- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hogyan lehet saját sablont menteni, hogy meg is találja? X5
Addig rendben, hogy cdt formátum, de csak tallózni tudom, a kezdőképen nem adja be, akár hová mentem...
-
válasz
zzolika #1395 üzenetére
Ebben nem tudok segíteni, én X3-ról váltottam (de csak azért, mert már nem lehet kapni X3-at, és kellett még egy, akkor már legyen egyforma...). Nekem a színekkel nincs bajom, picit sötétebb lett a nyomat, de azt a Creo-n tudom kompenzálni. Egyedül ez a fekete-fehér szívatott...
-
-
Nincs ilyen, hogy "nyomtatás minősége" rész...
De nem ez volt a gond, a Szín fülön a Relatív színkeverést kellett Telítettségre állítani.
Így már jó, csak gáz, hogy erre mindíg külön kell majd figyelni, ha fekete-fehérben akarunk nyomtatni, mert persze a színesekhez nem jó az a beállítás... -
De miért kínlódjak vele, hogy pdf-et csináljak belőle, utána meg azt nyomtassam, amikor közvetlenül is nyomtathatnám? Ráadásul akkor előtte Corelben meg kellene csinálni, hogy felszerelem mondjuk A/3-ra, és csak utána tudok pdf-et csinálni, corelből meg közvetlenül felszereli nyomtatáskor, nem kell 8x akkora fájlokat csinálni...
X3-ból jó, X5-ből nem. Nyilvánvaló, hogy valami beállításbeli különbség lehet, csak meg kell találni, hogy mi az és átállítani... -
Na kérdezek még
Szóval van egy szórólap, szürkeárnyalatos kép a háttérben, fekete szöveg.
Ki van küldve egy lézernyomtatóra (Xerox M128)
X5-ből a szöveg sötétszürke, zizis (cakkos szélű), X3-ból ugyanazt elküldve, szép éles szélű, koromfekete a szöveg.
Mit kell beállítani, hogy normálisan küldje el? -
Na még az jutott eszembe, hogy mi van ha eleve már SP3-as lemezt kaptam, de ezt nem írja sehol. Meg lehet ezt nézni, hogy fenn van-e már? A névjegyben csak annyit ír, hogy:
15.2.0.686
megnézné valaki, akinek nincs fenn a ServicePack, hogy ott mit ír? -
Win7 és XP alatt is ugyanez van...
-
Na újabb gond.
Leszedtem a corel.com-ról az SP3-at, és nem hajlandó települni. Azt írja, hogy nincs fenn a program, győződjek meg róla. Bakker, 100%-ig meg vagyok győződve róla, hogy fenn van
Mi lehet a gond? Small business, de az elvileg ugyanaz, mint a teljes verzió, csak 3 kulcs van hozzá... -
Zárolás nélkül sem megy
Az X3-ban amit létrehoztam CutPath néven egy egyedi színt, ott a palettán a kis négyzetben van a jobb alsó sarkában egy kis pötty, mint a pantone színeknél.
X5-ben az istenért nem tudok létrehozni ilyet. Ha az X3-ét megnyitom X5-ben, a szín ott van, de valamiért nincs benne az a kis pötty, és a vágógép nem is értelmezi.
Hogy kell? -
Hogy lehet feloldalni a színpaletta zárolását?
Hozzá kellene adnom egy egyedi vágóvonal színt, de nem hajlandó, gondolom azért, mert zárolt a paletta...
X5
-
Valakinek van tapasztalata érintőképernyős monitorokkal?
Digitalizáló tábla helyett lehet használni rendesen?
A rajztáblával az a baj, hogy a monitoron nézed, miközben az asztalon rajzolsz, nem elég pontos/meg kell szokni.
Mennyivel jobb lenne eleve a monitoron körbemaszkolni egy bonyolult alakzatot. Erre használható egy ilyen?
Konkrétan a Dell ST2220T-t néztem ki, nem is túl drága és ips paneles... -
-
válasz
zzolika #1298 üzenetére
Ez azért nem jó, mert nem egyenes vonalakról van szó, ha nem betűkről, logókról stb.
Tehát ha az "Elkelkáposztásíthatatlanítottátok" szót kell kivágnom, akkor az összes hossza kell, tehát az "á" betűnek minden kis görbülete kívül-belül, ékezettel együtt.
Úgy képzeld el, mintha mondjuk madzagból formáznál egy á betűt, amikor kész van elvágod a tekercsből, és amennyi madzagod elfogyott összesen, az a hossz kell nekem.
Sajnos a program nem tudja, a megrendelőimnek meg programja sincs, úgyhogy valami corelben kiszámolás kellene.
Esetleg valami ingyenes program, ami vektoros formából, (amit a corel tud exportálni) kiszámolja... -
Olyat lehet-e valahogyan, hogy megtudjam egy körvonalról (pl betű vagy logó), hogy milyen hosszú a vonal?
Ha mondjuk van egy téglalap vagy kör, akkor elég könnyű kiszámolni, de egy bonyolultabb alakzatnál ezt nem tudom megoldani. Van erre valami megoldás?Szerk.: X3-am van.
-
A videokártya, mivel 2D-ről van szó, annyit csinál, hogy a képernyőfelbontásodnak megfelelően megmondja a monitornak, hogy melyik pixel milyen színű, oszt kalap-kabát. Nem érdekli, hogy az micsoda, nem számol semmit vele, akár egy fekete háromszög, akár egy mesztelennőskép
A 2000 ojjektum bizony sok lesz egy kicsit, esetleg próbálj meg neki több memóriát adni, alapból asszem 25%-ot ad csak...
-
Az mitől lehet, hogy a színek úgy jelennek meg, mintha RGB lenne, pedig CMYK. Tehát kitöltöm mondjuk zölddel az ojjektumot, ami 100% cyan és 100% yellow, de úgy néz ki, mintha 100% green lenne. De csak a megjelenítése a képernyőn, a nyomtatás jó. A paletta is a standard CMYK, de úgy néz ki, mint az RGB. Nem állítottam elvileg semmit sehová...
-
Nem tudom miért, senki se tudja.
De csak CREO RIP-re nem tud, máshová igen.
A 12-vel semmi gond nem volt, de az X3-ban valamit átvariáltak a nyomatásnál, és azóta nem tud. Elég érdekes a probléma, mert más nyomtatóra tud, más programok tudnak a Creo-ra, csak X3+Creo kombináció nem megy
A Creo PPD-jét kell használni, és akkor tud, de az meg nem jegyzi meg a custom page méreteket, és hát persze én custom méretet használok -
64 bites Vistán használ valaki X3-at? Megy rendesen?
-
válasz
Dexter68 #744 üzenetére
Hát találtam neten ilyen vonalkódkészítő kis progikat, csak azokkal az a baj, hogy egy bizonyos vonalkódot megcsinál, de azt a corel BarcodeWizard is tudja. Nekem olyan kell, amivel 10000db különböző vonalkódot meg tudok csinálni (mondjuk úgy, hogy megmondom neki a kezdő és az utolsó kódot, és a többit ő kiszámolja), és ki tudom nyomtatni, mondjuk 20-at egy A/3-as oldalra.
-
Olyat lehet Corelben, hogy ha akarok 10000 vonalkódot (mindegyik különböző), akkor a sorszámozáshoz hasonlóan legenerálja? Vagy ha nem corel, akkor van valami, ami tudja?
-
Esetleg egy driver csere is lehet megoldás, nekem épp tegnap csinált olyat az egyik nyomtató, hogy az egyik gépről noymtatva fél cenitit eltolta a nyomatot, a másik gépről ugyanazt nyomtatva meg jó volt. A szervizessel mindent átnéztünk, hogy mi lehet a különbség a két gépen a beállításokban (ráadásul ilyet nem is lehet állítani, hogy hová tegye a nyomatot, csak a nyomtatón). Aztán egy driver reinstall megoldotta a porblémát...
-
Na akkor azt találtam meg én is, csak nálam próbapad van és beállítások magyarul.
Ha akarsz vele sebességproblémát, akkor csinálj mondjuk egy névjegyet, amin van néhány bonyolult objektum (clipart kép pl.), pár lens és más effektel, szereld fel A3+ -ra 30db-ot, majd küldd el nyomtatóra. Aztán menj el nyugodtan ebédelni -
Megvan, köszi mindenkinek.
Beállításoknál kerestem, de ott nem volt... -
Megvan, köszi mindenkinek.
Beállításoknál kerestem, de ott nem volt... -
Na egy mai utolsó up, hátha valaki reggelig tud valami próbapadtalanító megoldást
-
válasz
Dexter68 #694 üzenetére
Nekem sima CS van, de azzal kínszenvedés olyan egyszerű művelet, hogy egy névjegykártyát közép re tegyek a lapon... Ha valaki illustrátorban hoz valamit, akkor illustrátorban megynyitom, tiffet csinálok belőle és importálom corelbe.
Mindenesetre nem szánnék rá a CS3-ra most kb. fél millát, hogy tudjak vele dolgozni, főleg, hogy a corel már megvan... -
Senki mást nem idegesít a próbapad okosság?
-
Van ez a próbapad nevű nagyon hasznos, ámde roppant idegesítő funkció. Biztos nagyon jó, de azon kívül, hogy tököl egy csomót, még soha nem volt semmi haszna.
Egyszóval ki lehet ezt kapcsolni valahogyan? -
válasz
Ted_Beneky #664 üzenetére
Köszi, ment válasz.
Sajnos ebben nincs ő és ű. -
Vagy valaki nem tud küldeni egy garamondot, ami nem opentype, van benne ő meg ű és pont olyan, mint a rendes garamond?
-
Van viszont más gond. Megnyitottam egy régebbi fájlt, amiben van jó kis garamond opentype font. Corel 12 alatt nem volt semmi gondja vele, de most nem kezeli rendesen. A betűlistában ott van, de csak halványan, a fájlban meg az ékezetes betűk helyett kockák vannak. Pl. wordben van hosszú ű és ő a garamondban. Corelben miért nincs?
Adtak ugye magyarított fontkészletet a corelhez, de abban a garamond_pfl nem ugyanolyan, mint a sima garamond, szélesebb és kicsit vastagabb, ezért aztán széttördeli a szöveget, ha azzal helyettesítem -
Olyat tesz az X3, hogy ha elmozdítok egy ojjektumot, akkor nem csak szimplán arréb viszi, hanem egy rakat másolatot csinál, ahogy húzom arrébb.
Nem emléxem, hogy állítottam volna bármit.
Nagyon gáz, mert gyakorlatilag használhatatlan a corel így... -
Természetesen a az ojjektum teljesen a lapon van (bár igazából tökmindegy, attól még nem kellene álló lapot nyomtatnia a fekvő helyett...), és a papírméret is egyezik. Corel 12-vel ki lett már nyomva pár százezer oldal, úgyhogy a beállításokkal tuti nincs gond, csak és kizárólag az X3-mal. Corel9, Corel12, Indesign, Photoshop, Acrobat, Office stb. progikból tökéletes minden.
-
Frissítettem X3-ra.
Olyat csinál, hogy fekvő oldalakat is állóra akarja nyomtatni. Vagyis a kép fekvő marad, az oldal viszont álló, ezért lemarad a kép egy része a lapról. A nyomtató beállításoknál természetesen be van állítva, hogy fekvő a lap. Találkozott már ilyesmivel valaki?
A nyomtató Xerox DC250 Creo rippel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest