Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • korn

    aktív tag

    válasz hpsafl #18720 üzenetére

    Most fejeztem be a Courui D01 moddolását. Először is rohadtul nem modder barát lámpa, sok trehány/gyenge dolog van benne gyárilag. A külalakkal nincs különösebb gond, masszív lámpa,viszont a reflektor minősége nem a legjobb. Én speciel egy kissé ködös refit kaptam a lámpával, ami bekapcsolva látszódik elég jól. Valamilyen kipárolgás lehet a felületén. Valamennyire biztos befolyásolja a lámpa teljesítményét.
    A pill, az katasztrófa. A csillag egy menetes alumínium lapon van, amit ha teljesen beteker az ember, hogy az alja kontaktban legyen a házzal, akkor a reflektor nem éri el a ledet. Tehát ki kell tekerni pár millimétert, hogy a led a helyére kerüljön a reflektorban. Ilyenkor viszon a levegőben lóg a menetes lapka, és csak a 2-3mm vatag meneten keresztül érintkezik a házzal. :W Ezt úgy oldottam meg, hogy két rézcsillagot összeforrasztottam, és erre ment a dedómolt emitter. Így már teljesen be lehet tekerni az alulapkát, és a led is a helyére került a refiben.

    A dirver ugyancsak katasztrófa, alulméretezett alkatrészekkel, idióta konstrukcióval. Bár a gyári 2A körüli árammal lehet, hogy elboldogul, de semmi tartalék nincs benne. Eleve a 2db mosfet előtt a SOURCE ágba raktak egy pöttöm smd korlátozó ellenállást (0.2ohm). Nem lesz hosszúéletű, az biztos. Nekem ez égett ki először, amikor a refi alja rövidrezárta a led kivezetéseit (újabb trehány konstrukció). Ebből a szempontból végülis jó szolgálatot tett. :C
    (most abba ne menjünk bele, hogy a gyári mosfet-eket ropogósra sütöttem, az más történet, és az én hibám volt :) )

    égett mosfet :)

    A 2db elégett gyári mosfet helyére beforrasztottam 3db-ot, biztos ami biztos, így akár 10A körül sem lesz bajuk. A képen jobb oldalt a tekercs mellett látszodik az emeletes mosfet.

    Az összes ellenállást minimalizáltam, ahol lehetett, akksi rugók átkötve, vastagabb vezetékek stb.
    Az így felturbózott lámpa 4.5-5A körüli árammal 1-2 óráig üzemelt, aztán megint csak elnémult. :)
    A fenti képen baloldalt látszódik egy apró, elvileg 4A-es shottky dióda (polaritás védő), ez füstölt el. Nemes egyszerűséggel átkötöttem, így a driver újra működik.

    Így végülis 5A körüli max áramot tudtam kisajtolni ebből a driverből, ekkor 270000 luxot tud a lámpa. Van még tér a fejlődésre, mert ha jól emlékszem a több mint 1éve vett emittereim csak T6-osak. Egy jobb refivel és egy jobb emitterrel 300000 lux fölé lehetne menni.
    Ami még tetszik, hogy alacsony fokozatban 65000 luxot tud. Pár éve még az űberbrutál STL-V2 50-60e luxot tudott. :Y

Új hozzászólás Aktív témák