Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• twerp

csendes tag

A másik, amiért nagyon fontos a multiprocesszoros gép, hogy sokkal simább a programok futása, ha több fut egyszerre. Márpedig gyakran kell egyszerre több, nagy CPU terhelésű cuccot nyitva tartani. De még a lemezműveletek is, ha nem scsi winyóról van szó, elvesznek elég sok processzoridőt.

• twerp

csendes tag

azt ne felejtsük el, h network renderingnél nem ugyanazt a framet renderelik az egyes kliensek. ezért pl ha egyetlen raytracelt képről van szó (pl építészeti vizualizáció), akkor az számít, hogy a processzor mit bír (egy ilyen render ha be van kapcsova GI, final gathering stb, napokig eltarthat egy asztali gépen). Ugyanez a helyzet video utómunkánál, az alkalmazott effektek megjelenítésénél nem szól bele a hálóba kötött többi gép, csak a végső renderelésnél. Nem véletlen pl a discreet az inferno vagy a fire specifikációiban eleve 4-8 processzoros gépeket ajánl.

• twerp

csendes tag

Én is gondolkodom egy grafikus munkaállomás építésén, xeon vagy opteron jöhet szóba csak multiprocesszorosnál. Az utóbbihoz jó lesz az nforce4-es alaplap, ami a szolgáltatásai alapján szimpatikus, főleg az SLI miatt. Az intelben viszont sokkal jobban bízok. Jóval magasabb is az intel processzorok órajele, játékon kívül mindenben verik az amd-ket (legalábbis a nekem fontos dolgokban, ld. renderelés, video post). Az intelnek vannak szerver-alaplapjai, de azok érdektelenek, mert irreálisan drágák, van rajtuk egy csomó integrált hálózati szar, ami nekem nem kell, viszont nem grafikára vannak kihegyezve. Még a tyan jöhet szóba esetleg.
    A xeon a magasabb L1/L2 cache miatt drágább, állítólag ezt komoly költség beleépíteni. nem tom...
    Akinek van tapasztalata, esetleg írhatna, hogy szoktál megoldani az ilyesmit pl filmes cégeknél. Már akinek nem tellik SGI-re.
    Ha lehetne tudni, mikor jön ki a dual core-os intel, és érdemes-e várni rá, akkor addig nem vennék már gépet, de az a gyanúm, hogy az nem holnap lesz.

Új hozzászólás Aktív témák