Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ren Hoek

    veterán

    Dell tulajok, hátha tudtok erre valami okosságot, mert én ilyet még nem láttam.
    Dell Inspiron N5110. (Ne, ne vegyetek ilyet. Ropogós műanyag, olcsó anyagok stb...ennél a régebbi ASUS-om is sokkal jobb volt, 6 éve megy már)
    Pentium B960 2.2 GHz-es proci van benne, ami azért nem olyan ratyi (néhol az i5 4200U-val mérik össze)
    A probléma az, hogy throttlingol (már ha ez az)

    -High performance-ra van állítva 100% mindenhol, hűtés aktív.
    -Speedstep BIOS-ban be van kapcsolva, más beállítás nincs.
    -Intel VGA működik benne, Radeon 7750 kikapcsolva.
    Először a hűtésre gyanakodtam, mert korábban leejtette a hölgy tulaj (semmi sérülés nem látszik rajta).. és 55-57 fokos alapjáraton...Nagyon idióta a default profil... passzív és néha kifújja... de Notebook Fan Controllal beállítottam folyamatos halk hűtésre és 36-40 fokos a CPU, VGA is 40 fok... változatlanul throttlingol. Más szenzor nincs benne, és a laptop is kézmeleg/szobahő.
    Rákeresve kijött pár lehetőség, és érdekes módon pont Dell gépek.
    Kb szadisztikus lassúságú ez a 800 mhz, ami ha idle-ben van felugrik 1000 mhz-re néha... AIDA64 meg alapból 798 MHz-et lát. Vinyó is borzalom lassú, de így horror a kettő. Bootot követően kb 5-6 perc mire megnyílik az erőforrás-monitor...
    Ja és ezeken a gépeken elméletben nem megy a 32 bites Win, mert a Dell nem támogatja. Ha jól rémlik még én próbáltam, de nem jutott el a telepítésig sem, csak 64 bittel... ráadásul CSAK 64 bites driverek vannak! Ezért sem megy így sok minden. Non-plusz ultra, hogy a gépben csak 2 GB ram van :D
    Ez azért jelentős, mert ami Speedstep manuális beállítót találtam, az 32 bit only. Végtére is, szerintem nem lehet beállítani többé a 100%-ot, még ha 36 fokos az egész kóceráj, akkor is leszívja 800 mhz-re ha kicsit megjáratom (Normális esetben Balanced-ben inkább pont akkor ad rá magasabb frekvenciát, ha szükséges...itt meg pont fordítva van.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák