- Határtalan erő - szabadjára engedve
- Az eddigi legjobb S26 Ultra renderkép
- Yettel topik
- Tényleg nem biztos, hogy lesz Galaxy S26 Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Apple iPhone 17 - alap
Új hozzászólás Aktív témák
-
MarQs
senior tag
válasz
stevve #14871 üzenetére
Valójában "barkácsról" lenne szó, de szó se róla: én nem voltam elég kommunikatív! Minden esetre azért köszönöm! Amit írtál stevve az sem vész kárba!
A lényeg - hogy kibogozzam a szálakat - egy meglévő, köbö 2,5 éves DELL Inspiron 6400-as nótbúkról lenne szó, amiben egy igen gyengus 520-as Celeron M proci ketyeg és ezt szeretném nyugdíjazni.
A kérdésem ill. a dilemma oka: a géphez kapott gyári JúzerGájd enyhén szólva nem valami informatív - az alaplappal kapcsolatban meg még inkább - így csak annyit találtam benne információ gyanánt, hogy max. a Core Duo procikat támogatja a masina 2 MB L2-ig, ezzel ellentétben viszont (!) már nem egy olyan specifikációjú 6400-as Inspironba akadtam a hálón túrás közben, ami a gyári adatokhoz képest elég masszívan a Core 2 Duo kategóriába mar!
A tapasztaltak, ill. látottak szerint elméletileg az emlegetett T7xxx szériás 4 MB L2-vel bíró procikból is pakolászhattak ebbe az Insp. 6400-as sorozatba és EZ AZ amivel egyszerűen nem vergődök zöld ágra.
A lényeg: el szeretném kerülni, hogy inkompatibilis alkatrészre adjak ki pénzt, de egy úttal szeretném a lehető legtöbbet kihozni a dologból!Létezne, hogy anno ennyire nem számoltak volna a Socket M tokozású procik paletta bővülésével, illetve egy későbbi BIOS frissítés ennyire kibővítette volna a lehetőségeket?
Mert ha igen az jó... elég jó!Bár az már más kérdés, hogy a szintén nem elemi erővel rendelkező integrált GPU mellé van-e értelme betenni egy procit a fentebb említett szériából...
Szóval szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell precision 7530 laptop
- ROG Strix G513RC 15.6" FHD IPS Ryzen 7 6800HS RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- VivoBook S M3402QA 14" 3K OLED Ryzen 5 5600H 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3703, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- 32 GB-os DDR5 laptop RAM garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Yellow -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3125, 100% Akkumulátor
- Horror Teddy, Videokártya támasz! 70-110MM
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő