Hirdetés
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
elektrotank
aktív tag
Sziasztok! Még jó múltkor a Milyen cpu léghűtőt vegyek? topicba írtam, ugyanis muszáj volt egy új hűtőt vennem. Egy 7700X-et nyüstölök, ami alapvetően elég forrófejű. Nyáron, 30 fokos szobában, előfordult, hogy 90-100 fok között mozgott a hőmérséklete.
Deepcool AK620-at is javasoltátok, illetve máshol is olvastam, hogy tök jó az említett proci mellé. Végül emellett döntöttem.
Illetve, fontos kiemelni, hogy új gépház is lett vásárolva. Az alább prezentált eredmények a gépháznak is köszönhetőek.Csináltam egy összehasonlítást, ennek adatait írom most ide.
Régi konfig:
Hűtés: Be quiet Pure Rock 150w tdp
Ház: NZXT H440Új konfig:
Hűtés: DeepCool AK620 DARK ZERO
Ház: Lian Li O11 Air MiniEredmények ( előző konfig ---> új konfig)
(Az eredmények Celsius-fokban értetendőek)
A mérés pillanatában a szoba hőmérséklet mind2 esetben 22-23 fok volt.Forza Horizon 4
CPU: 76 fok ---> 64 fok
CPU dióda: 77 fok ---> 66 fokCyberpunk 2077
CPU: 93 fok ---> 71 fok
CPU dióda: 93 fok ---> 71 fokThrone and Liberty
CPU: 84 fok ---> 66 fok
CPU dióda: 84 fok ---> 66 fokHogwarts Legacy
CPU: 78 fok ---> 63 fok
CPU dióda: 78 fok ---> 63 fokMint látható, a hőmérséklet több, mint 10 fokot zuhant átlagosan. Rendkívül elégedett vagyok az eredménnyel. Nem hittem volna, hogy ekkora csökkenést érek el.
Egy kép a konfigról:

Jelenleg 4 gyártó ventilátora tanyázik a gépbe (beleértve a ház sajátjait is) - ezeket a régi konfigból mentettem ki és ideiglenesen teljesítenek csak szolgálatot a nyugdíjazásuk előtt. Legtöbbjük nem is PWM-es.Természetesen a jövőben ezeket is cserélni fogom és egységesen mindegyik egyforma lesz. Ti mit vennétek bele?
Én jelenleg Noctua, Be quiet (azokból is a drágább szériák), Lian Li ventilátorokon gondolkoztam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Razer Cobra Lightweight Minecraft Edition RGB Gaming Egér!
- Lenovo IdeaPad Slim 5 OLED i7-13620H 16 GB DDR5 512SSD FHD+ Garancia
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ASUS TUF RTX 5090 OC 32GB GDDR7 TUF-RTX5090-32G-GAMING Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest