Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• elektrotank

aktív tag

Sziasztok! Még jó múltkor a Milyen cpu léghűtőt vegyek? topicba írtam, ugyanis muszáj volt egy új hűtőt vennem. Egy 7700X-et nyüstölök, ami alapvetően elég forrófejű. Nyáron, 30 fokos szobában, előfordult, hogy 90-100 fok között mozgott a hőmérséklete.
    Deepcool AK620-at is javasoltátok, illetve máshol is olvastam, hogy tök jó az említett proci mellé. Végül emellett döntöttem.
    Illetve, fontos kiemelni, hogy új gépház is lett vásárolva. Az alább prezentált eredmények a gépháznak is köszönhetőek.

Csináltam egy összehasonlítást, ennek adatait írom most ide.

Régi konfig:
    Hűtés: Be quiet Pure Rock 150w tdp
    Ház: NZXT H440

Új konfig:
    Hűtés: DeepCool AK620 DARK ZERO
    Ház: Lian Li O11 Air Mini

Eredmények ( előző konfig ---> új konfig)
    (Az eredmények Celsius-fokban értetendőek)
    A mérés pillanatában a szoba hőmérséklet mind2 esetben 22-23 fok volt.

Forza Horizon 4
    CPU: 76 fok ---> 64 fok
    CPU dióda: 77 fok ---> 66 fok

Cyberpunk 2077
    CPU: 93 fok ---> 71 fok
    CPU dióda: 93 fok ---> 71 fok

Throne and Liberty
    CPU: 84 fok ---> 66 fok
    CPU dióda: 84 fok ---> 66 fok

Hogwarts Legacy
    CPU: 78 fok ---> 63 fok
    CPU dióda: 78 fok ---> 63 fok

Mint látható, a hőmérséklet több, mint 10 fokot zuhant átlagosan. Rendkívül elégedett vagyok az eredménnyel. Nem hittem volna, hogy ekkora csökkenést érek el.

Egy kép a konfigról:

Jelenleg 4 gyártó ventilátora tanyázik a gépbe (beleértve a ház sajátjait is) - ezeket a régi konfigból mentettem ki és ideiglenesen teljesítenek csak szolgálatot a nyugdíjazásuk előtt. Legtöbbjük nem is PWM-es.

Természetesen a jövőben ezeket is cserélni fogom és egységesen mindegyik egyforma lesz. Ti mit vennétek bele?

Én jelenleg Noctua, Be quiet (azokból is a drágább szériák), Lian Li ventilátorokon gondolkoztam.

Új hozzászólás Aktív témák