- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egyébként QMK-ban is tudsz gombonként címezni RGB-t, csak ahhoz saját firmware-t kell fordítani. A GUI-kban/forkokban csak alapszintű vezérlés van. Vialban pl. ilyen (ez már egészen extenzív, de a Keychron/Lemokey launcherben is jelentősen kibővítették a korábbiakhoz képest):

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Azért ezeket is be lehet lőni ízlésesre, csak engem inkább már zavar a fényorgona, billencsen is állandóan off, mert kikészít, ha a perifériás látómezőmben pislákol.
Meg éjjel nem lehet tőle aludni, mert bevilágítja a szobát (nyilván le lehet kapcsolni, de eh), és a vas effektíve sok éve 24/7 megy, néha van csak reboot. Leállás meg akkor, amikor szerelek benne valamit, az meg megint csak több éves intervallumokban mérhető.
------------------------------------------------------------
(#14) sixpak: "beszorultam 2 Noctua fan közé,"
Erről eszembe jutott a két rotor közt darabolódó hattyúk zaja, mint két évtizedes platinaturha (az az aranyköpések felett egy, az ezüstslejm felett kettő, a bronzcsulák felett meg három szinttel van).

Hiába, szeretem, ha kb. abból tudni, hogy megy a gép 24/7 évekig, hogy pilácsol a power LED, és van kép a monitorokon, ráadásul még a support is első osztályú, nem csak maga a termék vagy a körítése. : >
(És még a 30 méterről felismerhető, trademarkolt bézs/barna színséma is guszta – na nem, mint ha látnám működés közben.) -
Synthwave
HÁZIGAZDA
A magam részéről napi 10-14 órát töltök a gép előtt (meló, böngészés, médiatartalmak fogyasztása, alkalmasint játék), a hét minden egyes napján. A billentyűzet, amellett, hogy egy hobbi, keményen munkaeszköz is, és mivel már sub-40 százalékos kivitelűt használok, hatványozottan fontos lett az abszolút maximális programozhatóság/testreszabhatóság, illetve az open source platform (hogy ha később más QMK-s/Vialos motyót veszek, mert csak ilyet fogok, mindent tudjak egyszerűen migrálni).
De néha én is szoktam a vasban gyönyörködni, bár ez inkább a perifériákat érinti, mert a hardverek egy hangszigetelt, teli oldallapos és szétnoctuázott Fractal Nano S-ben laknak, az meg egy minimalista téglatest.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem, billentyűzethez egy szoftert, pontosabban firmware-t használunk, a QMK-t (vagy annak GUI-jait/forkjait), ami valóban jó lesz minden értelmes modellhez, mivel open source. Ha ismernéd, akkor tudnád, hogy semmilyen proprietary szoftver (iCUE, Synapse, G HUB, akármi) még csak gyertyát sem tarthat neki, olyan szinten komoly programozhatóságot/testreszabhatóságot biztosít.
Millió konfigurálható réteg (billencsfüggő, a mostani mainemen épp 6), mod tap, layer tap, tap dance, hold, combo, makrók, bármi és minden pontosan oda kerül, amelyik gombra/rétegre/aktiválási metódussal akarod, komplett egérvezérlés billentyűkről, key override, média, RGB stb. stb. stb. Vialban pl. csak a rétegváltó parancsokra 44 opció van.
Online és standalone egyaránt elérhető, semmi installáció. Természetesen futnia sem kell állandóan, mert minden elmentődik a billencs belső memóriájába. Nyilván mindent is el tudsz menteni fájlba. Komplett firmware-t vagy akár csak łogikai kiosztást, és ezek nyilván be is importálhatók vagy akár text editorral szerkeszthetők.

Az RGB itt annyi, hogy ég a gépem kék power LED-je, de már többször gondoltam rá, hogy leragasztom vagy lehúzom az alaplapról. Arra lehet, hogy jó az iCUE, ezzel nem szállok vitába. Nekem egy egeret első firmware frissítésnél egyébként konkrétan téglázott, a gyártótól kellett firmware-t kérni, de ettől eltekintve sem volt kb. soha olyan, hogy ne lett volna valami. Akár instabilitás, akár fagyás, akár nem működő beállítások. Meg a felület sem a hatékonyság mintapéldája. Mondjuk én csak billentyűzetekkel és egerekkel (mindkettőből többel is) használtam. Szóval szerintem a Corsair nagyon jól teszi, hogy az újabb motyóihoz csinált webes drivert.
A ventikhez ott van a Fan Control, mindent is tud, ami a ventivezérléshez kell, és folyamatosan fejlesztik. Van installeres verzió és portable is, az utóbbi kemény 52 MB kitömörítve, aztán szabadon másolható bárhová.
Az egeremnek pedig van egy ~6 MB-os standalone drivere, amit egyszer belövök, és annyi.
Minden is abszolút tökély, zéró bloat, maximális egyénre szabás és flexibilitás.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Már javítottam, de köszi. Most szokom a 38 gombot, még van variálás a logikai kiosztással, meg reflexből félreütés, olvasni meg kb. félsoronként szoktam, szóval mindenképp jó, hogy szóltál.
"mit jelent az Icue-t nélkülöző kifejezés?"
Az, hogy nem kell a konfigurálásához iCUE, mert van webes appja, a Corsair Web Hub.
"Messze a legjobb szoftver a piacon,"

Az a QMK, és annak GUI-jai (VIA/Vial), illetve a wireless üzemre optimalizált ZMK. Meg még a gyarkolatilag VIA webfork Keychron/Lemokey Launcher. De a QMK a top, Vial erős második, és semmi proprietary driver még csak meg sem közelíti őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Battlefield 6
- Linux kezdőknek
- Sweet.tv - internetes TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videó stream letöltése
- Dobozos formában is befutott az AMD 32 GB-os csúcs-Radeonja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 512GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3753, 91% Akkumulátor
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest