- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
Aktív témák
-
Panther
HÁZIGAZDA
Amit én írtam, az sem nyert?
-
ocso
tag
Azt még megnézheted, hogy ''felcsatolja-e'' a file-rendszert.
A boot.ini-ben írd át a /fastdetect-et /SOS - re és látni fogod bootolás közben a betöltött eszközvezérlőket és a partíciókat is.
Good luck! :) -
ocso
tag
IDE Controller Reinstall? :)
-
Mazlee
aktív tag
bocsi látom a vincsi megy...
és nem lehet hogy kicsit lecsuszott az ide kábel az alaplapról? -
Sidaries
őstag
válasz
CsendPenge #12 üzenetére
Bios látja rendesen. Így Primaryn minden megy. Mindkét vinyó Seagate Barracuda IV Egy 60G-s és egy 80G-s.
A 60-as a Master, A 80-as a Slave.
Ezekkel nincs gond. Csak a Channelt nem látja. (és mondjuk rajta a cd-met.) -
Mazlee
aktív tag
Hi!
a bios látja de a XP nem...
nekem is volt ilyen. mobil rackben van a vincsi?
amugy az történt hogy eltünt a vinyó Master Boot Record-ja.
bios látta de az xp nem...
erre van egy pr.exe (dos-os)progi ami visszaállitja.
persze ha ez a gond :) -
Sidaries
őstag
-
ocso
tag
A Logical Disk Manager sem látja? :))
-
imisz
tag
Lehet hogy az XP letiltotta a sec. channelt. Eszközkezelőben engedélyezd.
Milyen file rendszert használ az XP-d? NTFS? Ha jól emlékszem az XP-pro változat már nem használja a fat32-es filerendszert és lehet hogy ezért nem látja az XP-d a vinyót. (ha netalán fat32-re van megformázva)
Az is lehet hogy biosban van letiltva a sec. channel. Attól még felismeri a bios a vinyót, csak nem engedi használni az XP-nek (az nem is látja) . Találkoztam már ilyen esettel. Biosban kellett engedélyezni a sec. channelt. -
ocso
tag
Bios-ban nincs letiltva a Secondary IDE?
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nem tudom pontosan hogy az XP-ben hogy van, de 98SE-ben úgy ismeri fel az IDE channeleket, hogy megtalálja a fő vezérlőt, aztán ez, mint ''szülő eszköz'' létrehozza az elsődleges és másodlagos IDE csatornákat. Na ennek a fő vezérlőnek a tulajdonságainál lehet állítani, hogy melyik IDE csatornák működjenek. Talán ott van kikapcsolva (már ha XP-nél is így működnek a dolgok)...
-
ocso
tag
Hát ilyet még nem láttam! :))
Olyat már igen, hogy a vinyót nem látta az XP, de ez tényleg driver gond. -
Sidaries
őstag
Hát ilyet én még nem láttam. Beraktam a gépembe egy új vinyót. Bios ismeri minden rendben. Aztán bootol a Windows (Xp) és az már nem látja. Egy kis utánanézéssel rájövök, hogy azért nem lát a Win semmit, mert nincsen meg a másodlagos IDE csatorna. Miért van ilyen? Meg lehet ezt csinálni? Annyira nem durva, de azért idegesít.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest