- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
@Pal
tag
Tulajdonképpen a "szellemi termékekkel" kapcsolatban rendszeresen felmerülnek ezek a kérdések. Teljesen érthető, hogy a szerzőknek is meg kell élni valamiből és ha mindenki ingyen szerezné be a könyveket, csak hobbiból írhatnának.
Alapvetően az itt a legfontosabb kérdés, hogy az írók megérdemlik-e az ellenszolgáltatást, a kiadóknak (kereskedőknek) is jár-e a "részük" és az olvasókban van-e annyi becsület, hogy az élményért cserébe fizetnek.
Egy író ismerősöm mondta, hogy az ő könyvéhez sokáig nem lehetett hozzájutni, ezért tíz emberből talán egy volt aki nem kölcsönkapott példányt olvasott. Ez azt jelenti, hogy a lehetséges bevételének egy tizedét kapta meg. Ez nem igazán tisztességes helyzet bizonyos szempontból.
Bozek (nagyúr) szerintem nem a lényeget fogta meg (remélem csatlakozik ide), mert nem az a lényeg, hogy az idióta hatóságok mit gondolnak bizonyosfajta cserékről (áru és ellenértékére gondolok), hanem arról, hogy a megvásárolt könyvvel (elvileg) hozzájárultam az író munkájához. A digitalizált anyag beszerzésével a papír mellé, miért kéne újra fizetnem? Mert a hivatal bevételt akar? Ez a tisztességtelenség. A hivatalok a hatóságok csak a sápot akarják lehúzni és semmi szükség a legtöbb esetben a tevékenységükre. Sokszor a becsületkasszával, a vevőkre bízott ár meghatározással a szerzők közvetlenül jobban járnak, mert a tiszteséges emberek az értékért hajlandók fizetni, ahogy magad is írtad, többe kerül a könyvtár mintha darabonként vásárolnál stb.
Az erről híres fórumra pl. én tettem fel könyvet. Két okból. Az egyik a szerző kérésére, népszerűsítési céllal. A másikat pedig azért, mert sehol nem volt kapható és olyan információkat tartalmazott, amelyet az emberek számára hasznosnak tartottam, de odaírtam, hogy amint kapható vagy lehetőségük van támogassák a szerzőt.
Egyébként a továbbadás ajándékba semmivel se más mint a kölcsönadás. Ilyen alapon az is továbbadás ha elektronikusan átküldöm valakinek és a saját példányomat letörlöm...
Tényleg van még sok szempont.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Elképzelhetetlen sebességre kapcsolt az Anthropic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Hálózati / IP kamera
- Telekom mobilszolgáltatások
- MasterDeeJay: Legújabb retró beszerzésem - 3Dfx Voodoo4 4500 32Mb
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- iPad Air M3 11" Újszerű 256GB Wifi/2028.08.24 Gar./Akku 100%/p4737
- Apple iPad 8 (2020) 10.2 128GB 91% akku + utángyártott érintőceruza
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- iPad Pro M2 12.9" 128GB Wifi/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4730
- Lenovo Tab Plus TB351FU Új, bontatlan 8/256GB Luna Grey
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Piros 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I HDMI I W10 I Gari!
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- 233 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4421, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest