- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Magisk
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CrusherW
tag
válasz
ElDiabloo #309 üzenetére
Év végére tervezik a betát, és még az is csúszhat, reálisan még legalább egy év a release-ig, de lehet sokkal több is. Addig tényleg akármi lehet. Szerintem egyébként nagy csodák nincsenek. Az AI és a fizika nyilván nagyságrendeket javul, de az erőforrásigénye nagyban függ az ARMA II-től, ami rossz ómen.
@Huma: ez bármelyik másik játékban borzasztóan idegesítő lenne, de talán pont a DayZ-ben engem kevésbé zavar. Gyakorlatilag ugyan akkora esély van arra, hogy az erdő széléről valaki agyonlő. Az első pár tökéletes gear elvesztése még talán fáj, de utána már egészen hozzászokik az ember. Nyilván, idegesítő, hogy önhibámon kívül veszem el a karakterem, de az sem sokkal jobb, ha lecsipáznak.t
-
CrusherW
tag
Reggelre nekem is eltűnt a karakterem, úgyhogy nekiálltam az újnak, de úgy egy félóra után servert váltottam, és láss csodát, visszakaptam a régi karakteremet. Úgy fest, mintha a db-k nem lennének szinkronban. Elég idegesítő, mert a másikkal már elmentem a világ végére.
-
CrusherW
tag
Ezekkel az argumentumokkal kell felkapcsolózni az alkalmazás belépési pontját, vagyis az exe-jé, teheted ezt pl az asztalon, ha csináltál ikont a játékhoz, de akár közvetlen az exe-re is kötheted, vagy indíthatod is így a játékot parancssorból.
szerk.: ja igen ,ez steam játék, szóval steam-ben DayZ context menüjében Tulajdonságok és indítási opciók beállítása.
@Gordon32: a karakterreset néha megtörténik, bár én eddig csak olyan resetet tapasztaltam, aminek volt látványos oka. Például annyira laggolt a server, hogy látszólag épéségben léptem ki, de a karakterem már meghalt, esetleg a kilépés utánin 20 másodpercben még valaki megölt. De többen találkoztak már spontán resettel is. Azért győződj meg róla, hogy nem véletlenül egy HC serverre léptél-e be, néha én is megijedek, de kiderül, hogy csak eltévesztettem a hostot.
-
CrusherW
tag
-
CrusherW
tag
válasz
Mr.White #253 üzenetére
Igen, és ahogy a szabályokat és az elődöt elnézem, erre nem nagy esély van, ha main hive-ba akarjuk tartani a karaktert, máshogy meg semmi értelme.
bugylee: én nem azokra a serverekre gondolok, amik már nevükben hordozzák a privát jellegüket, hanem a látszólag üres (max 7 fő), átlagos nevű serverekre, amiket keresek, ezeket pedig nem lehet kiügyeskedni, nem mondod meg előre, hogy kickelnek, vagy sem.
-
CrusherW
tag
válasz
Mr.White #250 üzenetére
Lehet tévedek, de amennyire értem, jelenleg a DayZ:mod szabályi érvényesek a Dayz:SA multijára is, ami pedig azt mondja ki:
Server Rules: You may NOT password your server
Jelenleg három szolgáltatonál lehet hostolni:
- ViLAYER (41.5 EUR)
- Multiplayer Gameservers (44 EUR)
- Gameservers (50.3 EUR)Egyiknél sincs még protected vagy private lehetőség, tehát a járható út, egy ClanServer létrehozása, hasonló mentalitással, ahogy most is működnek a fennemlített serverek, amiknél mindenkit bannolnak, akik nem klán tagok. Bár a szabályok azt is kimondják, hogy loot farmként nem üzemeltethetsz servert, és nem kickelhetsz ki játékost azért mert joinol, de gondolom már mindenki tapasztalta, hogy a gyakorlat eltér ettől az elmélettől.
szerk.: ja igen, azt valaki tudja, hogy mégis hogyan lehetnek akkor protected serverek a server listában? Hemzsegnek a jelszavas hostok, nem értem, elvileg se a szabály nem engedi, se a hivatalos server hostok nem engedik.
-
CrusherW
tag
Nekem még a server szerencsétlenkedéssel van ki a mindenem.
Keresek egy nyugisabb servert - ami gyakorlatilag lehetetlen normális időben -, oké az első 10 találat játékosszám szerint mind KICK, DO NOT JOIN, BAN, AUTORESET, akármi. A következő 5 hardcore éjszakai, aztán kezdődnek a nappali regular serverek, ahol kevesebb mint 6-an vannak. A nevük rendre valami generikus mit sem sejtő baromság, belépsz, és már jön is a kick. Persze a harmadik ilyen után a játék úgy gondolja, hogy valami ritka nagy szemét lehetek, hogy mindig átconnectelek, szóval jön is az 5 perces büntető.
Általában a játék első fél órája azzal telik, hogy próbálok bejutni egy nyugisabb serverre, és mire sikerül, már sík ideg vagyok.
Komolyan gondolkodom rajta, hogy bérelni kéne egy lejelszavazott servert, havi 15 rugó. Érdekelne valakit? Megállapodhatunk egy összegbe, és 1-2 ezer forintért adok jelszót a serverhez ph!-soknak, és ott lehetne nyugodtan lootolgatni, mászkálni, és ha akció kell, átmenni egy 40 fős teli nappali serverre elektroba.
Persze az ára miatt, ez csak akkor játszik, ha összejönne úgy 5-6 érdeklődő.
-
CrusherW
tag
A fejlesztők high priority taskként kezelik a zombi létszám kérdést, sőt valahol a problémáról is hosszasan beszéltek.
Nem a klienst terheli, hanem a servert, hiszen a zombi egy shared objektum kell legyen. Abban a cikkben ha jól emlékszem pár ezres nagyságrendről beszéltek a jövőben. Ennek érdekében a spawn rendszert és az AI-t párhuzamosítani akarják, ami elég sötét jövőt sejtet, hiszen egyrészt nyilván nem triviális a párhuzamosítás, másrészt, ha sikerül is, az csak pár szoros gyorsulást - és ezáltal populáció növekedést - eredményez (a GPU párhuzamosítás pedig nem kivitelezhető server környezetben), harmadrészt sok fog múlni a servereken. Ez utóbbi különösen fájdalmas, könnyen előállhat, hogy a gyengébb servereken óriási lag alakuljon ki. Jelenleg épp a server lag miatt tartják alacsonyan a zozi számot.
Ráadásul az igazán izgalmas zombi-horda jelenség szinte kizárt. Ha tudják is növelni a számukat, akkor is marad a jelenlegi eloszlás.
Viszont még a bétáig is majd egy év van legalább, lehet itt még akármi is!
-
CrusherW
tag
Nagy kár, hogy a játék pont ezek miatt kimerül a: [kempeltem a fa alatt, de egy másik kemper megpróbált lelőni]-ben. Erre nagyon játékszabályt sem lehet módosítani, amíg van friendly fire, az egyszerű többségnek úgyis kimerül ebben a survive.
Lehet, hogy ahogy van ki kéne szedni a long-range fegyvereket a játékból, legalábbis erre kialakított servereken, hogy ki lelehessen iktatni random-ernő 400 méteres headshotját konzerv keresés közben.
Aztán persze ugyanúgy megmaradhatna a játszótér a sniperekkel a legtöbb serveren, mindenki ül egy bokorba, és mozgó dolgokra gondolkodás nélkül lő.
És persze ha a zombik számát radikálisan tudnák növelni, és az AI-n is kicsit csiszolnának, akkor igazán hangulatos lenne csapatban próbálni túlélni, kaját keresni, menekülni.
Addig viszont csak egy szokatlanul nagy cod pálya az egész a délutáni órákban. (eltekintve a késelés instant-kill effectjétől, az még nagyon hiányzik
)
-
CrusherW
tag
Javították volna azt a
bugotfeature-t, hogy éjszaka a felhőket kikapcsolva egészen kivilágosodott?Bementem egy éjszaki serverre, gondoltam legrosszabb esetben kicsit hunyorogni kell, de nem, hiába kapcsolgatom ide-ode a video settereket korom sötét marad, a zseblámpát pedig már nagyon régen kidobtam, hogy nehogy kísértésbe essek.
-
CrusherW
tag
válasz
Gordon32 #123 üzenetére
Én is sokszor megszívtam már az ugrándozást. Egyszerűen nem szabad, ha nagyon meg van pakolva a tatyi, akkor pár lépcsőfok már lábtörés, inkább kerülöm is a létrákat, és mindig óvatosan lépcsőzöm.
Begyógyulni nem fog, vagy szerzel két botot és egy fáslit és sínbe teszed a lábad, vagy morfiummal meggyógyítod magad. Egyébként fáslit a pólót széttépésével is tudsz csinálni, a célnak megteszi, de őszintén szólva én még egy wooden stickbe se gutottam bele eddig.
Egyébként ma végül sikerült találnom egy SKS-t az iskolába - hol máshol - de kiderült, hogy a nálam lévő 7.62-es töltények nem jók, mert nem 39-es kell, hanem 54-es. Frusztráló.
-
CrusherW
tag
Akkor az itteni többség banditaként tevékenykedik?
Nem mondom, lehet én is campelnék, ha a gearemen már nem lenne mit csiszolni, de én 15 óra játék alatt egyszer sem találtam fegyvert, bár lőszer és fegyverkiegészítő boltot már nyithatnék.
Mekkora csapatban szoktatok mászkálni és milyen gyakorisággal haltok meg? Szokott lenni medic a csapatban?
-
CrusherW
tag
Hello!
Az index cikke megadta az utolsó lökést, úgyhogy én is megvettem a játékot. A mai napom gyakorlatilag csak ezzel telt, viszont én is arra jutottam, hogy egyedül nem csak veszélyes, de unalmas is a játék, tehát én is bedobom a steam nevem a közösbe.
Steam név: Dandie88
Nem akartam azokat a usereket felvenni, akik korábban már bedobták a közösbe a nevüket, hátha már kialakult csapatban játszanak azóta, szóval ha van náluk hely, ők is vegyenek fel
A jelenlegi (n+1). karakteremnek még nincs lőfegyvere, csak egy kupac lőszere, feszítővas, konzervek, baseball ütő, ilyesmik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Escape from Tarkov
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Trollok komolyan
- Micro Four Thirds
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- CPU léghűtés kibeszélő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest