- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Megjött a végleges XBMC Gotham, Aeon5 már gyárilag benne van.
-
törölt tag
A Dune lassanként Set-top box gyártó céggé alakul.
Ugye a fő probléma a szakmailag selejtnek nyilvánított SMP8910 volt, főleg a VXP-vel volt gond, legalábbis abban az értelemben, aminek eredetileg szánták. Ebből lett a kibelezett SMP8911, amit a Dune reménytelennek nyilvánított, a Popi végül épített belőle egy mára faszának mondható médialejátszót.
Ma annyit tudni készül új, ha lehet hinni a pletyiknek nem is akármilyen Sigma médiaproci, hogy ebből lesz-e Dune PRO vagy bármi, akár alacsonyabbra rangsorolt készülék, isten tudja... Ha jól emlékszem Robi említette, hogy van működő tesztpéldány, tán már doboza is van
Emlegettek Popcorn A410 PRO-t is...
Wesena e5 a házikó, táp HDPLEX Hi-Fi DC-ATX+adapter. Júniusban haver hozzájut egy lineáris táphoz, amire moziprosztóként szvsz nincs szükségem, nála nagyságrenddel nagyobb zenei felhasználás van, nagyon kív leszek mennyit számít majd, h más tápról hajtjuk.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #27411 üzenetére
Ha mar mindenki a "szobajat" mutogatja,
ahogy lakberendezesben, ugy itt is a szogletesebb, minimal forma jon be: o lett a hazikom. Nalam pl a bazi nagy, meg vilagito hazak kizarva, de ugye erosen izles kerdese. A hazon kivul a Noctua NH-L9a felel a hutesert, csak a proci nem jelent meg meg, h osszerakjam, egyebkent megvan minden.
Olyan vagyok, mint a Dune, bemutatom a nem mukodo hazam
-
törölt tag
Valaki keresett nemrég integrált Kabinit, van már ára is (kb €100), ASRock QC5000-ITX/WiFi, gondolom az itthoni felbukkanás sem várat magára sokáig.
-
-
törölt tag
válasz
Játékos #27347 üzenetére
Lehet, h a két kis vga a ludas. Ugyan most kissé lejjebb adtam, de nálam mpc-hc ill madvr/jinc vs XBMC-n sem volt bazi nagy, ahogy említed. Van különbség, de hasonlót kb 1 éve éreztem, mikor a LUT profilos madVR-t vetettem össze az akkori lejátszókkal és XBMC-vel.
Mivel millió összetevője van a végeredménynek, simán lehet nálad ekkora különbség. Ebben az estben hívd meg a beállított playeredet külső lejátszóként az XBMC-be. És boldog lesz az egész család :-)
-
törölt tag
válasz
Játékos #27324 üzenetére
Na, ha egyszerűsítve van a médiatár, majd beállítod a kezdőképernyőt indulásra, akkor a filmek gomb megnyomásával rögtön a médiatárban vagy. Ennél egyszerűbbet, vagyis gyorsabbat a médiatár elérésére nem tudok. Én csupa felesleges dolgot csinálok a HTPC-vel, ezért a Videók/Fájlok menüt használom többnyire
-
törölt tag
Sigma-VXP-s médialejátszót csinálok a HTPC-ből,
de este ránézek a 14.4-ben található képjavítókra, legalábbis azokra, amiket Kabini alatt elérni.
Tömörítési hibák, Detail enhancement már a H.265 és 4k miatt is készül, vagyis kötelező lesz. 3D helyett 4k mániát kapunk, márpedig az 1080p>4k felskálázás állítólag hibajavítók nélkül reménytelen vállalkozás. Ismét előjön amiről beszéltünk, vajh tisztán Full HD forrás mellet van-e értelme, vagy sem. A VXP is alkalmaz mosquito noise reduction-t, ezt például AMD esetén dicsérik.
Amin magam sokadszorra meglepődök, az élkiemelés túlhúzása, amivel még az apró részletek színeit is el lehet torzítani. Non plus ultra a Dynamic contrast használata, állóképnél elmegy, de amint megmozdul ... nem hiszem el, hogy komoly szakember - még annak sem kell lenni - nem látja a millió hibát, amit magával hordoz.
Alábbi a 200 pontos beállítás (vagy a 14.4 gyári is hasonló lehet ), amihez hasonló, de még csökkentett érték is katasztrófát okozott Trinity A-10 esetén, de Brazoson is. 14.4-ben állítólag finomabban lehet alanti értékeket használni, kínzom magam hülyeségekkel, de kív vagyok, kipróbálom.
Dinamikus kontrasztot természetesen semmilyen körülmények között nem kapcsolom be, ahogy linkelt setup-ot is jóval alacsonyabbra szánom.
Color vibrance:40
Flesh tone correction: 50
Edge enhancement:35
De-noise:64
Mosquito noise reduction:50
De-blocking:50Más:
Abu85-öt kérdezem Kaveri és Fluid Motion 60Hz-ről. Engem látatlanban elsősorban 3D mellett érdekelne, egyelőre 24p-s BD mellett sem tévén, sem vetítővel nem találtam kielégítő interpolációs technológiát, kivéve néhány BFI-s tévét. Ő azt mondja 3D esetén nem támogatott, 2D-hez pedig csak DXVA-képes lejátszó szoftver a követelmény, pedig a 3D-t én is jobban, szeretem szappanoperásítva
-
törölt tag
Pont 2 topikban is felmerült hasonló téma, úgyhogy hasonló linkem van. Itt már elkezdődött a maximum 200 pont körüli AMD eredmény, alul látod is az 5750 ill 6850 bekapcsolt képjavítóit, annak 1-100 skálán túlhúzott értékeit. Írtam is másik oldalon, hogy ha olyan képminőséggel kéne mozizni, mit amit ezzel elérünk HD estén... grrrr
A 2-3 új képjavítónak nevezett eljárás már kissé másról szól, erre visszatérhetünk ha fizikai valójában látom..
-
törölt tag
Azt tudtam, hogy a tesztben bekapcsolják a "képrontókat", ami HD esetén végeredményben kinyírja a képminőséget, az ért maglelepetésként, hogy a HQV teszteknek megfelelve fejlesztenek. Érdekes, hogy eddig az AMD képjavítók telepítés után bekapcsolva érkeztek, és ugye mindent szépen kilőttük. Tiszta telepítés esetén Cata 14.4 W8.1-gyel már kikapcsolva.
-
törölt tag
Köszi, érdekes eredmények. A Kabini esetében általunk tapasztaltakat később Catalyst, vagy madVR frissítés is befolyásolhat! Ha jól emlékszem radi8tor1 is kipróbálta a full screen/24+jinc kombót, és nála is akadozott. De! Annyira új még a platform .. beszéltünk madVR plusz+BD50-m2ts beletekerés hibákról, kell néhány mp míg magára talál, XBMC is küzd hasonlóval, szóval nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben a madVR teljesítmény is javul, vagy megjavul.
-
törölt tag
válasz
#75912448 #27279 üzenetére
....Más kérdés, hogy ha minderre nincs szükség, van-e kép vagy hangminőség különbség pl Intel HD4xxx, vagy Trinity ill Kabinivel szemben....
Idézek tegnapi ph-s catalyst cikkből:
Az új Catalyst még a három minőségjavító funkciót vezet be a videókra vonatkozóan, de mindegyiket csak a Kaveri APU-n lehet elérni, mivel HSA szükséges hozzájuk. A contour removal a tömörítésből eredő képi problémákat keresi és korrigálja, míg a detail enhancement több speciális szűrő egyben, melyek általánosan javítják a minőséget. Mindkét technológiát a HD HQV iparági normáknak megfelelően fejlesztették. A gyártók jellemzően ilyen eljárásokat használnak a méregdrága lejátszóeszközökben is a videók minőségének javítására, csak éppen speciális fixfunkciós hardver segítségével. A HSA-t felhasználva azonban utóbbira nincs szükség, mivel a CPU és az IGP közösen megoldja a feladatot.
A harmadik technológia az AMD Fluid Motion Video, mely szintén csak Kaveri APU-n fut, mivel egy rendkívül komplex algoritmusról van szó. A technológia a Blu-ray filmek 24 képkocka/másodperces sebességét 60 képkocka/másodpercesre növeli, méghozzá úgy, hogy az egymás után következő valós képkockák közötti eltérésekből köztes tartalmat számol a hardver. A 60 Hz-es frissítési frekvenciához igazodva ez jellemzően két-három számolt képkocka beszúrását jelenti az eredeti tartalom közé.
2 téma érdekes számomra, nem is tudtam, hogy a HQV és AMD valamennyire összefonódott ( vagy AMD támogatása van), másik a Fluid Motion. Használ már valaki Kaverit innen? Kív lennék totál parasztvakítás-e az egész, vagy működik, de jól, rosszul stb. Ill kell-e hozzá speciális lejátszószoftver, vagy "önmagában is működik". Néhány hete olvastam, hogy a Power DVD lesz az első, mely támogatja a technológiát.
-
törölt tag
szerk: természetesen a fél éve kapható 65-95W Kaverikre gondolok, amit nem hűtenék szívesen (feleslegesen) HTPC-ben.
Szerintem sokan várunk a 45W TDP A8-7600-ra (HTPC-be a ma kapható Kaveri APU-k overkill megoldások szvsz), ami majd tovább faragható bios szinten. Itt már szem-szájnak ingere IGP-ről beszélhetünk, madVR/Jinc önerőből, H.265, Fluid Motion 60Hz, szuperfelbontás 720p>1080p>4k felkonvertálás stb, már kitárgyaltuk miket tud(hat).
Más kérdés, hogy ha minderre nincs szükség, van-e kép vagy hangminőség különbség pl Intel HD4xxx, vagy Trinity ill Kabinivel szemben.
-
törölt tag
Írtam, hogy Image upscale hangyafaxnyi 720p>1080p esetén, más kérdés mit látok 55" LCD ill a vetítőn, és mit látsz te pl 65" plazmán vagy 22" monitoron... Nem véletlenül tértem ki a körülményekre, ráadásul az sem mindegy, hogy ezeken a megjelenítőkön álló, vagy mozgóképet hasonlítunk, és még ott a nézési távolság is. "A semmi" más-más körülmények között lehet apró vagy hatalmas, vagy valóban semmi.
Érdekesebb kérdés, hogy diszkrét VGA esetén Jinc 3taps megy-e, ha igen, ott nagyobb különbséget kéne látnod, főleg DVD felbontás>1080p esetében. 720p>1080p elképzelhető, hogy szintén elhanyagolható. Magam a legjobb eredményt mindig Jinc használatával kaptam, de való életben nem alkalmazom, mert 90% Full HD anyagot nézek, kivéve ugye Chroma up, ott van szerepe. De lehet használni madVR alatt LUT profilt is...
XBMC-t kell használni, és megkíméljük magunkat az apró különbségek keresésétől
Abban egyetértek, hogy ha veszünk egy átlag 42-55" tévét - ebben a topikban feltételezem legtöbben HD anyagokat nézünk -, a 13.4-es XBMC ezen körülményeket feltételezvén ma már nem indul igazi hátránnyal az MPC-HC-vel szemben.
Régebben abból adódóan is láthattak nagyobb különbséget, hogy ugye madVR megkerüli a Catalyst-EVR-t, magyarul nem veszi figyelembe az alapjáraton bekapcsolt (túlhúzott) képjavítókat, melyek totálisan tönkreteszik az XBMC, és az összes többi lejátszó képét, melyek azonos EVR-t használnak
Ha jól emlékszem W8.1 és 14.4 Cata esetén szerencsére a legtöbb képrontó telepítés után kikapcsolt állapotban van, tehát mezei usernek ma már ezek megkeresésével, kikapcsolásával sem kell törődni.
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #27269 üzenetére
-
törölt tag
válasz
olahjana #27266 üzenetére
Erre akkor tudnék válaszolni, ha lenne személyes tapasztalatom Bay Traillel, sajnos egyelőre nincs. Ismerősömnek kell majd építsek egy integrált masinát, ami alapja vagy a linkelt Kabini lesz, vagy az Inteles párja, amelyik előbb kapható Magyarországon, az nyer
Ezen a kettőn található egyszerre HDMI és SPDIF out, ez pedig feltétel. Ha az Intel lesz, kipróbálom mozin mit tud...
-
törölt tag
válasz
radi8tor #27260 üzenetére
Lesz Asrock integrált Kabini lap is, de még nem kapható.
Felteszem a topic leghülyébb kérdését azzal, ha megkérdezem miért nem látok elemet az AM1H-ITX lapon, és ha tényleg nincs, akkor miért
-
törölt tag
Fontos még hozzátennem, hogy ha tesztelitek a GPU-t, ne kis ablakban, hanem valós, teljes képernyő 1080p/24Hz alatt tegyétek, a GPU-Z pedig másik megjelenítőn fusson, vagy lépjetek ki teljes képernyőből mikor ránéznétek az eredményre(ekkor 1-2mp-ig még látható a full képernyős adat). Tudniillik kis ablakban totál más eredményt mutat, mint full screen 24p.
720p esetén hangyafasznyi képminőség különbség van, gyengébb anyaggal nem látom értelmét megnézni, mert valós körülménynékkel sem fogom soha. Nálam Image u. használatakor DXVA2 45% GPU terheléssel fut, ahogy Bicubic is, de ott bekapcsolt AR még felviszi 60% köré.
-
törölt tag
Bicubic ill Spline szinte egyforma, mehet mindkettő esetén AR, elbírja. Jinc nem megy sehogy, nemhogy AR-rel
AR egyébként is vitatott, hogy szükség van-e rá. Egyébként még vásznon sincs "hűdenagy" különbség az eljárások között (ugye magunk Full HD-ről beszélünk), max ha mikroszkóppal nézed. Ahogy említettem, említettük Cata kikapcsolt képjavítókkal már az XBMC sem szégyenkezhet ...
Másik kérdés, nálam DXVA2 ugyanúgy hajtja GPU-t, de pont a különböző eljárások miatt használjuk a renderert, megkerülve az Cata EVR-t.
Nehéz téma, hiszen ahányan vagyunk, annyiféle megjelenítőt, kábelt, HTPC-t stb használunk. Ami nálam kis különbség, nálad lehet óriási és fordítva. És akkor még nem beszéltünk egyéni érzékenységről, jó példa erre a 24p kérdése. Megjelenik egy új hardver, és sokan egyből ezzel kezdjük, ezután érdeklődőnk, mert pontos 24p nélkül sokunk bele sem kezdene az egészbe, legyen bármilyen kép és vagy hangminősége. Másoknak meg a könyökén jön ki a téma, se frame dropot, se ismétlést nem érzékel, míg ha fizikailag ott is van.
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #27241 üzenetére
23,977x volt forumtarsunk meresekor, tehat rendben van. Kabini restart fuggo is,
hol 23,97605, hol 07 vagy 09 a vege, ami persze total lenyegtelen, biztos driver fuggo is.
-
törölt tag
válasz
#75912448 #27239 üzenetére
És egy utolsó szösszenet, amiben még a Trinity-nél is jobb - nagyjából Haswell szint (23,97605) - vagyis tökéletesnek mondható 24p kezelés (nem mintha a Trinity vagy a bay t. ne lenne az, csak a Kabini még pontosabb)
2 különböző film, bal oldali 15 perc, jobb oldali kb 20 perc után. Ezek után kíváncsi leszek a Kaverire...
-
törölt tag
madVR alatt Chroma u. = Bicubic (75) plusz Anti-Ringing, Image u. = Bicubic (75) plusz Anti-Ringing. Ebben a formaban lehet biztonsagban hasznalni a Kabinit, velemenyem szerint kivalo kep es hangminoseg mellett.
Az emlitett fogyasztasi adatok belso HDD fuggvenyeben 20-25W korul alakulnak. 720p>1080p>BD50 atlagban 10% CPU, 50-60% GPU, XBMC eseten alacsonyabb GPU terheles, fogy. mellett.
-
törölt tag
Így van. Valószínűleg ez a proci is elmenne passzívan egy hővezetős házban (pl plex, streacom stb), abban az esetben, ha a tápellátás Pico vagy panel (bár valamennyire ezek is melegedhetnek házon belül, adhatnak át hőt). Úgy néz ki, hogy a lap adapterrel rendesen befűt, de ez mindaddig lényeg, amíg nulla ventivel akarjuk használni. A Chieftec táppal ment is így, adapterrel nem, ahogy említettem még a ház is egész átmelegedett. Most a minimal ventivel nem is érezni, hogy megy a gép, hőmérsékletek rendben, ház oldala langyosnak sem nevezhető. Szóval elképesztő sokat számít, ha pedig a 3,5" HDD épp aktív, sokkal hangosabb, mint a ventilátor
-
törölt tag
válasz
peteralbert7 #27188 üzenetére
A 14-es is ugyanígy működik nálam, azaz csak 3D esetén van auto freki. Valószínűleg megkérdőjelezhető a programozók elmeállapota, szerencsére többségünk csak 3D-re használja.
-
törölt tag
A köv házam ( amíg nem jelenik meg az A8-7600, ez a konfig is oda költözik) 4 ultra-halk gyári ventilátorral van hűtve, így néz ki belülről. Egy-egyet valószínűleg ott is be kell majd kapcsolni. Érdekes, hogy a Wesena e6 egy centtel sem drágább, mint ez az e5 (sőt, most olcsóbb), de az nekem már túl magas "dizájnilag", de biztosan barátibb a hőkezelése.
-
törölt tag
válasz
gorbep #27176 üzenetére
...tipikus vám/rév esete...
Valahogy így érzem én is, de az egész ügy csak passzív, vagy ahhoz közeli halk gép építésénél lehet érdekes kérdés. Most lóhalálában belepattintottam egy 80mm-es ventit, már a HDD/SSD páros sem megy 40 fokig, 32 körül mozognak, a lap -6 fok, proci 7-8. Vicces, de a HDD hangosabb, mint maga a venti. Szóval nálam külső adapter esetén szükség lesz erre a 11.0 dBA / 23.4 CFM / 1500 RPM ventire, szerencsére nincs hallható hangja.
-
törölt tag
HDMI kijáraton, mérés, hang, kép és egyebek viszonyítási alap az A10-5700 + Asrock FM2A88 ITX, ez volt a korábbi mozigép. Egyébként külső adapterrel jó forró lett a ház (is), ezzel együtt minden hőmérséklet növekedett ahhoz képest, amit egy 200W-os Chieftec táppal produkált.
-
-
törölt tag
Na, saját cucc is teljesen összerakva, szintén 5350 és adapteres Asrock lap. Fos a mérőm,
ez nyilvánvaló, ma kiderült. Nem készül(t) el az ígért speckó adapterem, így elhoztam egy
FSP 90W (FSP-NB90)-et. Lehetséges ilyet is rendelni (FSP-NBV90), a kettő között nem tudtam rájönni mi a lényegi különbség, előbbihez írtak zajcsökkentő áramkört és egyebeket. A harmadik, egyben legolcsóbbat nem akartam megvenni, az mindig gyanús.Szerencsére semmi hangja, nem cicereg, jó választásnak tűnik. 1HDD plusz SSD-t kell elbírnia, 1600-as RAM és 6-7 USB-s eszköz mellett, köztük külső tápos HDD-k. Ha valaha megjelenik a 7600-os Kaveri, oda már HDPLEX táp kerül.
Amit gyorsan megmértem: Idle 17W körül, Prime alatt beáll stabil 40W-ra, azonban filmek alatt (BD) eszement módon izeg-mozog. Többnyire 18-32W között, de néha 2W-ot, néha 62W-ot mutat, igaz csak pillanatokra.
Mivel nálam némi átalakulás megy végbe házimozi részlegen, az előzőhöz már nem tudom érdemben hasonlítani, de a hangja kifejezetten tetszik, visszalépés biztos nincs a Trinityhez képest. A néhány film esetén előkerülő m2ts probléma az egyetlen, ami nem OK, sajna még 14.4 RC driverrel is.
Amit egyelőre nem tudok megoldani, az Asrock lap minden kikapcsoláskor áram alatt hagyja az USB portokat - úgy emlékszeme 8.1 update óta - , de ez nem 100%, lehet hogy az alaplap hülyesége. Minden lehetséges dolog kikapcsolva BIOS és oprendszerben is, mégis.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27086 üzenetére
Tehát ugye 2x3.5 HDD, SSD, Haswell 54W, és egy 120W 7A Pico. Azt mondom nálam ez a határeset, már be merném kapcsolni
Azért várjuk meg mit mondanak a többiek.
-
törölt tag
-
törölt tag
Köszi srácok.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27060 üzenetére
A 2 red több volt, mint 60k, nem tenném őket kockára, én is visszaküldeném.
-
törölt tag
2x3.5hdd, 0odd,1ssd, haswell 54W,integrált gpu. ennyit kéne elviniie a 12V ágnak.
Gondoljátok, hogy amit vett képes rá rá? 12 V, 4 A, 4,5 A csúcs.
Engem anno erről nagyívűen lebeszéltetek
2-3 HDD-t tuti nem mernék rábízni.
-
törölt tag
Azt megtudjátok mondani, hogy egy pendrive plusz 1-1 vez. nélküli bill és egér usb vevőegységgel kb mennyit fogyaszthat?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27046 üzenetére
Úgy elvben elég lehetne. Nálam a Kabini is csinált pillanatnyi 70w (legalábbis mérő szerint) csúcsfogyasztást, 1hdd plusz ssd. Nekem is érkezik egy 90w 90% adapterem, de ott is kétségeim vannak, hogy a lap majd bírja-e a 2 hdd-t. Pico sokkal biztonságosabb, mint a panel, ahogy előttem is írták.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27041 üzenetére
Valódi bizony, ezt egy ssd plusz brazos mellé is kétségekkel használnám.
-
törölt tag
14-es PowerDVD-t próbáltam ki, ajánlgatták, hogy milyen pörgős lett, ráadásul támogatni fogja az AMD Fluid Motion technológiát, ami 3D esetén is (vagy csak ott) izgalmas lehet. Az biztos, hogy barátibb a működése, mint a TMT-nek, de pl beágyazott PGS feliratokat nem lát, amit nem tudok mire vélni. Érdekességképp megnéztem az említett néhány problémás m2ts-t - szintén bekapcsolt DXVA - és játssza hiba nélkül.
-
törölt tag
Használtok PowerDVD-t BD3D-hez? Hol tudom kicsikarni teljes képernyőn a 24Hz-es lejátszást? Eddig TMT-t használtam, itt se 2D, se 3D.
-
törölt tag
Pl ezek közül az egyik nem tűnik rossznak 2 év garral.
-
törölt tag
Még annyit fontos megjegyeznem - lehet felületesen vázoltam a kérdést- , hogy ezeket a fájlokat amúgy gyönyörű kép és hangminőséggel játssza az AM1. XBMC esetén az anyag elindításával van gond, tehát a film kezdetekor ugrál, mint a barom, utána léptetsz néhányat az idővonalon és helyrejön, ami után akár a film elejére is ugorhatsz, immár tökéletesen játssza!
MPC-HC és madVR pedig jól kezdi el játszani, azonban ott a beletekerések okoznak hasonló problémát, ami néhány mp után szintén helyrejön. Ellenben sokkal több film/koncert esetén csinálja, mint XBMC. Mindkettőnél megszűnik, ha a hardveres gyorsítás ki van kapcsolva. Ebből gondolom, hogy a hardver frissessége miatt talán driver szinten lehet probléma.
-
törölt tag
De sajna nem az anyag, Trinityvel mindegyik OK, ahogy hardveres gyorsítással ugyanezen konfig plusz Openelec esetén is. AMD driverre gyanakszom, ami valamit elbarmol magas bitrátás anyag esetén (kódolás is számíthat, hisz nem mindegyiknél) bekapcsolt hardveres gyorsításnál.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26968 üzenetére
Próbáltam pl régebbi xbmc-vel és régebbi driverrel, majd ezek kombinációjával, s ugyanazok az anyagok nem tetszenek neki.
-
törölt tag
válasz
LógaGéza #26965 üzenetére
XBMC szintjén az a furi, hogy nem mindegyik anyagot érinti, sőt, most, hogy több filmre ránéztem.... Szóval a nagy része a remuxokat (ott se mind) nem szereti, 25ök nagyjából rendben. Driverre gyanakszom én is, ami a hardveres gyorsítással kapcsolatos.
Ha az ugribugri elejéről addig tekergek míg magjavul, újrakezdve a filmet már müködik. Ha kilépsz és úgy kezded elölről, újra ugrál. Tehát tuti nem hardveres gond, majd csak rájövök....
-
törölt tag
válasz
#75912448 #26942 üzenetére
No, alakul. Fórumtársunk volt olyan kedves és megnézte nekem. Azóta picit még előrébb jutottam, madVR nélkül (uninstall) minden rendben MPC-HC-vel, ellenben XBMC nem OK. Reménykedem benne, hogy a madVR installálása érintette az XBMC m2ts lejátszását is, bár erre kevés az esély, de most adok neki egy full tiszta telepítést, madVR nélkül.
Egy biztos, 8.1, AM1, Cata és madVR együtt nálam nem teljesen OK, ami adódhat a hardver frissességéből, amire vagy a madVR, vagy az AMD driver nincs érdemben felkészülve. Most reménykedem, hogy XBMC jó lesz ha madVR mentes a gép .... (Openelec alatt jó volt)
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26943 üzenetére
Látod ezt nem tudom. Megnézem w7-tel, hogy kizárjam az op rendszer hibát.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26941 üzenetére
MP kizárva, inkább a halál
Amúgy nagyon jó a Kabini, hangja is meglepően rendben van, megfordult a fejemben, hogy nem ideiglenes lesz a Kaveri megérkezéséig, hanem végleges, vagy második, de most picit megrendültem.
Nincs semmi hardveres szarság bekapcsolva, képj és hasonlók is inaktívak, ráadásul MPC ezeket megkerüli, mégis ugyanazt a hibát produkálják. Lehet betámadom radi8tor1 kollégát egy privivel.
hangban nagyságrendileg akkora a difi a server 2012 és a kiokosított osx között, amekkora a w7 és server között.
Elhiszem neked, de most nincs erőm belekezdeni az osx-be, ráadásul "csakmozi" a gép.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26938 üzenetére
Az a baj, hogy az m2ts formában tárolt filmjeim 80%-át érinti, akkor is ha áttolom mkv-ba! Eszement egy hibajelenség, remélem nem a HD8400-re rossz az AMD drivere. 13.12 és a legújabb beta 14.3 is ugyanúgy hibás. Talán w7-tel lehetne kipróbálni, de azt akkor se használnám, ha agyonütnek
-
törölt tag
válasz
#75912448 #26924 üzenetére
Megvan az első gondom az új konfiggal, vagyis mióta HTPC-zem az első
Az érintetlen, eredeti BD-k nagy része (50, remux, de lehet 25 is), m2ts lejátszása hibás (BD3D is, ha pl megnyitom az egyik szemnek szánt m2ts-t.). XBMC 13.3 villogva-csíkozva kezdi el lejátszani, ha beleugrok a film közepébe, abbahagyja. Az MPCHC ugyanezen m2ts fájlok esetén pedig beleugrani képtelen, bárhová is, azaz kívánt jelenetnél villog-ugrál a kép. HDMI kábel hiba kizárva, friss 8.1 telepítés, próbáltam régebbi XBMC-t, hiba ugyanez.
A10-5700 ugyanezeket a filmeket rendesen viszi. AM1 konfigon az Openelec is!-ahogy hálózaton az asztali gépem is. Hab a tortán, hogy a Windows MP azért lejátszaná őket, ott hibátlan.
8.1 plusz Kabini lenne driveresen összeveszve? Tippem sincs sajnos, esetleg speciális, saját környezeti hiba...
-
törölt tag
válasz
MasterMark #26921 üzenetére
madVR display modes, es az ures mezobe beviszed az altalad hasznalt frkiket, pl
1080p23, 1080p24, 1080p50, 1080p60, igy ebben a formaban.Egy kabini tulaj ranezhetne, hogy m2ts es mpc-madvr fronton minden rendben van-e nala, tekeres, leptetes stb, nalam szetesik, akad.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #26918 üzenetére
XBMC nem mutja olyan pontossaggal.
-
törölt tag
Trinity is hasonló (épp most adtam el
) volt nálam, 23,976xx, míg az Anandtech 23,977xx-et mért rá, igaz 4 órás frame repeat-tel. A Haswellre 23,97605-öt kaptak, Kabini is kb ugyanez, magyarul mindkettő tökéletes. Igaz Kabinivel előfordul, hogy beáll 23,9703-ra, ilyet még HTPC-ben nem láttam (persze tök mindegy az néhány egység
)
GPU használat 40% körül Chroma/Spline 1080p mellett, 720p esetében 50% környékén, szintén Chroma-Image/Spline.
Fogyasztás adapterrel kicsit csökken majd, de valóban magam is kevesebbre számítottam, ellenben egész biztosan passzívan üzemeltethető egy arra alkalmas házban.
Az XBMC képminőség terén történt pozitív változásait nem csak én vettem észre, de nálam annyi minden csere volt és van mostanában, lehet hogy ez is közrejátszik
szerk:
Látom már bajnokpityu is ue írja, észrevehető tévén és vásznon is. -
törölt tag
Végigment XBMC alatt egy 1:40 hosszúságú film, nem volt frame drop (kivéve ugye az indításkori). Friss update w8.1, 13.12 catalyst, 13.3 XBMC. Ebben a formában MPC-HC plusz madVR 23,97603-06 körül mozog, tehát egész pontos.
GPU-ból madVR 720 és 1080p full képernyő 24Hz chroma: Bicubic vagy Spline-ra elég az erő, image u. szintén. AR itt talán épphogy bekapcsolható, de szvsz értelmetlen. 60Hz Smooth Motion bekapcshoz is kevés az erő, akinek hasonlóra fáj a foga. Egyébként normál tévéseknek (vagy proji mellé) elég lehet az XBMC is, nagyon jó a képminőség ott is.
Fos 200w (adapterem utazgat) Chieftec táppal 14-50w között ugrál a fogyasztás, 2HDD-vel egyszer 70w-ra ugrott. CPU hőmérséklet 40 fok körül, még a gyári hűtéssel 40%-on.
A hang pedig meglepően jó. Részemről ajánlott plecsni a cucc.
[ Módosította: radi8tor ]
-
-
törölt tag
Kabini esetén (5350 HD8400) úgy néz ki okés lett a 24p kezelés. Film elindítása után beáll 23,97606-ra a lejátszás, tehát gyakorlatilag egész estés film alatt nem lehet sem drop, sem ismétlés. Mpc hc-vel néztem, amúgy a rendszer hangja is ok.
Ha 20 perce megy a film, már 10 nap feletti a frame drop számláló :-)
-
-
törölt tag
válasz
Vikthor #26668 üzenetére
Ok, de ő ezt írta: Amire használom, NAS-ról FHD film (xbmc, külső mpc-hc, madVR) és zene (flac, akár 24/192-ig, sacd iso, BD audio), úgy érzem neki pénzkidobás lenne a számodra álomgépet jelentő konfig, ami valóban egy jó kis erőgép, melyet HTPC-nek is használsz.
Néhány nap és talán be tudok számolni mit tud az 5350 madVR alatt, épül saját és haver számára is 1-1 darab. Egyébként az eddig látottak alapján nincsenek nagy elvárásaim, úgy vélem aki a legmagasabb algoritmust szeretné, vár az A8-7600-ra, amire nekem a szaktopikban azt mondták se híre, se hamva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged