- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
PikkPukk
csendes tag
Nekem is áll a vinyón pár gigányi RTL/TV2 felvétel, mert én is csak odáig jutottam, hogy a VLC az AAC hangcsatornát hajlandó átprögetni egy másik (pl. MKV) konténerbe, de a video valahol útközben elvész.
Mencoder-rel is próbálkoztam, az meg csak - ha jól emlékszem - a videót kezeli le valamennyire, csak épp nem tökéletesen, az FPS-e a videónak valahogy meghülyül, nem lesz állandó, szaggat a kép az új konténerben, hiába adok neki új és fix FPS-t az MKVmerge progival, akkor is ugrál...
Ja, itt (a TS fájlban) az AAC frame-ek előtt van egy (dinamikus hosszúságú, baromi ronda) LATM header is, az okozza a legtöbb lejátszónál a galibát... -
m_kovacs
tag
Kipróbáltam a Freemake 2.1.3.1 programot.Nem nyert.
Akartam egy Divx avit csinálni, csak Xvid et enged.Választottam 1300 bps-t,lett belőle 500 bps.Kétszer is
megcsináltam, mondván hátha elírtam.
Csináltam egy mkv-t h.264 codec-el 3000 bps-el,nagyon gyorsan megcsinálta, de olyan is.Gyalázatosan szaggat.
(Alig van állítható paramétere)Szóval ez nem az amire vágytam.
Más.Ellentétben azzal ahogyan én kezelem a TS-t, amit Ön
feltöltött, azt először vágtam a Tscutterrel, majd a VLC-s
parancsfile-al átkonvertáltam a hangját AC3 ba. Hibaüzenet nem volt.
Arra még azért kiváncsi vagyok, ha pl M1 ről rögzít, hány
hangsáv van a TS-ben.Rögzíti mind a kettőt, vagy lehet választani? -
Tamy
senior tag
Nos a VLC-vel jutottam valamire, de nem tudom tökéletesen belőni. A .bat fájlos megoldás nem csinált semmit, egy pillanatra felvillant, de semmi (természetesen az elérési utat átírtam). Annyiból nem bánom, mert jobban szeretem én beállítani a paramétereket, amit a VLC menüjében elvileg meg is tehetek.
Ha letömörítem vele avi-ba, akkor jó, bár a ps-t utólag át kell nevezni avi-ra, és bár minden játssza, a szerkesztők hibásnak veszik. Ha megpróbálok valami továbbszerkesztésre jobban alkalmas formátumot kinyerni belőle (pl. a videó maradjon az eredeti, esetleg M-JPEG), a hang meg mondjuk AC3, esetleg Wawe, akkor már bukik a mutatvány. Próbáltam többféle betokozást is, de az eredmény szinte mindig ugyanaz: villámgyorsan végigcsinálja (jóval gyorsabban, mintha v.milyen tömörített aviba konvertálok), a videó részt lehagyja, a hangot pedig megcsinálja. Wave hangnál pedig fordítva, készít egy hang nélküli videót. Ha kikapcsolom a videó részt, és csak a hangot akarom elmenteni wave-be, akkor azt szintén ps-nek menti el. Átnevezés után egyedül avi-ra nevezve hajlandó lejátszani a MediaPlayer, és a legérdekesebb az, hogy kép van, hang nincs. Ugyanezt mutatja a MediaInfo is.
Tehát egyenlőre a VLC is messze van a használhatótól, bár még mindig ez a legesélyesebb, hiszen legalább képes lejátszani az átalakítandó videót, míg a többi már itt elvérzett. -
m_kovacs
tag
Olvasni,olvasni, olvasni....!Nekem még mindíg bevált.
Itt olvastam az alábbit, én is ezt használom AAC hang átkonvertálására(AC3)
Egy .Bat file tartalma:"C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" %1 --sout=#transcode:duplicate{dst=std{access=file,mux=mp4,dst=%1.mp4}}
Az asztalon van egy ikon hozzá,csak rá kell dobni az AAC-s TS-t.
(persze a VLC-nek telepítve kell lenni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android játékok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest