Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz zsozso1 #14052 üzenetére

Tuti, hogy a TV rontja el. Vagy vmi éljavítás, kiemelés rajta marad vagy nincs meg az 1:1 pixel mapping.

Ez utóbbi sem lenne meglepő. LG 42LD450-en otthon szülőknél sem pixelpontos a kép 24Hz-en. Egyszerűen nem támogatja olyankor a skálázás nélküli képmódot, csak 60Hz-en.
    Mondjuk ott alig észrevehető a különbség, csak desktopon 1 pixel széles betűknél és csak nagyon közelről látszik.

Az én Samsung 40A656-om pl. tudja, ott pixelhelyes szőrmentes a kép minden frissítés mellett.

Viszont ha már a kábel is szóba jött: Nem igazán értem digitális jelnél a kábel hogy ronthatja el a képet pixel vagy színárnyalat szinten. Ezt a gyakorlatban sem láttam ugyanúgy, ahogy Peak és az elméleti hátterét sem értem. Kifejtené ezt valaki?

szerk: És egy harmadik téma.
    Tud valaki kis, wireless billt ajánlani? Lehetőleg nem túl drágán.
    Ill. érdekelne tapasztalat is, ha használ valaki ilyet. Milyen távolságot bír, milyen a lagja (gépeléskor is idegesít). A távirányítóval elvagyok, igazából csak extraként kellene.

• Peak

addikt

válasz zsozso1 #14052 üzenetére

Amennyiben a bemenet cimkéjének bármi mást választok, mint a PC-t, akkor semmi különbség nincs a 24Hz és 60Hz desktop között, sehol sem.
    A lényeg itt az, hogy mikor PC módot választasz a TV-n, akkor csupán mint nyers megjelenítő működik a TV, kikapcsolva minden féle TV elektronikát, algoritmust ami beleszólna a képbe.
    Nézd meg a Samsungon, hogy milyen bemeneti mód választó van még rajta, van-e igazi PC mód rajta, és győződj meg róla, hogy valóban nincs semmi algoritmus, ami beleszól a képbe ezen módban.
    Projekorokkal teljesen felesleges próbálkozni, a képalkotási módja, a belső felépítése okafogyottá teszi az összehasonlítást.

Új hozzászólás Aktív témák