- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
Aktív témák
-
Pá
addikt
Hát, valószínűleg én tudom rosszul az expozíció korrekció működését, főleg, hogy én nem tudom egyáltalán, csak láttam, hogy ha beállítom, akkor sötétedik, vagy világásodik a kép...:D Azthittem egyszerű szoftveres trükk, de biztos neked van igazad, legalább megint újat tanultam.
[Szerkesztve] -
-
Som@
őstag
Lehet, hogy még nem láttad ezt a topicot. [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=57634&arc=f[/L].
Érdemes átolvasni. :P -
Ati9500
senior tag
okés!!
ezt nem tudom hogy tudja -e a gép!!??
majd megnézem!! ha valaki ismeri és van személyes tapasztalata akkor leírhatná (kodak dx 6490)
Köszi! -
Tersius
tag
Igen, valahogy igy gondoltam :)
Valamelyikunk rosszul tudja az expozicio korrekcio mukodeset :)
Az en verziom:
Az nem sotetit, vagy vilagosit szoftveresen, hanem a segitsegevel felul lehet biralni az automatikat, amennyiben nem tetszik annak a fenymerese. Vagyis ha beallitasz mondjuk F5-os rekeszt, ehhez a gep kiszamol 1/300-as zaridot, es a vegeredmenyt tul sotetnek gondolod, akkor az tolsz neki vilagot exp. korrekcioval, akkor a gep at fogja tenni a zaridot mondjuk 1/150-re. -
Pá
addikt
A rekeszérték legyen 8(ez szűk), az ISO-t állítsd 100ra a záridőt meg 5-10s körül, próbálkozz és biztos lesz közte egy jó, ennyit jelent.:)
Amúgy próbálkozhatsz még expozíció korrekcióval is(vagy hogyishívják, sose tudom), ha tud olyat a géped. Arra az esetre, ha a csökkentett záridő miatt túl sötét lenne a kép. -
Ati9500
senior tag
köszi!!
istenek vagytok!!!
Ha van még valami várom az infókat!!
kezdő géptulaj!! -
Tersius
tag
A kep fenyerejet tudod szabalyozni a zaridovel, a rekesszel, meg az erzekenyseggel.
Ha noveled az erzekenyseget (ISO), akkor kevesbe fog bemozdulni a kep (mivel tudsz rovidebb zaridot hasznalni). Hozzaerto emberek szoktak hivatkozni a reciprok szabalyra. Ez kb annyit tesz, hogy alap helyzetben akkor tarthato meg kezbol egy kep, ha a (kisfilmesre atszamitott) fokusztav kisebb, mint a zarido reciproka.
Vagyis mondjuk 50mm-nyi fokusztavos kepet meg tudsz tartani 1/50 s -es zaridovel, ill. ennel rovidebbekkel (ez persze csak okolszabaly, ettol minden esetben el lehet terni, minden iranyba).
Lehet probalkozni a rekesz nyitasaval is (F ertek - forditott szamozassal, a kisebb szam tagabb rekeszt jelent, ezaltal tobb fenyt).
Ha sehogy sem tudsz eles kepet kesziteni, akkor marad az erzekenyseg emeles, ez azonban drasztikus kepzajjal szokott jarni.
Bemozdulas ellen tapasztaltom szerint hasznos, ha eloszor csak felig nyomod le a gombot, es akkor kisebb mozdulattal a vegen, miutan fokuszalt, meg minden.
Az ejszakai fotozashoz mindenkepp kell allvany, anelkul kar nekiallni.
Ha szuk rekeszt hasznalsz, akkor a lampak fenye szep csillogos lesz, ejszakai fotoknal ezt erdemes kihasznalni. Altalanos beallitast nem tudok mondani, menj ki, probalkozz :)
Szuk rekesszel (F8), 100-as isonal atlag ejszakai kep, valami temaval 5-10s alatt megvan.
[Szerkesztve] -
Ati9500
senior tag
:O
-
Ati9500
senior tag
help!!!!
-
Ati9500
senior tag
Helló!!
Megvettem ezt a digit gépet (kodak dx 6490)
Van egy két dolog amire talán tudtok válaszolni!
Ha nagy zoom-ot használok akkor a kis kezecske bejelez (remeg a
gép...) ilyenkor ha nagyobbra veszem a záridőz mondjuk 1/300 ra
akkor sötét lesz a kép exponáláskor!....! esetleg ISO értékek????
nem tudod hogy lehet nagy zoom-nál is kézből fényképezni..?
ja és még valami ...!
ha este fényképezek milyen beállítások kellenek???
-ez alatt mondjuk az esti városképet értem pl- este 22,00 után a Margit
hídról akarom fényképezni a Parlamentet stb...???
KÖSZI!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest