Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Sokan vannak, akik attól nagyobbnak érzik a farkukat, hogy magasabb órajelen jár a processzoruk. Egyébként idézet az #1-ből: Hogyan bizonyítsunk egy stabil tuningot?. A hibák (pl. rosszul beállított RMClock, egy kétmagos processzoron) kiszűrésére is megfelelő lenne egy ilyen eljárás, nem csak a csalás elkerülésére.
-
brd
nagyúr
Egymagos processzornál csak egyet kell (érdemes) futtatni, mert valóban az lesz a helyzet, amit írtál. Kétmagosnál viszont kettő példányt érdemes futtatni, lehetőleg ugyanabból a tesztprogramból (ha nem támogatja a több thread-es működést). Mellettük természetesen a linkelt program.
-
AtHoS
nagyúr
Min fél óra SP2004, Prime95, SuperPI teszt
Mindet párhuzamosan futtatva vagy egyszerre csak egyet a CPU Clock Checker programmal ?
Úgy vettem észre (egyik barátomnak voltak videotömörítéses probémái, mert belefagyott a gép), hogy több (Én 2-vel próbáltam) prociterhelő progit egyszerre futtatva csökkent a proci hőmérséklete, mint ha csak 1 progi futott. -
dokar
addikt
Hiteles stabilitás:
Min fél óra SP2004, Prime95, SuperPI teszt a CPU Clock Checker programmal párhuzamosan futtatva és a maximálisan megengedett bandwidth 20MHz!
Futás közben kell screenshotot készíteni, melyen látszódni a kell:
az adott stabilitástesztelő programnak és a CPU Clock Checker-nek!
A CPU Clock Checker innen tölthető le: [link]
75KB
Ötleteket, javaslatokat szívesen várok a témával kapcsolatban.
[Szerkesztve] -
X800XL
csendes tag
Köszönöm szépen...MO-n iet hol lehet kapni? Mondjuk pesten?
-
X800XL
csendes tag
Rz mennyire halk? Nem fog elszállni? Jól is hűt?
-
X800XL
csendes tag
Helo van ATHLON 64 3500+-om,gyári coolinkal.Namost ha feteszem az oldallapot akár 6000-et is pörög ami már ''kicsikét'' hangos! Mien hűtőt ajánlotok ami viszonylag olcsó(5k) és esetleg megbízható(pl:Zalman),és jó az én 939-es procimra?
-
deter
aktív tag
Helló!
Szerintem, az OCCT egy elég korrekt cpu stress progi. Főleg ha telepítve van, hozzá a speed fan.Pontosan tudott követni a hőmérsékleti és feszültség értékeket, terhelés alatt.
üdv:
Deter -
dokar
addikt
Szervusz!
1. Ez teljesen rendben van!
Nagyon jól látod a helyzetet.
Rajta vagyok a dolgon. 
2. Persze, hogy nincsen mozgó alkatrész a CPU-ban, de van helyette benne rengeteg tranzisztor, melyeknek a karakterisztikája és veszteségi teljesítménye is változhat. Eddig két procinál figyeltem meg ezt a stabilitás javulást vagy max órajel kitolódást. Bár az igaz, hogy ez nagyon minimális. #78-ban leírtakhoz annyit tudnék még hozzáfűzni, hogy pár nappal később meglett a 2835MHz. -
brd
nagyúr
Magánvélemény:
1. Legalább 24 óra S&M teszt, 100%-os prociterhelésre állítva. Bár ami kibír 2 long (ez a Loop alatt van eggyel) tesztet ezzel a programmal (ez összesen kb. 4 óra a memóriateszt nélkül), az eddig még stabilnak mondható a továbbiakban is). A bizonyítás pedig pl. úgy oldható meg, ha valaki készít egy programot, amely folyamatosan fut a teszt alatt és rögzíti a processzor órajelét, ill. nehéz legyen meghekkelni a programot, mondjuk készítsen saját magáról egy ellenörző összeget és azt is tegye közzé, ha lefuttatod, vagy használja fel az ellenörző összeg értékét a teszt alatt futtatott számolásban és ha az eredmény nem egyezik egy mintával, akkor írjon ki hibát.
Ezen kívül (pontosabban ez mellett), eddig nekem egy játék vált be nagyon a tesztelésre (bár az inkább az egész gép tesztelésére, nem elsősorban a CPU-ra), a GTA: San Andreas. Ha az egy óra után nem hibázott és az előbbi S&M sorozat is lefutott hibátlanul, akkor stabilnak számít nálam a gép.
(Bár az újabb VGA-k tesztelésére kevés lenne, lévén nem egy mai 3D motort futtat, ill. egy többmagos rendszeren nem árt, ha vele egy időben fut egy másik teszt is.
2. Ez szerintem hülyeség, mozgó alkatrész nincs a processzorban, így nincs minek összeszoknia. Maximum azt tudom elképzelni, hogy vagy a hőátadás javul, ahogy a többiek már leírták, vagy attól javulhat még a potenciál, hogy a kiszedés/visszarakás az esetleges kontakthibákat megszünteti, esetleg egyszerűen csak a mozgatástól jobban fekszik a foglalatban a CPU, ugyanez a RAM esetében. Megjegyzem, én még nem találkoztam hasonló jelenséggel, és nem ma kezdtem a gyári órajelek feletti CPU használatot.
-
dokar
addikt
Megnéztem ismét:
Validálni 2806MHz-nél magasabbról nem tudtam, de a stabilitása javult:
2550 helyett már 2600-on is lefutott a 32M SuperPI.
2750-en bootol a gép, előtte 2650 volt a bootolási max.
Előzőleg a teszteket (Cinebench, Sciencemark, Metabench) 2630-2660 között futtattam le, most pedig 2740-2750 között is lementek.
Bővebb infó a tesztekről és az eredményekről: [link]
De akár end73-at is meg lehet kérdezni az előző eredményeimről.
Szal tény, hogy az új CPU stabilitása pár nap után láthatóan javul. Vajon meddig fog?
A pasztakinyomódást elvét ismét elvetném, mert tegnap szereltem a gépet és le kellett szednem a cpu hűtőt a normális hozzáférés céljából, továbbá onnan tudom, hogy nem történt jobb hőátadás, mert ugyanúgy, mint ezelőtt, most is 38-39°C-ig ment fel a CPU hőmérséklete. -
mr_ricsi
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
''Húztam a procit(15%)ez húzta a memókat is és 460-on mentek, videókarit(10%).''
De mostanra már mindent visszavettél alapra?
XP telepítéskor is túl volt húzva a gép?
Telepítés után kitesztelted a húzott gép stabilitását? -
mr_ricsi
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
''a fórumozás közben fél óra alatt 3x indult újra!''
Tehát net: akkor vírus és kémprogi keresés előszőr, aztán pedig a hálózati részleget -beleértve a tűzfalat is- megkukkantani, leellenőrizni. -
mr_ricsi
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
''Mi lehet a baja?''
Első blikkre: hamisak lehetnek a memóid, mert az eredetit Kingston-nak írják, szóvégi ''e'' nélkül. -
mr_ricsi
veterán
''Ha lehet, ne a hővezetésre apelláljunk, már csukott szemmel bepasztázom a CPU-t pont a szükséges mennyiséggel''
Nem értem, miért keresel rögtön hátsó szándékot
(Főként, hogy én kérdeztem
)
A SATÁt azért kérdeztem, mert sok alaplapnál az integrált SATAvezérlő saját, dedikált adatcsatornát kap, aminek az órajele sok esetben nem lockolódik a PCI/AGP-vel együtt. Ezért ha pár nap múlva arról számolsz be, hogy a vinyódról eltűnt a partíció, akkor megkérdezem majd az alaplapod típusát, a neten megnézem a chipsetjét, és magamnak feljegyzem egy ''mínusz'' előjellel.
A gumit pedig azért, mert napok óta nézegetem az én cooleremnek a fenekén. Ugyanis nélküle jobbnak kellene lenni a hátadásnak, kivéve, ha azért van ott, hogy a proci jobban feküdjön fel, azaz valamiféle egyenetlenséget egyenlít ki. -
-
dokar
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Még 512MB RAM + az új patch a MW-hoz megoldja a problémád.
Amúgy nekem is 9600XT-m van és ez elég a játékhoz.
Meg nagy bosszúság,hogy ha kettőnél több IDEre csatlakoztatható eszközt csatlakoztatok,akkor be kell kapcsolni BIOSban a RAIDet, hogy lássa....ezzel viszon nagyon hosszú lesz a bootolás ideje....
Ez semmi, nálam már 1db SATA eszköznél is RAID-be kell tenni. -
Tipi
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
fixáld le a vid kari hercét!!!
persze csak akkor ha a biosba basztattad
[Szerkesztve] -
szicsu
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
próbálj meg rakni új xp-t mert előfordulhat hogy az a gondja...
amúgy nekem az sp1 es az ami a legjobban megfelel....
és telepítés előtt próbáld meg kisütni a biost is,, majd ha felraktál mindent és stabil, akkor kezd el húzni...
-
V.Stryker
nagyúr
A lenti konfigom van...ha bekapcsolom a gépet a proci 35 fok körüli..most viszont megy 3 weboldal és egy zenelejátszó....igy már 45 fokos..normális ezzel a hűtővel egy inteltől????
-
diablo1984
veterán
már mindent csináltam kivéve az új xp-t! Szerinted lehet az a gond? Mert még hétvégén vettem a cuccot és ez az első windows rajta egy sp2! Melyik a legjobb/legstabilabb?
Húztam a procit(15%)ez húzta a memókat is és 460-on mentek, videókarit(10%). A feszeket nem piszkáltam! -
V.Stryker
nagyúr
Segítsetek légyszi. A lent látható konfigom van....Most Wanted akad...már újratelepítettem a gépet is...mégis..tudom, hogy az 512 ram nem sok, de az uncsitesóm 2600+Semronjával és a 9600Xt jével, amiben szintén 512 ram van, nem akad, vagyis 800x600ban nem,pedig rajta hagyta a grafikát. Nekem ezzel a konfiggal 1024ben,úgy hogy leszedtem majdnem mindent, az összes csicsát, majdnem fapadosan meg akad....miért?
F10-es bios van rajta, mindent frissitettem amit lehet. Egyébként a lappal nem vagyok megelégedve..vagyis eddig mindig ASUSom volt és az valahogy egyszerűbb volt...ez már nekem asszem kicsit bonyolúlt...ha valakit érdekel, szívesen megválók az alaplaptól, persze csak ASUS érdekel....
A lap elvileg egy tuning lap...én meghűtöttem amit lehetett mindent, nem melegszik annyira, mégis ha húzok rajtva valamit, pl. a hozzá adott progival vagy biosban, akkor fagy.....
Meg nagy bosszúság,hogy ha kettőnél több IDEre csatlakoztatható eszközt csatlakoztatok,akkor be kell kapcsolni BIOSban a RAIDet, hogy lássa....ezzel viszon nagyon hosszú lesz a bootolás ideje....
Kérlek írjatok...akár emailt is....
Konfig: Gigabyte 8I945P-G alaplap.Intel 2,66 Prescott proci(1M L2, 64bit, 533)+Arctic Freezer 7; Asus EN6600GT 128MB, 512 Mb, DDRII-533; 200 Gb Samsung Pata(8M) HDD. -
szicsu
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
minden gyári beállításon van?
pisszkáltál valamit a biosban?
kisütötted már a biost?
raktál új xp-t?
most csak ennyi kérdés egyenlőre
-
dokar
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Akkora kékhalállal hal össze mint állat!
Mennyi idő után? Le tudsz futtatni teszteket? -
dokar
addikt
1, Van-e SATA-s vinyó a gépedben?
Van egy 200GB-os SATA II vinyó SATA üzemmódban RAID0-ban egyedül. Mielőtt még megkérdeznéd, hogy miért: mert csak így kap boot partíciót az alaplaptól.
2, (gondolom: dobozos procit vettél) A gyári hűtő aljáról azt a hővezető gumit eltávolítottad-e?
Jól gondolod, tényleg dobozos procit vettem, de gyári hűtő nélkül.
Mielőtt megkérdeznéd, hogy hogyan: gyárti hűtőnél kértem a procit dobozban. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha lehet, ne a hővezetésre apelláljunk, már csukott szemmel bepasztázom a CPU-t pont a szükséges mennyiséggel.
-
dokar
addikt
Vettem A64 3000+ot s754-be: Venice mag, 51W TDP, E6 rev., 10x200, 512KB L2
1 nap után:
Tuning: 2806MHz-ről sikerült validálnom
Stabilitás:2550MHz-en futott le a 32M SuperPI
Egy hét múlva újra ránézek ezekre az értékekre, hogy javul -e a tuningolhatóság és a stabilitás. -
mr_ricsi
veterán
''2. CPU bejáratása: Létezik, hogy 2-4 hét használat után a CPU tuningpotenciálja és stabilitása magasabb lesz, mint vadonatúj korában?''
Az AMD honlapján volt régebben egy rendszerépítőknek szóló hírlevél, aki a K7-es (kupaktalan) procikkal foglalkozott.
Ebben azt írták az AMD mérnökei, hogy a cooler felszerelése után idővel a felesleges hővezető paszta kinyomódik, ezért a legjobb hőátadás 100-200 órával a felszerelés után jön csak létre. -
Oreg_Nene
tag
Kérdezném: adott egy 11,5x200 működni hajlandó 2600+ Barton, Stress teszt 2004 2 órát megy vele hibátlanul, aztán kiléptem. De a sajna Super Pi 1.5 32m számítása közben valahol jön az üzenet, hogy ''not convergent in SQR5''. Ezek után bármilyen kis számolásigényes pi-t futtatok (pl 16k) rögtön ugyanez történik. Ha bezárom és újra a akkor a rövidebbeket, megcsinálja, a 16m most próbálom majd.
Gondolom ilyenkor a proci nem bírja a hajtást? Mit tegyek? Esetleg Prime 95 torture 1 napig
Feszültsége 1,725, Abit NF7 2.0-ban -
dokar
addikt
okés
akkor most hogy is állunk? mi kell a bionyításhoz?
1.Egy óra Stress teszt 2004? A fél órás OCCT nem lenne jó? Nálam messze az ízzasztja meg a legjobban a procit, sokan mások is ezen a véleményen vannak.
2. A haverod órajel monitorozó programja.
3. __________________ <- Itt mi legyen?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Üdv. -
westlake
félisten
ugy nez ki, hogy egy ismerossel sikerul iratnom egy egyszeru progit, ami csak a proci sebesseget monitorozza

-
westlake
félisten
jelen allas szerint a bizonyithato stabilitas nem kivitelezheto..
sajnos nincs olyan program, ami megmondana, hogy az elmult 1 oraban mennyin ment a proci..
mod: hoppa-hoppa... eszembe jutott egy progi.. mindjart utananezek -
BlacKSouL
addikt
Hmm... Mivel az alaplapom i915-ös, ezért 260-as FSB-nél kiakad minden a procit és a ramot kivéve. 258-on még elindul az xp, de kb 2perc után a winyó kiakad, és fagy. 256-on ment egy darabig a saját stressz-teszttel, de előbb meguntam, mint ahogy bármi baja lett volna. Akkor végülis 3840MHz-en még stabilnak tekinthetem a procit(531)?
Ja, de stabilitás szempontjából mindegy volt, hogy 1,425V-ot adtam neki és onnan esik terhelés alatt 1,336-ra, vagy 1,375-ről 1,3V-ra.
Egyébként a teszt: SuperPI 32M, CPU-Burn-In 45perc, majd mikor ezek már futnak, elindítom a Winampot egy keményebb 3D-s visualizerrel, Elindítok egy avi-t a Mediaplayerben, és megnyitom a Google-Earth-öt úgy, hogy kb 2+nyit ráközelítek, és megforgatom(meglendítem). Na ez így általában jobban megfogja a procit is, gépet is, mint két Prime, de azért felváltva szoktam néha azt is. Mikor már minden fut, akkor még az egér is 3másodpercenként moccan meg. Na és akkor végülis ezt kétszer lenyomva hiba nélkül, stabilnak tekinthető a proci? -
-
dokar
addikt
freki helyett szerintem egyszerűbb a szorzóval variálni
az előbb sikeresen ''megleptem'' a CPU-mat
8x300 FSB-n indítottam a gépet. tesztelgettem meg egyebek. aztán el is felejtkeztem szépen róla és véletlen felvátottam 10x-re (a 300FSB mellett!). akkorát resetelt a gép, hogy még postolni sem postolt elsőre. kicsit megijedtem.
egy olyan progi kellene,mint a cpu-z verified, csak azt is elraktározná, hogy mondjuk az utolsó 12 órában hány mhz-en ment a proci, hőmérséklettel együtt.
pontosan, de ilyen van? -
vedini
őstag
-
oyko
tag
válasz
Silencer83
üzenetére
Köcci!
-
oyko
tag
válasz
Silencer83
üzenetére
Köszi , de itthon is van olyan akinél ki tudnám próbálni! De ahogy már irtam egyik tesztben sem hibázik a proci, se más alkatrész!
De ha tudnál 64 bites winfost szerezni az jó lenne! -
oyko
tag
válasz
Silencer83
üzenetére
Sajna nincs meg nekem 64-bites változat!
Az a vicc, hogy minden test hibátlanul teljesít, legyen az proci, vga, memo , winchester stb! -
oyko
tag
Üdv mindenkinek!
Tud valaki olyan tesztprogramot mondani amelyik az összes proci utasításkészletét teszteli? P4 650 3.4 2M prescott!
Vagy elég a Prime, superpi stb?
A Stress test 2004 nevü progit honnan lehet letölteni?
Az a problémám hogy Officie 2003 alatt fagy a gép, főleg amikor az egérrel gyorsan görgetem (középső egérgomb lenyomásával), előbb lefagy , aztán sötét képernyő, aztán boot!
Lapot cseréltem, winchit is kábeleket is memóriákat is, de maradt a hiba!
Szerintetek mi a gond!
Azt hiszem azóta van amióta 64bites proci van a gépben!
Márk
[Szerkesztve] -
Ultram3jor
senior tag
Procibejáratás?
Jo5let ez a topik! Mégegyupneki
-
dokar
addikt
Szkeptikus vagyok, sztem ez így még nem elég hiteles.
Nézzünk egy példát:
Indítok egy CPU-Z-t. Majd elindítom a stress teszt 2004-et 2500 MHz-en.Elindítom a ClockGen-t. Leveszem az órajelet 2000 MHz-re. Futtatom így vagy öt órát. Visszaveszem az órajelet 2500 MHz-re. Gyorsan bezárom a Clockgen-t, megnyitom a task manager-t, nyomok egy screenshotot mielőtt hibázik a stress teszt. Aztán mondhatom, hogy ''Gyerekek, 5 óra stressz teszt 2500 MHz-en, ott van a képen taskmanager-t is''.
Nos? Mit gondolsz a példámról? Megállná a helyét? -
pg012345
senior tag
én azt tapasztaltam a bejáratással kapcsolatban hogy egy bizonyos értékig 5-ösével 10-esével lehet emelni az fsb-t de egy idő után nem indul a gép tőle ekkor 1-2-vel emeltem és így stabil szerintem így jobban bejött a procimnak

-
westlake
félisten
szivem szerint csinaltatnek mindenkivel egy alapfeszes tesztet is, de akkor mar biztosan meglincselne a nep

-
westlake
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
oke.. ertheto

viszont a topik lenyege nem az, hogy olyan eredmenyeket lassunk, amik a tulajdonosoknak ''pont megfelelnek'', hanem olyanokat, hogy a prociknak hol van a stabil veguk
-
westlake
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
jelen esetben az ''eleg'' szo relativ.. mint emlitettem, ezeket a teszteket napokig kellene ahhoz futtatni, hogy 100%-osan stabil procikat kialthassunk ki.. az egy ora pont eleg arra, hogy nagyjabol kideruljon a proci ''tudasa''.. pont azt nehezmenyeztek sokan, hogy nem akarnak teszteket futtatni 10 orakig.. amelyik proci kibir 1 ora tesztet, azzal mar nagy ''baj'' nem lehet
-
dokar
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hehe, de az csak DFI lapokra van!

-
dokar
addikt
Az első hsz-ben a linken lévő kép minősíthető hitelesnek?
A jobb alsó sarokban van a Speedfan Chart (hőmérsékleti diagram), ezzel bizonyítván, hogy teszt közben nem váltottam frekvenciát. A diagram vége felé van egy letörés, ekkor fejezte be a 32M tesztet a SuperPI. Utána egy gyors emelkedés van, mert el kellett indítanom egy Prime95-öt, hogy felmenjen vissza az órajel (CnQ miatt), hogy screenshotot készíthessek.
A task manager hogyan bizonyítja, hogy teszt közben nem váltottál frekvenciát? -
westlake
félisten
a masik topikba mar leirtam, hogy en hogy ertelemezem azt, hogy ''stabil proci''..
az egesznek az a lenyege, hogy az emberfia par ora leforgasa alatt (esetleg nap) ki tudja deriteni, hogy egy processzor (vga,ram) meddig stabil.. nekem erre van egy bevett szokasom, amit eleg sok igy csinal.. ha megvan a stabil vege a procinak, akkor megnyitom a fontosabb progikat, majd csinalok az egeszrol egy ss-t
single core prociknal eleg egy stress test 2004, dual core prociknal termeszetesen ketto szukseget.. kell egy feszultsegmonitorozo progi (ha ilyen nincs pl. az alaplaphoz) akkor a pcu-z.. a crystalcpuid-et a masodik legjobb cpuid proginak tartom.. nagyon jo tulajdonsaga, hogy kiirja %-ban a tuning aranyat.. a vegere maradt egy task manager ablak, ahol az eppen aktualisan futo processzeket lathatjuk.. szerintem ennyi progi kell ahhoz, hogy hitelesnek nevezhessuk a stabil tuningot.. tudom, hogy a stress test 2004-es (prime95) minimum egy napig kell ahhoz futtatni, hogy egy procira azt mondhassuk, stabil.. szeritnem egyezzunk ki egy-egy ora teszben..
itt van ket kep, hogy en hogy csinalom
[link]
[link]
akkor amik kellenek:
clockgen
cpu-z/crystalcpuid (feszmonitorozo progi)
stress test 2004 (1/2 darab)
task manager, processes ful -
Spiderka
csendes tag
Sziasztok !Milyen tesztprogramot érdemes haszn tömörítés konvertálás megállapításának sebességéhezill.összehasonlításához?

-
Bekre Pál
tag
Lehet van abban valami, hogy össze kell szokni a gépnek
Én azt tapasztzaltam, hogy a procimat nem tudtam húzni régen, nem is foglalkoztam a tuninggal, gondoltam az a 30 mhz semit sem ér, bezzeg amikor poénból felraktam az fsb-t 166 -ról 215 re és még mindig csak +0.5 voltot adtam neki akkkor meg lestem...
Persze ez majd egy évvel később történt. De lehet csak én beszélem be magamnak.

-
CocooN-z
őstag
Na igen westlake okos ember, csak kicsit forrófejű, ami nem gáz, csak másokat zavar néha

mod: Ram: Én csak azt vettem észre hogyha 3-3-3-8 on használom a BGA tokozású Samsungjaimat 466 on (2.7 V on), akkor jóval stabilabb -néhol még gyorsabb is- mintha 466 on 2.5-3-3-7 en használnám, mert az már nagyon surolja a határt, igy nem igazán az arany középút fele tendál, hanem kezd átbilleni.
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
Két dolog miatt hoztam létre a topikot:
1. A következő kérdések megvitatására: CPU stabilitás? Hogyan értelmezzük? Hol van a stabilitás felső határa? Hogyan teszteljünk? Hogyan bizonyítsunk egy stabil tuningot?
2. CPU bejáratása: Létezik, hogy 2-4 hét használat után a CPU tuningpotenciálja és stabilitása magasabb lesz, mint vadonatúj korában?
Először egy Sempron 2800+ esetében sejtettem, hogy a CPU is bejáratható. A mostani Sempron 3300+om 3 hét után már 2400 MHz-en hibátlanul lefuttatja a 32M SuperPI tesztet. Az első pár napban 2250 MHz-en a 4M SuperPI teszt az utolsó pillanatban hibázott, akkor 2400MHz-en az 1M teszt már a legelején megállt.
Itt egy kép a mostani tesztről: [link]
Ez most minősíthető stabilnak?
Az első héten történt hibás stabilitás tesztekről nincsenek képiem, de hamarosan veszek megint egy új procit. Majd az elejétől végigkísérem a stabilitás alakulását, hogy fényt derítsek arra, hogy tényleg bejáratható -e a CPU.
Szóval itt kanyarodnék vissza az 1. dologra: Mi a stabil? Hogyan teszteljünk?
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- GTA V
- Próba
- Milyen légkondit a lakásba?
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Sorozatok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nagyon jól látod a helyzetet.
Rajta vagyok a dolgon.
(Főként, hogy én kérdeztem
Mielőtt megkérdeznéd, hogy hogyan: gyárti hűtőnél kértem a procit dobozban.
oast napi 8 ora 3 napon keresztul,es voala birja nekem mostmar az adott orajelet a prime is.