- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8457 üzenetére
Az új S100FS-re kíváncsi lennék, mit tud.
Nekem is kedvenc a bridgem, sőt anno vettem volna Fuji 7000-est, csak akkor még 150 fölött volt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8455 üzenetére
Hdr-ben még nem próbálkoztam, de Bandesz talán tud segíteni, bár nekem az Ő képei kicsit túl vannak manipulálva, annál kisebb eltérésekkel kellene dolgozni, mondjuk valahol fél és egy fé között.
Csak pár kattintás volt, ezt érdemes csinálni, ráadásul a PhotoFiltre Studióval csináltam, ami gyakorlatilag szinte ingyenes. Az észrevehető, hogy az optika torzít egy kicsit, ezért a kép szélén végigfutó függőleges vonalakat érdemes kerülni, de én is csak vágás után vettem észre.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8453 üzenetére
Ez tényleg dől egy kicsit balra.
Az alak a képen zavaró, nem kellene oda. Várd meg inkább máskor, ha jön valaki, míg elmegy, vagy kérd meg, maradjon mozdulatlan. Ezt a képet állványról , önkioldóval, többféle expozícióval lenne érdemes elkészíteni, utána lehetne kiválasztani azt, amelyiknél a legjobb az arány a lámpák és a falak expozíciós különbsége között. / Ne adj isten, esetleg még a kismértékű HDR is indokolt lehetne.
/
Utólagos engedelmeddel.
Minimális utómunka [link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8425 üzenetére
Ne azt add címnek, hogy " Busz makro " hanem, " Makrobusz"
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8413 üzenetére
Csodálkoztam, hogy ilyen nyugodt...
Érdemes valakit leültetni vele szemben, aki simogatja egy kicsit, aztán akár utólag is levágni a képről. Ha odaszólsz neki, egy pillanatra úgyis feléd néz, akkor exponálni. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8411 üzenetére
Jó kép, de még jobb lehetne, ha a Pajtit nem föntről fotóznád, hanem akár az ő szemmagasságából.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8408 üzenetére
Nem ilyen HDR szerű módosításra gondolok, csak olyasmi utómunkára, mint amit a filmes előhívásos időkben is csináltak, apró, de fontos korrekciókra.
A hajléktalanok helyzetének bemutatása is jó fotóstéma lehetne, csak szociofotóban, pláne fekete -fehérben, nagyok az elvárások, azt eléggé sok ideig kell tanulni és gyakorolni, hogy elismert legyen, ráadásul nagy is a konkurrencia, nem lehet a sajátod annyira mint egy helyszín. Esetleg ebben a műfajban az általad ismert és sűrűn látott emberekről, akik ráadásul ebbe bele is egyeznek, lehetne jó sorozatokat csinálni, de ez elég kemény lehet.
A városban a hajléktalanság következményeit - szemetelés, kosz, stb. - szintén lehetne fotózni, de az meg elég sok képet kíván, hogy legyen benne olyan, amelyik kitűnik a valóságban nap, mint nap látott képekből is. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8406 üzenetére
Érdemes az utómunkára is időt szánni, sok képemnél egy-két héttel, hónappal később már mást is észrevettem, a kezdeti lelkesedés elmúltával. Az ilyen helyszín meg, ahová vissza-visszajárhatsz kínálja magát a "tanulmányozásra" fotósszemmel.
Ha sikerül egy jó fotósorozatot csinálni erről a helyről, digitálisan bemutatva könnyen találhatsz módot és helyet a környéken arra, hogy kinyomtatva vagy előhívatva kiállítsd a képek legjavát. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8404 üzenetére
Szerintem érdemes volna rágyúrni a témára, sok képet csinálni, vágásokkal, utómunkával megspékelve kiállítást is csinálhatnál, vagy virtuálisat, vagy esetleg a környéken valamelyik kávézóban valódit is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8401 üzenetére
Ha újra elkészíted, érdemes megpróbálkozni olyan nézőponttal, hogy a baloldali ősszefirkált falak helyett a jobb oldali -általam tisztának gondolt- faburkolatos háttér látszódjon csak. Ez is mutatná, milyen szép is és mennyire becsüljük meg.
Kisebb fotósorozattal is próbálkozhatnál ezen a helyszínen, úgy látom a képről, hogy sok részletet csúfítanak "graffitik". Azért idézőjel, mert valódi grafittis nem ilyen helyre és ilyen színvonalút fúj. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Mercutio_ #8388 üzenetére
A "Leparkoltunk" nagyon ott van, hangulatban címben, ami hibaként hozható fel, a quad kerekének elvágása, a tetejéből még futná, lehetne vágni egy keveset, ha az eredetin még teljes a kerék.
A "Pasik" is jól eltalált kép, a vágást szűkebbre venném, a ruhacsomó nem kell a képre igazán, hangsúlyosabb lenne a két alak, a kapcsolatuk is erősödne a képen.
Az "áranyeső" nagyon jó, ott a szirom végén az árnyék zavaró egy kicsit, de ez a kedvencem./ nám ázért
/
A "Wallpaper"-nél szintén levágtad a motívum alját, vagy többet kellene vágni, vagy kevesebbet. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8399 üzenetére
Ha kicsit ráerősítenél a feliratra, a kép két szélső kulturális véglete jobban kihangsúlyozódna. A bal széléből én úgy vágnék, hogy a felirattal kezdődjön a kép.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8353 üzenetére
Ha komolyan érdekel, kivágnám belőle az oszlop és a kunyhó tetejét, akkor nem látszana, hogy fogságban élő zsiráfról készült.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
AMD Power #8280 üzenetére
Csak vágva így olyan 10x15 ös képhez elég, de mondjuk én eleve 2/3 arányúba szoktam vágni, de akkor még keskenyebb lenne.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
Szerintem ez az a rovar.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
RoyalFlush #8093 üzenetére
Nem-nem, nem ismeritek a KGB módszereit. A képen tehén legel, bevallotta....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #7858 üzenetére
Szépek! Nekem az első tetszik legjobban.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ilyesmire gondoltam, csak persze profibban kivitelezve.
Break free Gudella képéből -
philoxenia
MODERÁTOR
Ha már manipulálnám a képet, akkor ráélesítenék az izzószál tartójára és a többit mosnám egy picit, akkor olyan egyéniséget kapna a törött "körte" lényege. Mint mikor a lepke kibújik a bábból....
biztosan rovarfóbiám van..
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
hattorihanzo #7821 üzenetére
Szerintem dobta a gépet...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Kis csalással, esetleg két képből is érdemes összehozni, de ha van rá mód, amikor kel a hold, akkor érdemes szerintem fotózni, akkor nagyobb is a légkör nagyító hatása miatt gondolom, meg még esetleg van kis fény is, a környezetből belevenni valamit, esetleg lámpával gyengén megvilágítani...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nekem sem igazán megy.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Pl. kicsit oldalra helyezve, a gammából visszavéve, már nem annyira megszokott hatást kelt.
Mellétenni úgy lehetne, hogy mikor fotózod, valami még legyen a képben ellensúlyként, ne középen a hold csak, mert olyan fotó milliószámra van már. A kompozíció adja el a nézőnek a holdról készült képedet, nem a technika. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
venember83 #6083 üzenetére
Mint hasonlóan laikus, vágnék egy keveset a jobb széléből, amúgy nagyon tetszik.
Először azt hittem korona.
mod: esetleg mögötte egy kicsivel több tükröződés valamiről?
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest