- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung topic
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
-
Ereshkigal
őstag
Mint írtam, a cikkben felvázolt dolgok szerintem nem átverések, csupán az emberi gyengeség egyfajta kihasználása, ami eddig bizonyítottan nem ütközött jogszbályokba. Ebben nem értünk egyet, nem a jogban. Majd kiderül, hogy ezután mi lesz.
Egyébként ha a gyerekedet egy boltban rendszeresen átverik, amit persze tudsz, visszaengeded sokadjára is oda (amellett, hogy megtetted a jogi lépéseket)?
Ne találj ki olyat, ami nem igaz. Én senkire sem mondtam, hogy nem jó szülő. Sőt, nem is használtam jelzőket. Felelősségről beszéltem.
-
Ereshkigal
őstag
Ennek egészen pontosan mi köze van ahhoz, hogy a cégek átverik a fogyasztókat?
Segítek: semmi.Annyi köze van hozzá, hogy az "átveréshez" két fél kell. Ráadásul itt rendszerességről van szó, tehát tudsz róla, mégis hagyod.
(Egyébként fórumokon onnan lehet felismerni azokat, akik nem nevelnek gyerekeket, hogy azt hiszik, hogy a nevelés valami csodaszer, amivel tetszés szerinti eredményt lehet elérni - rögtön itt is vagytok ketten :D )
Azért egy ilyen régi, aktív tagtól többet vártam. Elég irritáló, amikor valaki magas lóról megmondja a másikról, hogy kicsoda, miközben fingja sincs róla. Két kisfiam van egyébként. Nem gondolom a nevelést csodaszernek. Saját példámon látom. Nem is erre gondoltam elsősorban, hanem prevencióra. "...főleg a gyerekek, nem látják a digitális tárgyak valódi költségeit, ezért túlköltekeznek." Mondjuk szerintem a gyerek leszarja, mennyibe kerül, amíg meg tudja venni. Viszont ha a szülők csak ölbetett kézzel nézik, és sehogy sem korlátozzák a pénzhez való hozzáférést, akkor bejön a képbe az ő felelősségük is. Oldják meg a maguk módján. Vannak ötleteim, ha szükséges lenne majd.
Én nem látom, mi az "átverés". Azt kapod, amit veszel, nem? Skineket és hasonlókat, amik alapvetően semmire se jók, de nem is állítanak róluk többet. Hozzáteszem, rühellem a mikrotranzakciókat, nem is élek velük, de nem muszáj megvenni semmit sem. Felőlem pereskedhetnek, ha összejön valami, nem fogom megsiratni egyik céget sem.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Bizony, a nevelés csodákra képes. Csak manapság egyre kevesebbeknek sikerül (a hanyatló nyugaton, legalábbis), hiszen ujjal mutogatni százszor könnyebb.
És nem tetszés szerinti eredményt lehet elérni, csak ne legyél hülye, fiamot, ahogy azt is meg lehet oldalni, hogy a gyerek ne költhesse a pénzedet a tudtod nélkül. Ehhez nem kell két focicsapatot a szülőszobától diplomáig vezetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Ingatlanos topic!
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest