- Fotók, videók mobillal
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Mobil flották
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
-
Mobilarena
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzsolt00
tag
Újra vissza tervezek térni az eGPU-s vagányok világába, nem csak szemlélőként, ahogy ide már jóideje vissza járok, hanem tulaj/jóakaró ként. Egyfelől a párom régi masináját erősíteném majd, másfelől egy jóbarátomat lepném meg egy eGPU (adapter+táppal) az Ő Dell N5110 gépéhez (ezzel a géppel lesznek még cirkuszok, érzem)
Az ok, ez az új, nagyon olcsó adapter, és a vonzalom felé, hogy megnézzem magam is tényleg olyan jó, mint mondják. A híresztelések szerint stabilitásban jobb egy EXP GDC-nél is.
A lényeg, hogy mind a két gépbe mPCI-s variánst használnák (asszem nincs is más egyenlőre ebből az adapterből, notebookokhoz) A mPICe USB kábelen megy az adapterhez, mint látjátok. A kérdésem az, hogy van valakinek tapasztalata, vagy a képekről ti meg tudjátok állapítani, hogy az micro, vagy mini usb, vagy PONTOSAN milyen típusú USB az, ami a mPCIe részbe megy bele?
Ahogy a lentebbi képen is láthatjátok, ezek a típusok vannak, én az USB micro Type-B re szavazok, csahkogy az USB 2 csoportba tartozik. Ilyen "pofával" elvileg nincs is 3.0 variáns.

Ha ez igaz, most akkor nem értem. Ha egy kábel egyik fele régebbi/gyengébb, akkor logikus, hogy a kábel működhet a generáció visszafele kompatibilitás miatt, de a teljesítménye korlátozódik a gyengébbik oldal teljesítményére, nem igaz? Mint az UTP kábeleknél. Ellenben a tesztek, amiket láttam az adapterről, ezt cáfolják.
Mindez azért kellene, mert gondoltam, hogy majd a régi gépet átalakítom úgy, hogy a mPCIe-t fixen belerakom a gépbe, és egy olyan USB kábelt veszek, aminek a vége ez a kicsi USB legyen az valójában akár milyen, a másik vége meg egy USB3.0 anya/female, melyet fixen az oldalára fogadok. Így tehát dokkolható lenne az egység. De mivel azt sem tudom milyen az a kábel, így nehéz olyat találni. A tippem az micro usb (2 vagy 3??) és a másik vége meg USB3.0 female kellene hogy legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Dell Precision 7810 TOWER,E5-2670 v3 (12/24) 16GB DDR4,256GB SSD,QUADRO M4000 8GB VGA,WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS Max 64GB Silver -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5280
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest