- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
gy@ci
csendes tag
No, végülis rájöttem "magamtól" a megoldásra. Megosztom a fórummal, hátha más is belefut a témába.
Történt az, hogy a húzott CPU-mhoz felraktam a Dynamic Energy Saver Advanced progit, amit a Gigabyte adott az EP43-DS3L deszka mellé. A netről leszedett új verziót tettem fel, mert az engedi a húzott procit maga alatt. Szal felraktam, szépen mendegélt, írta kifelé, hogy hány watt-os spórolt nekem. Dörzsöltem a markomat, hogy kész aranybánya ez a software. Beállítottam ezt-azt, s volt benne egy opció, miszerint 3 szint közül lehet választani az energiatakarékosságnál. Nosza, kapcsoljuk be. Nosza, indítsuk újra a gépet. Nosza, döbbenjünk le, hogy összeomlik a progi, amikor indítanánk. Innentől kezdődött a vesszőfutás, mert sehogyan sem bírtam elindítani, hogy leállítsam az energiatakarékosságát, mert bár elvileg jó húzott proci alá, mégsem ajánlják a guruk, így le akartam szedni. Leszedni engedte magát a rohadékja (lásd: DES), de állítani semmit, minden beállítást eltárolt a fene se tudja hol és tovább dolgozott a háttérben. Erre akkor jöttem rá, amikor feltünt, hogy ki-bekapcsol a power LED a házon. Utánakutattam, h ez miért lehet és kiderült, a DES takarékosságát (is) szimbolizálja.
A neten rákerestem a lehetőségre, kipróbáltam kb. 10 féle módszert, hogy végre el tudjam indítani és ki tudjam kapcsolni, de mindig összeomlott, a Vista nagyon rühellte a DES pofáját. A legutolsó megoldás lett végül is a megoldás, ugyanis frissítettem a BIOS-t a deszka legutolsó verziójára, ami mondjuk beta (F9c), de a célnak megfelelt, mert végre a Vista hajlandó volt indítani a DES-t. Gyorsan kikapcsoltam mindent, majd uninstall, registry pucolás, aztán vissza a BIOS (F8).
Ennyi, de 3 napom ráment.... -
gy@ci
csendes tag
Kérem a tudós kollégák segítségét az alábbi jelenségben.
CPU: Core Duo E8400 3,4GHz-re tuningolva
Alap: Gigabyte EP43-DS3L
RAM: 6GHz, DDR2 800MHz
OS: Vista x64 Ultimate SP2Installáltam a letölthető legfrissebb DES Advanced software-t, ott beállítottam hogy végezze a dolgát, remekül működött. Aztán "kipróbáltam" rajta egy opciót, ami az energiatakarékosság szintjét hivatott állítani (3 fokozatú Power Saving Level). Bepippantottam, kért egy restartot és azóta nem tudom indítani a szoftvert! A beállított DES funkciók élnek, működnek, a POWER LED ki-bekapcsol és láthatóak az élő beállítások, mert a software panelje elindul, de a kezelését Vista egyből egy hibaüzenettel: "GEST MC Application leállt".
Próbáltam uninstall, reinstall, régebbi verzió install, registry pucolás, tuning visszavétel default-ra, szerintem minden létező kombinációt, de nem hajlandó elindulni a software. A lehető legfrisebb BIOS van fent (ill. van egy új beta verzió, de azt nem próbálom ki) és az összes MS Update is fent van.Hogyan lehetne a DES beállításokat kikapcsolni a DES Adv. software nélkül? Tulajdonképpen egyéb hiba nincs, nem fagy, nem kékhalálozik, nem tapasztaltam teljesítménycsökkenést, de zavar, hogy nem tudom felügyelni ezt az opciót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Battlefield 7
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest