- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #62776 üzenetére
Hány éves a legidősebb lámpád? Az Olight, Nitecore, Fenix lámpáimra 5 év, Led Lenser 7 év, Armytek, Maglite lámpáimra 10 év a gari, meghibásodás esetén. Nitecore, Armytek, Maglite lámpáknál már kipróbáltam (lényegtelen, hogy nem mindegyik volt az enyém). Minden esetben, rendben lezajlott a kárbejelentés utáni szolgáltatás. Az én lámpáimnál én voltam a hunyó (takarítás - zárlat, ill. bebugyolált lámpa, turbó fokozatban hajtva - kiégetve). Szerintem sok esetben a tulaj (felhasználó) a hunyó, csak nem ismeri el, vagy nem is tudja. Mármint a drágább lámpáknál. Nagy valószínűséggel. És itt nem ejtésre gondolok (nem csak ejtésre). 1, 2, ..., 6 ejtést, vagy többet is kibírnak a lámpák 1, 2 m magasságból. Ejtést, nem több G -s megterhelést. Ezt olyan forgó izével ellenőrzik, ahol, ha a tartály függőlegesen helyzetbe kerül, akkor pottyan a lámpa. Úsztatják is a lámpáikat, magas, vékony akváriumban, kosárban. De csak fél, 1 óráig (valaki meg ilyen lámpákkal merül, nem búvár lámpákkal). A kapcsolókat is automata nyomkodja, mint a régi nyomógombos mobiloknál. Így tudják garantálni a 100000, 150000 kapcsolást. Fénygömb, és sok más teszt, labor körülmények között. Persze, előfordulhat, hogy így is meghibásodhat a lámpa, hiszen nem labor körülmények között élünk. Pl a lámpa magasabbról is eshet. Az Acebeam lámpáknál L16, T27, a hátsó kapcsoló kapcsolja a turbó fokozatot. Vagy sokan csak ezt a kapcsolót használják, vagy a táskában, bepakolva, tokban kapcsol be véletlen, mert megnyomódik a kapcsoló (a kupak meglazításával a L16 nem kapcsol ki). Nekem, működik a védelme, ezért visszavesz.
A drágább lámpákban több védelem is működik - túlmelegedés, fordított polaritás, túlmerülés, stb. Stabil fényáram kimenetel rendelkeznek (Az Acebeam L16 lámpám 3,2 V -ig, gondolom ezért vesznek fel magasabb áramot). 60% - 70% -os akkumerülés esetén is még a 100 % -os fényerőt nyújtják.
Mindig fejlesztgetnek. Itt a Fenix 3 mm magas, alubevonatos, OP -s tir lencséje.
Nekem, nagyon bejön ez a lencse. Szerintem, ezzel a lencsével, javítottak a tir lencsék hatásfokán, fényáram áteresztő képességén.
A hatásfokuk is jobb a drágább lámpáknak. 160 lm/W vagy több is ma már elérhető.
Kiegészítők, akku jár a legtöbb esetben a lámpához.
Kezelésüket, az adott feladatokhoz szabják. A legtöbb esetben.
Az Anduril, Narsil más világ. Teljesen testre szabhatók. De nem az átlag felhasználónak valók. És nem is a legolcsóbb lámpák, legalábbis nem az a kategória, amit emlegetsz.
-
FBLLMAG
senior tag
A LL MH8 esetében az eco módban a magas fokozat a 400 lm, viszont erről, időzítve, visszalép. A CC módban 220 lm a magas fokozat, ezt viszont stabilan tudja, 3 órán keresztül. A lm ennél a lámpánál nem annyira lényeg. Az a 220 lm is 3000+ cd fényerőt biztosít. Ezen a fokozaton a gyors fókusszal érdemes játszani. Körbenézni ott a fókusz, de szerintem a szórt fénnyel futnál vele, ami kb a 400 lm -es Convoy S2+ fényének felel meg.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
domedee #62748 üzenetére
Futásra a nem túl nehéz fejlámpa lenne az ideális. A Fenix HL26R szerintem nem rossz választás. Vagy, ha kibírod, most jön ki a Fenix HL18RW, ami akkut is használ, de szükség szerint, akár 3 db AAA akkuval / elemmel is üzemelhet. Esetleg a MH65 is érdekes lehet, de ez drágább.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #62725 üzenetére
Már 1 ideje írogatom, hogy elegendők lehetnek az apróbb fejlámpák is. Ezek is tudják stabilan a 1500 - 2000 cd fényerőt. Alacsonyabb, de használható fokozaton, meg azért az üzemidő sem okoz problémát. Nekem Fenix tokom van a fejlámpáim részére. Kényelmesen beleférnek. És ha jól emlékszem, ingyen kaptam tőlük. Magamtól nem vettem volna, de így, hogy megvan, nem is rossz dolog.
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #62664 üzenetére
Évekkel ezelőt írtam, hogy nincs szükség 1000 lm -ra, ha látni szeretnék. Ráadásul nem is szűken, pontban világítanak ezek a lámpák.
Másik megosztó téma az AA -s lámpák. Igaz, ezek csak 5000 cd körüli fényerővel rendelkeznek, de eléggé univerzálisak. A Fenix fejpántja jóvoltából, kézre, felkarra, kézfejre, bárhova pakolhatom a lámpáimat. (Régebben írtam, hogy a Led Lenser lámpáimnak is van klipszes, forgatható tartóm). Vízhatlan, 2 db AA / 14500 akkuk számára fenntartott tok is jár hozzá. Ez is feltűzhető a pántra. Zsebben még 1 - 2 duffúzor, fejpánt, így már lámpástól kezdve, fejlámpán keresztül, minden kéznél van. Ha kellene. Nem is olyan régen szereztem be a LD42 lámpámat, ezzel már távolabbra is ellátni. Klipsszel szerelt, vékony, kikönnyített modell. Akár zsebben is hordható, és a gyűrűs kapcsolója, rendkívül praktikussá teszi. A GP 2600 mAh -ás akkui (4 + 2 akcióban jó áron jutottam hozzájuk) meg üzemidőt is biztosítanak (vagy a LiFe elemek).
A LL fejlámpa a homlokomon, valahol a kézen, kézfejen a 2x AA -s lámpa, így a túrabot a kezemben maradhat. Esetleg tüzifát is tudok gyűjteni. Nem kell túl gyakran előkapnom az erősebb lámpáimat a gyengébb túrákon. A Viking, Predator messzebb is világít, jobb az üzemidejük, de elő kell venni, kézben kell tartani ezeket.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #62664 üzenetére
Már írtam NEKED, hogy erősebb mint a MH5 -ös, pedig azzal is elég nagy távot be lehet látni. Nálunk a "záhorák" -oknak (erdőjárók) is bejőtt. A MH8 volt náluk. Az RGB ledet tartalmaz, ennyivel tud többet a MH7 -től. Ha lenne módod kipróbálni, a MH11 -et, az a tuti. Annak a fénye az igazi dobás. Az mellett nem túl gyakran kell előkapni a zseblámpát.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
arti1121 #62644 üzenetére
Fél perc után 1000 lm -ra visszavesz, ez elég látványos. A kapcsolón pontonként jelenik meg, hogy melyik fokozatban van (mint az Olight SEEKER PRO, csk ennél alul), de az akku töltöttségi szintjét már elvillogja. Kicsit érdekes a kezelése, de megszokható. A szórt fény széle nem teljesen egyenletes, de nem vészes ez sem.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #62614 üzenetére
1 percig. A BOOST fokozaton. Ami 600 lm, 50% -kal több mint a MH3 -asod (14500 -as akkuval), a vetítési képe meg ugyanolyan. 8000 cd -ról 10000 cd -ra emelkedik a fényereje. Ez a szabvány szerint 200 m. Mindegy. A lényeg, hogy fényesebb mint a MH3, MH4, MH5, 14500 -as akkuval.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
ZozzV6 #62608 üzenetére
Az MH11 1000 lm, és a MH7 / MH8 is magasabb fényáramon tud dolgozni. A MH7 / MH8 fejlámpák hatótávja 200 m (10000 cd), a MH11 pedig 320 m. Erről már írtam jó párszor (mobillal is vezérelhető, és aktív fényáram szabályozásra is képes). Azért 20000+ cd -ás fejlámpával már lehet rendesen túrázni. Nem kell gyakran a zseblámpa után kapkodni. A fénye ennek is fokozatmentesen is állítható, a mobillal tetszés szerinti fényáramokat, állíthatsz be, saját profilokat létrehozva. Most ezek az árak tényleg jók.
-
FBLLMAG
senior tag
Kicsit bővebben a Maglite lámpákról.
1.) a) Maglite MINI PRO+ > 350 lm -es, 8000 cd -ás lámpa, mely 2x AA akkuval / elemmel üzemel. Ennek a hot spotját lehet a legjobban széthúzni. Akár lakásban, szobában, ház körül, könnyed esti sétánál is használható. "Gyertyaként" is üzemel. Kikapcsolva, teljesen áramtalanítja a lámpát. Nincs benne holdfény, műanyag tükröt, üveget használ. Vészhelyzeti lámpának kiváló. (Szerintem, a ház körül, lakásban, az Olight Bazon sorozata jobban teljesít)
1.) b) A ML50 inkább túrára való, szélesebb a hot spot -ja, 20000 cd lehet a fényereje. A ML300 pedig nagyobb terület átvizsgálására való a 40000 cd fényereje végett. Ez végett szűkebb hot spot -ra állítható. Én a ML300 -asomat szétszedtem, összeraktam. 2 oldalra csavarva tudom a hot spot -ot széthúzni. Az egyik esetben nekem is fánkot csinál a szobában, de a másik irányban rendben van. De ki fog a lakásban 750 g -os lámpával játszani?
2.) A Fenix fókuszálható lámpái (FD sorozat), 6° (13 cm átmérőjű fénykör 1 m távolságból) hot spot mellett, a tir lencsések, 40° széles, fényesebb szórt fényt használnak, míg az osztott tükőrrel rendelkezők, 60° körüli szórt fényt használnak, fókuszra állítva. A tükrös rendszerű hasonlít leginkább a hagyományos lámpákra. Szórt fényre állítva a tir lencsés egyenletesebben szórja a fényt a tükrös rendszerrel szemben. A Fenix jobban szétossza a fokozatokat (pl 10, 50, 150, 350, 900 lm). Csak a Fenix termékei teljesen víz ellen állóak (IPX8). A FD20 - 30 rövidebb távot világít be, viszont hordozhatóbb a normál mérete végett. A tir lencsések, valamivel szélesebb fejjel vannak ellátva.
3.) A Led Lenser szélesebb hot spot -ot használ, gyenge szórt fény mellett, fókuszra állítva. Viszont, szórt fényre állítva, szűkebb a szórt fénye. A szórt fénye, azonos fényáramon, viszont fényesebb a többi lámpáéhoz képest. Több a lehetőség, nagyobb a kínálat. IPX4 - IPX6 besorolású lámpákat gyártanak.
-
FBLLMAG
senior tag
Szia Zozz! Hogyan tetszik az Olight SEEKER2 PRO?
-
FBLLMAG
senior tag
Kezdem a reflektoros fókuszálható lámpákkal. Nem csak a Fenix gyárt ilyeneket. Ott van a jó öreg Maglite is. Ráadásul egyszerűbb a megoldása.
Reflektoros fókuszálható lámpák:
1., Maglite - Az egész tükör mozog a led körül, a led lényegében mélyebbre kerül a tükör belsejében, szórt fény esetén.
Fénye - A szórt fény átmérője alig változik, mivel minimális a tükör mozgása a tükör hosszához viszonyítva. A spot átmérője viszont változik, ahogy a fényereje is.
2., Fenix - Ebben az esetben a tükör osztott, és a felső fele mozog, rövidítve - hosszabbítva a tükör hosszát.
Fénye - Szórt fényre állítva, 1 m távolságból 1.8 m az átmérője a szórt fénynek. Szélesebb mint a BLF A6 lámpámé. A hot spot, ebben az esetben, szintén szét van húzva, és csak kicsit fényesebb mint a szórt fény. Fókuszálva, a szórt fény is szűkebb lesz (olyan 1.2 m), de fényesebb is (kb 2x). A hot spot szintén beszűkül, 13 cm átmérőre, 1 m távolságból.
TIR lencsés fókuszálható lámpák:
A COAST, Led Lenser, Fenix is gyárt ilyen lámpákat. A Fenix, hivatalosan, IPX8 besorolású. Az egyes gyártók lámpái, megoldásai, itt is különböznek. Mivel minden esetben a TIR lencse mozog a led körül, ezért csak a fényüket írom le.
1., Fenix - Szórt fényre állítva, széles, egyenletes szórt fényt látni. Ez a FD45 esetében, 2 m átmérőjű szórt fényt jelent 1 m távolságból. Fókuszra állítva, szűkebb hot spot (6°) mellett szűkebb (40°) szórt fényt is látni. Mindegyik fókuszálható tir lencsés Fenix lámpa fénye hasonló.
2., Led Lenser - A szórt fényre állítva, szintén egyenletes, a Fenix lámpáitól szűkebb, fényesebb fénykört kapunk. Viszont még ezen kívül is van halovány szórt fény. Fókuszra állítva, szélesebben világítanak mint a Fenix FD sorozata (10° körül), és ez mellett, halovány szórt fényt is látok, szinte a cipőm orrától.
A COAST ezek keveréke.
Az olcsó ZOOM -os lámpák szórt fénye egyenletes fénykört biztosít, fókuszra állítva, eléggé szűken világítanak, 0 szórt fénnyel. Ezeknél a fényáram veszteség is elég sok. Szokják emlegetni, hogy az a fénykör szét is húzható. De, szórt fény ilyenkor sincs, és a hatótáv a töredékére csökken. Vannak melyek csörögnek, zörögnek, fejük mozog jobbra, balra, stb.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
ZozzV6 #62524 üzenetére
Egyet értek veled. Ha lemerül a NU25, felteszem töltőre, és használom a következő fejlámpámat. Autót nem szoktam szerelni. Pakolni, rakodni este a LL MH5 jobban bevált mint a Nitecore. Szerelések alatt, ház körül, esetemben, kapcsolók, foglalatok, lámpák, dugaljazatok, vízpumpa körüli dolgok szerelését értem. Porszívó, fűnyíró, stb szereléshez inkább a toll lámpákat vetem be. Tavasszal almaválogatás, krumpli csírátlanítása, stb használom még a fejlámpáimat. Ebben az esetben is hamarabb nyúlok a NU25 után. Ha lemerül, az Armytek fejlámpája a következő. Eddig nem volt szükség ezt is lecserélnem. A magas fokozat a Nitecore és az Armytek fejlámpák esetében is szinte mindenre elegendő. Az Armytek a 90 lm fokozaton 4+ órát, de a 250 lm -es turbó fokozaton is több mint 1 órát üzemel. Sötétben válogatni, szerelni, pár órán keresztül, kéztávolságból, a 90 lm is elegendő tud lenni. 100° - 120° szórt fény meg segít, ha oldalra lesve pl keresem a csavarokat az asztalon, miközben tartom pl a lámpa alkatrészeit a mennyezeten, hogy le ne essen. Ha pakolok, akkor meg 2 - 3 m távolságba kell látnom, hogy merre menjek, hova rakodjak. Ha ősszel szedem össze este a lepotyogott termést, 3 - 4 m -nél távolabb nem kell keresgélnem, mert pl az alma lefelé esik, nem oldalra. 60° - 70° szórt fény elégséges a kereséshez, pakoláshoz. Igazat megvalva a 20 lm fokozatot szoktam használni, a NU25 esetében a 190 lm fokozatra kellett felkapcsolnom a hasonló érzet érdekében. De így sem ugyanaz az érzet. Ennyi. Ezért valamire egyik, valamire inkább a másik fejlámpámat kapom fel. Az üzemidővel meg még ezeknél sem volt gondom.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
ZozzV6 #62522 üzenetére
Szerelgetésre inkább a Nitecore NU25, esetleg az Armytek fejlámpáját használom. Hurcolásra, pakolásra meg a LL MH5. A ZL H53W inkább amolyan univerzális fejlámpa. Tartaléknak tartom. Szerelésre, mikor állandóan a garázsba kell futkosni, nappal, tényleg kell a 100 - 200 lm fényáram. Viszont nem is egész nap vagyok a sötétben. A villanyszerelés esetében, mikor minden lámpát, kapcsolót, vezetéket, stb kicseréltem a pincében, annál sem volt probléma a fejlámpáimmal. Nem kellett óránként akkut cserélnem. És a vizes feladatokat is megugrották. 4 - 5 óránként akkut cserélni meg nem fárasztó. Zsebben elfér a 4 db -os tok. Reggelre meg mind fel van töltve. Magam részéről, maradnék a max 50 - 60 g -nál a homlokomon.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
ZozzV6 #62515 üzenetére
Az említett 30 lm fokozaton (a LL MH5 esetében 20 lm), 10+ órákat üzemelnek az AA -s fejlámpáim. A MH5 esetében 8000 cd amivel odavilágíthatok valahova. Zseblámpa használata nélkül. A Fenix fejlámpámhoz adtak 2 db AA akku hordására alkalmas víz ellen védő tokot. Ezt szoktam még rátenni a fejpántra. 3 db 14500 - assal a MH5, több mint 60 üzemórát biztosít. És a ZL H53W is a 3 db AA NiMh akkuval, a 30 lm fokozaton, 55 órát biztosít. Az meg biztos, hogy a 75 mm hosszú ZL53W, a körbefutó fejpánttal együtt, elveszik a zsebemben, de a markomban is. Az Armytek Tiara A1 PRO frissebb modellje is elég vékonyra sikeredett. Még ez teljesít a leggyengébben, az üzemidőt tekintve, de a 10+ óra ennek is megvan. És mindegyik 90 g -ig van súlyozva, mindenestől.
MH5 a fejemen, 2 db 800 mAh -ás tartalék akkuval, a zsebeimben a 2 tartalék fejlámpa (az egyik tartalék, a másik veszélyesebb, nehezebb környezetbe), ez így egyben 85+ óra erdei séta is lehet. A Fenix LD22, Nitecore MT20A lámpáimból bármikor felszabadíthatok 2 - 2 db AA NiMh akkut, ha a szükség úgy hozza. Ezek mellett van az oldalamon a 2 Armytek (Viking, Predator) + 1 Fenix LD42 lámpa, zsebemen meg a ZL SC5W belülről felcsíptetve. Ezek mellett, a késem tokjában, a Maglite MICRO 2AAA már nem sokat zavar.😉
Most tervezem beszerezni a Fenix E20 V2 350 lm -os tir lencsés változatát. Még kisebb mint az LD22. Ráadásul könnyebb is, +50% üzemidővel.
És amit sokan nem tudnak, az AA -s LiFe elemekkel az üzemidő megduplázható. 😉 Persze 2€ / db áron.
-
FBLLMAG
senior tag
Évek óta ezt írom én is. Esti sétára, elég tud lenni a 30 lm is. Akkor miért cipeljek a fejemen 90 g -nál nagyobb "tömeget". Ráadásul, a zsebben is hamarabb elfér 1 - 2 db AA -s fejlámpa. Úgy is van nálam erősebb lámpa.
Ha pipalámpát nem csak fejlámpának használod, akkor jól jön, ha a lámpa végén van a kapcsoló. Nálam már az Armytek fejlámpája is bekapcsolt a zsebemben. A ZL H53W még soha.
-
FBLLMAG
senior tag
A ZL H604C elég homogénen szórja a fényt. Beállíthatod azokat a fokozatokat amire szükséged van. Az energiaszintet is elvillogja. Pántot is lehet hozzá kapni, normál vagy világító szilikon tartóval. Viszont nem világít távot (500 - 600 cd körüli a fényereje).
A Fenix HL55 -től szórtabb a fénye. Mint írtam nincs meg az a középső fénykör.
-
FBLLMAG
senior tag
A Fenix lámpákat itt nem nagyon ismeritek. Én már 6 lámpánál járok tőlük, meg 1 fejpánt szerelék, 1 bicikli szerelék, 1 diffúzor, 2 tok. Most meg jött az infó, kapok tőlük 1 taktikai tollat. Majd kiderül, hogy mennyire használható, hogy néz ki.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #62450 üzenetére
Gari esetében több lehetőségünk is van itthonról rendelt lámpáknál.
1., Csere - ha gyártják (ez a leggyorsabb)
2., Javítás - visszaküldik a gyártóhoz
3., Levásárlás - az elromlott lámpa árában újat lehet választani (drágább - fel kell fizetni / olcsóbb - a különbözetet visszafizetik)1 hónapja van a forgalmazónak a válaszra, de általában hamarabb lefut az egész.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Laci198406 #62288 üzenetére
Fenix, Olight, Nitecore árul csomagban. De az Acebeam, Armytek lámpáknál is össze tudsz válogatni fegyverre való megoldást. Nem írtad, hogy puskára, vagy pisztolyra gondolsz, esetleg katonai fegyverre. Mert katonai sorozatlövőkre inkább az Elzetta -át ajánlanám. Ezzel a betontéglát is szét tudod verni (bár talán az Armytek lámpáival is). Itt találsz pár lehetőséget.
-
FBLLMAG
senior tag
A Fenix idén is kijön pár új lámpával.
A Fenix BC30 V2.0 lámpájuk már be is van árazva (90 $). Már fizikailag nincs is összekötve a lámpa a segédkapcsolóval. 2200 lm burst fényáramra is képes, természetesen a fényereje, hatótávja is emelkedett. Az volt eddig a baj, hogy nem lehet az akkukat cserélni. Eddig. Most már ennél is lehet.
A lámpásuk, CL28R, már akár zenét is lejátszhat. Mobillal összekapcsolva. 2 db 18650 -es akku, ha minden igaz.
A toll lámpájuk, és a 2x AA -s lámpájuk is megújul. Hideg fehér, magasabb fényárammal lesz a toll lámpa (nekem már megtetszett a melegebb fehér fényű). Viszont a 2x AA -s, tir lencsével szerelt, Fenix E20 V2.0, kezd érdekelni. Mozgatja a fantáziámat.
Kulcskarikára E06R, taktikai lámpának PD40R V2.0, csupa érdekesség. Mármint akit érdekel.
Nekem meg közben megjött a 4x AA -s Fenix LD42. Egészen kellemes méretben, gyűrűs kapcsolóval, klipsszel, gyöngyvászon tokkal, csuklópánttal, tartalék O gyűrűvel érkezett. Mivel "csak" 1000 lm fényárammal bír, ezért nem vesz azonnal vissza (4 perc után). A középső fényköre megegyezik a Convoy M1 középső fénykörével (hot spot), viszont ez 30000 cd fényerőre képes. Stabil fényáram kibocsájtás. Nekem, ez 50 EUR -óba került. Adtak hozzá 4 db AA elemet, de én vettem hozzá 10 EUR értékben 4 db Eneloop akkut.
-
FBLLMAG
senior tag
Amit én próbáltam Wolf Eyes Night Hunter, CREE XM-L2 leddel volt szerelve. 1210 lm, 38411 cd, 391 m adatokkal rendelkezik. Szférikus lencsével szerelt, csavarós zoom -mal. 100%, 50%, 20%, 2% fokozatokkal, 148 mm hossz, 45 mm fej- / 25 mm test átmérővel, 184 g tömeggel rendelkezett.
Az XPL leddel szerelt, 603 m -re képes. Ez világít a legtávolabb a sorozatból.
Én készletben próbálhattam. Ez azt jelenti, hogy a lámpát akkuval adták, ez mellett volt tartalék akku, töltő, 2 db színes filter, lengő kapcsoló, fegyverre való szerelék, és az egészet táskában adták.
Amiket írtam lámpákat, pl. Astrolux C8, 1300 lm fényárammal, 100000 cd -val (640 m) adatokkal rendelkezik, hasonló méretek mellett. És vannak jóval erősebb lámpák is. Stabil kimenettel meg sok gyártó gyárt még kisebb méretben erősebb lámpákat. Olight Warior X, Nitecore P30, Armytek Predator PRO, Acebeam L16, Fenix TK22 UE, és még sok más lámpa létezik.
-
FBLLMAG
senior tag
Azért érdemes lehet ránézni az Astrolux C8 vagy a Convoy C8+ lámpákra is. Lehet, hogy jobban járnál velük. Ezek, talán még távolabbra is világítanak. Egyszerre lenne szórt fényed is és ugyanakkor távolra is ellátnál velük. Még mindig kereten belül vagy ezekkel.
Egyébként, melyik modelled van meg a Wolf Eyes lámpák közül? Készletben vetted?
-
FBLLMAG
senior tag
Hát nem a legolcsóbb lámpák. Vadászok veszik főleg. Elég gyakori a lencsével gyártott modelljük.A ZOOM -os modellek is IPX6, IPX7 -es besorolásúak. Nekem annyira nem jön be a vetítési képük. Egyik, amit próbáltam, prizma szerűen bontotta a fehér fényt. A LED alak kivetítése sem nyerte el a tetszésemet. Van amúgy 3 ledes modellje is, meg még más is. 2010 -ben is már stabil kimenetelű lámpákat gyártott.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #62215 üzenetére
Én már régebben is írtam, hogy éjjel a házban, nem kapcsolom fel a lámpát, inkább a zseblámpámat használom, holdfény fokozaton. Így nem zavarok meg senkit, ki sem verem az álmot a szememből, és azért a lábujjam is megmarad (nem rúgok bele semmibe). Sőt, este a hangulatmegvilágítást a hálóban, is zseblámpával oldom meg.
Ma csírátlanítottam a tavalyi krumplit, a pincében, tegnap az átteleltetett virágokat hordtam fel a pincéből, NU25 -ös fejlámpával a fejemen.
Ma már ki sem mozdulok lámpa nélkül a házból. Már találkoztam ablak nélküli lépcsőházzal is, és áramszünet esetén még a nagy áruházak is sötétbe borulnak, de egyes várótermek is, mivel nincs túl sok ablak az ilyen helyeken. Ugye.
Barlangokba menni fényforrás nélkül, pedig felelőtlenség. És jobb ha mindent is túlél, és víz alatt is használható.
-
FBLLMAG
senior tag
Nehogy megsértődj!
Szerintem is jó lámpa. Nem is olyan régen, méregettem, hogyan, mit látok, előre, oldalra. Írod, hogy kutyát sétáltatsz. 10 m távolságból, 4 - 6 m -re oldalra látom én a kutyust, de inkább ráfordítom a lámpámat. 100 m távolságban, meg már csak 20 - 30 m átmérőjű körben látom rendesen a Rotit. Ezért vagyok gondban az Olight Seeker 2 PRO -val is. Jó, jó, kb ugyanúgy látok vele mint az Armytek Viking PRO lámpámmal. Pedig az Olight jóval szélesebben világít, igaz 3200 lm fényárammal, szemben a Viking 1800 lm fényáramával. Csak én nem látom, mi az amit a széleken megvilágít.
Közelebbre meg írtam, hogy az Olight tir lencsés baton sorozata szélesebben világít.
-
FBLLMAG
senior tag
Sétához, szerintem, nem éppen az Emisar D4V2 a legjobb megoldás.
Miért is?
1., Tir lencsés. A középső fényköre (hot spot) keskenyebb mint az Olight Baton tir lencsés sorozatának fényköre (az Olight fényköre 50% -kal szélesebb). Az Olight és az Emisar szórt fénye is gyenge, viszont a cipő orrát is megvilágítja. Az Olight S2A LiFe elemekkel 80 órát üzemel 20 lm fényáramon. Már ha kell. (Érdekes módon, a S2R2 15 lm fokozata láthatóan gyengébb mint a S2A 20 lm fokozata, 60 cd szemben a 130 cd fényerőhöz)
2., Az Armytek Prime A2 PRO is tir lencsés, de itt másképpen van beállítva a fény vetítési képe. A középső fénykör körül (ami ugyan keskenyebb) van 1 fényes, 90 cm átmérőjű (1 m távolságból), fénygyűrű, ami 2x szélesebb az Olight S2A -hoz képest. Ez a lámpa már 34 lm fokozaton is használható esti sétára. Az Emisar lámpámat 150 lm fényáramra kell állítanom, hogy hasonló képen lássak.
3., A Fenix LD22 már tükröt használ. (Ha van BLF A6 -osod, a LD22 30 lm fényáramon hasonlóan fényes szórt fényt produkál, mint a A6 -os 70 lm fokozaton.) Ez valamivel még szélesebb szórt fénykört használ. Még kellemesebb esti séta közben.
4., A Maglite XL200 tükrös. Ennek a fénye is 3 részből áll (fénykör, fénygyűrű, szórt fény) (hasonló a XL50 is, de a XL200 kellemesebb). Használva, hasonlóan használhatónak érzem a Fenix LD22 -eshez.
5., A Zebralight SC5w hasonló a Fenix LD22 -eshez, csak 20 lm fokozaton halványabb, 50 lm fokozaton meg fényesebb. Persze jóval szélesebb szórt fénnyel dolgozik (+60%), de ez az esti sétánál, számomra nem annyira lényeges.
Nekem ez a tapasztalatom.
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
Az Emisar D4V2 lámpámat használom már 1 ideje. Ha megengeditek, leírnám észrevételeimet.
Ami tetszik:
- Nagyon kellemes a holdfény fokozata
- Választani lehet fokozatmentes és fokozatokat használó szabályozás között
- A fényáramát emelni és csökkenteni is lehet
- A színes ledek segítenek éjjel megtalálni, idegen környezetben
- A lámpa lezárása nagyon ki van találva.
- A klipsze elég jól használható
- Rövid ideig, nagyobb távra is képes elvilágítani. Rövid ideig használható így!!
- A szórt fénye elég szélesen terít (szinte 180° -ban).Semleges:
- A fényereje tisztességes, mint új lámpánál szokás, párszor kipróbáltam, azóta nem túl gyakran kapcsoltam turbó fokozatra.
- A villogó funkciók érdekesek, a valóságban nem használom. A kevésbé használt villogó funkciók a villámlás, gyertya, bicikli, disco. A Strobe lehet, hogy valamikor majd jól jön.
- Bár nincs stabil fényáram kimenete (40% -ot csökken míg lemerül az akku), de ezt a való életben nem nagyon venni észre.Ami nem tetszett:
- Nem jár hozzá tok, ezért zsebben hordtam párszor, a festéke a kapcsolójánál, éleken kicsit megkopott. Pedig olyan gyakran nem is volt zsebben hordva.
- Igen gyorsan melegszik maga a lámpa is (bár ennek magasságát be lehet állítani), mikor messzebbre szeretném használni, de a kimeneti hő is tisztességes. Este nyáron a szúnyoghálót is sikerült majdnem kiégetnem.
- Kicsit nehéz a zsebben.
- A kupakban levő mágnes nem sokat ér. Ellenben zavaró tud lenni.
- Minél magasabb fényáramon van indítva, annál gyorsabban visszavesz.
- 600 lm körüli fényáramot képes stabilan tartani, ami cirka 3000 cd fényerőre elegendő.
- A középső fényköre keskenyebben világít mint az Olight tir lencsés lámpái, szórt fénye viszont alacsony (gyengébb mint az Olight, hasonló fényáramon). -
FBLLMAG
senior tag
Nálam a 2x AA -s, 4x AA -s lámpáim is erősebbek. Akár 1800 lm -ra is képesek. Ez azt jelenti, hogy 1 AA elemből / akkuból, van hogy 5 W teljesítményt is kivenne, ami 3 A áramot jelent. Az Energizer, Duraccel, Philips stb. alkáli elem 100 mA esetén 3000 mAh kapacitással rendelkezik, de 3 A leadásakor már csak 600 - 700 mAh kapacitásra. Rendesen beesik. A LiFe elem is és a NiMh akku kapacitása is csökken magasabb áramnál, de nem ennyire. Az alkáli elem távirányítóba, faliórába való.
-
FBLLMAG
senior tag
Miben használod az alkáli elemeket?
Drágább dolgokba nem ajánlom az alkáli elemeket mert kifolyhatnak. A LiFe (lítium elemek) már kevésbé problémásak. Kapacitásuk nem sokban különbözik, de a LiFe elemek jobban terhelhetők. Pl. 2 A -ral terhelve tényleg 7x tovább is bírhatják a LiFe elemek. Ha túlélésre készülsz, érdemes ezekből betárolni rossz időkre. Ilyen vírusos időszakban viszont az akkumulátorok is jól jönnek. Léteznek NiMh AA / AAA -s akkumulátorok is. A LADDA akkuk kb ugyanannyiba kerülnek mint a LiFe elemek. Pár töltés után a töltő árát is visszahozzák. Ezután töltőre már nem kell töltened. A fehér ENELOOP akkukra 2000 töltési ciklust adnak meg, 10 év mellet. Ha a töredéke igaz, 1 cent alá jön ki az ára, vagy ha úgy tetszik, 20 fillér / db / töltés.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Próteusz #62075 üzenetére
Az helyett a töltő helyett jobb lenne valami profibbat beszerezni, ami az áramot és a feszültséget méri, és ezek alapján kapcsol ki, nem pedig idő alapján. Én Voltcraft IPC-1L töltőt használok direkt AA / AAA NiMh akkukhoz.
Ami az Energizer alkáli elemet illeti, minél magasabb áramon van hajtva, annál rövidebb ideig üzemelnek.
Energizer Max alkáli elem esetében:
500 mA > 1170 mAh
1 A > 930 mAh
2 A > 700 mAhA Sofirn SF11 ugye 30, 200, 600, 1100 lm fényáramra állítható. A könnyebb számítás végett, 100 lm/W -tal számolva 0,3; 2; 6; 11 W fogyasztással számolhatunk. Alkáli elemnél 1,5 V -tal számolva, a Sofirn 4 db -ot használ, tehát 4x 1,5 = 6 V.
30 lm > 0,3 W > 0,05 A > 40 óra
200 lm > 2 W > 0,34 A > 5,88 óra > 5 óra 53 perc
600 lm > 6 W > 1 A > 0,93 óra > 56 perc
1100 lm > 11 W > 1,83 A > 0,382 óra > 23 percHa figyelembe veszem amit a Sofirn SF11 táblázatából ki lehet számolni (lm/W) hatásfokot, akkor tovább lehet finomítani a számítást, és ez kb már a legközelebb fog állni az igazsághoz.
30 lm > 120 lm/W > 50 óra
200 lm > 75 lm/W > 4,41 óra > 4 óra 24 perc
600 lm > 75 lm/W > 0,7 óra > 42 perc
1100 lm > 69 lm/W > 0,26 óra > 16 perc (persze 3 perc után amúgy is visszavesz)Persze kifoghatsz idősebb, nem megfelelően tárolt elemeket is és ugyanúgy szerencséd is lehet. A lámpánál is lehet gyártási szórás.
-
FBLLMAG
senior tag
Az 1x AA -s lámpákkal itt nem foglalkoznék, pedig itt is akad amely képes elég messzire elvilágítani, mint pl a Manker T01.
A 2AA -s lámpák nem világítanak olyan messzire, viszont szélesebb középső fénykörrel világítanak:
Fenix LD22 - 120 m hatótáv, 300 lm fényáram, 3600 cd fényerő. (Én kicsit többet mértem rajta) Kikapcsolható az oldalsó elektromos kapcsolója, ilyenkor csak a hátsó kapcsolóval vezérelhető, és ilyenkor pár fokozat kiesik. 5 év jótállás.
Fenix FD20 - 120 m hatótáv, 350 lm fényáram, 3600 cd fényerő. Fókuszálható fény, dupla tükör segítségével. Fókuszált és szórt fényre állítva is úgy működik mint 1 hagyományos lámpa. Csak szórt fényre állítva nagyon csekély a tükör mélysége, így nagyon szórja a fényt. A gyártó ma már nem gyártja, de mint kifutó modell, elvétve még elcsíphető. 5 év jótállás.
Fenix E25UE - 200 m hatótáv, 1000 lm fényáram, 10000 cd fényerő. 14500 -as akkukkal lehet csak elérni a max fényerőt, fényáramot, hatótávot. Elektromos kapcsoló, egyedüli 2x AA -s lámpa mely megáll a talpán. 5 év jótállás.
Olight S2A - 120 m hatótáv, 550 lm fényáram, 3600 cd fényerő. Tir lencsével szerelt, nagyon széles fénykörrel (45 cm 1 m távolságból), és szinte 180° -os szórt fénnyel. Éjjel világító, csúszásmentes szilikon bevonattal rendelkezik. A gyártó már nem gyártja, de valahol elfekvőben még megtalálható. 5 év jótállás.
Nitecore MT20A, EA21 - 160 m hatótáv, 360 lm fényáram, 6400 cd fényerő. Jelenleg a MT2A is kapható kissé gyengébb felállásban - 150 m hatótáv, 345 lm fényáram, 5800 cd fényerővel. Hasonló vetítési kép. Ezek világítanak a legszűkebben. A táp feszültségének visszajelzése. A MT20A és EA21 lámpák esetében piros led. 5 év jótállás.
Maglite MINI 2AA PRO+ - 180 m hatótáv, 350 lm fényáram, 8000 cd fényerő. Csupán 2 fokozat, gyertyaként is használható. 10 év jótállás.
Armytek Prime A2 PRO - 150 m hatótáv, 700 lm kimeneti fényáram, 5600 cd fényerő. Kivehető mágnes a talpában. 10 m ejtésállóság, 10 m vízmélység, 10 év jótállás. Energiaszint visszajelzés. 7 fokozat.
Léteznek más gyártók is, melyek gyártanak 2x AA -s lámpákat (Manker, Thrunite, stb.) Több oldalon olvashatod, hogy a Thrunite Archer A2V3 -ast hozzák ki győztesnek. Ha szeretnéd, elmondom róla a véleményemet.
Alternatíva lehet a 2x AA -s lámpákkal szemben pár 3x AAA -s lámpa. A legtöbb esetben csak 2 fokozat jellemzi ezeket. Viszonylag alacsony fényáramból elég tisztességes fényerőt biztosítanak. Az alacsonyabb fényáram viszont üzemidőt biztosít, tehát ezek sem csak pár percig fognak világítani. Az alacsony fényáram végett a hővel sem lesz gondjuk.
Led Lenser T2 - 180 m (mérve 220 m) hatótáv, 240 lm fényáram, 8000 cd (mérve 12000 cd) fényerő. Csúszásmentes kialakítás. Tir lencsés, minimális szórt fénnyel. 7 év jótállás.
Led Lenser TT - 240 m hatótáv, majd 15000 cd, 280 lm helyett csupán 200 lm -t mértünk. Télen. De itt is nagyon akku függő a dolog. Szintén csúszásmentes kialakítás + taktikai gyűrű. Ez már fókuszálható. Szintén tir lencsével, minimális veszteséggel. 7 év jótállás.
Maglite XL50 - 220 m hatótáv, 200 lm fényáram, 12000 cd fényerő. Ez világít az összes közül a legszűkebben, viszont több szórt fénnyel rendelkezik mint a LL T2 -es. 10 év jótállás.
Maglite XL200 - 166 m hatótáv, 230 lm fényáram, 7000 cd fényerő. Fokozatmentesen állítható a fényáram, villogás sebessége. Éjszakai móddal is rendelkezik. Elég az asztalra csapni, azonnal életre kel. Beállítható, hogy mozgásra lehessen be / ki kapcsolni. Természetesen SOS funkció is található rajta. 10 év jótállás.
A 3x AA -s lámpákat inkább kihagyom.
A 4x AA -s lámpák már jobb választás lehet, de ezek nehezebbek, nagyobbak.
Fenix LD42 - ez a legvékonyabb jelenleg a 4x AA -sak közül. 32 mm a feje, 34 mm a gyűrűs kapcsolónál, és 16 cm hosszú. 1000 lm fényáram mellett, 350 m hatótávra, vagyis 30000 cd fényerőre képes. Lapos kialakítású, klipsszel szerelt. A gyűrűs kapcsolás gyors kapcsolást tesz lehetővé. 5 év jótállás.
Nitecore EA42 - ez már vastagabb, 4 cm átmérőjű fejjel rendelkezik, viszont 1800 lm fényáramra is képes. Ez is 30000 cd fényerőre, 350 m hatótávra képes. 2 elektronikai kapcsolójával elég gyors, és sokoldalú. 5 év jótállás.
Fenix FD45 - Tir lencsés, fókuszálható lámpa. 92° -os szórt fénnyel, vagyis 2 m átmérőjű szórt fényre is képes. Fókuszra állítva, van a középső fénykör mellett szórt fény is. 330 m hatótávra, vagyis 27000 cd fényerőre képes. 5 év jótállás.
A többi 4x AA -s 4 cm átmérőjű, 11 - 12 cm hosszú. 1100 - 1200 lm fényárammal, 20000 - 25000 cd fényerővel rendelkeznek.
-
FBLLMAG
senior tag
Mármint alkáli elemekkel is használhatók a lámpák, de inkább NiMh akkukat ajánlok.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Próteusz #62057 üzenetére
Alkáli lámpákkal is használhatók amiket írtam, de inkább NiMh akkut ajánlanék, mivel az alkáli elemek kifolyhatnak. Az akkuk 4 töltés után már vissza is hozták az árukat. A fehér ENELOOP akkuk elég sok töltési ciklust bírnak, és az áruk sem vészes. A 150 m hosszú telek végett inkább valamelyik 4x AA -s lámpát ajánlanám. Ha már AA -sat keresel.
-
-
FBLLMAG
senior tag
Ezek szerint, van értelme a villogó funkcióknak. 3 km távolságból nagyon jól látni a lámpáidat. Az S.O.S. jelzés is ilyen jól látható, vagyis hamarabb megtalálnak. A helyzetjelző funkció pedig diffúzorral az igazi. Pár 100 m távolságból is látni, merre kell visszatalálni. A többi villogás meg egyénfüggő.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
ZozzV6 #62000 üzenetére
Ezen a topicon 888 napja vagyok jelen, azaz 2017. 10. 4. -ke óta. Ledes lámpákkal kb az ezredfordulótól foglalkozok. 1. ledes lámpám aluházas, 12 ledes, 3x AAA -s lámpa volt. Minőségibb taktikai lámpámat 2011 -ben szereztem be, Maglite XL200 képében. Egész magasra tette a lécet. 2012 -ben a Led Lenser M7 emelte az elvárásaimat. Mikorra erre a topicra keveredtem, már volt pár lámpám. Jöttek a találkozások, tapasztalatok (ugye emlékszel), később még több lámpa. A BP melletti találkozón jött az igény 100000 cd feletti lámpára. Jelenleg már lámpásom, bicajlámpám, fejlámpám, és egy csomó fajta lámpám van, belső - külső töltéssel, szerelékekkel, töltőkkel, összefoglalva, 40+ lámpánál járok.
-
FBLLMAG
senior tag
G@ben, Lumintop HL03A volt az az aprócska fejlámpa, ami 18650 -es akkuval üzemel? Kicsit volt nagyobb mint maga az akku. Ez az ami ma fog megjelenni?
-
FBLLMAG
senior tag
1 sötét képet sikerült csak lőnöm. Az hétfőn, holnap megjelenő lámpa is tetszett, meg az a pár prototipus is. Tudjátok, hány lm -ra van szükség 1 Mcd (1000000 cd) fényerőhöz? Az szerint a katoni lámpa szerint, elégséges 200 lm is. Túlságosan szűken sem világított, viszont légmentesen zárt (nemcsak vízálló volt). Volt olyan is amit annyira alacsony fényáramra lehetett állítani, hogy úgy kellett belőle előcsalogatni a fényt. Zozznál láttam már hasonlót, Manker lámpával. És persze 100000 lm 1 db lámpából is volt. Az egész Lumintop FW családját megcsodálhattuk. Kb 6 cm hosszú lámpából 3000 lm, valami ceruzaelem nagyságú lámpa hatalmas fényárammal. Olight minden mennyiségben. Még névre szóló csoda is. 1 db AAA -s Lumintop TOOL beadta a kulcsot, hogy izgalom is legyen. 😉
Zozz TE meg gyógyulj meg minnél hamarabb.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
UberMutant #61961 üzenetére
Nem olyan rossz az. Csak túl gyorsan merül magától. Ezt kell tudni róla. Egyébként használható.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
UberMutant #61962 üzenetére
Ha kell, viszek fertőtlenítőt.😉
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
UberMutant #61953 üzenetére
Inkább 2x AA -s NiMh akkus lámpa, mint 1x 14500 -as, vagy 1x 18350 -es akkuval üzemelő lámpa. Ha már engem kérdezel. De ezek sem mind egyformák. Sőt, a 3x AAA -s, 2x AAA -s lámpáknak is látom értelmét. Persze az 1x 14500 -as, 1x 18350 -es lámpák meg apróbbak lehetnek.
Azt ugye tudod, hogy 1 db 14500, vagy 18350 akku kb ugyanannyi Wh -át tárol mint 1 db AA NiMh akku, vagy 3 db AAA NiMh akku. Csak ugye az 1x 14500 -as akkuvak üzemelő lámpákból 700, 800, 900 lm -t szeretnek kinyerni. A 2x AA -s lámpák 300, 400, 500, 700 lm fényárammal üzemelnek max, és a 3x AAA -sak meg 200, 240, esetleg 280 lm fényáramot használnak max. Így viszont az üzemidőben találni hatalmas különbséget.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
UberMutant #61953 üzenetére
1.5 V -os AA -s akkukról volt szó. A 14500 -asok már jóval magasabb feszültséggel rendelkeznek.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #61951 üzenetére
A NiZn akkuk elég magas áram leadására képesek, nincs memória efektus, alacsony belső ellenállással rendelkeznek, 30% -kal magasabb a kapacitás sűrűsége (Wh/kg), de így is kb 2500 mWh van 1 db AA akkuban. Az önkisülése viszont elég magas. Mivel ezekben az akkukban 1.9 V is lehet feltöltve, vigyázni kell mibe pakolod.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
runner 125 #61937 üzenetére
Másik lehetőség a NiZn akkuk. De ezekhez külön töltőt kell beszerezned. Hasonló a NiMh akkukhoz (ENELOOP), csak a NiZn akkuk 1.5 V -osak, pontosabban 1.6 V -osak.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
runner 125 #61937 üzenetére
Többfajta is. A 1.5 V -os Li-Ion -osak stabilan tartják a 1.5 V feszültséget lemerülésig. Mikro USB -vel lehet feltölteni a Fenix akkujait, ezért külön töltőt sem kell beszerezned. A védelem 1.6 A -nál leszabályoz. Túlmeríteni sem tudod.
-
FBLLMAG
senior tag
Kérdeztétek, régebben, miért drágább a 2xAA -s Armytek Prime A2 PRO a Li-Ion -os Armytek Prime C2 USB -től. Csináltam pár tesztet, mert én is kíváncsi voltam.
Armytek Prime C2 USB
+ kicsit fényesebb, igaz csak pár percig
+ belső töltéssel rendelkezik (USB csatlakozóról tölthető)
+ rövidebb méret
+ taktikai mód (helyzetjelzés, pillanatnyi fény)
+ időzített kikapcsolással is rendelkezikA magasabb turbó fokozata a magasabb 1700 lm fényáram végett nem stabil, de 2 percet azért így is kibír.
A 150 lm fokozata is már stabil, de 500+ perc környékén (8+ óra) teljesen lekapcsol
Armytek Prime A2 PRO
+ Több akku típussal használható (test cseréjével, 0.8 V - 4.2 V tartományban).
+ Kivehető mágnes
+ A 95 lm fokozata, mérve, szemre, megegyezik a C2 USB 150 lm -es fokozat fényével
+ Stabil fényerő kibocsájtás a legmagasabb turbó fokozaton is
+ 40+ perc tartalék üzemidő, 10 lm fényárammal, nem kapcsol azonnal kiAz Armytek Prime A2 PRO lámpámnál, 1900 mAh -ás NiMh akkukat használtam.
-
FBLLMAG
senior tag
Milyen kevésen, milyen sok múlik.
Egészen jó kis lámpa lett belőle.
-
FBLLMAG
senior tag
Tudom, Zozz már írta, de tessék takarítani, átkenni a lámpákat. Nagyon hasznos dolog ez. Az egyik lámpám, így 30% -kal lett erősebb. Így olyan fényesen világít mint újkorában.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #61566 üzenetére
Mindig a MH3 volt a legegyszerűbb. A MH4 és MH5 voltak hasonlók (csak a MH4 -est akku és töltő nélkül szállították). A MH5 -be 14500 -as akku, töltő is járt, míg a MH4 -be nem. LL MH, LL MH4, LL MH5
Az új MH3 -as AA -s a legegyszerűbb.
A MH4 és MH5 piros led + 400 lm fényáram. LL MH A MH4 és MH5 ára is egyforma, most már. LL MH4, LL MH5
-
FBLLMAG
senior tag
Az 5 A nagyon határ. Teljesen feltöltött akkuval villant csak tőle, ahogy a videódon is látszik. A 7 A sem teljesen elég, mert nem használja ki az akku teljes kapacitását. De a 10 A -es akkuval már pár évet használhatod a lámpádat (később kell majd akkut cserélned, venned).
-
FBLLMAG
senior tag
Az Armytek magasabb áramot kér. Én védett 3500 mAh -ás Keepower -t (10 A leadására képes) akkut használok az Armytek lámpáimban. 1400 lm az OTF (kimeneti fényáram), de a led 1700 lm -en van hajtva. Kell a kraft. Próbáld ki az alacsonyabb turbó fokozaton is.
-
FBLLMAG
senior tag
Én is Keepower védett 3500 mAh -ás akkukat használok az Armytek lámpáimnál.
-
FBLLMAG
senior tag
Lested a NU05 KIT -et is?
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Tetsuo #61452 üzenetére
A Nitecore lámpái csak AA méretű NiMh akkukat, elemeket használnak. Az Armytek Prime A2 PRO használhat 1 db AA NiMh akkut / elemet, 1 db 14500 -as akkut, 2 db AA NiMh akkut / elemet. A Fenix E25UE használhat 2 db AA elemet / AA NiMh akkut / 14500 akkut. Az Armytek esetében nem változik a fényáram, de be kell állítani az egyes táplálási módot. A Fenix 1000 lm fokozattal bővül. AA elemmel, akkuval 350 lm a max.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Tetsuo #61445 üzenetére
Kolléga már elég jól összefoglalta a lámpák képességeit. Annyit hozzátennék, hogy mind a 2 lámpa elég szűk hot spott -tal világít, persze a MT21A szűkebben. Nekem a MT20A van, 360 lm -nel. Kb ugyanezt tudja a MT2A is 345 lm -nel. A kezelésük hasonló, fejcsavarással lehet váltani a turbó és az általad beállított fokozatok között. Ez nem mindenkinek jön be.
-
-
FBLLMAG
senior tag
Esti ködben kipróbáltam pár lámpámat. Érdekes volt, hogy a 90 - 160 kcd -ás lámpáim sem világítottak 40 m -nél távolabb. Mindegy, hogy olcsóbb, vagy drágább lámpáról van szó. Mintha falba ütközött volna a fény, tovább nem világított. A Nitecore MH23, Convoy M1 eddig sem világított el. Viszont a 200+ lm -es LL TT igen, ahogyan az újabb P5R is, vagy a MH5 fejlámpám is (a többi fejlámpám használhatatlan volt). Érdekes, hogy a Nitecore EA21, Fenix LD22 30 m távra elégséges, de a 230 lm -os XL200 használhatóbb volt. Gondolom a szűkebben világító XL50 még használhatóbb. Bár, nem hiszem, hogy túl tudja lőni a LL TT -t.
-
FBLLMAG
senior tag
Egyre nagyobb a köd. Este érdekes lesz használni a lámpát. Majd párat kipróbálok. A FB tapasztalat és a saját tapasztalatom alapján is inkább szűkebben hordó lámpák az alkalmasabbak.
-
FBLLMAG
senior tag
És a kínai után gyártott tápegység sem biztos, hogy annyira biztonságos. Ha a mobilt tönkre tudja vágni, akkor a lámpa belső töltését is.
-
FBLLMAG
senior tag
Elég sokat beszéltünk az utóbbi időben az akkukról (Li-Ion). Bár ebben a videóban mobillal kapcsolatban beszélnek róla, de szerintem ugyanez vonatkozik a lámpáknál használt Li-Ion akkukra is.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Golyobis #61161 üzenetére
Milyen hosszan kell? Ugyanis fényvezető üveg / plexi huzalok, csövek is léteznek, amik vezetik a fényt. Egyik végére rávilágítasz, a másik végén meg kilép a fény. A lámpa középső fénykörébe kell elhelyezni az üveg / plexi huzalt. Ezek az üveg / plexi huzalok / vezetékek hajlanak is, és olyan hosszút választasz, amire szükséged van.
Vagy akár az optikai kábelek is jók lehetnek, pár 100 Ft -ért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Formula-1
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest