Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bLaCkDoGoNe

veterán

válasz #64791808 #51 üzenetére

Ezek szerint mások az igények. Én pl. 1024x768-ban CODozok az 1280x768-as WXGA-n, fullscreenben, és nem zavaró a képszéthúzás. Ha szövegszerkesztésről, internetről vagy hasonlóról lenne szó, akkor egy szót nem szóltam volna, mert szövegeket nézni nem natívban... Bleh. De játékot?! :F

Autós hasonlat szerintem akkor sem jó... :) a 206-os miért lenne high-end? A Te logikád szerint csak a leggyorsabb lehet high-end... Ennél pedig van gyorsabb, nem is kevés :).

Lássunk egy 2.1/1G/X800 notit 2 kiló körül. :)

• bLaCkDoGoNe

veterán

válasz #64791808 #48 üzenetére

Miért kéne natív felbontásban játszani? Az 1.7-es Dothan kb. egy 2.8-as P4 erejével bír, ami még ma sem nevezhető piskótának. A szűk keresztmetszet a VGA lehet, de mivel az én notebookom kb. 1000 ponttal odaveri a BBA Radeon9500-tel szerelt asztali gépemet (procierőben pedig kb. a másfélszeresét nyújtja), nem hiszem, hogy ez egyenlőre túl nagy hendikep lenne.

''high-end-re meg annyit, hogy akkor a szuzuki high-end, elvégre az olcsóság kategóriájában verhetetlen. Nos biztos nem rossz autó, motorikusan is tűrhető, de olyat, hogy high-end, még nem hallottam rá.''

Rájöttem, hogy ez az autós hasonlítgatás nem jó példa, mivel az autóknál a motorikus teljesítmény nem választható el pl. a külsőtől (én legalábbis még nem láttam olyan autót, ami hasított, ugyanakkor vacakul volt összerakva), valamint méreteket pl. nincs is értelme összehasonlítani. A notiknál ez máshogy van, és igenis számít, hogy egy gép mit nyújt, ha 1 kilós, mit ha 2, mit ha 5. A Te értelmezésed szerint high-endnek csak a ''böhömnagy'' kategória ''mocskosulgyors'' gépei felelnek meg. Szerintem pedig nem. De mindegy is.

• bLaCkDoGoNe

veterán

válasz dat #44 üzenetére

'' Akinek van rá pénze, vegyen asust, akinek nincs, az vegyen clevo-t. Egyikük sem jár rosszul....''

...és ott a pont! :R

• bLaCkDoGoNe

veterán

válasz Eryck #37 üzenetére

Igen, a Clevo az isten, és minden más szar. :U

Azért ne sarkítsunk már ennyire, hogy ''+ Bluetooth, Camera, 7.1 hang szoftverek helyett...''.

Bluetooth a W3-ban is van, mínusz 1 kiló, plusz a Logitech egér, plusz a normális táska. Igaz, webkamera nincs. Jaj-jaj, ez szörnyű, nem is értem, hogy lehet meg nélküle az ember.

S hogy miaf.-nak 256 megás X700 meg giga ram, ha nem játszol, és évente cseréled a notidat...

És a #37. post után mondá az Úr: ''Az elvvel nem értek egyet, miszerint van értelme összehasonlítani.''. Mindegy, tudjuk, mindenki hülye csak te vagy helikopter.

[Szerkesztve]

• bLaCkDoGoNe

veterán

válasz #64791808 #39 üzenetére

Úgy hangzik, mintha elmenne készenléti állapotba, és nem tudna visszajönni, esetleg a vinyót kapcsolja le, és utána nem talál magára...:F

• bLaCkDoGoNe

veterán

válasz Eryck #33 üzenetére

Itt szó nem volt W3-asról. Nézd meg, hogy mire írta a hsz-t, mielőtt utat engedsz íráskényszerednek.

• bLaCkDoGoNe

veterán

válasz 4$T0|\| #25 üzenetére

Nehéz a kérdés... Attól is függ, hogy a notebookot tényleg csak egy hordozható gépnek szeretnéd, vagy desktop gép helyett vennéd. Utóbbi esetben ugyanis szerintem fontosabb a nagy teljesítmény, és ez a Clevo előnyét jelenti. Keveslem viszont a 3600mAh-s akkut ehhez a géphez.
    Ha inkább hordozható gépként kellene (én pl. főleg így használom az enyémet), akkor lehet, hogy a könyebb Asust ajánlanám. Nekem az a gondom mindkettővel, hogy nagy ''tepsi''.

A 375-ös Clevo a bemutatótermi darab alapján elég jól össze van rakva, nem a 450-es széria kissé ócskának ható házába van öltöztetve. És elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol én a legjobban köpködök a Clevóra (kijelentem, hogy a tapasztalataimat egyetlen darab 450-es alapján szűrtem le, amely így általánosításnak tekintendő. Összehasonlítási alapként a korábbi postomban bemutatott Asus, illetve egy Dell Latitude D505 szolgáltak.)

Iszonyatosan rossz a gép ''érzete'', minősége, összerakása, stb. Ami a karosszérián belül van, azzal nincs nagyobb gond. De az a karosszéria...
    Meséltem a törött káváról, ez állítólag szériahiba, most megcsinálták, remekül szuperál, de az egész gép recseg-ropog. A tapipad két gombja között levő négyállású gomb valami iszonyat, nyeklik-nyaklik, lötyög, stb. A gép ventilátora notihoz képest szerintem nagyon hangos, és igen gyakran kapcsol be, viszont nem vettem észre, hogy túlzottan melegedne. A kijlező látószöge horizontálisan és vertikálisan is elég rossz, a képe viszont jónak mondható.

Mindannak ellenére, amit itt leírtam, nem egy rossz gép, ár-érték aránya jó.

[Szerkesztve]

• bLaCkDoGoNe

veterán

Az az egy ütött szöget a fejembe, hogy miért hiszi azt mindenki, hogy olcsón is lehet jót kapni - pláne a számítástechnikában... Ez természetesen nem predesztinálja, hogy a drágább mindenképpen minőségibb, de igen valószínű.

Persze a másik oldalon ott van az, hogy számítástechnikai termékbe nem is érdemes sok pénzt feccölni, mert igen nagy az értékcsökkenése. :)

• bLaCkDoGoNe

veterán

válasz torma99 #22 üzenetére

Eleinte én is Clevot akartam venni, de szerencsémre barátnőmnek előbb lett meg a Clevoja, mint ahogy nekem összejött a pénz a notira, így annak a gépnek a tapasztalatai alapján nem vettem végül Clevot, ugyanis én is elég sokat használtam az ő gépét, és bizony komoly hibái vannak.

Természetesen nem egy árkategória a két összehasonlított notebook, ebben egyetértek Veled teljes mértékben. Azzal a hozzászólással csupán azt szerettem volna érzékeltetni, hogy nem csak a márkanév, hanem a hozzá kapcsolódó extra szolgáltatások miatt van árkülönbség a két noti között.

A táskáról pedig annyit, hogy használtam mindkettőt, hidd el, és és föld. A Clevoé egy kis vászondarab füllel, míg az Asus egy rendesen kipárnázott, gyöngyvászon táskát adott, fém tartókkal, ezernyi zsebbel meg mindennel. Nem Samsonite minőség, és a két noti közti árkülönbségből természetesen jópár komoly notebooktáskát lehet venni :D.

Vannak olyan hülyék, akik játszanak notin. Pl. én. :U

De ezek szerint nem jött át, amit írni akartam, mindenki leragadt kis részleteknél. Ami annak a hsz-nek a lényege volt, az az, hogy igenis, az árkülönbség bizony általában többletszolgáltatást is jelent.

A Suzukis hasonlatod igen helytálló, sajnos a Clevo pont olyan, mint egy Suzuki... Jól fog jönni a 2 év garancia, amikor a szervízben voltunk, egymás után hozták a döglött Clevokat. (Mielőtt valaki belekötne - tisztában vagyok azzal, hogy a Notebook.hu a Clevo márkaszervíze, így a rossz Clevok mindenképpen oda kerülnek, míg más gépből lehet, hogy kevesebbet hoznak oda, hanem azok rögtön az adott típus márkaszervízébe kerülnek...Mindenesetre akkor is érdekes látvány volt.)

Eryck: Köszönöm jóindulatú hozzászólásod, természetesen a high-end nem ''abszolút értékben'' értendő, mert van sok, ennél gyorsabb notesz. De 2 kilósan ilyen paraméterekkel? Hm... Abból már nem olyan nagy a felhozatal.

A$to|\|: Asust is lehet konfigurálni bizonyos keretek között, csak a hardver jóval drágább bele (és bármilyen más notiba), mint a Clevo konfigurátornál. Tetethetsz bele több RAMot, nagyobb HDD-t, és azt hiszem, hogy ezt a notebook bolt (Pl. a Notebook.hu garanciálisan beszereli Neked). A prociban nem vagyok biztos, mert pl. Németországban lehet kapni W3-ast 2GHz-es Dothannal, de annak kicsit más a háza, mintha az alján is lenne szellőzőnyílás. Azonkívül a nagyobb proci valószínüleg erősebb hűtést igényel, lehet, hogy ezt nem lehet ilyen alkatrészcserénél megoldani. :F

[Szerkesztve]

• bLaCkDoGoNe

veterán

válasz Versus69 #16 üzenetére

''Hozzátenném, hogy a W3 high-end gép, míg az M450-es nem az...'' Örülök, hogy figyelmesen olvasol. Annak, akinek ezt írtam, talán ez is segít.

• bLaCkDoGoNe

veterán

válasz 4$T0|\| #12 üzenetére

A véletlen úgy hozta, hogy barátnőmnek egy Clevo M450-e van, míg nekem egy Asus W3-as, így azt hiszem, jogosan alkothatok véleményt.

Lássuk a Clevot:
    Csomagolás: Igénytelen (''Enjoy with me'' és ''Notebook Computer'' feliratú) csomagolás, mindenféle márka ill. típusjelzés feltüntetése nélkül. Ezeket csupán egy kis matrica mutatja a dobozon, de tekintve, hogy valószínüleg barebone-ként érkeznek az országban, nincs rajta RAM, CPU, HDD méret feltüntetve. Mindegy, részltekérdés.
    Tartozékok: driver CD, angol nyelvű felhasználói kézikönyv, illetve egy külön extraként kiemelt ajándék táska, amiről inkább ne beszéljünk. Egy fokkal jobb, mintha egy Tesco-s reklámszatyorban cipelnénk a gépet, de tényleg csak egy fokkal. :D
    Teljesítmény: Ez egy integrált grafikus vezérlős gép, szóval brutális 3D-s teljesítményt nem lehet tőle várni. 3000 körüli 3DMark2001SE pontszám, átlagosan ~40 FPS COD-ban, 800x600, all-mid beállítás mellett, single player módban. Minden másra tökéletes, hála az 512 Mb RAMnak és az 1.7-es Dothan procinak.
    Akkuidő: Átlagos használat mellett kb. 2.5-3 óra, de pontosan nem mértük le.
    Személyes tapasztalatok: 6 hónapos, egyszer már megjárta a szervízt törött káva miatt, amit korrektül és elég gyorsan cseréltek is. Az összerakottság-érzet hagy maga után némi kívánnivalót, de ennyi pénzért korrektül össze van rakva. A billentyűzete jó, a touchpad szintén. Az egész gépről érződik sajnos az olcsóság érzete, de cserébe korrekt árért jó teljesítményt, 2 év garanciát és (kopp-kopp) korrekt szervízt kapunk.

Most következzen az Asus:
    Csomagolás: Bazi nagy kartondoboz, benne egy kisebb, kellemesen dizájnolt külsejű kisebb doboz, ami a gépet rejti. A doboz oldalán minden infó fel van tüntetve a kis matricán, még a S/N szám is. Bíztató kezdet.
    A nagy doboz:
    [kép]
    (Nagyban: Bővebben: link.)
    ...és benne:
    [kép]

Tartozékok: Erős kontraszt a Clevo puritánságával, és bizony itt már látszik, hogy bár az Asus nevet is meg kell fizetni, de nem csak annak köszönhető a többlet ár. A gép mellé kapunk egy ''Quick Start Guide''-ot, ami az első lépések megtételéhez nyújt segítséget (ez sajnos angol nyelvű). Jár hozzá továbbá angol és magyar (!) nyelvű kézikönyv, magyar garanciafüzetecske, install CD, Asus DVD (PowerDVD5), Powerdirector, Cyberlink Medi@Show, Nero, 3 játék CD, Logitech Cordless Optical Mouse for Notebooks, táska. A táska fényévekkel jobb, mint a Clevo megoldása, erre tényleg rá merem bízni a notit, bár egy Dell vagy Samsonite táskával nem vetekszik természetesen.

A tartozékok szépen becsomagolva:
    [kép]
    A gép, a táska, a tartozékok és a doboz:
    [kép]
    És végül a kirakodóvásár:
    [kép]

Teljesítmény: A Mobility Radeon 9700-nek köszönhetően a cucc 10500 körüli 3DMark2001SE eredménnyel, COD-ban átlag 150-200 FPS-sel (single módban) üzemel. A SuperPI 1M-s tesztjét 49 sec alatt ette meg, szemben a 2000+-os Athlon XP-m 1 perc 30 másodperces eredményével. (Ebben a notiban is 1.7 Dothan, 512 mega RAM terpeszkedik.) Sebesség gondom még semmivel nem volt, de játékokat a COD-on kívül még nem futtattam.
    Akkuidő: A gép netezéskor, kevésbé prociigényes feladatok alatt 600 MHz-en ketyeg, így 4 és fél órát megy. Filmnézés, játék körülbelül három óráig mehet akkuról. (Játék esetén kicsit kevesebb, filmnézés esetén kicsit több, kivéve, ha CD-ről/DVD-ről megy a film, akkor alulról súrolja a 3 órát.)
    Személyes tapasztalatok: Én nagyon szeretem ezt a kis notit, talán kicsit elfogultan is írtam róla, ezt nézzétek el nekem. Mindenesetre korrektül össze van rakva, gyönyörűen néz ki, a GlareType WXGA kijelző munkára, filmnézésre, játékra egyaránt fantasztikusan bejött nekem, a gép gyors és nem melegszik túlzottan (azonban negatívum, hogy a ventilátor kifúvónyílása a gép jobb oldalán van, és az egeret tartó kezünkre fújja a meleg levegőt, amikor rákapcsol), halk, és mindehhez viszonylag kicsi, és alig 2.2 kiló! Bónuszként nem billeg, ha ki van véve belőle az akku :). Nekem szerelem volt első látásra, és a mai napig nem ábrándultam ki belőle.

Szálmintás alumínium borítás a tetején:
    [kép]

... és a készülék kinyitva:
    [kép]

Röviden ennyi, szerintem azért komoly különbség van a két márka között, mind minőségben, mind körítésben. (Hozzátenném, hogy a W3 high-end gép, míg az M450-es nem az...)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés