- Apple iPhone Air - almacsutka
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 17 - alap
- Netfone
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #3448 üzenetére
annyit telepít, amennyit kijelölsz telepítésre. 200 mega alatt megúszhatsz egy csupasz debiant, de az akkor tényleg csupasz az utolsó lábujjáig bezárólag, nincs rajta semmi, ami nem kell a bootoláshoz. Ha erre rádobsz egy gnome-ot, 2-3 gigából megúszod szerintem.
Most raktam fel a notebookomra egy squeeze-t, gyakorlatilag alap debian, gnome, tex, mozilla cuccok, nagyjából 4.1 giga.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Apollyon #3448 üzenetére
Akkor viszont sok sikert kívánok a Debianhoz. Mire kell neked a DVD-s kiadás? Netinstallos isoból simán felrakod a Gnome felülettel, vagy csak a parancssoros alaprendszert telepítesz, és felrakod rá a KDE-t. Én KDE-t javaslom (mivel vele lehet használni a Midnight Commander saját menüsorát, Gnome alatt meg a funkció gombok nem azt vezérlik, hanem a terminál ablakát), telepítés + ked + proxy + flash + java + firefox, stb.-hez van egy kezdők és magam számára írt leírásom a logouton.
Hunfatal: igen, Ubinál van ilyen, Debiant meg nem használtam még Gnome-al 5 percnél tovább.
-
Mahesa
tag
válasz
Apollyon #3448 üzenetére
A rendszer mérete telepített csomagoktól függően változik. Van itt egy minimal fájlszerverem, kevesebb, mint 900MB a rendszerpartíció. 20GB-s rendszerpartíció (azaz a gyökérnek) elég kell legyen. Meg kell SWAP-nak is mondjuk 2GB és a felhasználó(k)nak is elegendő hely.
bash nem hardcore. És nem kell bemagolni semmit se. Használat közben belejössz. Egy csomó beállítást meg egyszerű konfig fájlokban tehetsz meg, amelyek jól kommenteltek.
Winben sem csak GUI-n lehet megoldani mindent, csak hát nem egy barátságos állatfaj a PS (vagy a WBS) - legalábbis egy bash-hoz illetve Unix parancssori eszközökhöz képest szerintem horror - és naggggggyon lassúúúúúúúúú
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- Futárcégek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G9 i7-1255U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Vadiúj AMD GAMER Setup! Kèszletről! Akár kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest