Hirdetés
- iPhone topik
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bazsi1992
csendes tag
Helló! Lenne egy újabb kérdésem.
Az általam kiszemelt cucc tulajdonosa nem jelölte meg a fizetési módoknál a PayPal-t. Csak Überweisung azaz átutalást jelölt meg. Ezalatt gondolom banki átutalást ért és ilyenkor az a procedúra hogy a licit végén megadja majd a bankszámlaszámát és akkor arra utalom át az én bankomnál . Kérdés tehát...Kb. mennyi időbe telik az átutalás és mivel forint alapú bankszámlám van az OTP-nél ő Euroban fogja-e megkapni az összeget? Ha bármi sületlenséget mondtam volna akkor kérlek javítsatok ki. Előre is köszi szépen.
-
bmakszim
őstag
Sziasztok!
EBay-en keresztül tervezek notebookot vásárolni (HP Envy 15). Kérdésem az lenne, hogy a termék+szállítás árán kívül felmerülhet-e egyéb költség is?
Köszi előre is! -
Dave46
tag
válasz
adorjant
üzenetére
Furcsa, régebben még nem volt ilyen választási opció. Ha jól értelmezem, akkor kártyahasználat esetén közvetlenül a kártyáról vonja le az összeget a paypal, míg pp account használása esetén neked kell előre ráutalni az account-ra a tetszőleges összeget, majd vásárláskor onnan lesz levonva. Az enyém olyan, hogy mind a kettőt lehet (normális esetben ez így is van).
Ebay-en a paypalt illetően nem kell különösebben figyelned, vásárlás után, a fizetésre kattintva automatikusan fel lesz ajánlva, mint fizetési lehetőség, onnantól kezdve pedig semmi más dolgod nincs, minthogy követed az utasításokat, beírod a jelszódat, kiválasztod a postázási címet, majd "confirm payment". A fizetés után a PP automatikusan az ebay chekout oldalára lép ki.
-
adorjant
őstag
Üdv mindenkinek!
Bár egy ideje adok-veszek az interneten,most szántam rá magam,hogy az ebay-hez is megcsináljam a hozzáférésemet,de szomorúan vettem észre,hogy nem túl egyszerű,ezért fordulnék hozzátok.
Erste internetes számlám van,visa virtuon kártyával,plusz hozzávaló virtuális számlával.
Paypal-on regisztráltam,de ott megállt a tudományom,hogy a felkínált két opcióból melyiket válasszam (paypal account,vagy kártyahasználat)
Nagyon hálás lennék,ha valaki elmagyarázná,hogyan hajtsam végre ezt a regisztrációt,illetve magára az eBay-re miképpen tudom ezt felhasználni,illetve az ottani regisztrációban van-e valami különleges dolog,amire figyelnem kell.
Köszönöm

-
egy kérdés...
nem kaptam meg az árút, megreklamáltam, vissza is kaptam ma a lóvét, mert az eladó eltűnt. Kell még valamit csinálnom?
pl lezárni a claim-et? -
Dave46
tag
Hát, akkor még nincs mitől tartanod.
"24-72 órát ígér a csomag feladására", vagyis ennyi időn belül adja fel + a szállítás ideje, tehát akkor legrosszabb esetben ha 6-án vetted, akkor 9-én adta fel, azt nem tudom pontosan, hogy mennyi a szállítási idő Magyarországra, mindenesetre Angliába simán van vagy 2 hét. Legkésőbb jövő héten meg kell jönnie, ha nem, akkor tessék az eladót zargatni nyugodtan.
-
wwhy
veterán
No nekem is eltűnt egy csomagom és persze az eladó is

60USD, kíváncsi vagyok, h az ebay protect megtéríti-e
-
Ati007
őstag
megjött a csomag és nem kellett fizetni semmit sem

(13. adták fel japánból és az előbb csöngetett a postás) -
kirkri
addikt
válasz
spammer
üzenetére
Nem a claim miatt van, hanem azért, mert az eladó törölve/felfüggesztve lett az eBay-en.
bazsi1992: Három nap alatt itt szokott lenni Ausztriából a küldemény. Egyik eBay sem megbízhatóbb, mint a másik, azzal pedig nem tudsz számolni, hogy az ott regisztrált eladó éppen megbízható-e, vagy sem.
-
bazsi1992
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék az ebay-ről rendelni koncert jegyet. Kérdésem az lenne hogy mennyi idő alatt kézbesítik ezt nekem, hogy ha Ausztriából postázzák? (Egyébként megbízható az osztrák ebay?) Választ előre is köszönöm.
-
footy
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az lesz, köszi. Mondjuk mindegy lett volna ha msn-en kérdezlek meg

Dave46:
Kína -
footy
addikt
Sziasztok!
Kezdő ebay-s vagyok, 6-án ütöttem le egy nokia autós tartót, paypallal nyomban ki is lett fizetve. A megnyert cuccaim között ha ránézek, akkor még mindig azt mutatja, hogy nem lett postázva. Az eladó 99,5% pozitív 2006 eladásból és 24-72 órát ígér a csomag feladására. (a pénz megérkezése után) Írjak rá, hogy csípkedje magát, vagy még felesleges?
üdv
-
Ati007
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
most néztem a trackinget és ezt láttam
Aug 16 ,17:32 Awaiting presentation to customs commissioner
majd
Aug 16 ,18:59 Departure from inward office of exchangeez azt jelenti hogy átment a vámon?
-
Ati007
őstag
Érdeklődnek hogy japánból várok csomagot (használt mobil) ami giftként lett feladva és értéknek 100usd van ráírva. Ez után kell fizetni valamit? Mi van akkor ha számlát kérnek de ezt nem tudom prezentálni?
-
menthor
tag
hali!
csak érdeklődnék, hogy vettem ebay-en egy mobil fóliát, és (megszokásból) előbb nyomtam positive feedback-et, minthogy megnéztem volna jobban. nem a mobilra való a fólia, mégcsak nem is úgy néz ki, mint amilyen a képen volt. szal lehet vhol átírni a feedback-et amit írtam? nem nagy péz, 1$, tehát nem vág földhöz, csak hát ha egyszer nem ezt vettem, köszi!

-
szijartg
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
és ha pl én vagyok az első, de megnyertem egy másik licitet, akkor a többinél tudom törölni a pénzt?
-
szijartg
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
értem...
köszi az infót.
vámra esetleg valami okos ötlet? -
Winner_hun
félisten
válasz
szijartg
üzenetére
Ha van licit akkor a 2. legnagyobb licit + licitlécső látszik. Írd be a maximális összeget amit rászánsz, ha tiéd a legnagyobb tét és más is jön licitálni akkor az eBay automatikusan licitálni fog, amíg a tiéd a legnagyobb ajánlott összeg.
A többi licitáló nem látja hogy te mennyit tettél fel. -
szijartg
őstag
srácok, adott egy dolog... biddeltem rá, de még más is egyből fölémbiddelt 0,25$-al. gondolom ez automatic bid, hogy tudnám én ezt beállítani?
más: ha pl rendelek egy pici adaptert meg 3kábelt, akkor mit irassak rá? hogy gift? vagy hogy ~25$az értéke? mert akkor talán azt nem vámolják meg?
ja, és ez mind usából lenne. -
spammer
veterán
-
spammer
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Megcsináltam a dispute-ot paypalen, beírtam hogy miért stb, és a végén ezt írja ki:
"End Communication and Escalate to a Claim
Your seller is currently unable to respond to this dispute. By escalating your dispute to a claim, you are asking PayPal to review the case and decide the outcome."
Alatta pedig, hogy miért akarom a claimet stb..
Akkor egyből claimelni kell?

Ha most új oldalon megnyitom a Resolution Center/Opened Cases -t, akkor üres a lista, nincs nyitott ügyem. Szóval csak claimelni tudok ilyenkor?
-
Dave46
tag
válasz
Wanille
üzenetére
Ne vedd sértésnek, de esetleg lehetne konszolidáltabban, némileg visszafogott stílusban is. Segíteni akart csak, ezért vagyunk itt mindannyian, de amennyiben Neked vagy másnak valamivel kapcsolatban több/más infója van, akkor azt általában a másik teljesen hülyének nézése nélkül igyekszünk közölni.
-
Wanille
csendes tag
válasz
maathe
üzenetére
Nem akarlak megbántani, de ez egy oltári hülyeség amit írsz.
Ha ráviszed a kurzort oda ahova mondtad, akkor tudod mit ír ki?! Kapaszkodj meg:...azt jelzi hogy mikor pippantotta be a shipped boxot...
Ha rendszeres ebayer lennél, akkor tudhatnád hogy ez semmit nem jelent.
Példa: rendelés után pár perccel shipped bejelölve. Reális?
Rendelés után 2 héttel nincs bejelölve, az áru meg már kézben...
Éljünk már a Földön gyerekek, és ne beszéljünk marhaságokat... -
spammer
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszi. Ha hétfőn sem lesz semmi (se cucc, se válasz), akkor indítok egyet. Vásárlástól számított 45 napom van rá ugye? Kell valamire ügyelnem ilyenkor?
-
spammer
veterán
Hello
Szerintetek ha közel 1 hónapja vettem egy könyvet Ebayen (USA-ból), és még mindig nem érkezett meg, akkor az még reális lehet, vagy már inkább gyanús?
Az eladónak 372 értékelése van, ebből 1 negatív, és a visszajelzések szerint elégedettek voltak vele.
Írtam már az eladónak, hogy mi a helyzet, mikor adta fel, de nem válaszolt, ennek már több mint 1 hete.
Az utolsó feedback-ek között ketten is írták, hogy "slow shipping". Kérdés, hogy ennyire? 1 hónap alatt nem érkezik meg? Az a baj, hogy nem tudom mikor adta fel, mert nem válaszol.
Szerintetek adjak neki negatívat és kérjem vissza a pénzt? Ez esetben mi a legbiztosabb mondja a pénzvisszafizetésnek? Vagy várjak még 1-2 hetet, hátha?

-
SG3rg0
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Megkaptam a cuccost! Ezért nem értem

-
SG3rg0
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Adataimat nem adtam ki!
Levelet sem kaptam!
Viszont a PalyPal számlán az adott termékre ráklikkeltem, és ezt írja :This listing (1504589.....) has been removed, or this item is not available.
*
Please check that you've entered the correct item number
*
Listings that have ended 90 or more days ago will not be available for viewing. -
wwhy
veterán
válasz
Tomi_Sci
üzenetére
vannak vámköteles cuccok is, de a vám önmagában 2-8%, de tudtommal kevés termék tartozik ide.
A számlát a vámnak kell megküldeni, az értesítésben benne lesz a cím.
Ha nem böszme nagy doboz vagy termékként vmi értékes cucc van feltüntetve akkor persze gyanús, kiszúrják. Következménye nem nagyon van szerintem, mert hát te honnan tudd h a kici kínai mit írt rá?
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Miért van az, hogy egy hete vásároltam egy terméket ebayen és ha belépek a saját ebay felületembe akkor nem látom az a terméket amit vásároltam, sőt egy terméket se látok amit eddig megvettem?! Ezáltal nem tudom értékelni az eladót!
-
Tomi_Sci
őstag
Üdv!
Rendelnék ebayről egy 150 USD-s terméket, ami Kínából jönne, ingyenes szállítással.
Milyen plusz (áfa, vám) sarcokkal kell számolnom? (hallottam vmi olyat, hogy mivel ez számítástechnikai termék ezért csak az egyiket kell fizetni - ezzel mi a helyzet?)
Illetve ha fennakad a vámon, akkor nekem mit kell csinálni? Be kell vinnem a legközelebbi postára a pénzt vagy mi? (Veszprém)
Mit írassak az eladóval a csomagra, hogy minden gördülékenyen menjen? (feladó, vásárló címe, érték, esetleg, hogy gift?)
Köszi! -
wwhy
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Negatív rekord: július 14-én postázva és ma megkapva
HK Post. -
Winner_hun
félisten
Szombaton rendelt cucc Kínából keddre Magyarországon volt, szerdán a címzettnél. Elég gyors volt?

-
pomk
őstag
Üdv!
Az hogy lehet, hogy Paypal-on keresztül 2-3 héttel ezelőtt kaptam egy utalást, de a paypal számlám még mindig 0 HUF/$?
Köszi!
-
kirkri
addikt
válasz
hoffman_
üzenetére
Szerintem felejtős a garancia miatt. Én vettem egy új Sony e-book readert UK-ből, amire elvileg szintén volt garancia. Aztán, amikor elromlott kiderült, hogy mégse érvényes a garancia, mert kellene hozzá bolti számla is, nem elég az egész EU-ra érvényes garancia levél. Még szerencse, hogy ezeket itthon szervizelik, függetlenül attól, hogy Magyarországon nem forgalmazza a Sony. Így sikerült fizetősen ugyan, de megjavíttani.
-
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Soha nem ebay-eztem még, csak accom van, paypal regem még azt hiszem nincs is. Van egy ketyere, ami itthon(is) beszerezhetetlen, de ebayen van egy tag Németországban, aki kirakja aukciókra nagyon jó áron. De még így is 300-350 euro körül áll meg az ára a végén. EU lévén nincs vám, ugye, de akkor is 100k forint feletti, merjek-e licitálni? És hogy működik így a garancia? Elvileg új, bontatlan készülék(itthon ezekre 2 év gyári gar van). Jó kérdés? Beb@szna, ha 2 hónap után meghalna a 150ezres telefon, és no gariztatás.
Előre is köszönöm, Ábel
-
Pupucli
újonc
Származási helye Németország.
-
Pupucli
újonc
Segítség!
Ha veszek egy használt háztartási gépet az ebay-en, vámot és áfá-tkell fizetni? -
wwhy
veterán
válasz
Taknyoshal
üzenetére
mindenki mást és mást ... igaz, h a nehéz/nagyobb méretű cuccok postája+biztosítása+esetleges 25% áfája közel viszi az árakat;
-
wwhy
veterán
válasz
Taknyoshal
üzenetére
szinte mindent

-
kirkri
addikt
válasz
Taknyoshal
üzenetére
Célszerű magyarul, mert az eladó csak kimásolni fogja a címet, tehát neki nem okoz gondot, bármit is írsz rá, de a postásod nem biztos, hogy nem zavarodik össze egy angol címzéstől. Ezzel nem a postásokat akarom becsmérelni, csak egyszerűbbé tenni a dolgukat.
-
Flexy90
senior tag
válasz
Taknyoshal
üzenetére
én mindent magyarul adtam meg, kivéve az országot.

-
Taknyoshal
tag
Idióta kérdés, de felteszem:
Vásároltam valamit Ebay-ről. Magyarul kell lírni, hogy utca, vagy street-et kell írni a szállítási címhez?

-
maathe
senior tag
Júl. 29-én rendeltem 2 pakk cable drop-ot, 31.-én adta fel a serác és ma megjött. HK postával jött. Azért nem gondoltam volna hogy ilyen hamar itt lesz.
-
dudikpal
senior tag
1: "horvátba" is feltalálták már az internetet...ez egy külön kaszt! Úgy tudják mondani mintha a holdra mennének...
2: ha nem leszel gépközelben a fiz határidő lejártakor, akkor mi a [moderálva] licitálsz?! Komolyan kíváncsi vagyok!
3: "amiatt fontos ez, mert holnap megyek horvátba"- nem. Amiatt fontos ez, mert használsz valamit, amihez ezek szerint [moderálva] sincs.[ Módosította: ollie ]
-
kirkri
addikt
Vettem egy utángyártott kamera akkumulátort 12$ értékben. Ma megérkezett és az eladó nem csak, hogy nem írta rá, hogy ajándék, de még 300 dollár értéket írt rá.
IDIÓTA. Még szerencse, hogy nem akadt fenn a vámon. 
-
zsoltl
csendes tag
Amikor megnyered a licitet akkor kapsz egy emailt amiben nagyon örülnek és abban lesz egy "pay now" link, aminek a segítségével manuálisan ki kell fizetned a terméket. A terméklapon le van írva, hogy mennyi időn belül kell rendezni a fizetést.
Ilyen gondom már nekem is volt. Írtam a sellernek, hogy nem fogok beleférni a 3 napba, mert ..... Azt válaszolta, hogy semmi gond, kb a 6. napon fizettem ki a cuccotBy
ZS -
Tomics
addikt
Sziasztok! Vett már valaki notebookot USA-ból? Ha ajándékként adja fel, akkor kell számítanom valami vámra, áfára, egyéb költségre? Gondolom a posta szállítja miután megérkezett az országba, mennyi rizikó van abban, hogy ellopják? Ugye nem kis összegről van szó így csak akkor vennék kintről ha ez a része megbízható...Köszi!
-
sagvary
aktív tag
Vajon az E-Bay eltilt vevőt vagy eladót, ha nem korrekt? Van valami védelem a csibészek ellen?
-
Sanya
nagyúr
Üdvözletem!
van 1 ebay accom. a kérdés a következő: licitáltam egy termékre, amelynek a licitje lejár pár nap múlva. kérdés: ha lejárt a licit, és én nyerem meg a terméket xx euróért/fontért/dollárért, ha megnyertem, autómatikusan levonja a paypalos számlámról, vagy be kell lépjek, és manuálisan átutalni, mint ha csak megveszem.
amiatt fontos ez, mert holnap megyek horvátba 1 hétre, és a nyaralás 3. napján járna le a licit, és nem akarom megvárakoztatni az eladót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Crimson Desert
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Óra topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Blu ray írás és írási hiba
- További aktív témák...
- MacBook Air M4 15 256GB Starlight Bontatlan + Új (Számlával!) 2 ÉV GARANCIA
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Honor Magic V2 / 16/ 512GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya!
- 241 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Remélem visszakapom a pénzem 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Néztem monitort és fényképezőt, totál ugyan abban az árban vannak.
V/