- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
SwissAirplan
aktív tag
Svájcba lakom. Kia balkon, oda kibigyesztve az antenna.
2 éven keresztül szuperul jött, most 3 hete semmi nem jön be, csak nagyon szakadozva.Nem lett elállítva nem mozgolódott a kábel, nem változott semmien kondició!
Ezért kezdtem el szétnézni milyen alternatíváim vannak magyar tv-re.
De nyitott vagyok mindenre. Ha az IpTV-t könyebb akkor arra fizetek elö.
Ha a UPC Direct "tányérostévéjét" akkor beruházok egy érzékenyebb fejre. -
SwissAirplan
aktív tag
Ha nem vesszük figyelembe a különböző háttér nélküli cégeket akiknek csak facebook címük van és hirdetik hogy gyere fizess be kapsz egy évet (de se szerződés se csatornalista se semmi)
Tehát ha maradunk a nagyjábol hivatalos szolgáltatóknál akkor 40-47 CHF körül mozog
Egy plusz UPC Box szintén ennyi.Ugyhogy nem tudom.... az a baj hogy a parabola nehézkesen fogja a jelet... gyakran nincs is..
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok! Bejövő IP Tv- t szeretnék lakáson belül szétlőni.
Sajnos igen költséges lenne 2 vagy 3 tv-s (ip címes ) előfizetés.
Ezért szeretném valahogy azt megoldani hogy egy gép kezeli a bejövő IP tv jelet. És azt tovább "sugározza belső hálón.Kaptam ötletet hogy Debian és a/v tuner kártya és broadcastelés és a debianon rgy media szerver... de egy kicsit nehezen indulok el.
Amit be tudok rá álldozni az egy i5 intel ~2,8 proci 8 (ha kell 16) giga RAM és kábeles gigabit hálózat. -
SwissAirplan
aktív tag
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
SwissAirplan #8754 üzenetére
Na valami lessz belőlem.. ha másnem akkor a Napnál fűtő...
Letöltöttem egy grafikus felűletes debiant, UUI vel sikerült BootStick-et csinálni!
2 gigás flash memora szépen elkezdett felcsuszni... igaz RAID tömbösítés után 970 mega maradt.
Root jelszó beállitva, felhasználo és jelszava beállitva, telepítés teljes!Ujraindul, és csak parancssorral hajlandó elindulni mintha nem is lenne "asztala" ( kezdem azt hinni hogy nem jót töltöttem le)
Viszont akár a root-al akár a felhasználoval lépek be semmilyen parancsot nem fogad el... csak a helpet listázza ki....Mondjok ott a telepítésnél nyomkodtam ám mindent ( még amit nem is értettem pedig az grafikus felületü volt)
Most merre probálkozzak? Miért nem fogad parancsot?
-
-
SwissAirplan
aktív tag
Nem tudom hogy csak én vagyok e béna.... de Pi re olyannegyszerü(nek) tünik feltelepíteni!
Itt meg asztali gépre még éppen csak letölteni tudtam a képfájlt... de keressek hozzá... töröljek... másoljak belőle... irjam ki de ne igy.. hanem ugy.Aztán mint kiderült lehet hogy amit letöltöttem az el sem fut egy régebbi gépen!
Az en TC-m pedig szerintem minimum 6-7 éves!
Ha nagyon pofátlan vagyok, megkérhetnék valakit hogy linkeljen egy olyan fájlt, amit letöltök, csinálok vele egy boot pwndrive-ot aztán kész!
-
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
ubyegon2 #8744 üzenetére
3,7 es van.. mondjuk hogy hogy lett ennyi a 4 gigából azt ne kérdezd!
De még net is tud rajta lenni!Huuu
hát én ilyeneket nem is tudtam!
Az az igazság hogy nagyon homály nekem ez a téma, kb az első probálkozásom lesz vele, utána meg pár nap múlva egy PI-re ha megjön!
Kihámozom abból a linkből ami kell nekem.. csinálok vele egy bootdisket a pendrivból.. stick be.. net bedug.. áram aláhelyez és góó?
Azt hiszem keresek pár videot meg leirást erről mert hülyeséget nem akarok kérdezni!
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Inkább itt kérdezek mert teszek most egy kis kitérőt a Pi röl.
Van egy HP ThinClientem szeretnék rá tesztből feltenni egy "Debiant" ( vagy nem tudom hogy mit)
A feladata a TC nek hogy magába fusson majd, monitor nélkül! Tehát távoli elérés,
Ai a kérdésem lenne a TC be eredetileg van egy 2 gigás IDE flash memória, gondolom az nem sokra elég! viszont az alaplapon van SATA csatlakozó!
DE nálam meg nincs kéznél nagy pendrive... csak egy 3.7 gigás!Meg tudom azt csinálni hogy másik gépbe formázok egy SATA vinyót feltöltök rá "valami" telepítő vagy képfájlt amit kell utána berakom a TC-be és onnan boot-olok?
Vagy mi lehet amegoldás?
Tudom kerítsek egy szabad pendrive-ot..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest