- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Könnyen meglehet hogy kérdeztem már; vagy elhangzott más topikban, de talán nem oly nagy baj...
Tudtok ajánlani olyan tanfolyamot, ahol meg lehet tanulni normális szinten a PS-t, illetve egyáltalán a digitális utómunkát? Az se baj ha grafikustanfolyam - feltéve hogy elég hangsúlyt kap ez a rész is.
Az autodidakta módszerrel eddig nem sokra mentem... lehet hogy ha az ember (legalábbis én), mivel kifizet érte egy adott összeget, akkor igenis elmegy, megcsinálja a házi feladatot stb - míg ha ingyen megnézhetem a neten a videót, akkor azt nem nézem meg. az se hátrány ugye hogy egy hús-vér oktatótól kérdezni is lehet.Nyilván nem hátrány ha nem kerül annyiba mint egy főiskola, de tisztában vagyok vele hogy a nagyon olcsók valószínűleg a "kidobott pénz" kategóriába esnének.
-
j.bravo
addikt
Hát, bevallom, nem tudom, gimp-pel csak párszor próbálkoztam, azt is régen. Csak kizárásos alapon írtam, lévén a raw konverterben nem tudok ilyen opcióról.
De gondolom hogy ha meg tudod oldani hogy csak az ég legyen kijelölve (, akkor ott lehet valami kitöltéssel játszani (csak azért másik rétegen hogy később módosítani tudd a mértékét) -
j.bravo
addikt
Nincsmit
Ezek szerint van több módszer is, mert én az eredetileg 3008x2000 pixeles képből úgy vágtam alulról, hogy X és Y-hoz 0-t írtam, a szélesség és magassághoz pedig 3008 illetve 1900 - és csak alulról vágott, ahogy akartam. De lehet hogy nekem régebbi változat volt
De persze mindegy, a lényeg hogy örülök hogy végül sikerült!
-
j.bravo
addikt
Az XnView tudja, ingyenes. Lehet hogy a teljes pakkot kell letölteni, nem az alapcsomagot, de az is ingyenes
Megadhatók a vágás kiinduló koordinátái, és a vágott kép méretei. Az előbb próbáltam néhány kép aljából vágni kötegelve, és működött.(Eszközök menüpont, összetett konvertálás, és itt egy fülön megadhatod hogy miket csináljon a képpel; a vágás mellett van leméretezés, kontrasztállítás meg még egy csomó egyszerű művelet ill. szűrő)
-
j.bravo
addikt
Az zavar engem picit, hogy ha foglalkozom az x-edik képpek, és tologatom a csúszkákat, akkor ha egy másik képre váltanék (másik képen kezdenék dolgozni), akkor az előző kép beállításait / csúszka-értékeit használja. Be lehet valahol állítani, hogy új kép esetén a default állapotot vegye?
-
j.bravo
addikt
Jó esetben, jó jpeg-feldolgozóval megáldott gépekkel valóban nem kritikus a dolog.
De sok helyzetben hatalmas áldás, ha utólag tudod a fehéregyensúlyt ''fájdalommentesen'' korrigálni. Nem kell extrém helyzetre gondolni, elég egy olyan alkalom, amikor különböző színhőmérsékletű fényforrások vannak jelen...
Példa: esküvő, újpesti önkormányzat házasságkötő terme. Ahány lámpa, annyiféle... a melegfehér kompakt fénycsőtől (2700K) a hidegfehérig ill. ''nappali fehér''-ig (4000K ill. 6000K, ráadásul jó kis vonalas spektrummal), persze mellé még pár halogénlámpa (kb. 3200K). Ja és mellé még vakuzni is kell (5550K) ha nem akarsz durva bemozdulásokat. Ha egy ilyen környezetben jpeg-be színhelyes képet lősz (senkinek se hullaszínű az arca és a menyasszonyi ruháról is elhiszed a kép alapján hogy valóban fehér volt), akkor tényleg tudsz valamit, vagy tényleg hatalmas szerencséd van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple asztali gépek
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest