- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
Budapesten van most valamilyen DVB-T adás? Ha van melyik frekvencián, mert én semmit nem fogok
-
Clemi
veterán
válasz
wassermann #1642 üzenetére
Na és vajon ez a plusz kártya kapható valahol?
-
Clemi
veterán
Winfast PVR3200H kártyám van, amit most vettem, úgyhogy nem igazán cserélném le. Valamelyik PVR kártyához úgy emlékszem adnak egy külön panelt, amint analóg, és digitális antenna bemenet is van, csak fogalmam nincs lehet-e olyat valahol külön kapni, és valóban megoldaná-e a kábeltévé, és a DVB-t jelek szétválasztását, illetve közösítését, úgy hogy mindkét jel használható legyen.
-
Clemi
veterán
Egy technikai kérdésem lenne, hátha valaki tud segíteni.
Létezik olyan antenna közösítő, amivel a kábelen érkező antenna jelet, és a DVB-T antenna jelét közösíteni tudnám? Amit eddig találtam, az egy UHF-VHF közösítő volt, de azzal az a baj, hogy a VHF oldalon 300Mhz fölött nem enged át így a kábelen érkező jelből a zöm TV csatorna brutál szar minőségű lesz. A másik egy egyszerű közösítő, de azzal meg az a baj, hogy ha rádugom a DVB-T antenna mellé a kábelen jövő jelet akkor az teljesen elnyomja a DVB-T jelet.
Most ott tartok, hogy állandóan dugdosnom kellene a kábelt, ha műsorforrást akarnék váltani.
Egyébként van már a Duna TV-ken kívül más DVB-T adás, mert én csak ezt a kettőt fogom, bár ezeket 100%-os minőségben. -
Clemi
veterán
Újabb tapasztalat...
A fene se gondolta volna, de leforgattam a szoba antennám két botja között lévő trapéz alakú műanyag antennáját vízszintesre és lám megjött a 802 Mhz-en a DunaTV HD, és az Autonomia SD adása 100%-os minőségben.
Mindezt Békáson, (Bp, III. ker.) egy panel 9. emeletén a szoba ablaktól legtávolabbi sarkában, Winfast PVR3200H kártyával
-
Clemi
veterán
Persze hogy megteszem!
A TV kártyám, egy PCIE-s Leadtek DTV3200H és egy (nem tudom milyen márkájú most nem otthon vagyok) de több mint 10e forintos asszem 17db-es erősítésű kimondottan HD adás vételre képes szoba antenna van rádugva. A lakás ablakából ami a 9.-en van Békásmegyeren, rálátok a szabadsághegyi toronyra és az analóg adásokat is mondjuk úgy elég szar minőségben fogom, bár igaz, hogy az antenna a szoba ablaktól legtávolabbi sarkában egy polc tetején virít (hogy ne rontsa a szoba összképét).
A TV adásokat egyébként kábelen, és digitálisan egy set top boxon keresztül a T-Home sugározza. Igaz nem olcsó a havidíja, de legalább nem kell a minőség miatt bosszankodnom, bár ez is egy nagy átverés, mert azért fizettem elő a digitális adásra, hogy majd 5.1-ben fogják a hangot sugározni, meg bla bla bal, aztán jó ha 2-3 filmet nyomnak az HBO-n aminek nem csak stereo a hangja (persze az is igaz, hogy angolul is hallgathatom ha akarom).
Amint látom a DVB-T sugárzás még ennél is nagyobb átverés, mert bár eddig nem nagyon kattantam rá a témára, de én is arra emlékszem, hogy arról volt szó, hogy majd egy darab vezetékkel is lehet fogni az adásokat, és nem kell antenna rengeteg az épületek tetejére. Ehhez képest ahogy olvasom, a hsz-eket nem igazán van olyan aki egy darab dróttal, sőt még szoba antennával is bármit fogna elfogadható minőségben. A tetőantennázást én befejeztem kb 20 évvel ezelőtt, amikor elindultak a kábeltévé szolgáltatók, meg beindultak a műholdas adások.
Ja és hamár a HD meg digitális adásnál tartunk, még jó hogy nem ruháztam be egy full HD TV-re mert nem tudnék rajta mit nézni. (BlueRay filmet nem hinném, hogy veszek egyelőre). Mire itt lesz HD adás, addigra lehet lecserélni az összes TV-t aki már megvette, mert tuti más szabvány szerint fogják adni, mint amit most lehet fogni ezekkel a TV-kkel. Már most is mindenféle plusz kütyü kell, nem hogy pár év mulva. Ez az egész HD hergelés, csak a gyártók bevételeinek növelése miatt van, és hogy a kedves fogyasztók zsebéből minél több pénzt kihúzzanak. Fizess elő erre, vedd meg ezt, költsd a pénzed erre, aztán megy a csodálkozás hogy megsem eszik olyan forrón a kását.
Na jó nem dühöngök tovább, mert nem idevágó a téma, csak felhúztam magam kicsit, hogy most engem is át tudtak verni, és feleslegesen cseréltem le a TV kártyám, meg vettem meg a szoba antennát. Ha a kettő árához hozzáteszek egy kicsit, vehettem volna egy merevlemezes DVD felvevőt. Na mindegy így jártam és én is a magam kárán tanultam.
Bocs ha túl sokat írtam, és főleg nem idevágó témáról. -
Clemi
veterán
Na asszem befejeztem a csodás DVB adás hajszolását. Van egy hardveresen MPEG2-ben tömöríteni képes tuner kártyám, és kábelen meg jön az adás tökéletes minőségben. Ezzel a kártyával legalább tuti minőségben tudom felvenni a kábelen érkező adást, a drága pénzen megvett erősítős szobaantennát meg összecsomagolom, és elteszem mementónak, hogy megit átkurtak, de legalább nem DVB-T tuneres TV árát buktam, hanem csak 10 ropit, amibe az antenna fájt.
A digitális adásukat meg dugják fel a seggükbe. Jah és amúgy sem nézem soha sem a Duna TV-t sem az m1 m2 párost nem is beszélve az ATV-ről meg a HIR TV-ről. -
Clemi
veterán
Sziasztok...
Van már valam DVB-T adás, mert BP-en a III. kerületben semmit nem tudok befogni. PVR3200H kártyám van, és egy erősítős szoba antennával próbálok fogni valamit.
-
Clemi
veterán
Van egy egyszerű, de annál bosszantóbb problémám a TV kártya használatával (Winfast DTV3200H)
Ha az analóg felvételi módot valamilyen hardveres (DVD vagy Mpeg) felvételi módra állítom, nem vesz fel hangot. A sima DVD vagy bármilyen más felvételi módban rendesen van hang.
Van valakinek erre esetleg megoldása?
-
Clemi
veterán
Hi mindenki,
Most újítottam be gy Leadtek PxDVR3200H tunerkártyát, de fogalmam nincs, milyen antennával foghatnám be, a digitális adásokat, és hol kaphatnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest