- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
gliskard
senior tag
Óceán másik partján a néhány fős cégektől kb a 350-400 fősökig elég jó választás a Mac, abban az esetben, ha nincs olyan SW ami miatt kifejezetten x86 és windows kellene illetve nem kell a windows server funkcionalitást használni.
Nagyobb környezet fenntartása már elég macerás, mert az Apple nem kínál ehhez megfelelő management eszközöket, persze van 3rd party, de az mégsem official...
Ha a fentiek nem jelentenek problémát, akkor elég jó deal-eket lehet kapni a Mac-ekre is, ráadásul a kis cégek számára is elérhető a kényelmes és jó a support, mert a legtöbb nagyobb városban van Apple store és szervizelésre sem kell sokat várni (csere gép opció sem vészes).
Banki finanszírozás mellett kisebb cégeknek az Apple saját kamatmentes részletfizetése is opció (ACMI) – pl. a M3Pro 14" MacBookPro 18Gb ram-mal 166.58 usd/hó amihez a 3 éves kiterjesztett AppleCare+ további 279 usd (vagy 12 hónapig 23.25 usd) és ez globális szervizelést jelent. -
quailstorm
félisten
S2-nél a digitizer is tizedmásodpercekben mérhető késleltetéssel dolgozott. Rémálom volt azon Super Hexagonozni. Óriási visszalépés volt az S2 érintője és hangchipje is az S1-hez képest.
-
ROBOTER
addikt
Nem a késleltetés volt a fő probléma, hanem a prioritás. Egy win elkezd automatikusan szoftvert frissíteni vagy vírust keresni, és simán megakasztja a magas prioritású szálakat is, beledadog a DAW lejátszás közben. Persze kikapcsolhatsz mindent, és konfigurálhatod a rendszert elfogadhatóra, de ez akkor is egy picit kínlódás. Az ASIO problémamentességét inkább nem minősíteném.
Lehet bármilyen jó a Win, maguknak a szoftvergyártóknak lett fontosabb a Mac, és ez sok szoftver minőségén meglátszik. Egyszerűen jobban leszarják a bugokat pl.
Ehhez adódik hozzá, hogy évek óta van egy passzív (Air) és passzív üzemmódban üzemeltethető (Pro) notebook család Arm alapokon, utóbbinak rohadt jó a hangszórója (jól tud jönni), a képernyője, a fejhallgató kimenete, az üzemideje és 1 másodperc alatt prompt a gép, amikor felnyitod. Én 15 sáv felé alig mentem még, de a Pro ventilátorát még nem hallottam pörögni. Lehet nekem jönni PC vonalon a hasonló példákkal, talán a 13..14. genre sikerült pár hasonló notebookot összeakni, ami a piac 0.001%-át teszi ki, aztán sokszor kiderül, hogy mégsem annyira hangtalan, mégsem annyi az üzemidő.
Nagyon sokan használnak iPadet a zenei iparban, sokan valamilyen szinten integrálva a stúdióba, kiegészítve Mac géppel. Na tabletek terén a zenei szoftverek aránya kb. 5:1 iOS vs. Android összehasonlításban. Tudom, mert Tab S7+ itt van előttem, nincs egy olyan zenei szoftver, ami nem omlana össze rendszeresen (DRC úgy le tud fagyni, hogy kiüti a tabletet).
Én ugyanazokat a zenei szoftvereket ültettem át 1 éve Mac-re, hát más világ. A választék vegyes, sok ingyenes VST Win Only, ami fájdalmas tud lenni, a fizetősökből meg Mac oldalon picit nagyobb a kínálat. Arturia Analog Lab V esetén a VST-k betöltése, amikor meg van nyitva a DAW-ban 2..3 projekt, 7. gen (H/HQ) és 11. gen Intel + Win esetében 1 perc, a MacBook Pro esetében 10 másodperc. Semmilyen hardver oka nincs, szarul van megírva a VST. A hiba ott a gyártó honlapján évek óta, leszarják.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest