- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Még 939-re vettem anno Hyper Tx-et, most Core 2-re cserélek. Lehet kapni vajon 775-ös leszorítót külön, a borda elvileg megegyezik...
-
(Bundás)
addikt
válasz
Ace Ventura #254 üzenetére
Csendesebb maximum fordulaton is, mint a Freezer, jobban is hűt picivel. Ha rákeresel a topikban ezzel a hűtővel is 50-60 °C között van terhelve az X2, szóval nem lesz egetverő különbség.
-
(Bundás)
addikt
Nyitott légtér hol? Ha kirakod az ablakba és fújja a szellő akkor rendben
, de szobában, zárt térben eléggé fel tud melegedni, ha semmi se kergeti le róla a levegőt.
(#139) szasanyi: azért én nem nevezném teljesen halknak a hűtőt, maximum, ha letekerjük 5 Voltra, én ezt javasolnám Thom!nak is. -
(Bundás)
addikt
válasz
Attila79 #119 üzenetére
Ha megnézed a két lap közti különbséget, akkor látod, hogy nálad nem lesz ilyen gond: [link], a karmok függőlegesen állnak, tehát a CPU ventilátor balra-jobbra néz, a kolléga lapján a karmok vízszintesen állnak [link], tehát a ventilátor le-fel néz...
éN79: hát úgy elgymás ellen dolgozna a táp és a proci venilátora...Milyen messze van a kettő egymástól?
-
(Bundás)
addikt
De szép alaplap pedig.
Hát én nem ezt a hűtőt vettem volna a kialakítás miatt. Ha a tápod nem 12-es ventilátorral fegyverezve szívja alulról a levegőt, hanem pl. a hátuljából, akkor a memória és a processzor foglalat közti távolság segítségével nyerne elég teret a CPU ventilátor. Ez esetben a házoldalra szerelt szívópropeller megakadályozhatná a hűtő által VGA-ra fújt levegő vissza/feláramlását.
Másik esetben ha az alsó PCI-E foglalatban menne a VGA nem lenne baj, ha menne... -
(Bundás)
addikt
Pf, hát erre nem lehet okosat mondani.
A ventilátora nem szívja ki a meleget, mivel a hűtőre van szerelve, legfeljebb hátraköpi és ha van rés kiszáll a levegő hátul, vagy fel a tápba.
Kéményhatást így nem nem tudsz elérni, maximum ha a ventilátorát a ház hátuljára szereled, ekkor ''passzívan'' menne a hűtésed, csak megfelelő mennyiségű levegő beáramlását, helyét is biztosítani kéne. -
(Bundás)
addikt
Jó a gyári paszta, de sajnos nálam legalább 20-szor fel kell rakni a hűtőt mire kész lett a gép, így le kellett kaparni.
Mondjuk érdekes, hogy a talp közepén van csak anyag, pasztával az egész felületet bekentem, igaz így a talp rögzítésére szolgáló csavarhelyek is töltődnek. -
(Bundás)
addikt
Nem-nem!
100%-on pörgött a venti + nyitott házoldal. Volt ezelőtt egy (helytelenül) újrakupakolt E6-osom 2000@2500 MHz-et 50 °C-on tartotta ez a hűtő, a Freezer ezt 55-59 °C között. Ez a Venice még szűzkupakos, terheletlenül épp 23 °C, igaz 1325 MHz-en okoskodik.
mod: ja és faszásan középre van helyezve a hűtő, rá a kupakra precízen...
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
Ilyesmi problémával senki sem találkozott?
[link]
Ha a kupakra pontosan rá van helyezbe a hűtő talpa, ekkor a leszorító pöcköt nem lehet felhúzni, bele akad a műanyag légterelőbe, sőt a lamellákba is.
[link]
Elcsúztatva a egészen addig, míg a leszorító elfér a légterelő mellett a kupakról nem kevéssel lecsúszik a talp. Picit ügyeskedve ámbár vissza lehet tolni még a teljes leszorítás előtt, de a leszorító sín középső fele (hegye) nem a talp fölötti sín középső felén helyezkedik el, így nem a súlypontban kerül leszorításra, ami tapasztalatom szerint nem megfelelő fekvést eredményez, ergo hőmérséklet emelkedés.
Az alaplap Abit KN8 SLI, de hasonlóan kellett ügyeskedni Abit AX8 esetén is. Hogy tökéletes legyen a pozíció a légterelőt le(vagyis fel)húztam a bordáról félig, így pontosabban lehetett rögzíteni. -
(Bundás)
addikt
1, töltsd ki az adataidnál a konfiugrációt vagy add meg alaplapot típusát?
2, processzor fogalalt környékén
3, kézikönyv
lacika2727: igaz két hozzászólással ezelőtt pont 3200+ eredményeket kértem, igaz nem adott senki, bár az nem jelenti azt, hogy ne menne rá. Bőven megfelelő!
mod:
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
Valaki lökjön már egy Venice 3200+ eredményt alapjáraton terhelve és terheletlenül, valamint egy tuningolt hőmérsékletet is, olyan 2400-2500 MHz környékén. Diego nem érdekel, mert az más.
Nem terelni, igazságot akarok! OCCT-vel vagy Orthos-szal 10-15 percig hagyjuk menni kérem. -
(Bundás)
addikt
Most raktam fel KN8 SLI-re, picit ügyeskedni kellett. Nem egészen a kupak teljes felületére feküdt miután jól beakasztottam neki
, kicsit mozgatni kellett mire nagyjából a helyére került. 180 fokos elforgatása a leszórító pöckének sem teljesen tökéletes, beleakad a műanyag szügybe. Mondjuk a Freezer-t sem volt néha egyszerű le fel rakni.
A kettőt fogdosva a Freezer robosztusabb, vagányabb hűtő, előnye hogy nem akad a propellerbe semmilyen vezeték, viszont a Hyper TX jobban hűt, ha nem is sokkal. -
-
(Bundás)
addikt
válasz
Phil Collins #2 üzenetére
A terelőve kap levegőt a FET borda, ha van ilyen az alaplapodon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Chieftec - GPS-700A8 - 700W - eladva bazsa102381 kollégának
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Corsair RM750x
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest