- Poco F7 – bajnokesélyes
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobvoi TicWatch Pro 3 - Wearzióproblémák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Profi portréfotós lehetsz ezzel a telefonnal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
válasz
devil-k
üzenetére
Amúgy felháborítónak tartom ezt a fajta megoldást, ha PC-ről akarsz lejátszani a TV-n HDR, Dolby Vision, stb. tartalmat, akkor neked kell pepecselni a beállításokkal. A TV gyártók annyira odavannak maguktól, hogy na, mindegyik veri a mellét, hogy az övék a legfaszább, aztán mégis csak a júzerre marad az, hogy beállítsa. Legalábbis azon infók alapján, amiket eddig olvastam, javítsatok ki, ha nem így van.
Én ezt úgy gondolom, úgy kellene működnie ideális esetben, teljesen mindegy, hogy milyen forrásból érkezik a feldolgozandó adat, legyen az a kábelTV szolgáltató, műholdas TV (ha még van olyan), telefonról átküldött adatfolyam, médialejátszó vagy adott esetben PC, a TV dolga lenne, hogy a (technológiai) képességei szerint a jel kódolása alapján saját maga beállítja a képet az adott tartalomhoz, a user max finomhangolást végezhetne, bizonyos határokon belül. Ha mondjuk SD vagy HD TV adást néz, ott szabadabban szabályozható lenne, de ha a mondjuk 4K HDR, DV stb., akkor ott a tartalomgyártó által belekódolt értékre "állna be" a készülék, és mondjuk 10% értékben nyúlhatna bele a user pl. a fényerőbe.
Nagyon nem ástam bele a témába, de a linkelt UHD filmlejátszós topik összefoglalójában leírtak alapján a felhasználó az, aki összehangolja a TV és a szg képességeit. Ez azért elég nonszensz. -
válasz
devil-k
üzenetére
Szerintem arra gondolt inkább, hogy a HDR tartalom megjelenítéséhez, visszaadásához jóval nagyobb fényerő kell, mint amit az átlag TV tud.
Dolby Vision-ben több ezer nites csúcsok is lehetnek, ehhez képest a HDR-t kezelni tudó TV-k jobb esetben tudnak kb. 500 nitet.
Csúcs TV-k járnak manapság 1000 fölött, talán 2000 környékén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Elektromos autók - motorok
- Felforgatná Kína a technológiai világrendet
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 26
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest