozza a B1-es ember első e-mail címét, J1-ben a másodikat, K1-ben a harmadikat, stb., ameddig jobbra másolod a képletet. Akinek nincs 2., 3. címe, ott üresen hagyja a cellát.
Ezeket a képleteket együtt lemásolod addig a sorig, ameddig a B oszlopodban tartanak a nevek. -
-
-
-
m.zmrzlina
senior tag
Továbbra sem vagyok biztos benne, hogy jól értem a feladatot de ha csak azt kell megoldani hogy minden linknek legyen n darab másolata arra két egymásba ágyazott ciklus megfelel.Ezek ugyan nem linkek csak karaktersorozatok és továbbra sem tudom mire kell mutatniuk.
A oszlopban vannak az eredeti linkek, B-K-ban pedig amit a ciklus generált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest