- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
warren #42636 üzenetére
A link nekem nem működik.Most már oké.Ha a ház elég magas (alaplap fölötti/alatti térre gondolok), akkor esetleg megteheted, hogy valamilyen műanyag vagy fa lapból készítesz egy olyan "alapot", ami beszerelhető a házba és amire rá tudod szerelni a már szabványos (pl. mini-ITX) formátumú új alaplapot. VAGY ha nem félsz a házilagos barkácsolástól és megelégszel egy Raspberry Pi teljesítményével, akkor ebbe a házba beteszel egy RPi-t, kivezeted a csatlakozásait és máris van egy zajtalan, kisfogyasztású, mégis kellőképpen erős HTPC-d a régi házadban.
-
cinemazealot
addikt
válasz
warren #42630 üzenetére
Szerintem össze kéne állítani egy mérleget, aminek az egyik felében ott van az eredeti elképzelésed, másik felében meg egy új konfig (előnyök, hátrányok és hosszú/rövidtávú költségtételek formájában):
- már meglévő alap (ingyen), de Core 2 Duo-ra bővítés (költség), plusz videokártya (költség), régi vasak új szoftverekkel való esetleges inkompatibilitása, magas(abb) fogyasztás (hosszú távú költség), zajos üzem stb.,
vs.
- új vas esetleg integrált GPU-val, hardveres dekódolási képességekkel, korszerűbb utasításkészlettel (költség), alacsony fogyasztás (hosszabb távon kifizetődő), halk/néma üzem, új szoftverekkel való kompatibilitás, régi szoftverekkel való esetleges inkompatibilitás stb.
Aztán számolsz és döntesz. Én nagyon sokáig régi vasból akartam összerakni háziszervert, médialejátszót, archiváló gépet stb., de az esetek többségében úgy láttam, hogy hatékonyabb, ha új vasba feccölök. És ez alatt nem feltétlenül a legkorszerűbbet értem, már belépő szinten vagy alig használt pár éves cuccokból, viszonylag alacsony költségvetésből is lehet jó gépeket összerakni, amik hosszabb távon kifizetődőbbek lesznek, mint a feltámasztott régi vasak. A régi vas meg megmarad régi szoftverek alkalomszerű üzemeltetésére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest