- MWC 2026: telefonból kivehető akciókamerát hoz az Ulefone RugOne
- Megkaptuk az első hivatalos fotókat a Honor Magic V6-ról
- Tényleg kicsit más lesz a Xiaomi 17 Ultra európai különkiadása
- Ez a Samsung volt Európa kedvenc telefonja tavaly
- Magyarországra érkezett a Mijia, a Xiaomi okos háztartási nagygépeinek márkája
- MWC 2026: telefonból kivehető akciókamerát hoz az Ulefone RugOne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Így fotóz és ennyire melegszik a Galaxy S26 Ultra
- Huawei Pura 80 Pro – a másik zsebbe
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Honor Magic V2 - origami
- Google Pixel topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- erer1000: Milyen tesztekre lennétek kíváncsiak a lenti káosz gépet illetően?
- koxx: Légpárna az egérpadon: ATK A9 Air gamer egér
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheImperator
csendes tag
öröm-bódottá!
nem fogjátok elhinni (azaz, ha jobban meggondolom, el fogjátok hinni, és én voltam a tudatlan), a hibát az oldotta meg, hogy áramtalanítottam a gépet (táp kikapcs, majd vissza)! komolyan mondom, nem gondoltam volna, hogy ez a gond!
egyébként szerintetek a bios frissítése segít tuning esetén? csak mert állítólag 3ghz-en stabilan működött az előző tulajnál a procim (tudjátok, az e4300) és nekem meg kékhalálozik vagy fel sem áll a rendszer 2,8 ghz fölött. lehet, hogy picit lódított a tulaj?
vagy rossz alaplappal próbálkozom (állítólag tuningos, gigabyte p35 s3)? nagyon szeretném 3 ghz-ig feltornászni, úgy hogy stabil is marad terhelés alatt is. -
TheImperator
csendes tag
naná, hogy megvolt (mármint az elem kivétele)
most, hogy mondod, mást nem próbáltam kikapcsolni, megnézni, de megteszem! bár minden kifogástalanul műkszik -a proci is, csak ugye az alap órajelen-. szted egy bios frissítésnek van értelme, ill. van rá esély, hogy segítsen rajtam? ja, egyébként igen, cpu-z, a rendszertulajdonságok is, meg a bios is ugyanazt, 1,8 ghz-et mond. tudod, mikor megy a memóriatesztes kiírásos szisztéma (persze ha kikapcsoltad a full screen logót biosban, én ki szoktam), ott kiírja, hogy jelen pillanatban mennyin megy a proci + zárójelben mellette a jelenlegi fsb érték, ami jelen esetben 200, de ha bemegyek biosba a beállításokba, akkor meg 307-re van állítva -mert annyin hagytam, amikor még jó volt minden- )
írtam alaplap topikba is (a gigabyte p35-ösbe), persze ott sem tudják, mi lehet a gond. -
TheImperator
csendes tag
hali mindenkinek!
lenne egy problémám, gondoltam leírom itt, hátha tudtok segíteni. kb. 3 hónapja van a birtokomban egy core 2 duo e4300 proci, és egy hozzá tuningban is és mindenhogyan (állítólag) viszonylag jól illő gigabyte ga-p35-s3 alaplap (rev 1.0, biost nem frissítettem), mindezek mellé 2 x 2 gb kingmax 800 mhz-es ddr 2-es ram. amennyira csak tudtam, utánanéztem a neten, hogyan is tuningolhatnám a procimat gyári hűtővel, feszültségemelés nélkül, egy viszonylag jól szellőző gépházban. szerénységemet megőrizve, mondhatni profin megtettem a szükséges beállításokat a tuninghoz, amely végül megállt a gyári 1,8 ghz-ről 2,76 ghz-en. szomorkodtam picit, mert nem sikerült legalább a 3 ghz-et elérni, de ez van. szóval mondhatni vígan használtam minden hiba nélkül a gépem, 2,76 ghz-en. aztán (pontosan nem tudom, mióta csinálja, sztem kb pár napja) egyszer csak azt veszem észre, hogy egy játék fullon szaggat, aminek nem kellene (radeon 4850 van a gépemben, és a játékról pedig úgy hírlett, hogy jól optimalizált, no meg hát elég erősnek számít a gépem, gondoltam), ekkor csak úgy megérzésből megnézem a rendszertulajdonságokat a windowsban, és látám, hogy 1,8 ghz. mondom magamban -bár már kezdtem egyre hangosabban gondolkodni
- mi a *, újraindítom a gépet, megnézem a biosban. nem resetelte magát, minden beállítás (az fsb értéke, minden) úgy volt hagyva, ahogyan kell. nem értettem a dolgot. újraindítom eztán a gépet, és a memóriatesztes résznél (mikor nézi, hány meghajtó van, ilyesmi) is látom, hogy 1,8 ghz. és nem reagált eztán sem, amikor próbáltam a gyárinál feljebb, ill. lejjebb állítani a prockó órajelét (alá fsb), stabilan tartja a gyárit. a biosban meg vannak jegyezve az általam bevitt beállítások, mégis mintha ignorálná a cpu, és marad alapon.
ezer sorry a hosszú hsz-ért, csak vhogy rámjött
szóval mi okozhatja ezt? és mi a megoldás rá? botor módon próbáltam bios resetet, nem segített, most a bios frissítésen gondolkodom. vki pls segítsen, nagyon fontos lenne!
megsegítőmet örök hálám fogja üldözni!
maximális tisztelet
Imperator
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Dögrováson lévő Samsung telefonból még mindig csinálhatunk DeX-es minigépet
- Eredeti játékok OFF topik
- Vírusirtó topic
- E-book olvasók
- Energiaital topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mégis van lekvár a Donut Lab szilárdtest fánkjában?
- Formula-1
- Autós topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R5 1600 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN T3 PLUS DeepCool 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4365, 100% Akkumulátor
- Lenovo Legion 9 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
nem fogjátok elhinni (azaz, ha jobban meggondolom, el fogjátok hinni, és én voltam a tudatlan), a hibát az oldotta meg, hogy áramtalanítottam a gépet (táp kikapcs, majd vissza)! komolyan mondom, nem gondoltam volna, hogy ez a gond!
most, hogy mondod, mást nem próbáltam kikapcsolni, megnézni, de megteszem! bár minden kifogástalanul műkszik -a proci is, csak ugye az alap órajelen-. szted egy bios frissítésnek van értelme, ill. van rá esély, hogy segítsen rajtam? ja, egyébként igen, cpu-z, a rendszertulajdonságok is, meg a bios is ugyanazt, 1,8 ghz-et mond. tudod, mikor megy a memóriatesztes kiírásos szisztéma (persze ha kikapcsoltad a full screen logót biosban, én ki szoktam), ott kiírja, hogy jelen pillanatban mennyin megy a proci + zárójelben mellette a jelenlegi fsb érték, ami jelen esetben 200, de ha bemegyek biosba a beállításokba, akkor meg 307-re van állítva -mert annyin hagytam, amikor még jó volt minden- )