- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz gyapo11 #64205 üzenetére
A lényeg az, hogy a LL P7 Core ugyanaz a méret mint a Convoy M1 de a szórt fénye a P7 Core -nak, hiába csak 450 lm, fényesebb mint az M1 szórt fénye. Távolabb is világít mint a M1. Nem is melegszik annyira. És persze szűkebben sem világít. Miközben csupán 4 db AAA akkuval üzemel. Ugyanúgy 3 fokozattal rendelkezik.
A P5R Core csupán 100+ pár g. Ennek is fényesebb a szórt fénye mint a S2+ -nak. XPL ledes S2+ -tól kicsit távolabb világít. Teljesen testre szabható. Olyan fényáramokat, olyan sorrendben állítasz be, ahogy csak szeretnéd. Energiaszint kijelzés, kikapcsolható memória, túlmerülés riasztás, és vészhelyzeti fény (áramszünet esetén azonnal bekapcsol a lámpa). A belső töltés is rendelkezésre áll.
A gyors fókusz persze természetes. Fókuszra állítva is van szórt fény. A P5R Core IPX8 -as besorolású. Nem forrósodnak. Tegnap mértem üzemidő grafikont, max fokozaton, 20 perc után lett 40 °C -os a P7 Core. Mielőtt megkérdeznéd, nem voltak drágák.
A Ledlenser 7 év garit biztosít. És +1 szó nélkül oldja a problémát. Nem kell videó, ha nincs számlád, az sem probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Tartarus
tag
válasz zolikaDB #64200 üzenetére
A színhőmérséklet. 1A hideg fehér - > 7A meleg fehér
Ebből a palettából nekem a 4C (4000-4500K körüli) a bejövős, de ízlés kérdése.
https://flashlightwiki.com/File:Ansi-white.jpgja nem vettem észre, h a lap végén vagyok és már ki lett tárgyalva
[ Szerkesztve ]
-
Nestor16
senior tag
Az alap S2 most akciós, postával együtt 3500 forint Gearbesten.
Üdv, Dávid
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Megjött a Nitecore UM2 töltőm. 21700-as cellák kényelmesen elférnek benne, akár még védetteket is lehetne beletenni. De Túltölti a cellákat. Egyik oldalt 4.22 másik oldalt 4.24V-ra.
Liitokaláim is ilyenek voltak (nem is értem miért csinálják ezt), abban beforrasztottam plusz egy ellenállást és az meg is oldotta. Ennél is kísérletezzek vele, vagy inkább garancia? -
MittuDomain_
őstag
válasz gyenesmartin #64211 üzenetére
Mérd meg miután kihűlt, mennyire állt be. Fura.
Bár a szabvány azt hiszem 5%ot enged, ami a 4,2 volthoz képest 4,2+0,21=4,41 lenne, a 4,24 kizárt hogy károsítja, tartósan sem szvsz.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
gyenesmartin
őstag
válasz MittuDomain_ #64212 üzenetére
4 nap állás után 4,18V alatt vannak.
Bár még így is fura, hogy van 0,01V különbség a 2 cella között. Azt hittem ennél azért pontosabb lesz egy nitecore.
5% azért igen durva lenne. Hiszen már 4,3V-nál is komoly károkat szenved a cella. 4,4V-nál pedig eddig mindegyik felrobbant már (kivéve a 4,35-ig tölthetőeket)[ Szerkesztve ]
-
blueye
veterán
válasz MittuDomain_ #64212 üzenetére
Ezek szerint a Xiaomi Nextool XHP50.2 tultoltese sem volt igazi problema?
"A töltés végén 4,29 V feszültséget mértem az akkumulátorban, vagyis a beépített töltő használata erősen kerülendő, az akkumulátort jócskán túltölti!!! Ez nem csak az akkut teszi idő előtt tönkre, de balesetveszélyes is lehet, ezért erre kiemelten figyeljenek a tulajdonosok!"
Most ajandekoztam el es szoltam h kulso toltovel toltsek... pedig nagyon megszerettem, szepen teritett, egyenletesen a megtartott FT03 SST40-hez kepest is. -
MittuDomain_
őstag
válasz gyenesmartin #64213 üzenetére
Igazából az 5%-ban nem vagyok biztos, nem emlékszem.
Ha csak 1%, az 4,20 helyett 4,242V, fenntartom hogy nem aggódnék miatta - pláne ha a beállt feszültség jó.Van itt aki pontosan tudja fejből, annak lehet hinni. ;)
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
PHM
addikt
válasz MittuDomain_ #64215 üzenetére
+/- 50mV a megengedett, pl Sony VTC4: [link]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
spileraaa
senior tag
tavaly rendeltem egy ilyen szenzoros napelemes ledet
itt többen írták hogy nekik felrobbant a napon
emiatt nem szereltem fel sehova
ha viszont zárt helyen naptól elzárva lenne felszerelve és az akkukat úgy tölteném bele ezzel
sőt ha meg érkezik ezekre cserélném le
akkor is fent áll az a veszély hogy eldurran?
[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
WestBam
Topikgazda
válasz gyenesmartin #64211 üzenetére
Próbáltál már másik multiméterrel is rámérni? A Liitokala töltők is egészen pontosan szoktak tölteni emlékeim szerint, nekem még egyik Nitecore sem töltött túl, egy próbát megérne szomszéd/haver multijával is rámérni. Én a tesztekben 10-60 percen belül szoktam mérni az akkuk feszültségét, sosem közvetlenül töltőből kivéve.
+/- 0,05V a megengedett ha jól rémlik, a töltők is elvileg 1% pontossággal dolgoznak.[ Szerkesztve ]
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
Topikgazda
válasz spileraaa #64217 üzenetére
Nem, így használva biztonságos, ellenben értelmetlen a napelemes része. A lényeg kb. annyi, hogy ne tedd ki közvetlen napsugárzásnak, mert akkor annyira felmelegszik a napon a kis dobozka, hogy attól durran el benne az akku. Mindegy melyiket teszed bele, egyik sem szereti a nagy meleget.
-
zolikaDB
veterán
Gearbesten Convoy S2+ 9.99$, ingyen szallitassal.
-
gyenesmartin
őstag
válasz WestBam #64218 üzenetére
Egyetemre vittem be egy 18650-es cellát. Az ottani kalibrált Keithley és Fluke asztali multiméterekkel (amik vagy 8 tizedesjegyig mérnek ebben a tartományban) megmértem a feszültségét, majd megmértem az én kis ZT102-es multiméteremmel is. Addig tekergettem rajta, trimmert, míg azt nem mutatta amit az asztali multiméterek.
A lényeg az volt, hogy a 4,200V-ot pontosan mérje.
Érdekes, hogy a 4,24V-ot is úgy mértem, hogy kivétel után vártam vele vagy 2 órát. -
blueye
veterán
válasz gyenesmartin #64224 üzenetére
es @WestBam
Nem ertek hozza es kezdek elkavarodni.
Most egy Liitokala Lii-500-ast neztem ki, eddig ajanlottatok ugy emlekszem, megvehetem?[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz WestBam #64219 üzenetére
tudom egyik funcionak lőttek de jobb mint hogy most csak a port fogja mert napra nem mertem felszerelni
de ha lesz több akkum (az alis amit linkeltem vajon eredeti?) így is elég jól kitudom használni mivel van pár helyiség ahol törni zúzni kellene hogy a másik végében is legyen világítás
ezzel pedig kitudom váltani ha így biztonságosErdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
WestBam
Topikgazda
válasz gyenesmartin #64224 üzenetére
Akkor nincs mit tenni, mehet gariba. Szerintem 4,21 V körül még nem tudnád a garit érvényesíteni, de ez már jóval a hibahatár fölé tölt, ami lítium akku esetén nem tolerálható, főleg nem egy dedikált eszköztől.
-
WestBam
Topikgazda
Ledlenser P7R Core elemlámpa teszt a blogon olvasható, ha jól sejtem a világon elsőként sikerült róla részletes, valós tesztet közölnöm
-
blueye
veterán
válasz WestBam #64229 üzenetére
Adsz egy linket ahhoz amit te most megvennel es hasonlo a tudasa a Liitokala Lii-500-hoz?
Kozben elolvastam az osszefoglalo ide vonatkozo reszet, ettol fuggetlenul elore is koszi!
(dronozasnal megtanultam h ezen nem szabad sporolni, termeszetesen mindent tuzallo zsakban toltok...)[ Szerkesztve ]
-
blueye
veterán
Multimeter-bol mi az a minimum amit erdemes megvenni?
-
bedvóter
tag
válasz blueye #64232 üzenetére
XTAR VP2 vagy VP4
védett 20700 és 21700 akkukon kívül nagyon sokfélét töltenek.
Éééééés amit a többiek nem tudnak: 250 mA-rel is képes tölteni.
Majd rájössz, miért is jó ez.
Mindkettő kapható Magyarországon is.[ Szerkesztve ]
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
-
WestBam
Topikgazda
válasz bedvóter #64237 üzenetére
Igazából leginkább az Ő hatására, valamint 1-2 közös lámpás vizslatás hatására nyitottam a márka felé. Az, hogy ezt mint lehetőséget felajánlotta az importőr, és éltem is vele, hogy elsőként teszteljem csak egy dolog. Olyan kis lámpákat is láttam nála, ami nagyokat lepipál szinte, illetve amit Ő vett P7 Core (sima AAA elemes) lámpát az pl. felülmúlja a gyártói adatokat, fényerőben +15%-al, egészen korrekt görbék mellett. Nem kizárt, hogy arra beújítok, illetve tervben van még 1-2 típus tőlük, de van olyan is itthon amiről még nem írtam és Ledlenser és jó. Kicsit spoilerezek is: van olyan amiben a legjobbak, de idővel majd ez is kiderül
-
papucsiga
csendes tag
Nekem pl. az opus bt c100 1.5 V-ra tölti a ladda aa akkukat, amik egy éjszaka alatt állnak vissza 1.45-re, ami szerintem egy kicsit még mindig magas.
-
Gargouille
őstag
válasz WestBam #64231 üzenetére
Látszik a fejlesztés benne és tényleg érdekes darab, de ha jól olvastam a leírásod akkor sem hővédelem nincs és a led is ismeretlen és még a gyári adatokat sem tudja... Egy több mint 40ezer forintos lámpánál azért lehet ez karcsú így. Vagy én vagyok túl szigorú?
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
WestBam
Topikgazda
válasz Gargouille #64243 üzenetére
A LED biztosan valamelyik nagy brand terméke, kizárt, hogy ezzel szórakoznának, a színe is teljesen rendben van, én szeretem ezt a nagyon fehér hideg árnyalatot, tökéletes, nyilván aki a melegebb színekre bukik annak ez nem jön be, nekik ott a work széria.
A hővédelem az benne van papírforma szerint, igaz elég jól engedi felmelegedni a lámpát, viszont a 10 másodperces boost módot ha folyamatosan nyomkodom akkor kb. 52 fokra engedi a fejet felmelegedni, utána hiába kattogtatok, nem megy, aztán egyszer csak megint engedi, utána egy ideig megint nem. Ahogy látom a magas fokozat úgy van belőve, hogy annak a hőjével megküzdjön a lámpa teste egészen korrekt módon.
A gyári adatokat nem tudta, ez szomorú dolog, vagyis az a szomorú, hogy ezt ráírták. Ha nem írja rá, csak a 200 méter hatótávot akkor teljesen rendben lenne a dolog, tényleg nem értem . Most kísérletezgetek nagyáramú akkuval, menet takarítással, igaz szimpla rugók vannak benne, szerintem már az is dobhatna valamicskét rajta, ha legalább dupla rugók lennének, hátha valami egyszerű dologgal magasabb számokat is sikerülne elérnem. Valahogy olyan érzésem van, mintha egy pici fordulat még hiányozna, hogy a fénye még koncentráltabb legyen.
Egyébként két független tesztelőm is egyértelműen a tudtomra adta, hogy ez a lámpa meg kell, hogy maradjon, mert a lányom és a párom is azt mondta, hogy ennek nagyon jó fénye van. Nyilván tök mást néznek mint én, ők az "igazi" laikusok, akik csak a végeredményt nézik. Láttak már ezt-azt, ha valamire azt mondják, hogy hű de jó akkor az már valóban jelent valamit
Amúgy nem vagy szigorú, 40e Ft-ért ennek fullos csomagnak kellene lennie, olyannak, mint az MT14. Az állam leesett mikor kibontottam, pedig láttam már én is egy s mást, de ilyet még én sem. Ráadásul az fényben is közelebb állhat a valósághoz⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Még mindig tanácstalan vagyok lámpát illetően. Ahogy néztem ezek az S2+-ok elég vakítóak ha kicsit is feljebb állnak.
Olyan lámpát keresek kormányra, ami:
Kb 60 méterig azért láthatóan elvilágít, hogy láthatóak legyenek a bukkanók, lyukak stb(40km/h kb 11-13 méter/mp)
Azért bírja akksival, van, hogy 2-3 órát megyek este a rollerrel.
Akár változtatható fényerővel.
Szerintem ide inkább a lencsések a jók, azzal nem annyira szórja a fényt, nem vakítja a szembe jövőket se.Előre is köszönöm.
-
G@ben
addikt
válasz laskr99 #64245 üzenetére
Szerintem 60 méteren az S2+ már erősen határeset, maxon talán tudja, de ott nem ajánlott huzamosabb ideig használni. Én is ezért váltottam Astrolux EC01-re, az már tudja huzamosan ezt a távot és a terítése sem olyan rossz, viszont kell rá valami takaró, hogy ne vakítson. Én egy régi bicajgumiból vágtam ki és azt tettem rá, így nem vakít, bár elég érdekesen néz ki. Mondjuk sötétben nem érdekel.
21700-as akksival 2 órát bírja 1,4A-en, de vinni kell tartalékot.
A lencsés lámpánál engem zavarna, hogy nagyon szűken világít és nem látom az út szélét.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest