Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz VirsLee #17942 üzenetére

"Attól, ha holnap beesne a bitcoin 1 dollárra, attól még nem menne csődbe automatikusan a cég, ha tudja fizetni a hiteleit és valamilyen forrásból a kötvényeit is ki tudja majd egyenlíteni a kellő időben."

Inkább az a kérdés, hogy hol/mikor lenne rákényszerülve a Bitcoin eladására annak érdekében, hogy ne legyenek gondjaik. Tudom, hogy volt egy hosszú interjú Sailorral, ahol részletesen beszélt erről, de már annyi 1+ órás interjú készült már vele, hogy esélytelen, hogy megtaláljam.
    Ezt a tweetet találtam:
    Saylor Liquidation
    Ránéztem a prezentációra, látom a 205 millió dolláros kölcsönt, de az semmi, 130k BTC-jük volt ekkor. :D Az most közel 2 milliárd dollárt ér. Ebből kiindulva a fenti profitos graf sem tudom, hogyan értékelhető, sőt, valószínűnek tartom, hogy a 2021-es adatnál pont a BTC vásárlásaik következményét látjuk.
    Ahogy írtam, nem látom át úgy a cég mérlegét és beszámolóját, hogy én azt ki tudjam értékelni és abból következtetést tudjak levonni arra vonatkozóan, hogy a BTC árfolyama miképpen hat rájuk, illetve arra, hogy mit csinálnak a BTC-jükkel. Szerintem nem is egyszerű, mert ha az lenne, akkor könnyen meg lehetne találni róla egy elemzést az interneten, de max. találgatás szintjén beszélgetnek róla mindenhol. Ahogy olvasom, már az sem egyszerű történet, hogy miként szerepel egyáltalán a BTC a mérlegben. (pl. a vásárlási áron kell feltüntetni, viszont ha csökken az árfolyam, akkor ezt csökkenteni kell, míg az árfolyamnövekedés csak akkor mutatkozik meg, ha el is adják ) :D Szóval túl sok a kérdés, és túl sok időt kellene rászánnom, hogy valóban átlássam és jól értelmezzem.

• LuckyL

őstag

válasz VirsLee #17945 üzenetére

az én esetemben ez nem igaz én vásárolok is vele és ha eladok valamit az aprón el is fogadom szivesen
    napi szinten használom és egyre többen vannak így vele, rálátok hidd el
    az hogy sokan megjelennek árfolyam spekulálni nem zavar engem, semmi bajom a dologgal
    dollár, eur, frank árfolyamra is sokan spekulálnak itthon, úgy hogy ritkán vagy sosem akarják fizetőeszközként használni, amit vettek

törölt tag

válasz VirsLee #17935 üzenetére

Milyen árfolyam mellett kényszerül (egyéb opció hiányában), illetve milyen árfolyam mellett valószínű, hogy a Microstrategy megszabadul a Bitcoinjaitól (vagy legalább egy részétől) és hol látom ezt a mérlegből és a beszámolóból? Nagyon régen láttam egy Saylor videót, amiben beszélt erről (ott került elő a $3500 is), de már akkor sem volt tiszta, ráadásul azóta vásároltak is hozzá, meg a helyzet is változott.

Új hozzászólás Aktív témák