Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz Silent77 #9854 üzenetére

Hoppá, kaptam még 3 ilyen it9135-ös tunert.
    Fejlemény: a cd mellékleten lévő driver (v11.10.19.1) működik win7 64bit alatt. Fel is tettem, hátha neked régebbi van meg: aláiratlan driver, teljes cd. A távirányító lehet csak azzal a telepítővel működik, amit mellékeltek hozzá. A prógram kódja a cd papírtasakján található, azt nem mellékelem.

Egy nagy probléma van vele, hogy nincs digitálisan aláírva a mellékelt driver, ezért tagadta meg a használatát a (64bites) rendszer és tesz mellé sárga felkiáltójelet. Ezt úgy lehet ideiglenesen kiiktatni, ha a rendszer indulásakor F8 gombot nyomva kiválasztjuk a menüből a driverek digitális aláírásának megkövetelésének figyelmen kívül hagyását (vagy valami hasonló). Ekkor tökéletesen fog működni win alatt, most próbáltam ki éppen az előbb. Aláírt driverre lenne szükségünk, hogy probléma és trükközés nélkül működjön ez a változat is windows alatt. Próbálok keríteni olyat, vagy utánnanézek hogy alá lehet -e kamuzni az aláírást, hogy 64bites rendszeren ne panaszkodjon rá. Ugyan olyan stabil és érzékeny, mint az af9015 volt. Ennek is csak akkor világít a ledje ha éppen adást vesz. Az első tuneremnek kiégett a ledje mikor kipróbáltam linux alatt, megpróbálom másikkal is, hogy ez állandó linuxos driver hiba -e vagy csak az a példány volt defektes :Y Ettől függetlenül működik.

Ma kaptam másik fajta tunert is, realtek rtl2832u, na egy alapból megy win alatt. Linux alatt úgy tűnik külön hekkelni kell, hogy menjen... viszont az érzékenysége csapnivaló, 30% jelminőséget ér el ott ahol az af9015 és it9135 100%on megy. Mondjuk nem próbáltam még azzal a driverrel amit adtak hozzá (bár emlékeim szerint régebben is gyenge érzékenységet meséltek a realtekekről, azaz csak erős jel mellett jó a vétel vele). Nemsoká csinálok róla képet. Még a végén kiderül, hogy a problémás it9135 is jobb vétel mint a realtek.

Azt hiszem összecsapok már egy kis oldalt a tunereknek, ahová feltöltöm a telepítéshez szükséges drivereket (cd elvesztése esetére) valamint pár soros infót a win / linux beüzemeléshez. Logoutra oldalamra már eddig is tettem fel ezt-azt, de saját hely sem árt. Főleg azoknak amihez nem találni máshol drivert.

Új hozzászólás Aktív témák