- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
buta29030
tag
Legalább látja, aki ilyet szeretne venni, hogy vigyázzon vele. Ez pont egy szakmai fórumba való.
Egyetértek! Ha én ezeket olvastam volna amikor a vásárlást terveztem, messze elkerültem volna a Concorde termékeket. És jól is tettem volna! Egyébként ami a saját fórumán megy ennek a tabletnek, az kriminális. A buta ember minden szinonimája megtalálható a cég képviseletében megszólaló embereknek: össze-vissza hazudozás, sértődékenység és arrogancia. Nemsemmi emberek jöttek össze ott. És még nekik áll feljebb. A szakmai és a vásárlókkal szembeni alázatnak a szikráját sem tapasztalni. Ez a mai magyarország. Ezt egy mondjuk német kereskedőnek ha elmesélnéd, igen bután nézne rád. Nem hinné el. Azt mondaná, ilyen nincs. Pedig sajnos van.
-
buta29030
tag
Nézd, nekem van egy nagyon gyors külső XTB-os winchesterem, tele Blu-Ray MKV filmekkel. 10-ből kilenccel szaggat. Én ezt látom. Bemásolni, meg a FAT32-re formázott 16GB-os tárba úgyis csak 4GB-ot lehetne egyben bemásolni. De egy ilyen film átlagban 20 GB-os. Annyit megtettem, hogy az Avidemux-al kis darabot kivágtam és bemásoltam. Ott is szaggat. Tehát nem az USB sebességével van a gond. Egyébként pedig én nem onnan nézem a filmeket, hanem közvetlenül a tévémen. Én csak kipróbáltam. Szar. Tehát nem lehet arra biztatni embereket, hogy filmnézésre vegyék meg, mert arra aztán pont nem jó. Jó lehet internetezésre. Az Android miatt arra sem pont úgy, mint egy PC-nél. Ez az igazság, nem más.
Egyébként meg már belefáradtam én ebbe. Nem jövök már ebbe a topikba többet.
Szevasztok!
-
buta29030
tag
Köszi, megy!
(#114) tib78: Mondhatnám, hogy kifogtad, de inkább mást mondok. Beépített manus lehetsz. Ugyanis már mindenki tudja, hogy feljön a ragasztás, hogy nem ég minden led, hogy nem viszi az 1920-as HD-filmeket döccenő nélkül. És akkor ezek még csak a szériahibák. Van még egyéb más is. papíron jó a belsőrész, papíron jó az ár. A valóság az, hogy nem szabad megvenni. Pláne Karácsony előtt, pláne úgy, hogy nincsen cserekészülék, a pénzt meg nem akarják visszaadni csak 30 nap után. A valóság az, hogy volt két telefonos beszélgetésem, amiből meggyőződtem róla, hogy ez egy simlis cég. Én az életben nem fogok tőlük származó készüléket venni. Ez az ami ajánlható, nem az amit te írtál.
-
buta29030
tag
OK, majd holnap újra beregisztrálok.
-
buta29030
tag
Ezt a bekapcsológomb- hangerő le képernyőkép-mentés dolgot én egyszerűen nem tudom megcsinálni. Van valami alkalmazás is erre esetleg? Olyasmire gondolok, mint a linuxban a fényképezőgép.
-
buta29030
tag
Nem olyan vészes pedig. Ha nincsen kisgyerek, szerintem elmegy. De én nem beszéllek sem rá, sem le. Egy biztos, ha én most készülnék venni és ilyeneket olvasnék, nem venném meg. És jól is tenném. Kiforratlan dolog ez. Majd egy év múlva meg lehet venni egy ilyet. Addigra talán már rendesen fognak működni.
-
buta29030
tag
Az enyémnek is az alsó hosszú oldalon feláll a fedlap. Úgytűnik, ez típushiba ennél a szériánál, mert még a honlapjukon is azt magyarázzák, hogy ez természetes dolog, meg hogy ez nem hiba, hanem tulajdonság. De. Szerintem hiba. Én nem viszem vissza miatta, mert nincsen kisgyerek a házba, csak én használom. Én meg tudok rá vigyázni.
Úgy emlékszem az Adobe Airt telepíteni kell, az ráteszi a flasht is.
-
buta29030
tag
Érdekes, hogy még mindig nem aktiválták a nickemet a Concorde fórumán. Vajon miért nem?
-
buta29030
tag
Olvasom a Concorde Novum fórumát és egy linkelésből látom ám, hogy nemcsak a hu-s végű honlapjuk van, hanem még ez is.
-
buta29030
tag
Képzeljétek el, a hang-probléma nyomtalanul eltűnt.
Én ezt nemértem. Semmit sem csináltam ennek érdekében. Akkor vajon mitől? Olyan szép kristálytisztán szól most minden, hogy nem győzők benne gyönyörködni. Örülök neki nagyon, de egyben rejtélyesnek is találom.
-
buta29030
tag
válasz
monti0222w #88 üzenetére
Köszi!
-
buta29030
tag
válasz
monti0222w #85 üzenetére
Bekapcsoltam a szoftvereset is. Már nem találok olyan video-folyamot amit ne játszana le. Viszont a hangnál a DTS-t nem képes detektálni. Arra is van valami megoldásod?
-
buta29030
tag
válasz
monti0222w #82 üzenetére
Megpróbáltam. Ez jó!
Van amit nem visz el, de amit visz, azt legalább jól viszi. Érdekes, pedig ezt már kipróbáltam, csak akkor nem kapcsoltam be a hardveres rásegítést. Most örülgetek! Köszi!
-
buta29030
tag
válasz
monti0222w #82 üzenetére
köszi, megpróbálom!
-
buta29030
tag
Valamit félreértesz. Én nem bántom azt a céget. Csak a vacak termék, meg amit telefonon mondtak, azzal nagyon lejáratták magukat előttem. Meg azt hiszem, hogy ha visszaviszem és adnak egy másikat, azzal is csak csöbörből vödörbe jutok. Ahogy olvasgatok róla, az látszik, hogy zömében hibás volt ez a széria. Ki tudja a következő milyen lesz? A pénzvisszaadás sem menne könnyen. Ugye én egy boltban vettem, elvileg velük álok szerződéses jogviszonyban, (nem is írom tovább a részletezést). (Ezt már jó-előre mondta a szervizes, pedig nem is kérdeztem.) Szóval nekem ez a stílus olyan piacos kofa-stilusra emlékeztet: nem is itt vette, meg légkalapácsolnak mellettünk, nem hallani semmit abból amit hanghibaként mond, meg biztos a fejhallgatója a rossz, meg ez amúgy nem hifitorony, meg nem játssza le a filmet?, biztos azért, mert nem jó a film kódolása, másik kodek (CoDec) kellene, vagy mert nem jó lejátszót használ, vagy mert ... Szóval ez számomra undorító. A sárkányos piacon nem csinálták ezt anno. De bántani nem bántom őket. Csak valószínűleg én az életben nem fogok venni tőlük semmit és minden ismerősömet le fogom beszélni róla. De ez az én ügyem. Az ő viselkedésük, meg az ő ügyük. Felhúztam az orromat a telefonos reakciójukon. Persze lehet oda kellett volna mennem, és akkor mosolyogva, esetleg kérdezés nélkül adtak volna egy másikat. Nem tettem. Most nem tudok odamenni (mert beteg vagyok), postán meg nem küldök semmit sem. Nekem már tört össze a posta, vesztett el a posta, stb. Nem bízom már rájuk többet az értékemet. Meg-hát bízom abban, hogy ez a hang-probléma is rendeződhet szoftveresen, a többi nyűggel talán együtt tudok élni (kényszerből). Ha meg nem, majd ünnepek után elmegyek személyesen. Ha csak addig nem lesz világvége.
-
buta29030
tag
A Concorde NOVUM-fórumán 11 lap volt. Mindet el is olvastam. Most csak 7 lap van. Túl sok negatív hozzászólás volt. Eltüntették. Szóval én komolyan kezdek aggódni. Ha nem lennék beteg, visszavinném és visszakérném a pénzt. Persze más tabletet sem tudnék venni itthon, mert ahogy olvasom a topikokat, mindegyikkel komoly bajok vannak. Egyszerűen túl korán vásároltam. Nincsenek még ezek a szarok kiforrva. De még a 100e fölöttiek sem. Azokkal is sok a gond. Szóval ezt megszívtam, de erősen!
-
buta29030
tag
Mondok még egy érdekeset. Ugye a csatlakozókat átrakták balról jobbra. Bravo. Csakhogy, így nem jó hozzá a billentyűzetes tok. Ráadásul van olyan alkalmazás, aminél nincs széles oldalas kép. Nekem például a MobileVOIP Cheap alkalmazás fontos, mert erre van előfizetésem. De miért is baj ez akkor? Mert a függőleges helyzetben úgy áll be (és csak-is úgy!), hogy a dugaszok alulra kerülnek. Természetesen a telefonáláshoz fülhallgatót használok, mert a saját hangszórója igencsak gyengécske hangerejű. (Ráadásul ugye nem akarom azt, hogy a beszélő partner visszahallja magát.) Szóval fekszem az ágyban, (mert beteg vagyok). Telefonálni szeretnék, de a bedugott fülhallgató dugasz pont a hasamat böki. Tartanom kell a táblát az egész beszélgetés alatt. Kényelmetlen-buta megoldás. Ilyen szempontból jobb lett volna a másik felén hagyni az egész csatlakozós panelt.
Egyébként minél többet van a kezemben, annál több kivetnivalót találok benne. Tudom, ez azért nem PC, de mégis, egy jobb egérgombnak megfelelő, vagy egy folyamatosan lenyomott bal egérgombnak megfelelő funkciót azért berakhatott volna a Google.
-
buta29030
tag
Akkor végül is tényleg van támogatás, csak olyat mondanak, ami nem igaz.
De, igazat mondanak, csak nem tud vele mit kezdeni az ember. Légkalapácsolnak az utcán, ezért nem hallja, meg ilyenek. Nekem nem játszik le semmilyen formátumu 1920-as videót rendesen egyik gyári lejátszó sem. Erre felraktam azokat, amiket a fórumokban ajánlanak. Hát egyikkel sem gondtalan. Vagy szaggat, vagy nem megfelelő az oldalarány, vagy zözög, vagy a fene se tudja mit csinál. Amikor megkérdeztem a szoftveresüket telefonon, azt mondta, hogy ez bonyolult dolog és hogy ő egyetemen tanít, de ott sem egyértelmű a dolog, hogy mit milyen kodekkel kódolnak le és melyik lejátszóval játsszák le. Amikor azt kértem, mondjon egy biztos tippet, mert majd én átkódolom az asztali gépemen arra a formátumra és pontosan azzal a lejátszóval és azzal a beállításokkal fogom lejátszani amit most nekem mond, további mellébeszélésbe kezdett, majd azt mondta, hogy erre neki nincsen ideje. Szóval hadova-manusokat ültettek a telefonhoz. Kulturálatlan fiatal-hangú, simlis beszédjéből érettségit sem hallottam ki, nemhogy egyetemi előadó legyen a fickó. De ha meg fiatal kora ellenére tényleg egyetemi tanár, ugyan mit is keresne egy ezredik kis cégnél napi 8-10 órában, mint szoftveres szervizes? Szóval nekem már porig rombolták a bizalmamat az biztos. Semmi jóra sem számítok már ezután. Bánom, hogy megvettem!
Azt tudom, (mert mondták telefonon) hogy 26.-n érkezett nekik 1000 darab ami már a hónap végére elfogyott. Most 8.-n jön majd megint ezer, de állítólag annak is ki van már helye. Ez azért nem kis forgalom egy akkorka kis országban mint a miénk.
Engem egyébként nem nyugtatna meg amit ti csináltok, hogy visszakülditek, aztán majd egyszer lesz valami. Vagy azt is lehet visszaküldeni egyből, vagy visszakéritek a pénzt. Nem megnyugtató. A megnyugtató az lenne, ha kifogástalan termék kerülne hozzánk. Ej-de elkapkodtam én ezt a vásárlást!
-
buta29030
tag
válasz
MightyHUN #68 üzenetére
Ma beszéltem a szervizes szoftveres kollégával (Hajdú Zoltán). Kérdeztem milyen lehetőségeim vannak a hiba elhárítására, feltételezve, hogy az szoftveres, nem pedig hardveres. Azt mondta, hogy az operációs rendszer újrahúzása esetleg segíthet. Meg azt, hogy letölthetem a honlapjukról és leírást is találok hozzá. http://concorde.hu/ a honlap. A NOVUM friss operációs rendszerét én itt nem találom. Biztos elnézek valamit (mérgemben). A pontos leírás, amiben lépésről lépésre le lenne írva, szintén nem került még elém. Ha tudtok, segítsetek légyszíves!
Ja-igen, a Concord fórumába továbbra sem tudok belépni, mert még mindig nincsen aktiválva a nickem.
-
buta29030
tag
Köszi, várom.
-
buta29030
tag
Nemigaz, senki sem írja meg, hogy a NOVUM-ja csinálja-e az általam felvázolt hanghibát? Miért nem? Nem érdekel titeket, vagy valami más oka van?
-
-
buta29030
tag
válasz
buta29030 #58 üzenetére
Most beszéltem a szervizzel. Azt mondja, hogy a fórumot üzemeltető kolléga csak holnap lesz. A hang-problémára azt mondta, hogy eddig csak tőlem hallotta. kezdte azt latolgatni, hogy lehet ez tulajdonság, meg hogy talán túl érzékeny a fejhallgatóm. Mondtam, hogy 3-félével próbáltam, még gagyi MP3 lejátszónak a fülhallgatójával is és mindegyikkel hallom. Ha kiderül, hogy ez tulajdonság, én bizony vissza fogom kérni a pénzt. 3-kor kell visszahívnom, de azt mondta, hogy lehet nem lesz ideje kipróbálni. Szóval kivagyok a vízből ezzel a válasszal. Jó lenne tudni, hogy nektek csinálja-e. Légyszíves próbáljátok ki ti is és írjátok meg nekem!
-
buta29030
tag
Sziasztok!
5. napja vagyok tulaj.
- Azzal kezdem, hogy nekem sem aktiválják a nickemt a Concord fórumán.
-Én személyesen vettem át boltban. Kapásból rossz volt az első amit kihoztak. Nem lehetett bekapcsolni, az oldala meg szétvált. A következőt már egy 5 perces próbálgatás után jónak találtam. Viszont egy ponton picit ennek is hibás a ragasztása. Vannak pontok, ahová mindig rá tudok nyomni és akkor ott összébb megy. Úgy is marad pár percig. Nem látványos, együtt lehet vele élni. Ezért nem fogom visszavinni.
-Van még olyan hiba, amit a LED-es LCD TV-knék csak felhősödésként szoktak nevezni. Szóval egy sötét háttér előtt nem egyenletes a világítás. Sőt a bal alsó sarokban egészen világos. Ezzel sem vinném vissza, de hibának tartom.
- Van még egy számomra zavaróbb hiba, amit csak tegnap fedeztem fel. Ugyanis nem dugtam bele addig fejhallgatót, nem hallgattam zenét, nem néztem filmet így. A saját hangszórójából nem hallható, de fejhallgatóval halk, de nagyon is zavaró vartyogás-sustorgás hallatszik. Ha már szól a zene, akkor nem hallani, de ha lehalkul, vagy egy filmnél, ha éppen halk, akkor egyből ott a zaj. Olyan mint a kőkorban, amikor az internetes modemek összefütyülték egymást. Mármint jellegében, de persze halkan. Ha nem lesz javítható szoftveres frissítéssel, akkor emiatt bizony vissza fogom vinni. Jó lenne tudni, hogy nektek is van-e ez a hibajelenség (tehát tipushiba-e) vagy csak én voltam (megint) peches?
- Van még valami, de az nem hiba. Inkább a tudatlanságom. bedugtam egy gyors pendrájvot és megpróbáltam lejátszani a gyári videó-playerekkel (kettő is van). Sajnos teljes kudarc! Képkockák villannak fel, de semmi több. Rátettem a VLC-t. Azzal már megy, de élvezhetetlen. nem tudom hogyan kellene ennek lennie, de ez így elég illúzióromboló. Most akkor ez hiba, vagy tulajdonság?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- szinte új 11 hüvelykes iPad Pro (M4) (2024)Wi-Fi 256GB silver ezüst Smart Folio Apple 3 év garancia
- iPad gen 6. - TÖLTŐ CSATLAKOZÓ HIBÁS
- Apple Ipad A16 128GB Blue , Bontatlan, Aktiválatlan
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel/Notebook, üzletből, garanciával
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest