Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagyon jó kis disztro!
Az install parancssoros, de kb. ennyi:sudo -s
cfdisk /dev/hda------reboot
sudo -s
mkswap /dev/hda1
swapon /dev/hda1
sudo -u root dsl-hdinstallEzután értelemszerűen válaszolgatsz a kérdésekre.
Fontos megjegyeznem, hogy az én gépemen egyáltalán nem működött a lilo (sem a gépen, sem virtuális gépen). Sem amikor az install script-ben azt választottam, sem úgy, hogy utána raktam fel, ahogy a disztro wiki-je is írja...
Szóval GRUB-ot érdemes választani az install script közben.
Persze, lehet, hogy én vagyok még láma...Szerintem win alól hiába írom be hogy smb:/... hiszen a windows-on nincs samba. Nem?
Egyébként Suse10-nél annyi volt ez az egész, hogy felraktam a sambát a repo-ból, utána file kezelőben jobb klikk a könyvtárra, majd megosztás, és kész. Nagyjából úgy működött, mint a windows esetén.
Na, itt ez nagyon nem így van. -
Sziasztok!
DSL-t raktam fel egy régi gépre, és a Sambával nem boldogulok.
Ott kezdődött, hogy amikor a repo-ból fel akartam rakni a Sambát, akkor letöltés és install után semmit sem írt ki, csak kerregett egy ideig a winyó. Ok, mondom sebaj, fapados disztrónál érthető. lényeg, hogy /etc/samba/smb.conf van.
Ezt kezdtem el állítgatni, de eddig nincs siker. A samba felrakott valami progit, ami látja a windows-os gépeket, de tallózni már nem lehet vele.
Lehet vele mountolni, meg Unmountolni, de ezek látszólag semmi sem csinálnak.
Szóval egyelőre Linux-os géppel nem tudok a windows-os fájlokhoz hozzáférni, de ami még rosszabb, hogy a win nem látja a linuxos gépet.
Az smb.conf-ban beállítottam pár dolgot, amit a weboldalon találtam, de eddig semmi eredmény.
Az a furcsa, hogy ha beírom a böngészőbe, hogy //192.168.0.1 (ez a linuxos gép), akkor nem találja. Vagy nem is kéne így megtalálnia?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Villanyszerelés
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest