- Poco F7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alogonomus
őstag
A felvetés az volt, hogy azért nem érhető el hivatalosan az FSR4 RDNA3-on "Mert lassú
"
A videód igazolja, hogy nem általános igazság, hogy az FSR4 algoritmusa az RDNA3-as kártyákon ne tudna megfelelő sebességgel lefutni, hiszen quality beállítással, vagyis 2/3 felbontás esetén az 50 fps 70 fps-re, tehát 140%-ra emelkedett az FSR4 bekapcsolásával.
A néhány esetben előforduló szellemkép, vagy crash az nem meglepő egy kiszivárgott munkaközi állapotú kód esetén, amit ráadásul külön programmal kell "belecsempészni" a futtatási környezetbe. -
Kr/\toS
senior tag
válasz
Alogonomus #28 üzenetére
Sajnos nem. Épp most futottam bele LoU P1-nél durván szellemképes a render, plusz néha crash is akad. Igy sajnos tényleg csak 90%-os az állapota, v rosszabb. Illetve valószínű az implementációtól is függhet. 5-6 címmel próbáltam eddig azoknál nem volt gond.
Mindenesetre kísérletezek vele tovább. -
PuMbA
titán
válasz
Alogonomus #28 üzenetére
Nem értem, hogy mi köze van az FSR4 sebességének egy játék szponzorációhoz
Az FSR4-et az AMD írta, tehát az, hogy milyen gyorsan fut, csak az AMD befolyásolhatja. Tudtommal nincs olyan, hogy felskálázó lassítás. Ha lenne is ilyen, akkor nekem is lassan kéne futnia az FSR4-nek Cyberpunk 2077 alatt, de az RDNA4 kártyámon gyorsan fut.
-
Alogonomus
őstag
Kr/\toS LoU 2 tesztje alapján jól tud muzsikálni az RDNA3 kártyákon is, csak Ancient Gameplays (Fabio) pont olyan játékokban tesztelte, amiknek a fejlesztését "némileg" vagy "masszívan" a konkurens gyártócég támogatta, amiért kérhetett is "ezt-azt".
Fabio tesztje nagyjából a worst case helyzetet prezentálhatta. -
PuMbA
titán
válasz
Alogonomus #26 üzenetére
Kösz az infót!
Akkor ráadásul még inkonzisztens is, szóval ezért sem adta ki az AMD ezekre a kártyákra, mert jelenlegi állapotban csak RDNA4 kártyákon ad tökéletes eredményt.
-
Alogonomus
őstag
Valójában játékról játékra változik a kiszivárgott béta verzió hasznossága.
- Ezek szerint a LoU grafikus motorja esetén kimondottan hatékony még 7000-es kártyán is.
- A Cyberpunk esetén – nem meglepő módon – csak minimális a sebességbeli haszna az FSR4 használatának az FSR3.1 helyett, viszont képminőségben ott is sokat segít.
- A Wukong esetén pedig – még kevésbé meglepő módon – csak jobb lesz tőle a képminőség, de az fps némileg még csökken is az FSR3.1 eredményeihez képest. -
PuMbA
titán
"A kérdés inkább hogy miért nem adták még ki hivatalosan."
Mert lassú
Jelenleg RDNA3 kártyákon FSR4 Quality-ben majdnem annyi az fps-ed, mint natívban, tehát a felskálázás egyik lényege veszik oda, hogy kapnod kéne jelentős plusz teljesítményt.
Ez azért van, mert a mostani alsó kategória 9060-as kártya AI teljesítménye nagyobb, mint az előző generáció csúcsa, a 7900XTX-é. RDNA3 kártyákon emiatt muszáj egy kompromisszumot találni, amin dolgozni kell, hiszen hardverileg gyenge.
-
Kr/\toS
senior tag
Ezt is értem. De hogy élő példát mutassak; itt vagyok jómagam. Én pl elgondolkoztam hogy a 7900xt után amivel egyébként teljesen együtt tudok élni, a képminőség differenciák miatt visszaváltok nv-re. Szóval értem hogy nagyot akarnak markolni, de mégis kifolyik a homok a kezükből.
-
skippper
senior tag
Pénzügyi okokból. Viszonylag sokan vannak, akik kizárólag azért vettek RDNA4-et, hogy az FSR4-et használhassák. Egyszerű a matek. Van egy másik kis garázscég valami gyümölcsös logóval ami évtizedek óta abból éldegél el középszerűen, hogy mérnökileg teljesen indokolatlan limitációkkal űzi a vásárlóit a pénztárakhoz, ez is hasonló szitu lehet.
-
Kr/\toS
senior tag
Csak hogy a lényegről is szóljon már valaki, megerősíteném hogy kb mindennel működik optiscalerrel, amibe implementáltak fsr-t vagy xess-t. Spoofolással csak dlss-t tartalmazó játékoknál is használható (Tomb Raider ROTR) 7900xt-vel próbálgattam.
A képminőségjavulás pedig szembeötlő, és valamennyi sebességjavulás is tapasztalható. De a minőségi ugrás szignifikáns az fsr 3.x.x-hez képest.A kérdés inkább hogy miért nem adták még ki hivatalosan. Mert én a vásárlói bázis átbxxásának érzem a cég felállását. Nem az lenne a cél hogy a megszerzett vásárlók vörös oldalon maradjanak?!
-
ggbuffon1897
őstag
Ne kelljen mar egy 300ezres kartyaknal kulso programokkal b*szakodni ugyan, amikor ugy volt hirdetve h itt a megvaltas az fsr4el..aztan jott a jozanodas h alapvetoen felevvel megjelenes utan jott hivatalosan (ahogy a 3 is egy evet csuszott) , es ugye eleg foghijasan. A dlss meg ott van mindenhol mokolas nelkul.
Mindezt mondom egy elegedett 9070 tulajkent..
Szval sokadik eve hiaba hoznak jo kartyakat, valahogy sikerul elcseszni allandoan a dolgokat, aztan marad a fejvakaras.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Alogonomus #14 üzenetére
Hat en utoljara nem azt hallottam h micsoda rekordokat dontogetne az RDNA4... persze voltak ilyen elrugaszkodott vagyalmok es latomasok a topikjaban mikor januarban jottek es rogton elerheto volt az nV meg nem..repultek is ra az early birdok, meg a gyengebb tipusokra is (reaper es tsai) h micsoda josag lesz itt meg tarolas.. en meg mondtam h megvarnam azert az ev hatralevo reszet meg kihuznam a fejem a ph buborekjabol par percre..
-
Alogonomus
őstag
A ténylegesen játékok futtatására használt kártyákat tekintve a részesedés valahol 25% Radeon és 75% Geforce környékén lehet a kínai állami kutatóintézetekben kikötő Geforce kártyákat a kalkulációból kivéve. Az RDNA3 alatti 15%-os részesedéshez képest ez tényleg nagy előrelépés az AMD számára, ahogy ennek hangot is adtak a pénzügyi jelentésükben.
-
PuMbA
titán
válasz
Citrone39 #11 üzenetére
Amúgy nincs 94% user bázis, csak 94%-os eladási részesedés van
Kínában gyárak vannak az NVIDIA konzumer kártyák AI átalakítására. Ezeken sose fut játék, mert nem játékosok veszik. A bányászat és az AI előretörésével már szétaprózódott a VGA-k felhasználása, így az eladásokból nehéz megmondani a tényleges játékos bázist, hiszen csak nekik kell a DLSS.
-
skippper
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #8 üzenetére
Tekintve, hogy Optiscalerrel szinte bármibe berakható az FSR4, gyanítom, hogy a hiba nem AMD oldalon van, hanem a játékfejlesztők nem teszik meg a szükséges lépéseket (feltételezés)
-
ggbuffon1897
őstag
Mindenfele hatrafele mokolas helyett torekedhetne az amd talan arra h tenyleg implementaljak mindenhova a 9xxx szerianak, ha mar ezzel promoztak.
Aztan meg csodalkoznak h a piaci reszesedesuk a beka s**gge alatt van. Mert ha elokerul a dlss - fsr kerdeskore, hat eleg nehez utobbira hivatkozva ajanlgatni..
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Alogonomus #6 üzenetére
Azért az baromi jól hangzik. Főleg, ha könnyen, és mindenbe bele tudják építeni.
-
Alogonomus
őstag
Na már azt is szivárogtatják, hogy akár az FSR Redstone is elfuthat majd bármilyen gyártó kártyáján, nem csak RDNA4 kártyán.
-
Narxis
nagyúr
válasz
Alogonomus #4 üzenetére
Ezt jó tudni, akkor inkább nem használom.
-
Alogonomus
őstag
Állítólag csak egyjátékos címekben biztonságos használni, mert a többjátékos címek csalásvédelmével összeakadhat a nem "hivatalos gyári" dll.
-
Yodafon
őstag
Na akkor beröffentem a Radeon 680M-em alá, meglátjuk mit tud művelni
-
bobalazs
nagyúr
Tehát mindenen is mehetne ha a csillagok állása és ŐK is úgy akarnák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest