Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PociAti

őstag

válasz Kiskopika #9200 üzenetére

Nem kellett OFF-ba rakni a hozzászólást, mivel ezek a személyes tapasztalatok a leghasznosabbak.

Megéri ugyanazt a teszt képet használni az elkövetkezendő évek során.
    A leghíresebb fotós tesztoldalon is szerepel ez az általános kép hatalmas felbontásban, amivel gyakran találkozni más tesztekben is:
    https://www.dpreview.com/forums/post/64948050
    Ezek is hasznos oldalak:
    https://www.northlight-images.co.uk/printer-test-images/
    https://www.colorwiki.com/wiki/Test_Images

Aztán ha veszel más típusú papírt, akkor azokon is próbáld ki ugyanazokkal a beállításokkal (persze ha a papírhoz van ICC színprofil, vagy valami támpont miként változtass a színbeállításokkal, akkor tedd meg).

Tartályos nyomtatónál a papír többe kerül, mint a tinta. A nyomtató árához nem olyan nagy összeg ez, megéri az elején a tesztoldalakkal elbíbelődni. Pazarlásnak a rossz beállításokkal kinyomtatott képeket nevezném.

És ha van lehetőséged más nyomtatóján is ugyanezt a képet kinyomtatni, akkor fogod igazán értékelni a saját géped képességeit. Én még fotólaborokba és hasonló helyeken is elő szoktam hívatni ugyanazt a képet, hogy növekedjen a referenciák száma. (A kép hátuljára pedig ráírom a körülményeket.)

Negatív véleményt nem tudom hol írtak róla.

Talán a legjobb tesztoldal a RTINGS.com. Sajnos ott ezt a nyomtatót, vagy a testvérét nem tesztelték. Még. Megéri majd később visszanézni.

Az a gyanúm, hogy a G640-es típusszám az más országokban G620-asként érhető el. (Ahol 620-ast árulnak, ott nincs 640-es, és fordítva.)

Az Amazon tesztjeit éri meg átolvasni. Persze nagyon sok a béna felhasználó, ezért tudni kell szelektálni közülük, de jelen pillanatban 477 vélemény van, abból a lényeg kihámozható.
    amazon.com G620 vélemények

A lassúság pedig ne zavarjon. A precíz nyomtatáshoz idő kell, egy 10×15-ös képnél a legjobb módban az 5 perc is simán elfogadható. Ilyen esetekben a végeredmény a fontos, nem az, mennyi idő alatt készült el vele.

• PociAti

őstag

válasz Kiskopika #9195 üzenetére

Nem ismerem, de a leírás alapján igazán jónak tűnik. Fotónyomtatásra lett kitalálva, a festékrendszertől a lapadagolóig arra tervezték. Sok sikert hozzá!
    Aztán majd írj róla beszámolót, ha időd engedi.

• PociAti

őstag

válasz Kiskopika #9192 üzenetére

Nyugati típusszámok nem sokat mondanak nekem. Viszont az egyik 2000-es sorozat, másik 3000. Minél nagyobb a szám, annál több szolgáltatást szokott nyújtani (és annál drágább). Lehet hogy az L2850-ben még Wi-Fi sincs. De nyomtatás minőségének szempontjából nem mindig van különbség (leginkább a sebesség szokott más lenni).

Epsonhoz Epson papír szokott a legjobb lenni, ahogy Canonhoz a Canon, stb.
    Viszont az Epsonokhoz más gyártók papírjaival is elég jól elboldogulnak, mert szokott hozzá lenni ICC profil.
    Legegyszerűbb beállításoktól a komolyabbakig szinte minden segítséghez hozzájuthatsz a YouTube-on.

Csak párat közülük, amit pár perc keresés után elfogadhatónak / hasznosnak találtam:

How to Fix Not Printing Correct Color/Poor Quality Issue in Epson Color Printer

Epson Printer Setting For Best Quality Image

Setting Up ICC Profile Directly To Your Printer Settings

Próbálják minden papírt fehérre csinálni, mert az az alapszín, de azért a "fehér" is elég tág fogalom. Van amelyiknek melegebb színei vannak, vannak melyek optikai fehérítőt tartalmaznak, van amelyiknél meg egyszerűen nem jönnek elő élénken a színek, ami van, az is fakó és kissé torz.

Leginkább a szürke szín árulkodó. Ha annak homogén szürkének kellene lennie, akkor legyen az, ne pedig sárga, esetleg zöld vagy lila tónusú.

• PociAti

őstag

válasz Kiskopika #9190 üzenetére

Ezek ugyanannak a szériának egyes variánsai.
    Azonos alkatrészekből, azonos nyomtatófejből állnak, esetleg azonos tintát is használnak, esztétikai vagy szolgáltatásbeli különbségek szoktak lenni közöttük, melyek a nyomtatás minőségét nem befolyásolják. Hogy csak a legszembeötlőbb különbséget említsem többség fekete színű, de a 6-os végződésű gépek fehér színűek.

Az eurós árakkal nem vagyok tisztában, nem tudom mely készülékek férnek bele abba a kategóriába. De nyugaton más termékszám alatt futnak ugyanazok a gépek, illetve nincs teljes átfedés a típuskínálatok között.

Ha igazán fontos a nyomtatás minősége, akkor ne 4 színű nyomtatót keress, hanem a https://www.epson.hu/hu_HU/for-home/ecotank Fotónyomtatás résznél felsorolt nyomtatókat nézd, azok 6 tintával dolgoznak. Hozzájuk képest a 4 színűek láthatóan elmaradnak képminőségben, de havi 4-8 kép miatt nem fogsz ilyen gépet venni.

A minőségen legegyszerűbben és legolcsóbban úgy tudsz javítani, ha jó minőségű, azaz márkás fotópapírt veszel a sima 4 tintás nyomtatóba. Olyat, amihez van színprofil (ICC), ezáltal a legtöbb fotólabornál is színhelyesebb képet fogsz kapni. Egy százas csomag fotópapír egy éven át kitart, ha csak havi 8 képet nyomtatsz.
    Lidl és egyéb noname papírokkal soha nem tudod mennyivel lesz gyengébb a minőség, csak azt tudod, hogy nem lesz olyan szép. Önmagában talán meg is állnák a helyüket, de ha mellé teszel egy normálisan kinyomtatott fotót, akkor jön ki mennyivel gyengébb színvonalat képviselnek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés