- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A napon sütkérezik a OnePlus 15
- Megérkezett végre a várva-várt órafrissítés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
zsozso1 #14052 üzenetére
Tuti, hogy a TV rontja el. Vagy vmi éljavítás, kiemelés rajta marad vagy nincs meg az 1:1 pixel mapping.
Ez utóbbi sem lenne meglepő. LG 42LD450-en otthon szülőknél sem pixelpontos a kép 24Hz-en. Egyszerűen nem támogatja olyankor a skálázás nélküli képmódot, csak 60Hz-en.
Mondjuk ott alig észrevehető a különbség, csak desktopon 1 pixel széles betűknél és csak nagyon közelről látszik.Az én Samsung 40A656-om pl. tudja, ott pixelhelyes szőrmentes a kép minden frissítés mellett.
Viszont ha már a kábel is szóba jött: Nem igazán értem digitális jelnél a kábel hogy ronthatja el a képet pixel vagy színárnyalat szinten. Ezt a gyakorlatban sem láttam ugyanúgy, ahogy Peak és az elméleti hátterét sem értem. Kifejtené ezt valaki?
szerk: És egy harmadik téma.
Tud valaki kis, wireless billt ajánlani? Lehetőleg nem túl drágán.
Ill. érdekelne tapasztalat is, ha használ valaki ilyet. Milyen távolságot bír, milyen a lagja (gépeléskor is idegesít). A távirányítóval elvagyok, igazából csak extraként kellene. -
Peak
addikt
válasz
zsozso1 #14052 üzenetére
Amennyiben a bemenet cimkéjének bármi mást választok, mint a PC-t, akkor semmi különbség nincs a 24Hz és 60Hz desktop között, sehol sem.
A lényeg itt az, hogy mikor PC módot választasz a TV-n, akkor csupán mint nyers megjelenítő működik a TV, kikapcsolva minden féle TV elektronikát, algoritmust ami beleszólna a képbe.
Nézd meg a Samsungon, hogy milyen bemeneti mód választó van még rajta, van-e igazi PC mód rajta, és győződj meg róla, hogy valóban nincs semmi algoritmus, ami beleszól a képbe ezen módban.
Projekorokkal teljesen felesleges próbálkozni, a képalkotási módja, a belső felépítése okafogyottá teszi az összehasonlítást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Battlefield 6
- Borderlands 4
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Borsos árú alumíniumfelni? Nem, egy asztali PC!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Apple iPhone 16 128GB,Újszerű,Kábel,12 hónap garanciával
- Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - 7 Ciklus - 100% Akkumulátor - MAGYAR - Ezüst - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest