- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokar
addikt
sajnos nincsen megoldás, annó én is ez miatt szidtam a C2D-t, mert tuning + energiamenedzsment kettőse csak egy fsz érték mellett működik, azaz nem tudsz magas feszt beállítani tuninghoz és alacsony feszt idle módhoz. sajnos még az rmclock sem segt, mert lockolva van a VID.
-
tomika
aktív tag
Van egy E7300-am, amit 3200-on hajtok. Adok neki plussz feszt, így idle-ben 1.296V-on jár. Persze fölöslegesen, szeretném, ha 2400 MHz-n csak 1.18 V körül kapjon. Feltettem a CrystalCPUID-t, beállítgattam, de nem tudja állítani a feszt valami miatt. A szorzót tudja, minden más megy, csak nem tudja lejjebb venni a feszültséget. Legalábbis a CPU-Z szerint. Hogyan kellene ezt csinálni, sajnos sehol nem találtam guide-t C2D-khez...
Biosban:
Auto illetve beállított fesz
EIST és C1E enabled -
Shady313
aktív tag
Üdv! Asszem a Gigabytenak van valami mérőprogija, ha jól tudom annyira nem számottevő a különbség, bár az illető aki használta az sokat játszott, tehát a proci pörgött rendesen (kivéve este, mert akkor is ment a gép). Egyébként én olyan 10-20% körülire saccolnám. De ha esetleg neked is Giga lapod van akkor érdemes a progi után nézni.
-
Grg
tag
Sziasztok!
Engem igazából csak annyi érdekelne, hogy ha ezeket mind bekapcsolom (EIST,SpeedStep, stb.stb) akkor mégis nagyjából mennyi áramot lehet spórolni?
Persze tudom, gépfüggő, de nagyjából csak van valami érték, hogy ezekkel x-y%közötti fogyasztás csökkenést lehet elérni. -
siriq
őstag
Hali
Az RMclocknal a synchronize time stamp counters az melyik magra kell allitani? Tegnap este olvastam bele a topicba aztan gyorsan be is lottem a rendszert. Bar meg biztos lesz kerdesem.
szerk: nalam a cpu0 mindig melegebb.
-
misirulez
senior tag
-
szki
őstag
Nekem is helytelenül kezelte az RMClock az AMD 4850e-s procimat (2,5@2,8 GHz), mely 2008. tavaszi fejlesztésű proci. Pedig a readme szerinti beállításokat kipróbálgattam, és mégis mindig fagyott.
A CrystalCPUID csak 3 lépcsőt tud, de nekem bevált:
0,8V 5x 224-es FSB (1,1 GHz)
1,1V 10x 224 (2,2 GHz)
1,2V 12,5x 224 (2,8 GHz)
Ez viszont nem tud beépülni az energiagazdálkodás profilba, hanem külön kell indíttatni az indítópultban. Én /cq /hide kapcsolóval teszem, azaz induláskor aktíválja magát, és leteszi a jobb sarokba az ikonját. -
szki
őstag
Ajánlom figyelmedbe: [link]
Proci kihasználtságra a kapcsolódó hozzászólások brd-től: [link]Nekem nem jött be az RMClock, mert fagy tőle a gép. Bár 45 W-os csak a procim amúgyis
Gigabyte iCool alkalmazás okés nekem vagy CrystalCPUID.
Gyuri27: Szorzó fixálva van, vagy csak FSB emelve? Fesz fix, vagy auto, vagy auto + .. tized Volt?
-
Tomate
veterán
Sikerült belemélyülnöm a rogiba egy délután alatt. Nagyjából már meg is van a beállítás. 1000Mhz/1V a másik pedig ami a bika beállítás a 3200/1,4V De lenne egy kérdésem. Hol tudom beállítani azt, hogy mikor váltson át 3200-ra? (pl azt szeretném, ha a processzorom 40% os kihasználtságot eléri akkor kapcsoljon.) Mert most ha nem nyúlok hozzá marad szépen 1 ghz de ha akármit elkezdek csinálni felugrik, de nincs rá szükség. (procc kihasználtság 20-30%)
-
Gyuri27
félisten
Sziasztok urak.
Feladat a következő lenne. Adott egy x2 5000+ be. Ez nálam tuningolva üzemel. Szeretnék egy profilt ahol a proci 2000 körül menne 1,1v környékén.
Ezt a profilt inditás után én szeretném inditani. Ebben kérem a segitségeteket. A cnq sajna nem mükszik tuningal.
Ha lehet, ne csak egy progi nevet írjatok, hanem magyarázzátok is el mit kell pontosan állitani, mivel nem nagyon értek hozzá.
A segitséget előre is köszönöm. -
glutamin
őstag
Most egyelőre beállítottam az alapfeszes 10*266-ot 800-as 2.5-ös szorzós memóriaórajel mellett. Nekem elég fontos lenne a stabilitás is mert van, hogy hibernálva otthonhagyom a gépet és tv műsorokat vesz fel. (ilyenkor nem lenne jó ha indulás, leálláskor vagy a felvétel közben túlmelegedés miatt lefagyna
) Mondjuk így 2,66GHz-en kb 20%-os terhelésen megy a proci Mpeg2-es felvétel közben (nem nagyon erőlködik)
Annyira elégedett vagyok a TV kárrtya + PC kombóval ezen a téren most, hogy a merevlemezes asztali DVD felvevő vásárlását teljesen elvetettem, noha nagyon nézegettem még őket mostanáig is.
-
Bocaa
senior tag
Wáá.
Nem találom a giga lapomon a biosban sem a C1e sem a EIST pedig vlszeg be van kapcsolva mert ugrál a procim órajelem 1.5-3 GHZT között
-
glutamin
őstag
Eszembe jutott, hogy a procilábak moddolásával be lehetne állítani magasabb alapfeszt a CPU-hoz, de ez sajnos pont a giga lapoknál nem működik. (Ehh)
-
glutamin
őstag
Most akadtam rá erre a topikra.
Nekem egy Giga P35-ös lapom van E2180-as procival és 800-as DDR2-es ramokkal.
Alapfeszen olyan 2.8 kröül van aproci vége, feszemeléssel meg 3.2. Ezek szerinte egy takarékos megoldás lehetne egy alapfeszes 2.8-as tuning (mondjuk 10*280, amihez jöhetne mondjuk 2.5-es szorzóval 700-on a RAM)
Igazából ritkán kell a kakó ezért lenn hasznos, hogy ne prögesse nagyon a villanyórát. Nálam napi átlag 6-7 órát megy a gép.
-
kutyatm
tag
ok!
csak az a ptoblémám hogy rmc-ből csak 1,1 -1,40-ig engedi csak, a lap viszont 1,35-1,80-ig engedi....
szoval szeretném egy csöppet még lentebb vinni mint 1,10de átturtam mindent de nem megy...
ötlet?
a 2.30.1-es verzioban van egy kalap nyelv(magyar is), de a 2.35-ben csak angolt találtam és magyart(szurkén) és igy nem tudom kipipálni. amugy csak idegesítö hogy ott van csak nem használhatom... -
zsid
senior tag
0,550Voltig le tudsz menni, ha tud olyna keveset adni a lapod
Nálam a legkisebb ami be van állítva az 0.8V, de asszem az RMClock 0,05Volttal többet ad mint a beállított érték.
Ha minden egyes szorzóhoz magad akarod beállítani a feszeket, akkor a profilsban megteheted , ha a performance on deamand módot választod. Az Auto-Adjust intermediete state vids elől vedd ki a pipát.
Nálam ( A64 X2 4000+ Brisbane G1) 5-7,5 szorzókig 0,8V van állítva,onnan 0,825; 0,850, 0,9; 0,950; 1,050Volt van beállítva. A 10.5-es szorzót nem használom.
Magyarításról nem tudok. -
kutyatm
tag
RMClock -al lehet alulfeszelni is? ha igen hogyan?
és hol lehet a magyaritani? -
Chaser
legenda
-
Sziasztok!
Pontosan mi az EIST? annyit tudok , hogy alaplaom nem tudja. (nem akarom a Tuning kezdőknek topikot nyaggatni , és megláttam ezt
)
-
F1r3b1rd
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy celeron M 560-al szerelt notit, ami 2,13 Ghz L2 1MB.Asus X51LA power4gear nem ér semmit. Érdeklődnék hogy az RMclockal v más progival lehet-e csökkenteni a gép fogyasztását ? c&q-szerűen szeretném megoldani ha lehet. Ha megoldható akkor mihez nyúlhatok ami ténylegesen is csökkentené a sebességet és a gép fogyasztását?
biosban semmi ilyesmit nem lehet állítani, legalábbis se fsb, se memó, se cpu-hoz nem találtam menüpontot.
válaszokat előre ids köszönöm
-
az lehet baj, h nem regisztrált példány?
-
Hali!
Az miért van, h az RMClock csak a szorzót állítja a feszt nem?
AMD proci, a CnQ BIOSból kikapcsolva.
Régebben ment de már nem emlékszem mit állítottam -
jani71
tag
Most látom, hogy van ilyen topic is, akkor ide is beírom.
Megosztanám veletek a problémámat, hátha tud valaki segíteni.
A probléma:
Nem akar menni a C&Q a gépen, pedig minden be van állítva(illetve régebben emlékeim szerint ment),biosban beállítva a támogatás, AMD proci driver fennt, az energiagazdálkodási sémáknál a min. energiagazdálkodás beállítva.
Biost már frissítettem a lapon, esetleg arra gondolok hogy az sp3-as XP lehet az oka...Konfigom:
Chieftec 500W-os táp,
ASUS m2r32 MVP,
A64 X2 5200+(Windsor, F2 stepping ,2x1 mega cache)
2x1 GB KINGMAX DDR2 800,
WD 320GB R.E. winyó,
Sapphire 3870 512MB GDDR4Van valakinek valamilyen ötlete?
-
BullZeye
veterán
üdv!
P45 alaplapom van hozzá Q6600..van benne alapból egy ilyen funkció hogy visszaveszi az órajelet 6x400ra (8x400 helyett), viszont éjjel mikkor töltök teljesen fölösleges még ennyi islehetséges hogy alapjáraton azt 6x400-t átállítsam mondjuk 2x400ra?
és úgy hogy ne automatikus legyen, azaz ha beállítom legyen is úgy?
köszi(RM clockot próbáltam de ott is alapból 6x szorzó a legkissbb amit felajánl :S)
-
ronaldo
őstag
Lenovo notebookban, T8300-as (Penryn) procit hogyan tudok legjobban downclockolni? Vista alatt energiagazd. mellett max. 8-as szorzóig veszi vissza (1,6ghz) illetve néha egy-egy pillanatra 1,2ghz-re. Úgyérzem feleslegesen van 1,6-on. Van aki azt mondta, hogy biztos azért nem veszi jobban vissza, mert a "Vistának kell" az 1,6, de az asztali gépemben a CnQ simán visszaveszi a procit 1ghz-re... 2,6-ról. Persze ha picit is hozzányúlok a dologhoz, rögtön felugrik az órajel, de legalább idle-ben ténylegesen (netezés, még nem agyonflesselt oldalon, pl. ph fórum) 1ghz az órajel.
-
gyiku
nagyúr
vistan automatikus indulasra teve a progit, megfogja az uac. van mas megoldas, mint kiloni uac-t?
-
mizu_
tag
Sziasztok!
A frekvencia fogyasztás szempontjából mennyit számít?
A procim szorzóját RMclock-al be lehet állítani 8x-re ekkor 0,96V-ot vesz fel és be lehet állítani neki 6x-et ekkor 1,2V-ot vesz fel? Hova állítsam ha az a cél, hogy minél kevesebbet fogyasszon? -
Sanyix
őstag
muhahaha!
4400+ (2,3ghz) brisbane g2 x2.
1 volt @2,3ghz (1 volton is csak az ámulás, meg a nemakarommostlefagyasztaniagépet miatt álltam meg, talán majd még próbálkozom
)
0,850 @ 1,6ghz
0,800 (ennél kisebbet nem tud a lap) @ 1 ghz27 fok szobahőmérséklet, 2 mag full terhelésen ~36 fok mind2 core, 600 (legkisebb), és 1200 rpm-es ventifordulatszámmal
-
doddencs
senior tag
Szia!
Vista alatt NHC-vel próbálkoztam, nem igazán jött be, így felkerült a gépemre az RMClock. De a felületét kicsit nehézkesnek találtam, a beállításáról lehet vhol találni leírást, mert google nem segített, és s nincs kedvem kísérletezgetni?
Vagy nincs kedved megosztani velem ezt a jól beállítást?
thx
doddencs -
Ste
addikt
igen, 1.175V-on üzemel. direkt alulfeszeltem, hogy ne melegedjen (ha már bírja)
ettől függetlenül Rmclock erre 1.325V-ot ír ki, na ez volt nekem a nagyon furcsa.
amikor viszont visszaveszem Rmclock segítségével a feszültséget és a sebességet is (az előző példában leírt 0,55V, 5x szorzó, 1000mhz-re) akkor sem a Cpu-z sem az Everest nem érzékeli a változást, azaz ugyanúgy 1.175V-ot írnak ki. (órajelben stimmel az 1000mhz)
a 2.25 ugyanúgy nem ismerte fel a procit, de azzal 0.8V mellett vitte az 1000mhz-t. sajnos ott nem ellenőriztem le másik progikkal, hogy tényleg annyit adott-e neki (viszont orthos hibákat dobott és lefagyott a gép 0.8V alatti fesz értékekkel). a proci ott is 1.175V mellett üzemelt (tehát már ott sem a gyári Vid érvényesült)
-
Guszti
aktív tag
Hi!
Valaki meg tudna nekem mondani, hogy hogyan tudok 4-es szorzot allitani rmclock-ban, mert nalam a minimum az 5-os, de a lap is tud 4-et adni biosbol.
(lap: jw rs780uvd, proci: BE-2350)Elore is koszi!
-
dokar
addikt
-
Ste
addikt
helló
olyan kérdésem lenne, hogy lapból adott egy alulfeszelt 5000+ Birsalma G1, ami a gyári 1.325V Vid helyett 1.75V-al hibátlanul üzemel. Everest jól olvassa ki ezt a feszültség értéket.
A legújabb Rmclock-ot felrakva (korábbi használatból tudom, hogy 0,8V mellett 1ghz-n tökéletes) próbából beállítottam neki a minimum szorzót és feszültség értéket (5x és 0,55V).
Ettől függetlenül Cpu-z és Everest is 1.175V-ot lát 1000mhz-n (profilt mint power saving-et beállítottam, és az rmclock szerint 0.55V@1000mhz)Most akkor melyiknek is van igaza?
Alapból az Rmclock a procifeszt érdekes módon nem 1.175V-nak, hanem 1.325V-nak látja
Ha ez nem működne (ez az rmclock sem tud érdekes módon infót adni a proci revíziójáról vagy steppingjéről) akkor mivel érdmes még lejjebb venni a proci fesz és órajel értékét?
(az elállított alapfesz miatt a CnQ nem veszi vissza 5x mellett a procifeszt 1V-ra, így azt ki is kapcsoltam)
köszönöm a segítséget
-
pentium4
senior tag
a c1E nemjó
ahoz kikő menni a bioszba napközbe kell a teljesitmény, és a fel le ugrálás megőritett 1 hétig utána döntöttem el hogy azt kilövöm!
akkor semmi más lehetőség nincs rá??
maradhatok az alvó állapotnál vista alatt vagy akkor is zabálja a maga jó sok kis watt-át?
mondjuk az alvót se szeretem, mert ugy bealszik hogy csk resettel lehet feléleszteni és elvész minden!
egyéb ötlet/tanács?P4
-
pentium4
senior tag
hali!
srácok a konfigom látjátok, az lenne a kérdésem hogy van e valami progi ami azt csinálja mint az EPU asus lapokon, ha nem dolgozik a gép akkor kikapcsol vagy takarékra teszi a dolgokat??
esténként amikor nem dolgozik a gép jó lenne 50W környékére szoritani a fogyasztást a 280W helyett.
köszi!P4
-
mmdms
addikt
nos, nekem a c&q alapbeállítással sem müxik..ennyi.
-
Thrawn
félisten
-
Sziasztok!
A következő problémám lenne,
konfig: EP35C-DS3R, E8200, 9600GT, 2 G DDR3 1333, Táp 500 W CoolMaster.
Minden alapon, Op WinXp Prof sp3, driverek frissítve, a gép remekül működik ha be van kapcsolva az EIS technológia, ezonban, ha beállítom a DES-t, akkor proci terhelésnél lefagy a gép.Köszi!
-
dokar
addikt
válasz
J.J. András #154 üzenetére
ebben a topikban nézted már a #95-#96 hsz-eimet? ott pár hasznos dolog le van írva.
C.I.A. 2 provides reasonable and acceptable overclocking options for user to select, all what user need to do is to select the desirable overclocking level and the rest environment settings are automatically setup by the BIOS.
Az ilyenekben sosem bíztam, ne kapcsold be. Automatikus overclock akar lenni, de ne használd. Ha teljesítménylépcsőzni akarsz, akkor RMClock, de vigyázz a beállított VID-et nem tudja módosítani.
ha visszaveszi a Vcore-t,de írtad az FSBt nem veszi vissza, hogyan lesz stabil a gép :??
azért lesz stabil a gép, mert a szorzót veszi vissza 6x-re.
-
J.J. András
őstag
DOKAR !
köszi, ha már rákérdeztél, és van energiád, szívesen veszem a MIÉRTekre is a válaszodat
szóval AUTOra teszem a Vcore-t, akkor nem fog szaladgálni azt hiszem 375MHz-es FSBvel..., de ez legyen a legnagyobb baj, úgysem játszok mostanában már....
a M.I.T (ilyen Tuning menü a BIOSban Gigabyte alaplapoknál), ott van egy CIA2-es opció, azt is tegyem ENABLEDre :??őőőőőőőőő, és így faszán visszaveszi majd a Vcore-t, és kb. mennyi áramot lehet így spórolni :? (Watt-ban is jó
)
másik, ha visszaveszi a Vcore-t,de írtad az FSBt nem veszi vissza, hogyan lesz stabil a gép :?? vagy 2D alatt mivel alig kelé számolni a porcinak, annyi hibázás még nem vezet esetleg összeomláshoz :?köszi
-
dokar
addikt
válasz
J.J. András #152 üzenetére
erre vonatkozna a kérdés, hogyan tudom úgy beállítani a BIOSt, hogy ne csak a szorzót vegye vissza 2D-ben, hanem a Vcore-t is, és FSB-t is :?: ) olyat akarok, mint ATi PowerPlay-je, hogy 2D-ben alig fogyasszon a gép, mert kurva magas volt a villanyszámla !: (
jó helyre jöttél
ahhoz hogy energiatakarékos legyen a géped tuning mellett, nem szabad vcore-t átállítani, azaz csak alapfeszes tuningot használhatsz.az FSB-t nem fogja neked sehogy visszavenni.
a vcore-t rakd auto/default-ra, a szorzó a lehető legnagyobb legyen, az FSB meg annyi amennyi jól esik. C1E és hasonló dolgok legyenek bekapcsolva.
ennyi elég? vagy kell a miértje is?
-
J.J. András
őstag
Gorneck irányított ide
előre közlöm, az ő báne, ha olyat kérdezek, ami számotokra egyértelműnos, a következőt szeretném megvalósítani:
GA-P35-DS3R alaplap + E2140@3,0 GHz (1,28 Volt dropp után) (8*375MHz= 3,0 GHz)
erre vonatkozna a kérdés, hogyan tudom úgy beállítani a BIOSt, hogy ne csak a szorzót vegye vissza 2D-ben, hanem a Vcore-t is, és FSB-t is :?: ) olyat akarok, mint ATi PowerPlay-je, hogy 2D-ben alig fogyasszon a gép, mert kurva magas volt a villanyszámla !: (szóval M.I.T-ben a CIA2 opció egyedül az van Disabledre téve, az EIST + C1E bekapcsolva energiaspóroló funkciók bekapcsolva....
köszi előre is
-
nike_
addikt
válasz
Space marine #148 üzenetére
A BIOS-ban kell lennie a beállításnak. De úgy tudom, alapból be van kapcsolva. Neked nem?
-
Space marine
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon alap kérdésem van...
Mit kell beállítanom ahhoz hogy működjön ez a cnq?
Az adataimnál ott a gép leirás de ide is beirom: 5200+, 3giga ram, giga 790x-ds4
Elöre is köszi -
Gorneck
legenda
PH! cikkből:
Az Intel elérte, hogy a C1 steppinges Preslerek esetében csökkenjen az eldisszipált hő az EIST-től és C1E-től függetlenül is! Mi is az EIST? Az Enhanced Intel Speedstep az AMD CnQ-jához hasonlítható technológia, mindkét funkció azonos elven működik, a processzor a terheléstől függően dinamikusan csökkenti vagy növeli az órajelet és a magfeszültséget. Az EIST működési elvéből fakadóan előfordulhatnak érzékelhető teljesítménybeli visszaesések, hiszen amíg a processzor nincs 100 %-ig leterhelve, az órajel nem áll vissza az eredeti értékre (pl. egy ablak megnyitásakor). Mondanunk sem kell, hogy egy többmagos, Hyper-Threading technológiát támogató processzor rengeteg esetben csak a feszültségcsökkentett órajelen jár, mert ahhoz, hogy 100 %-osan leterheljük, olyan programot kell elindítanunk, mely kettő vagy több szálat képes kihasználni.
Az eredeti Halt State (C1E elődje) egy lényegesen egyszerűbb alternatíva a fogyasztás csökkentésére, lényegében a HALT utasítás kihasználására épül: amíg a processzor nincs terhelés alatt, addig a HALT utasítás lekapcsolja a CPU-t. Mivel a HALT utasítás csak akkor hívódhat meg, ha semmilyen módon nem terhelődik a CPU, ezért az EIST-tel ellentétben nincs hatása a rendszerteljesítményre, de logikus, hogy jóval kevésbé hatékony is energiamegtakarítás szempontjából. Az Intel-féle Enhanced Halt State ezzel szemben két dolgot művel: lecsökkenti a CPU szorzóját a processzor által engedélyezett legalacsonyabb értékre, majd csökkenti a magfeszültséget is. A PXE 965 esetében a minimumszorzó 12x, a minimumfeszültség pedig 1,25 V, míg a sima dual-core Pentiumok minimális szorzója 14x-es lehet (hiszen a PXE FSB-je 266 MHz, míg a Pentium D-ké 200 MHz). -
VR6-Fan
veterán
Sziasztok!
kérdésem, hogy miért nem szabályozza a feszt az RM(az órajelet primán)?
-
korcsi
veterán
Magyarázza el nekem valaki legyenszíves azt, hogy mi a különbség az EIST és a C1E között!
Előre is köszönöm!
-
Thrawn
félisten
válasz
(Kolombusz) #140 üzenetére
Nincs mit
-
Thrawn
félisten
válasz
(Kolombusz) #138 üzenetére
A Power on demand menüben lehet beállítani melyik szorzónál mekkora feszt adjon a procinak (nem használtam már rég, Vista-n nincs is fent
).
szerk: Lehet előtte valamelyik menüpontban be kell állítani milyen intervalumban használhat feszt -
Thrawn
félisten
válasz
(Kolombusz) #136 üzenetére
Feszt BIOS-ból állíts be, az RMClock 1.4V-ja tapasztalataim szerint csak iránymutató, valójában ennél lehet több is.
-
(Kolombusz)
veterán
Feltettem a legújabb rmclockot, de nem tudok feszt állítani.
A power mangament résznél csak 1.4 voltot állit be az egyes szorzókhoz (az alapfesz amúgyis 1.35). Mit kellene csinálnom? -
RAMBÓ
aktív tag
Valóban nagyon hasonló a config, csak annyi a különbség, hogy nekem van benne 1 SB Live, 1 Leadtek TV tuner, 3 HDD és 2 optikai meghajtó plussz még pár venit..
De akkor elképzelhető hogy 150-200 között megéri töltögetés mellett.
Köszi a linket, így már lehet nem veszek másik gépet!!
-
RAMBÓ
aktív tag
CSé.
Nos már jóval fentebb írtam egyszer kétszer a topikba, de akkor még az Athlon 64 3700+ configom volt meg. Most a lent olvasható config van és nekem is nagy gond a fogyasztás, mivel az esti játszogatás mellett szinte egész nap csak tölt a gép.
Én számolgattam mostanság, hogy ez ami most megvan olyan 250-300W körül fogyaszthat ami olyan havi 5-6-7ezer forint körül mozog. És még nem is megy egyfolytában. Ez az energiamenedzsment dolog nem oldotta meg a problémámat, de találtam másikat:
Bemegyek a boltba és veszek 1 micro ATX lapot integrált VGA-val, egy Intel Celeron D420/440 procit és 512 ramot. Táp, ház, 1 vinyó van itthon. Ezzel a fogyasztás töltögetés mellett olyan 100-120W közé esik. Tehát ha csak 150W-ot spórolok óránként az is jó, mivel így is bőven felére fog esni a fogyasztás. Ez a mutatvány pedig 20k körül van, amit pár hónap alatt visszahoz, és még van egy másik gépem isTudom, hogy nem teljesen a témába vág, de ez is egy érdekes alternatíva azoknak akik sokat töltögetnek.
-
demars
addikt
Hello!
Notimon RMClock progi van, azzal állítottam be, hogy milyen profilt mikor használjon... már amennyire be tudtam állítani. Van egy olyan panel a progiba, h advanced cpu setting
ezen belül is van 3 fül! Itt mit állítsak be, illetve mit lehet beállítani? Sajnos nem tuok angolul, csak minimálisan. Egy csomó mindent be lehetne kapcsolni a cpu setup fülön, de nem tudom, h mi mit jelent! Ha esetleg valaki tud magyar nyelvő leírást, vagy nem lusta bepötyögni ide, azt megköszönném! -
rollins
őstag
Azt vettem észre RMClock és E4300 párosnál, hogy ha péld. Eversetnél mondjuk valamilyen tesztet nyomok, nem kapcsol max órajelre. Elképzelhető hogy lassabban vált sebességet más programoknál is. Próbáltam állítani ezt throttling -ot, de nem hatotta meg. (dokar szépen leírta az elvét :> ) Lehet valamit állítani az rmclock-nál hogy "gyorsabban" váltson?
-
dokar
addikt
válasz
vadmajomka #127 üzenetére
tehát ha 10x300 mellett be van kapcsolva az EIST, akkor töltögetéskor minden órában megspórolunk ~3W-ot
de ha auto feszt kap a proci, akkor idle állapotban nem csak a szorzót, hanem a feszt is visszaveszi és ilyenkor már ~4W a difi. -
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
Nah..A munkahelyi 3200+ Athlon-nal símán megy a progi. Szorzót csökkent, ha épp nincs használatban a proci. Símán működik. Windows update-tel megnéztem terhelve, és visszatolja a 10x-es szorzót 5x helyett. Az FSB-t viszont nem tudja/akarja csökkenteni.
Viszont az otthoni P4-et nem szereti a saját 13x-os fix szorzójával...Valószínűleg csak a ODCM-el lehet csökkenteni a fogyasztását.
-
dokar
addikt
válasz
vadmajomka #118 üzenetére
A logoutomban lévő tesztben a "Órajel és fogyasztás összefüggése terheletlenül" témában leírtak nem elegek?
-
dokar
addikt
válasz
vadmajomka #114 üzenetére
a teljes rendszer fogyasztását?
vagy pedig, hogy 10*300=3000 @1,29V-on EIST-el, majd nélküle mennyi a fogyasztásbeli különbség? -
dokar
addikt
válasz
bolcsodal #113 üzenetére
ez a throttling (odcm) egyfajta frekvencia moduláció, cikluson belüli időarányos hatásfokkal variál. vhogy úgy képzeld el, hogy mész fel a lépcsőn állandó sebességgel, pl 1 lépcsőfok per másodperc. amikor aktív a 'throttling', pl 50%-osan, akkor az kb olyan, mint amikor nincs senki aki nógatna, hogy iparkodjál már fel lépcsőn és ezért te energiamegtakarítás céljából csak minden második lépésre haladsz egy lépcsőfokot (pl fellépsz az 1. lépcsőfokra a jobb lábaddal, ezután pedig a bal lábadat nem a 2.-ra teszed, hanem az elsőre a jobb mellé, aztán a jobbal lépsz tovább). ergo az időegység alatti lépésszámod változatlan, miközben a sebességed felére csökkent. szal vhogy így működik a 'throttling'. érthető vmennyire?
tehát a cpu-z a lépésszámot számolja, de azt nem tudja, hogy mennyi volt ebből hatásos. -
bolcsodal
addikt
Üdv! Kóstolgatom az RMClock Utilt, de nem szeressük egymást eddig. A problémám, hogy korrektül beállítom a terhelés Downclock stb. beállításokat. CPU throrrling-ban szépen mutatja, hogy milyen frekin kéne is működnie, de CPU-Z meg sem moccan a túlhajtott értékről.
A fogaskerék Tray Icon-nak pirosnak kell lennie? Vagy ez valami gebaszt jelez?
Egyébként meg TM1 engedélyezve van mégsem mér hőfokot.Össze tud veszni ez a progi a Speedfan-nal?
Feszültséget sem mér....
Közben rájöttem, hogy a default profilok színei mások a tray icon-on.
-
pumpa007
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem az RMClock-al kapcsolatban. Mégpedig hogy lehet-e benne állitani az FSB-t. Ha igen akkor hogy?
Én is ezt használom egyébként, de sajnos a bios-ban nem lehet se tuningolni, sem bekapcsolni a c'n'q -t.
Előre is köszi! -
Mercutio_
félisten
EasyTune automatikusan váltogat szorzó X freki X procifesz értékek között, mint az rmclock?
Valaki leírná hogy tudom kitesztelni melyik szorzón mennyi feszt bír rmclock alatt a lapom?
Az ugye normális, ha cnq enabled és energiagazdálkodásnál minimálist állítok, ÉS mellette futtatok rmlock-ot, akkor lefagy a rendszer? (egyszerre csökkent feszt a cnq és az rmclock)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest