Keresés

Aktív témák

• lao ce

aktív tag

válasz Alan #88 üzenetére

nos, tapasztalat is van, jo hir is - meg rossz is. :)

tapasztalat: nem szabad bekapcsolni az autosort-ot.
    neha az egesz meghulyul nalam megmondom oszinten. az initnode-initchildren-gettext hivasi sorrend felborul es osszevissza sorrendben irja ki a dolgokat a treebe. szombaton ugy sikerult vegre eletet lehelnem bele hogy uj projectet csinaltam aztan event-rol event-re atkopiztam a dolgokat. de ez lehet hogy visszavezetheto az autosortra vagy mas parameterekre.

a jo hir, hogy sokkalta kozelebb jarok a hasznalathoz, gyakorlatilag megjelennek azok amiket akarok az adatbazisbol, oda kerulnek ahova kell. van mar hatterszinezes (adatbazis dictionary tablaban lehet letarolni a kivant szineket a nodeokhoz), incremental search meg hasonlok... jojo, mas meg nincs :) a legjobb hir, hogy VEGRE olyasmibe kezdtem bele amit mar ezer eve akartam es vegre ujra lelkesedek valamiert.

viszont van egy par bosszusag is. az egyik hhh... eleg rohejes. de iszonyu bosszanto. a children nodoknal, az elso elem (sor) lekerul az utolso sornak. ugy ertem, hogy ami az elso childrennek kellene lennie, az lesz az utolso egy root nodeon belul. a tobbi children rendesen van rendezve ugy, ahogy a lekerdezes mondja. erdekes modon, mikor oracle-lel kotom ossze, akkor jo, ha az access tablakat kerdezem akkor nem jo. arra gyanakszom, hogy a gettext meghivasa megint nem az igazi, de sajna itt az uj project sem segitett. megprobaltam ado helyett sima tablakat hasznalni, az eredmeny ugyanez.

(ahhh tenyleg: szerinted ado-t hasznalni jo otlet accesshez, lokalis adatbazis, 1 usernyi felhasznalo egy idoben, lehet hogy oregecske gepecske, win95 es attol felfele???)

nomost, en queryzek, nem tablazok. tehat, egy master es egy detail query-m van, a detail felepitve es elinditva az initnode-ban:
    if ParentNode = nil then
    ...// root node
    ...root column feltoltes
    ...detail query epites, where DetailID = MasterID ; order by position_column(<-!)
    ...open query
    ...master query.next
    ...ivsHasChildren
    else
    ...//children column
    ...children column feltoltes
    ...detail query.next
    end

elment ra 4 oram, de meglett a megoldas -bar tisztara osztonosen, en nem tudom hogy bizhatok-e ebben. a detailquery.next sor elé beszurtam egy application.processmessages-t. hirtelen tenyleg a jo sorrendbe kerulnek a children node-ok es az elso nem lesz az utolso.

szeretnem hallani a velemenyed, hogy lattal-e mar ilyesmit, es hogy mit gondolsz errol a processmessages-rol.

Aktív témák