- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
kamikaze boci
őstag
Köszi mindenkinek, megy a cron (egyelőre üres scriptet indít, de majd írok valamit az este).
Ezt komálom a tárhely szolgáltatómban, egy levél, semmi hümhüm, hogy ezt miért nem tanácsos, meg mennyire nehéz, mert egyedi stb. Beállítják és kész. -
RedAnt
aktív tag
Ha php szkriptet akarsz időzíteni, akkor nem is kell feltétlenül a szolgáltatónál cron, elég ha van bárhol egy parancssori hozzáférésed szerverhez ahol be tudsz üzemelni cront, és pl. lynx -source-szal vagy wget-tel lehívod az oldalt, olyankor lefut a php.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
kamikaze boci #6 üzenetére
Asszem a local mailboxodba rak üzenetet. Amihez nem tom hozzáférsz-e.
Ha biztosat akarsz, csináld úgy a scriptet, hogy logoljon valahova. -
L3zl13
nagyúr
válasz
kamikaze boci #4 üzenetére
PHP scriptet még nem próbáltam így futtatni, csak SH-t meg perlt, de elvileg valahogy így kell.
PHP elérési útja sajnos nem ugyanaz minden linuxon. De ez az alapértelmezett ha jól tudom. Talán a phpinfo() függvény adhat valami támpontot, az include dir valószinűleg ugyanott lesz ahol a php.
A script path-ját illetően hasonlóképp a PHP infóból szvsz kideríthető. -
kamikaze boci
őstag
Köszönöm, még egy kérdés:
Ha a parancs nem találja a scriptet, akkor mi történik, ki kap hibaüzenetet, elszáll valami?
(Ez csak azért fontos, mert a program erősen alfában van, és le akarom állítani, ha szétzúzza az oldalt. Átmenetileg törölném, amíg az új változat el nem készül.) -
L3zl13
nagyúr
válasz
kamikaze boci #3 üzenetére
A linux felhasználókra vonatkozik, de szvsz az aldomainek is úgy vannak megoldva, hogy külön felhasználók vannak létrehozva az OS-ben. (Pl az FTP elérés, és a levelezés miatt is...)
Egy példasor:
10 18 * * * rm /home/someuser/tmp/* - Minden nap 18.10-kor törli a temp könyvtárat.
perc óra nap hónap hét_napja parancs
*-bármi
0,15,45 - több érték megadása egy adott helyen (az első helyen egészkor, negyedkor és háromnegyedkor)
*/X - a csillagra vonatkozóan X egységenként (az első helyen */10 = 10 percenként) -
kamikaze boci
őstag
közben kb. ezt sikerült kisakkozni:
*/5 * * * * /usr/local/bin/php /var/www/oldalkonyvtar/alkonyvtar/cron.fusstescript.php >> /dev/null
-5 a 5 perces frissítés, ugye?
-ez a kifejezés ugyanaz minden linuxon?
/usr/local/bin/php
-ezt az elérési utat hogy tudom pontosan meghatározni?
/var/www/oldalkonyvtar/alkonyvtar/cron.fusstescript.php -
kamikaze boci
őstag
Vagyis localban nem fog menni..
A fizetősön Debian alatt fut az Apache, és szerintem megcsinálnák, amit kérek, ha el tudom mondani, hogy mit szeretnék. (Sajna nem értek a Linuxhoz.)
-Ha jól értem, amit írtál, akkor minden felhasználónak önálló beállításai vannak, ez az oldalra vonatkozik, vagy magára a Linuxra?
Például valami.hu-nak is van egy önálló konfig fájlja, és az egeszenmasvalami.hu-nak is? Vagy XY-nak és VZ-nek van? Mert utóbbi ugye azt jelentené, hogy ha XY felhasználó alatt fut az Apache, akkor XY beállításai a szerver több oldalára is érvényesek lennének, és ettől azért nem lennének boldogok.
-Mit kellene kérnem, hogy például egy adott script 10 percenként lefusson?
-Hogy néz ki egy ilyen konfig fájl? -
L3zl13
nagyúr
válasz
kamikaze boci #1 üzenetére
Unixok alatt van egy cron daemon, szvaz alapból minden linux/unixon megtalálható.
Az más kérdés, hogy fizetős tárhelyen hozzáférsz-e.
Kb windows üzemezett feladatok megelelője. Futtatható scripteket és parancsokat lehet időzíteni benne. Minen felhasználónak létezik egy saját konfigfájl hozzá.
Formailag egy szöveges fájl, amiben adott formában megadod, hogy milyen időpontban, milyen időközönként milyen parancs/script legyen végrehajtva.
Szvsz konzolos hozzáférés (ssh) nélkül nem fog menni.
Ha van ilyened, akkor írd be, hogy crontab -e (edit). -
kamikaze boci
őstag
Feladat ütemezéshez szeretném (kellene) használnom ezt a valamit, de egyelőre gőzöm sincs, hogy hogyan.
-Pontosan mi is ez, valami script?
-Honnan tudhatom meg, hogy a fizetős tárhelyemen van ilyen szolgáltatás, vagy nincs? (tudom, írjak egy mailt az üzemeltetőnek, más ötlet?)
-Ha nincs, én fel tudom rakni?
-Lokálban be tudom üzemelni? (Apache)
Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest