-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Hali!
Apt update parancs csak nekem száll el? Az ftp.bme.hu-t kérné le HTTP-n, de tegnap reggel óta rossz. Néha sikerül neki, de nagyon lassan.
Más mirror használata megoldaná a problémát, csak hát egyrészt a CD képek itt vannak egyedül Mo-n, másrészt meg ezt a kellemes, pörgős és eddig 0 hibát produkáló tükröt nem váltanám le...
Valaki nem tudja mi lehet, vagy valami elérhetőséget az üzemeltetőhöz?
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Van egy Debian 9.2-vel telepített gépem, kizárólag konzollal.
Szerver feladatokat osztanék rá, első körben Openvpn-t.
Régebben Win szerverrel ment PPTP VPN, de miután a Telekom mobilneten tiltja, meg amúgy is hallani innen-onnan hogy talán nem a legjobb választás, továbbá még iPhone se támogatja, gondoltam váltani kellene.Nos sajnos az OpenVPN egyáltalán nem megy a fennt említett rendszer alatt. Ezt a leírást követtem, de próbáltam más útmutatókat is, de sajnos nem megy.
Hiába írja hogy fut a service openvpn status, valahogy a pgrep openvpn nem igazán dob folyamatazonosítót.Van valami leírás akár angolul ami alapján fel tudnám rakni?
Azt szeretném, hogy a lan hálózatomba épüljön be, tehát a router (192.168.1.*) tartományából osszon ip-ket. Egy ismerősöm lan bridge-dzsel megoldotta más rendszer alatt, hogy a 192.168.1.240 és 192.168.1.250 tartományból ad ip-t a vpn, de ilyenkor nem a router DHCP-je vezérel, de portot átirányítani például lehet az adott ip-re. Nekem ez is jó lenne, a lényeg hogy valami olyasmit kapjak hogy a belső hálózatomat elérjem...Tud ebben valaki segíteni?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- NBA és kosárlabda topic
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged