-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
vaakuum
addikt
válasz
Victoryus94 #73400 üzenetére
Ezek alapján nekem is nagy dilemma, mert hozzánk elvileg jövő kedden jönnek kötni az ftth-t, és nem tudom, hogy elég-e olcsón egy gigás switch, vagy gondolkodjak 5-ször annyiért egy routeron. Elvileg semmi extra feladata nem lenne a routernak, jelenleg minecraft szervert sem kell már üzemeltetni (szerencsére kinőtték a gyerekek), elég, ha gyorsan és alacsony késleltetéssel működik a 3 vezetékes eszközön. Wifit meg eléggé alapszinten használunk, igazából mindenkinek kényelmesebb a monitoros használat. Mondjuk torrent azért számításba jön, de az meg nem kell, hogy a routerről menjen, eddig is az én asztalim intézte ezt a feladatot, nem is tervezek rajta változtatni a közeljövőben. Szóval van itt olyan, aki routerként használja a digi ONT készülékét, és jellemzően meg van vele elégedve?
Technikai kérdés: ez a típusú ont meg tud állni az élén, vagy mindenképpen lapjára kell lefektetni? (10 centi mély csak a rackszekrény, csatlakozókkal biztos nem lehet fektetve belerakni. Ha megállna az élén, az nagyon jó lenne, mert csak egy vékony furnér a szekrény hátlapja, nem szívesen csavaroznék azon keresztül)
-
törölt tag
válasz
Victoryus94 #73407 üzenetére
A TV(k) - belső kábelhálózat - az FTTH Receiver 'F' csatlakozós RF kimenetére köthető(k).
A DIG kábelTV DVB-C jel RF jel, a TV-k antenna bemenetébe kell eljuttatni.
Min. 3x-osan árnyékol koax kábellel és ha szükséges kis csillapítású osztókkal/splitter(ek) el.
Erősen javasol a dugók nélküli teljes 'F' csatlakozós (csavaros) kábelrendszer kialakítás!
(Fali csatakozók kerülendők!!!)
... kivéve a TV/Set Top Box/bármilyen tuner RF bemenete, mert oda általában nem lehet mást rakni.
DE! van 'F' csatis végű RF dugó is, az a tuti.... de, a DIGI DVB-C TV szolgáltatásnak van egy saját topikja. Ott érdeklődj!
-
DonMaster
addikt
válasz
Victoryus94 #73407 üzenetére
maximum hbbtv szolgáltatás miatt, a tv-n van értelme netre kötni a box-ot másképp semmi értelme, elég a koax, bár ha dvb-c vevő van a tv-ben akkora box sem kell.
ha tudod mia hbbtv szolgáltatás bár jelenleg csak közszolgálatinál megy , pl: M1 piros gomb és előjön a menü ahol a híradó időjárás jelentést stb infókat lehet megtudni akár akkor helyben újra nézni az egész híradó_t, vagy időjárás jelentést, és mást. nagyon röviden így fogalmaznám a hbbtv fogalmát annak aki még nem használta.
viszont ha okos tv-d van akkor net kábel is menjen bele,
ha nem okos de van benne dvb-c vevő akkor boxnélkül használnám.ha meg nem okos és van dvb-c de HBO stb miatt akkor smartcard cl+ slotba.
-
törölt tag
válasz
Victoryus94 #73405 üzenetére
Néhány fontos tanács a BRIDGE módhoz:
1. SMS-t küldenek - elvileg - ha átkapcsolják a központból BRIDGE módba az ONT-t.
2. BRIDGE módban csak a ONT GE (Gigabit Ethernet)/LAN1 portja él.
3. Amint BRIDGE módba kerül az eszköz megszakad az Internet kapcsolat. Ekkor a routereden be kell állítani a PPPoE kapcsolatot. Ehhez tudnod kell az accountodat (név, jelszó).
4. BRIDGE módban az ONT-n semmit nem lehet állítani, nem is lehet a LAN felől elérni, de a DIGI a központból tud ráküldeni pl. firmaware frissítést ha szükséges és vissza is tudja kapcsolni ROUTER módba, de kérés nélkül nem teszi.
5. BRIDGE módban az ONT-n nincs WiFi.
6. BRIDGE módban az ONT transzparens vagyis egyáltalán nem szól bele a forgalomba. Oda(fel)-vissza(le) változtatás nélkül mennek át rajta a csomagok.
Ergo bármi problémát tapasztalsz - pl. kívülről való elérése a belső hálózatnak, pl. NAS-nak, kamerának, Smart Home eszközöknek stb. - ahhoz az ONT-nek nem lesz köze. Ilyenkor vagy NAT-olnak - ekkor telefon a DIGI ügyfélszolgálatra és kivesznek a NAT scope-ból - vagy a routered port-forward-ját ill. tűzfalát stb. állítottad be rosszul.Tehát ettől kezdve mindent a saját routereden kell reszelni.
+1 A DIGI DVB-C kábelTV szolgáltatásra és az analóg telefonszolgáltatásra az ONT BRIDGE módjának nincs hatása (indifferens).
E két szolgáltatás az ONT üzemmódjaitól független. -
Cr00py
senior tag
válasz
Én is ilyet kaptam. Ha van saját routered, akkor használd azt.
A szomszédba huawei-t adtak, de nem is tudták beregisztrálni, akkor mondtam nekik, hogy én ezt a fiberhome-t kaptam. Valakit felhívtak, ott mondták, hogy erre a területre csak a fibermode-t lehet, átkötötték, beregisztrálták ( ez volt kb 10 perc, mert a huawei-t előbb "ki kellett léptetni" , majd ezt újra be .. úgy már működött tökéletesen neki is. Nálam nem volt ilyen gond. Én bekötésnél jeleztem, hogy van saját routerem, picit komolyabb is, illetve az nekem jobb.
Kiiktatni sajnos nem lehet. Vagy hagyod ezt, vagty átkéred bridge-re, és rákötöd a saját routered, de a szolgáltatói eszköznek mindenképp aktívnak kell lenni, így nem 2 hanem 3 dolog lesz egy helyen.
-
DonMaster
addikt
válasz
azért szar mert nem tudod konfolni? vagy mert nem elégé lehet módosítani? vagy mert 2019-ben vannak már jobbak?
csak mondom, Marika néninél jól működik, neki tökéletesen megfelel a wifi és a 100 és 1000-res port is , köszöni szépen jól meg van.
ha neked több kell akkor kérd bridge-be és saját router a saját routered tárcsáz-be onnantól ennyi.
azért 2,4GHZ és 100-és 1000 port van rajta, mert
1 részről árérték arányban sokkal olcsóbb mint egy ac-s 4x 1000-res catv-vel rendelkező.
viszont az elöfizetökk többségének bőven megfelelő,
akinek nem az amúgy is ért hozzá és nem itt rinyál, hanem saját router és ezt meg bridge-be kéri.többség értsd: Marika néni Pista bácsi stb. és azok akiknél megfelelő az 1 giga port és a 2,4ghz wifi, kertes házban jó a 2,4ghz -is. és ha csak 1 pc-d van akkor az 1 gigás port is elég.(család 2gyerek stb-nél amúgy is jön kérdés hogy milyen routert vegyek, nem pedig a rinya hogy kevés a port. )
akinek több eszköze van az meg mint írtam ért hozzá így amúgy is sajátot használ akár ac ax an wifi-t. meg 4-8-16-32portos routert ,
jah amúgy az összefoglalóba hogy, hogy nincs benne a FAQ részben ez hogy mi a teendő ha többre vágysz mint amit kapsz "router" néven.
-
Geth
veterán
válasz
majd 72 órán belül valamikor a kollégák átállítják
Mert hibabejelentésnek kezelik, arra meg ennyi az előírt vállalás.
De mivel nem valódi hiba, általában hamar megvan. Nekem vasárnap du. talán 20 perc volt bejelentéstől számítva.
Egyszer kell megoldanod valahogy az átállást, legyél kreatív1) Gondolom a legolcsóbb soc-on ennyi van, spórolnak vele 40 centet egységenként (tipp).
2) Nagyrészt. Ha van egy normálisabb routered (vagy szerzel) akkor jobban jársz általában azzal. Ha meg bármi olyan kell ami nem megoldható ezekkel a gagyerákokkal, akkor meg kötelező
De Neked úgy tűnik van eszköz, szóval elég egyértelmű a szitu...
3) Úgymarad.
4) Ha működik akkor gondolom nehezebb lesz. De bridge-ben kukaegyszerű dolga van, az azért menni szokott.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest