- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A Vivo X300 FE is megérkezett
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Visszavonul Evan Blass
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Gondolhattam volna, de ha az ott eddig leírt harmincvalahány hozzászólás sem segített eldönteni a kérdést, akkor az itteni néhány újabb vélemény sem fog. Egyébként is az a téma kissé elment a szokásos hitvita irányába, és itt is arrafelé indul majd el, ha még néhányan hozzászólnak
.
[Szerkesztve] -
kirkri
addikt
-
And
veterán
Azt hiszem, ez az egészen friss topik épp a témába vág:Bővebben: link, a #11-es hsz. akár összefoglaló is lehetne.
-
kirkri
addikt
-
kirkri
addikt
Köszi, közben megoldódott.
Viszont lenne egy kérdésem, hozzáértő emberekhez. Érdemes nekem beruházni egy Audigy 2-es kártyára a dekóder mellé, vagy a SoundStorm -hoz képest nem lenne sokkal jobb? Vagy mivel a hangkártya állítja elő a hangot, így akár van dekóder, akár nincs akkor is sokkal jobb lesz a hang az Audigy-vel? -
Tuib
aktív tag
Fennáll még a gond? Mert akkor debugoljuk a dolgot jobban

-
kirkri
addikt
Semmi egyéb ötlet?
-
kirkri
addikt
-
Raymond
titán
-
And
veterán
-
kirkri
addikt
Ma megint szenvedtem vele... De nem jutok előrébb. Ha be van dugva a hangkártyába az optikai kábel, a másik vége meg a dekóderbe, akkor amikor beindítom a gépet rögtön Standby-ba kapcsol a dekóder. Az pedig mindegy, hogy a dekóder kimenetére rá van e dogva a hangfalszett, mert így is, úgy is átkapcsol a dekóder, mikor indul a gép. Nem tudom mi a fene lehet... Lehet, hogy indítanom kellene egy másik topikot a problémával, hátha több szakember felfigyelne a problémámra mint így

-
kirkri
addikt
-
And
veterán
Hi! Szerintem azt nem fogod tudni külön engedélyezni, merthogy le sem lehet tiltani
. Világít az állandóan, ha kell, ha nem. Amit nf7-s lapnál engedélyezni / tiltani tudsz, az a dolby digital enkódolás, ami megszabja, hogy az spdif-en milyen jel menjen ki: sima pcm, vagy dd-out (nVidia mixer / speaker page). Ha az analóg csatornák, jelforrások a mixerben nincsenek elnémítva, és a hátlapi analóg kimeneteken van jel, akkor annak az optikai spdif-outon is ki kell jönnie, csak a formátuma kérdéses. -
kirkri
addikt
-
kirkri
addikt
-
pintyesz
senior tag
-
Tuib
aktív tag
Ja hangártyán egedélyezni kell a S/PDIF kimenetet.
Tuib -
Tuib
aktív tag
-
kirkri
addikt
Segítsen valaki!!!
-
kirkri
addikt
Na ma megkaptam a cuccost. De gáz van, mert ha összekötöm optikai kábellel az erősítőt meg a dekódert, akkor amikor bekapcsolom a dekódert, rögtön Stanby állapotba kapcsol. Ha kihúzom a kábelt belőle, akkor nem megy át standby-ba. Nem kellene valahol átkapcsolni a hangkártyán, hogy digitális legyen a kimenő jel? Vagy mi lehet a gond?? A dekóder tuti jó, mert a srácnál beüzemeltük, mielőtt elhoztam.
-
deicide
veterán
-
Xero
nagyúr
-
Brae
őstag
-
kirkri
addikt
-
kirkri
addikt
Akkor most jobb lesz, vagy nem?
-
Brae
őstag
-
deicide
veterán
na, hogy ide is beleszóljak

az alaplapi illetve pl a live 5.1es dolby digital dekódolási folyamata szoftveres algoritmusokon alapul, míg egy dd illetve dts erősítő illetve dekóder ezt egy célhardver segítségével oldja meg. Ergó a dekódolt hang az utóbbi esetben jóval jobb lesz. Ehhez csak annyi kell, hogy optikai/koax kábellel kösd rá a dekóderre a hangkártyádat, és állítsd be, hogy csak a digitális kimenet szóljon. Ezután a dekóder digitális jeel fog észlelni és nekiáll dekódolni. Ha ezenfelül a dekóderre rákötöd az 5.1es hangfalat, jó esélyed van rá, hogy minőségi hangot kapj eredményül...
Üdv -
kirkri
addikt
-
Ijk
nagyúr
Ha lesz geniusod akkor talán érdemes megvenni, persze ha jó áron kapod, ui. nem baj ha megkerülöd a realteket a gépben. Csak annyi a dolgod , ha meglessz, h. a genius megfelelő bemeneteire kötöd a dekóder analóg kimeneteit és kész.
Pontosan miket tud majd akkor a dekóder? Dts, DD, esetleg pro logic- bár nem annyira fontos, ha csak nem akarsz zenét v. stereo filmet 5.1-ben nézni.
Egyébként én is úgy kötöttem a gépet, h. a yamaha házimozierősítő dekóderét használom, és mit mondjak a realtekhez képest viszonyítva ég és föld.
[Szerkesztve] -
kirkri
addikt
-
Xero
nagyúr
Leginkább arra jó hogy kihagyja a hangkarit a hangkeltésből így talán szebb hangot kapsz!
Sztem nagyon jó dolog lehet nekem is kéne egy csak többe van majdnem mint anno a hangfalam! Igazából tudtommal tud stereo jelből 5.1-re kikeverni de sok értelme nincs!
A lényeg filmenkél talán jobban kijön.. mind stereo mind 5.1-es filmnél! Sztem vedd meg a geniussal együtt tuti jó lesz!
Üdv -
kirkri
addikt
Nincs erősítőm, csak egy 5.1-es Creative hangfalszettem, amit most akarok lecserélni egy Genius fadobozosra. A dekóder a DD-t tudja. Így akkor nem tudom igazán kihasználni? Egyébként jól gondolom, hogy sztereoból csinál 5.1-et? Már csak azért gondolom, mert a bemenete /4 féle van neki/ sztereo. Bár a koax, meg az optikai bemenet nem tudom sztereo-e
A kimenete pedig 5.1-es.
Szerk: Bocsi, közben megválaszoltad.
[Szerkesztve] -
Ijk
nagyúr
-
Ijk
nagyúr
-
kirkri
addikt
-
Brae
őstag
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
Az lenne a helyzet, hogy ajánlottak nekem olcsón egy DTS dekódert, de lövésem nincs, hogy mire is lenne jó az nekem. Ha jól vettem észre, akkor lényege az lenne /már csak a be és kimenetek számából gondolom/ hogy sztereo hangot átkonvertál nekem 5.1-be. De mivel az alaplapon /Abit NF7-S/ lévő hangkari 5.1-es, így nem tudom, hogy szükségem van-e rá? Persze, az is lehet, hogy irtó nagy b@romságot írtam most, de nagyon láma vagyok ebben a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nem annyira csodás az ASUS csodakábele
- TCL LCD és LED TV-k
- Diablo IV
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- iPad felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 10500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Rampage SHIVA AeroCool 700W
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

. Világít az állandóan, ha kell, ha nem. Amit nf7-s lapnál engedélyezni / tiltani tudsz, az a dolby digital enkódolás, ami megszabja, hogy az spdif-en milyen jel menjen ki: sima pcm, vagy dd-out (nVidia mixer / speaker page). Ha az analóg csatornák, jelforrások a mixerben nincsenek elnémítva, és a hátlapi analóg kimeneteken van jel, akkor annak az optikai spdif-outon is ki kell jönnie, csak a formátuma kérdéses.